Olomouc – Královské Vinohrady 8:1 (kon.) | Tatran – Židenice 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
FBS Olomouc
8:1 (4:1, 1:0, 3:0) Stav série: 1:0
TJ Sokol Královské Vinohrady
Sobota 10.03.2018, 16:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play-down Extraligy žen • 1. kolo
     
    První utkání série nakonec ukázalo sílu dřímající v olomouckém týmu, který dokázal Vinohrady nakonec celkem jednoznačně přehrát. Hanačky vsítily v celém utkání osm branek a prakticky naprostou většinu duelu si držely velkou převahu nad soupeřem. Prozatím však na stranu domácím putuje jen jeden bod, pro jistotu záchrany je potřeba dalších tří. Pokračování tohoto příběhu přijde na řadu už zítra v 15:00. Pro dnešek je to ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (17:58:04)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Alice Pavlíková (Olomouc) – Natálie Bartošová (Vinohrady)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 46, Vinohrady – 23
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 15, Vinohrady – 7
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Na brankovišti se zjevila Žižková, avšak její dorážka už na Frankovou nestačila. Olomoucká brankařka dokázala míček vytáhnout špičkou nohy mimo tři tyče.
     
    58:41
    Honzová pálila znovu od půlící čáry, Franková však je i teď na své místě. Olomouc dostává čas k rozehrávce na vlastní polovině, Vinohrady pokračují v presinku.
     
    57:25
    Honzová ještě vyzkoušela pozornost Franková, rána od mantinelu však nebezpečí nakonec nepřinesla. Vinohrady už i opticky působí velice rezignovaným dojme, což i potvrzuje absence dorážejících hráček v této situaci.
     
    56:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky potvrzují roli hegemona palubovky. Po dlouhém presu na vinohradskou obranu se nakonec dostala ke střelbě JITKA OHÁŇKOVÁ, která sice na první pokus neuspěla, hned posléze však uspěla její dorážka. Domácí tak vedou už o sedm branek. Asistence: Tereza Mikulová.
     
    55:15
    Zelníčková se tryskem vrací na hrací plochu, olomoucké florbalistky svou přesilovku nakonec dost prohospodařily. Kuchyňková ve vinohradské brance prakticky neměla větší starosti.
     
    54:22
    Žižková se zjevila před Frankovou a poslala okamžitě míček na branku, nakonec však poslala svou ránu jen do výstroje olomoucké ženy v masce. Nepozornost hanácké obrany tak zůstává nevyužita.
     
    53:15
    Olomouc čeká první přesilovka utkání. Kristýna Zelníčková (SKV) nezvládla sebrat míček Reimerové v rámci pravidel, čímž svou sokyni poslala bez větší ohledů na palubovku. Sudí jí vylučují za nedovolené vrážení.
     
    52:31
    Mandátová se díky své obrovské zkušenosti dostala ke střele v přehuštěném prostoru, jenže prokličkovat ve vinohradské obraně nakonec bylo nad její síly. Střela od zmiňované útočnice byla odcloněna do zámezí.
     
    51:28
    Lingová se dostávala do střely na levém křídle, jenomže byla zablokovaná. Rozhodčí její akci nakonec přerušují, Vinohrady mají k dispozici standardní situaci.
     
    50:32
    Olomouc aktuálně prakticky jen drží míček na svých holích a čeká na soupeřovy tahy. Atraktivitě to ovšem nijak neprospívá, Hanačky totiž prakticky vynechávají ofenzivní nájezdy.
     
    49:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující florbalistky se nyní oprávněně chytají za hlavu. Po nepřesné rozehrávce a nešťastném sklepnutí se nakonec BARBOŘE SLADKOVSKÉ povedlo dostat míček do vlastní branky. Kuchyňková už byla na svém místě pozdě. Bez asistence.
     
    48:33
    Divácky se momentálně hra neřadí k moc exkluzivním duelům, což už také ale samozřejmě ovlivňuje momentální skóre. Domácí se ani nijak nesnaží o ofenzivní oživení.
     
    47:36
    Olomouc dlouho nedokázala projít přes vinohradský blok, což jí nakonec donutilo stáhnout se až za branku. Pražanky nyní mohutně ožívají.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ Sokol Královské Vinohrady. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 2. Peterková, 8. Peterková (Mandátová), 14. Cholinská (Mandátová), 20. Oháňková (Pavlíková), 33. Reimerová, 45. Pavlíková (Reimerová), 50. Sladkovská (vla.), 57. Oháňková (Mikulová) – 2. Bartošová (Honzová)


    FBS Olomouc: Franková – Mandátová, Podroužková, Peterková, Pejzlová (C), Mikulová – Pavlíková, Suchánková, Tomanová – Pařízková, Rozenbergová, Oháňková – Šablaturová, Sklenářová, Reimerová – Cholinská, Fleischmannová.
    TJ Sokol Královské Vinohrady: Kuchyňková (Vyrobíková) – Sladkovská, Trunečková, Vejvodová – Tvrzníková, Žižková, Honzová – Lingová (C), Bursová, Bartošová – A. Kutnarová, Zelníčková, Kylarová – Šádková, Dobisíková.

    Rozhodčí: Patrik Mik, Petr Szilvási

    Diváci: 82
    Olomouc 4 0 Královské Vinohrady
    #1 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Olomouc - Královské Vinohrady 8:1
    #2 Neděle 11.03.2018 • 15:00
    Olomouc - Královské Vinohrady 4:3
    #3 Sobota 17.03.2018 • 16:00
    Královské Vinohrady - Olomouc 3:5
    #4 Neděle 18.03.2018 • 14:30
    Královské Vinohrady - Olomouc 0:2
    thejrc.org