Guingamp – Nice 2:5 (kon.) | Lyon – Caen 1:0 (kon.) | Toulouse – Marseille 1:2 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:0 (0:0)
SM Caen
Neděle 11.03.2018, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 3:8. (18:55:14)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí výhrou domácího Lyonu 1:0 nad sympaticky hrajícím Caen.

    První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, Lyon byl sice aktivnějším týmem, ale do střelecké pozice se nedostával. O první branku zápasu se postaral ve druhém poločase Bertrand Traoré, který si našel několikrát tečovanou přihrávku Mendyho a z prvního doteku poslal balon levačkou do sítě. Caen se ještě pokoušelo srovnat stav, ale Lopese se překonat nepodařilo.

    Lyon si tak připisuje do tabulky důležité tři body v boji o druhé místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Caen se nastěhovalo do pokutového území Lyonu. Crivelli mohl přihrávka na Bazileho, ale našel jen Díaze, který se hnal téměř sám na branku soupeře. Na poslední chvíli ho stačil lehce rozhodit Djiku a střela domácího hráče jde mimo.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Sám Depay se ujal rozehrávky od rohového praporku, ale v pokutovém území nenašel Díaze ani Corneta. Nikdo jiný tak už z domácího týmu nebyl.
     
    90
    Caen se stále nemůže dostat k závěrečnému tlaku. Naopak Depay se hnal do vápna, ale jeho pokus o kličku poslal na rohový kop vracející se Guilbert.
     
    89
    Mendymu se otevřela dálnice na levém kraji, následně ještě obránce Lyonu přihrával zpět na Memphise Depaye, ale ten v jasné pozici přestřelil hostující branku.
     
    88
    Mariano Díaz mohl utkání definitivně rozhodnout, ale střelu z úhlu dokázal Vercourte zlikvidovat. Následnou dorážku Corneta zblokovala hostující obrana.
     
    87
    Také Ndombele byl faulován na pravé straně a čas na srovnání tak hostujícímu celku velmi rychle utíká. Domácí pochopitelně s rozehrávkou nespěchají.
     
    85
    Jordan Ferri skvěle udržel balon hned proti třem protihráčům, poté vysunul na pravé straně Teteho. Kenny Tete přišel teprve před chvilkou na trávník a tak si s přehledem poradil ve sprintu s Guilbertem, ten musel sáhnout k faulu.
     
    84
    Střídající Cornet výborně napadat rozehrávku hostujícího celku. Výkop Vercoutra schytal do obličeje, ale zbrzdil závěrečný tlak Caen.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Lyon má stále k dispozici jednobrankové vedení, Caen se jistě bude pokoušet o srovnání stavu.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Kenny Tete.
     
    82
    Depay si ve středu pole podržel balon před protihráčem a nechal se chytře faulovat. Lyon se tak dostal bez větších potíží znovu zpět do útoku.
     
    81
    Caen se udrželo na delší čas na útočné polovině. Na pravé straně byl aktivní Guilbert, následně se balon dostal ke Crivellimu, který ale z otočky pálil jen vysoko nad.
     
    80
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Stef Peeters, přichází Hervé Bazile.
     
    80
    Jordan Ferri pustil balon za sebe na Díaze, ten se ale dostal znovu jen k blízkosti rohovému praporku. Následný přízemní pas sebral s přehledem Djiku.
     
    79
    Depay výrazně oživil po příchodu na trávníku ofenzivu Lyonu. Nyní se znovu dostal k balonu, ale přihrávku do vápna už na Corneta přesně nedal.

    Vít Schück

    Branky: 65. B. Traoré

    Karty:   47. Díaz (LYO) – 16. S. Peeters (CEN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 3:8.
    Olympique Lyon: A. Lopes (C) – Rafael (82. Tete), Marcelo, Morel, F. Mendy – Ferri, Tousart, NDombèlé – B. Traoré (75. Cornet), Díaz, Maolida (68. Depay).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Aouar, Depay, Marçal De Oliveira, Tete, Cornet.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Genevois, Djiku, Diomandé, Bessat (74. Stavitski) – Féret (C), Aït Bennasser, S. Peeters (80. Bazile) – Crivelli, Rodelin (74. Deminguet).
    Náhradníci: Samba – Stavitski, Repas, Avounou, Bazile, Deminguet, Armougom.

    Rozhodčí: Turpin – Zitouni, Danos
    thejrc.org