Rio Ave – Feirense 2:1 (kon.) | Benfica – Aves 2:0 (kon.) | Boavista – Estoril 1:0 (kon.)
konec
Rio Ave FC
2:1 (0:1)
CD Feirense
Sobota 10.03.2018, 17:00 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý podvečer u portugalské Primeira Ligy. Společně budeme sledovat utkání 26. kola mezi týmy Rio Ave FC a CD Feirense.
     
    RIO AVE FC
    Svěřenci Miguela Cardosy se aktuálně nachází na pátém místě ligové tabulky. Na čtvrté místo, které jako poslední znamená kvalifikaci o Evropskou ligu, ztrácí propastných osmnáct bodů. Mužstvo ze severního Portugalska má v roce 2018 výsledky jak na houpačce, prohru střídá výhra a ustálená forma se ne a ne dostavit. V minulém kole Rio Ave prohrálo 1:0 na hřišti o záchranu hrajícím Setúbalu. Nejlepším střelcem týmu je s osmi brankami Guedes Helder.

    Posledních pět zápasů

    04.03.18 Setubal vs Rio Ave – 1 : 0
    23.02.18 Rio Ave vs Aves – 0 : 0
    18.02.18 FC Porto vs Rio Ave – 5 : 0
    10.02.18 Rio Ave vs Maritimo – 3 : 0
    03.02.18 Benfica vs Rio Ave – 5 : 1
     
    CD FEIRENSE
    Feirense se aktuálně nachází na patnáctém místě, na které poskočili díky výhře z minulého týdne, kdy porazili doma Boavistu vysoko 3:0. Náskok na poslední Estoril mají pouze dvoubodový, avšak zas na desátou Tondelu zase ztrácí pouze pět bodů. Tým se však nenachází v dobré formě, před výhrou nad Boavistou prohrál posledních pět zápasů v řadě. Dnes však proti Riu Ave nejsou favoriti, tudíž každý získaný bod by byl o to cennější.

    Posledních pět zápasů

    03.03.18 Feirense vs Boavista – 3 : 0
    24.02.18 Belenenses vs Feirense – 1 : 0
    16.02.18 Feirense vs Portimonense - 1 : 3
    11.02.18 Sporting vs Feirense – 2 : 0
    04.02.18 Feirense vs Chaves - 1 : 2
     
    Vzájemné zápasy

    21.10.17 Feirense vs Rio Ave – 1 : 0
    06.02.17 Feirense vs Rio Ave – 2 : 1
    28.08.16 Rio Ave vs Feirense – 1 : 0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Cássio – Y. Ribeiro, Monte, Marcelo, Lionn – Tarantini, Pelé, Barreto, de Souza – H. Guedes, Novais.
    Náhradníci: Makaridze – P. Moreira, Dala, Diego Lopes, F. Geraldes, Leandrinho, Nadjack.

    CD Feirense: Miśkiewicz – Babanco, Briseňo, L. Rocha, L. Aurélio – Alcénat, Crivellaro, João Silva, T. Gomes – Farias, L. Machado.
    Náhradníci: Almpasu – Graça, P. Santos, Karamanos, Flávio, Zé Manuel, Seco.

    Rozhodčí: Vasco Santos – Luciano Maia, Sérgio Jesus.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vasco Santos právě pískl do píšťalky, dnešní utkání mezi Rio Ave FC a CD Feirense tak může odstartovat! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v modrých dresech, naopak domácí družina bude hrát v klasických zeleno bílých dresech.
     
    2
    Hosté měli rozehrávku, avšak domácí dobrým napadáním získali míč na své kopačky. Hned se snažili rozjet svojí první útočnou akci po levé straně, kdy táhl po lajně Tarantini, v poslední chvíli vyzval ke střele Pelého, jeho střela však byla hostujícími hráči zblokována na první rohový kop zápasu.
     
    3
    Hodně vysoký centrovaný balon se snášel na penaltový puntík, kde byli hosté připravení a bezprostřední ohrožení branky se nekonalo.
     
    4
    Rio Ave nadále mají míč na svých kopačkách, avšak dlouhá přihrávka Barreta za obranu tentokrát úspěšná nebyla a nyní to jsou hosté co mohou směrem dopředu něco vymyslet.
     
    5
    Je tomu zkutečně tak, Joao Silva, jemuž se velmi vydařilo utkání minulý týden, se snažil probojovat do šestnáctky po levé straně, Lionn mu to ovšem nedovolil.
     
    7
    Dlouhé přenesení hry od zeleno bílých končí nepovedeným centrem od Souzy. Míč letěl do údolí, které obývali jen hračí v modrých dresech.
     
    8
    Po velkém boji ve středu hřiště jsou to hosté, kteří můžou vyrazit směrem dopředu.
     
    9
    Feirense právě vstřelilo branku!
    A nakonec je z toho první branka utkání. Crivellaro zatáhl míč po pravé straně, jeho následný centr nešťastně pro domácí prodloužil Nelson Monte na MACHADA, jenž i trochu se štěstím z malého vápna doklepl míč za brankáře Cássia.
    9. Luís MACHADO - 0:1
     
    10
    Domácí branka evidentně zaskočila, avšak nevzdávají se a snaží se o co nejrychlejší odpověď. Jejich akce prozatím končí faulem Paraiby.
     
    11
    Z hranice pokutového území se dostal ke střele Joao Silva, střela však byla zblokována obránci na rohový kop. Brankář Miśkiewicz toho moc přes obránce neviděl, tudíž měl velké štěstí, že střela až k němu neprošla.
    11.
     
    12
    Následný rohový kop příliš vzrušení na domácí straně nepřinesl. Miśkiewicz si celou situaci bezpečně pohlídal.
     
    13
    Po odkopu hostujícího brankáře se míče opět zmocnili domácí fotbalisté, ale díky Novaisovo nepřesné přihrávce za obranu o míč zase rychle přicházejí.
     
    14
    Obrana hostů zatím perfektně pracuje, nepustili za své záda jedinou střelu, která by kterak mohla ohrozit jejich branku. Nyní si však Alcenat v souboji počinal nedovoleně a tak mají domácí k dispozici nebezpečnou standartní situaci.
     
    15
    Nakonec zas tak nebezepčná nebyla, jelikož Joao Novais trefil pouze dvoučlennou zeď a modří se osvobozují dalekým odkopem.
     
    16
    Nakonec to byl celkem šťastný odkop, k míči se na útočné polovině dostal Paraiba, jeho úmysl na levé straně hřiště se mu moc nepovedl, a tak kulatý nesmysl skončil až v zázemí.
     
    18
    Velmi zahuštěný je střed hřiště, zde pro domácí moc cesta nevede, tak to zeleno bílý zkouší po křídlech, ale i tam jsou hráči dobře bránění.
     
    19
    Držení míče je zatím výrazně více na domácích kopačkách, ale k většímu nebezpečí se ne a ne dostat. Hosté po vstřelené brance ještě víc zalezli na vlastní polovinu a tak domácím nezbývá nic jiného než nakopávat balony.
     
    20
    První dvacetiminutovka je za námi. Babanco se pokusil vysunout jediného střelce utkání Machada, ten ve vápně i prošel přes Marcela, následná jeho slabá střela neměla šanci na úspěch.
    20.
     
    21
    Tentokrát se Machado ocitl na trávníku s pomocí Marcela. Následný volný přímí kop, který zahrával Crivellaro k ohrožení branky nevedl.
     
    22
    Hostují obrana nadále hraje velmi konsolidovaně, ani Guedes se do vápna nedostal, ba navíc Luis Rocha ho vytlačil až za základní čáru, odkopávat bude od své branky Miśkiewicz.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Gabriel Airton de Souza (Rio Ave FC).
     
    25
    První vážnější rychlý protiútok měli k dispozici domácí. Hosté se po volném přímém kopu nestačili však vrátit, ale Guedes celou situaci ve finální fázi pokazil.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Luís Aurélio (CD Feirense).
     
    27
    Hra se nám poslední dobou kouskuje častými fauly ve středu hřiště, po dvou z nich už jsme viděli i žluté karty.
     
    28
    Ač je Oscar Barreto velmi rychlý hráč, na tuhle přihrávku by byl i Usain Bolt krátký.
     
    29
    Hosté už dle mého budou spoléhat jen na rychlé protiútoky, po dalším z nich měl opět možnost Machado, za pět minut dvanáct kvalitním skluzem zasáhl Nelson Monte tak šikovně, až z toho je balon pro domácí tým.
     
    30
    Tarantini faulovat opět dobře hrajícího Machada a hosté mají k dispozici nebezpečnou standartní situaci zhruba třiceti metrů.
     
    31
    Samotný centr žádné nebezpečí pro Cássia nepřinesl, k odraženému míči se však dostal Rafael Crivellaro, jeho střela však byla velmi slabá a Cássio si na ní v poklidu počkal u pravé tyče.
     
    32
    Po menší odmlce, kdy se lopta pohybovala u hostů, byli na řadě opět domácí, ovšem sami se o balon rychle připravili.
     
    33
    Nyní už domácí hráči hru trošku zklidnili a snaží se hlavně neudělat chybu. Cela jejich akce končí opět nepovedenou přihrávkou za obranu.
     
    34
    Po skluzu Silvy měli domácí k dipozici autové vhazování, avšak jejich akce končí špatným přenesením hry na druhou stranu, kde si nabíhal Barreto.
     
    35
    Yuri Ribeiro se ocitl po souboji na trávníku, který se ovšem domácí lavičce vůbec nelíbil a všemocnými gesty se snažili o odpískání volného přímého kopu. Vasco Santos si ale do své práce povídat nenechá.
     
    36
    Hráčí Ria Ave zvýšili presink na hostující obránce, čímž se je snaží donutit k chybám, což přesně teď ukázal Alcenat, ten pod tlakem jen zahrál do autu a následně ještě fauloval.
     
    37
    Domácí se pokusili o vyrovnání ze standartní situace, avšak ani z tého pro ně nezaprší. Hostující obránci v čele s brankářem Miśkiewiczem ubránili následné tři centry, které se k němu snášeli.
     
    38
    Zeleno bílý mají dnes velký problém s přechodem do útočné fáze. Už po několikáté v zápase se jim nepovedla přihrávka za obranu, kterou vždy ukořistí hostující brankář nebo jde hodně vedle kam by měla směřovat.
     
    39
    Lionn vhodil dlouhý aut až do pokutového území , tam ho ještě šikovně prodloužil Tarantini, pouze však do náruče brankáře Miśkiewicze.
     
    40
    Když to nejde zblízka, tak to Oscar Barreto zkusil z větší vzdálenosti. Jeho střela nabrala nebezpečné parametry, avšak nakonec se mezi tři tyče stejně nevešla, přeletěla o metr hostující svatyni.
    40.
     
    41
    Tentokrát se Barreto snažil zakončit z vnějška pokutového území, jeho akrobatický pokusil se vůbec nepovedl, ba navíc domácímu hráči je odpískán útočný faul.
     
    42
    Pomalu se nám blíží konec prvního poločasu, po dalším dobrém zákroku, kdy Alcenat zblokoval další střelu, mají domácí možnost vyrovnat z rohového kopu.
     
    43
    Po menších zmatcích se ke střele z penaltového puntíku dostal Joao Novais, jeho střela neměla šanci na úspěch.
     
    44
    Avšak hned z protiútoku mohli hosté přidat druhou branku. Paraiba se řítil sám na domácího brankáře, který ho výborně vychytal. Míč se následně odrazil k Machadovi, který vybídl ke skórování Crivellara, tomu se však volej nepovedl.
    44.
     
    45
    První dějství bude nastaveno o jednu minutu navrch.
     
    45+1
    K první opravdu velké šanci se dostali ke konci poločasu domácí. Po hezkém centru od Pelého se k hlavičce dostal Guedes, brankář jeho pokus reflexně vyráží.
    45+1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, ve kterém sice měli více ze hry domácí fotbalisté, avšak na to se příliš nehraje. Hosté z první vážnější situace se dostali do vedení a díky kvalitní defenzivní práci si vedení odnášejí i do kabin. Snad v poločase druhém se branek dočkáme více.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ve druhém poločase měli výkop domácí, kteří se hned snažili o rychlý útok, po vyražení brankáře Miśkiewicze mají možnost domácí ohrozit branku z rohového kopu.
     
    48
    Novais vyslal centr na malé vápno, kde si na něj počkal Luis Rocha a odhlavičkoval ho pryč od své branky.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Babanco (CD Feirense).
     
    50
    Dnes nám jinak panuje v Portugalsku velmi pěkné počasí, které nahrává dobrému fotbalu, dnes je to však zatím jeden velký boj o každý kus trávníku.
     
    51
    Ovšem ani hosté nezapomínají na útočné choutky. Paraiba už byl hlavičkoval na zadní tyči do prázdné branky, avšak před ním Nelson Monte hlavičkuje na rohový kop.
     
    52
    V celém zápase jsme se nedočkali větší šance z rohu a nedočkali jsme se ani tentokrát.
     
    53
    Domácí špatně rozehráli, čehož se snažil využít Rafael Crivellaro, jeho střela ze spojnice pokutového území nadělala Cássiovi problémy, ten míč jen vyrazil jen k Machadovi, jeho dorážku už zkrotil do náruče.
    53.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Luís Machado (CD Feirense).
     
    55
    Rio Ave se nadále snaží o vyrovnání, čímž trochu pootevřeli vrátka v obraně, díky i troše štěstí toho zatím hosté moc nevyužili.
     
    56
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Óscar Barreto, přichází Francisco Geraldes.
     
    57
    Míč na vlastní polovině domácích, odkud se ho snažili rychlým přenesením dostat, k dokonalosti chybělo jen lepší zpracování od de Santose.
     
    58
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno. Po hezké narážečce se nakonec k centru dostal Yuri Ribeiro, ten přes pokutové území nabídl míč HELDEROVI GUEDESOVI, ten se hlavičkou nemíjí.
    58. Hélder GUEDES - 1:1
     
    59
    Žlutou kartu dostává Edson Farias (CD Feirense).
     
    60
    Hodina hry za námi a stalo se, co jsme si přáli. Domácí celkem rychle po začátku poločasu vyrovnali skóre hry a tak nás čeká ještě velký boj o tři body, které jsou stále ve hře pro obě mužstva.
     
    61
    Domácí měli možnost vstřelit druhou branku z volného přímého kopu, to by však musel Joao Novais poslat do vápna lepší centr.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Francisco Geraldes (Rio Ave FC).
     
    64
    Běh zápasu se nám trošku zklidnil. Hra se nám teď odehrává po většinu času v okolí středového kruhu, kde probíhá velký boj o každý centimetr trávníku.
     
    66
    Hezká kolmice na Yuri Ribeira, který už si připsal asistenci na vyrovnávací branku, nyní se mu však centrovaný balon příliš nevyvedl a celé pokutové území míč přeletěl.
     
    67
    Nutno uznat že domácí už hosty do žádného zakončení nepouštějí, zeleno bílý mají více ze hry, uvidíme však zda jim to bude stačit k úspěchu.
     
    68
    Při dalším pokusu o útok si Pelé počínal příliš nedovoleně v souboji s Machadem a tak si hosté mohou trochu oddychnout při odkopu od své branky.
     
    69
    Míče si hosté dlouho neužili odkop Miśkiewicze skončil až na druhé straně – u brankáře Cássia. Ten se však nejspíš nechal nakazit a stejně špatným odkopem vrátil kulatý nesmysl hostům.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Antonio Briseňo (CD Feirense).
     
    71
    Briseňo zatáhl za záchranou brzdu, čímž daroval domácím možnost ohrozit branku z volného přímého kopu. Joao Novais to zkusil přímo na branku, míč směřující k pravé tyčce si Miśkiewicz pohlídal.
    71.
     
    73
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Edson Farias, přichází Hugo Seco.
     
    74
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Gabriel Airton de Souza, přichází Gelson Dala.
     
    75
    Hra se nám opět trochu rozkousala střídáními, což naplno vyhovuje hostům v modrých dresech.
     
    76
    Ty měli navíc k dispozici další standartní situaci, míč si postavil Crivellaro, jeho centrovaný pokus proletěl celým pokutovým územím až skončil vedle branky.
     
    77
    Jak se nám pomalu blíží konec, tak je vidět nervozita na domácích kopačkách, kteří teď dvěma špatnými přihrávkami dávají možnost zaútočit hostům.
     
    78
    Guedes se prodral z úhlu ke střele z úhlu, jeho projektil vytáhl Miśkiewicz konečky prstů.
     
    79
    Na trávniku zůstává ležet domácí Lionn, zřejmě ho postihl nějaké zranění, lékaři ihned gestikulovali, že se bude muset střídat.
     
    80
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Lionn, přichází Nadjack.
     
    82
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Luís Aurélio, přichází Pedro Santos.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Tarantini (Rio Ave FC).
     
    84
    Pedro Santos byl hned při prvním dotyku s míčem ostře faulován domácím kapitánem, který za zákrok viděl žlutou kartu. Ač to zprvu nevypadalo dobře, hostující borec bude v pořádku.
     
    85
    Byla nařízena penalta pro Rio Ave.
     
    85
    Střídající Gelson Dala předběhl Briseňa, snažil se udělat brankáři kličku, ten ho však faulem poslal k zemi, velká šance pro domácí rozhodnout utkání.
    85.
     
    86
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    PELÉ se rozběhl hodně pomalu a střelou k levé tyčce nedal brankáři šanci, který skákal na opačnou stranu.
    86. PELÉ - 2:1
     
    87
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Babanco, přichází Anastasios Karamanos.
     
    88
    Hosté se pochopitelně ještě snaží o rychlé vyrovnání, avšak moc času na to nemají, kord když míč je na druhé straně v pozici, kde ho mají domácí hráči pod kontrolou.
     
    89
    Domácí už nikam nepospíchají, snaží se utkání bez problému dohrát. Nyní si možnost standartní situace v blízkosti rohového praporku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Domácí rozehráli na krátko, snažili se šetřit čas, důrazní hosté opět faulují, čím přicházejí o další důležité vteřinky.
     
    90+2
    Konečně mají modří balon pod kontrolou na útočné polovině, Hugo Seco se nakonec dostal i do pokutového území, kde si snažil vymodlit penaltu, jeho pád byl však příliš okatý.
     
    90+3
    Cássio si dával z odkopem na čas, nakonec se mu podařilo odkopnout míč pouze do autu a tak mají hosté nadále možnost k vyrovnání.
     
    90+4
    V poslední minutě brankář Cássio vytáhl nebezpečnou střelu Machada na rohový kop, z kterého poté nic nebylo. Pan rozhodčí Santos už si připravuje píšťalku do úst.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
     
    Máme konec zajímavého zápasu, ve kterém se domácím ve druhém poločase podařilo dvěma brankami otočit skóre a vybojovat pro domácí cenné tři body. Nerodilo se to však lehce, hosté byli velmi houževnatým soupeřem, který se rozhodně nemá za co stydět a nechybělo mnoho a i mohli odjíždět domů spokojení,
     
    To je ode mě pro dnešek všechno, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím. Na shledanou. (18:59:34)

    Jakub Štěrba

    Branky: 58. H. Guedes, 86. Pelé (pen.) – 9. L. Machado

    Karty:   24. de Souza (AVE), 62. F. Geraldes (AVE), 83. Tarantini (AVE) – 26. L. Aurélio (FEI), 49. Babanco (FEI), 54. L. Machado (FEI), 59. Farias (FEI), 70. Briseňo (FEI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
    Rio Ave FC: Cássio – Y. Ribeiro, Monte, Marcelo, Lionn (80. Nadjack) – Tarantini (C), Pelé, Barreto (56. F. Geraldes), de Souza (74. Dala) – H. Guedes, Novais.
    Náhradníci: Makaridze – P. Moreira, Dala, Diego Lopes, F. Geraldes, Leandrinho, Nadjack.

    CD Feirense: Miśkiewicz – Babanco (87. Karamanos), Briseňo, L. Rocha, L. Aurélio (82. P. Santos) – Alcénat, Crivellaro, João Silva, T. Gomes – Farias (73. Seco), L. Machado.
    Náhradníci: Almpasu – Graça, P. Santos, Karamanos, Flávio, Zé Manuel, Seco.

    Rozhodčí: Vasco Santos – Luciano Maia, Sérgio Jesus

    Diváci: 2074
    thejrc.org