Stuttgart – RB Lipsko 0:0 (kon.) | Dortmund – Frankfurt 3:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
0:0 (0:0)
RB Lipsko
Neděle 11.03.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pěkný den přeji všem fotbalovým příznivcům. Německá Bundesliga má na programu šestadvacáté kolo, v rámci kterého nás čeká duel, ve kterém VfB Stuttgart na domácí půdě přivítá RB Lipsko.
     
    VfB Stuttgart má třiatřicet bodů, nachází se na desáté příčce. Domácí fotbalisté hrají v neuvěřitelné formě, už pět zápasů v řadě neprohráli, navíc ve všech posledních čtyřech si dokázali připsat vítězství. Moc branek však nedávají, mají vůbec druhý nejhorší útok v celé soutěži. Zároveň si připsali nejméně remíz, ty mají jen tři. Takový Wolfsburg jich má už třináct! Na domácí půdě hraje Stuttgart výborně, má pětadvacet bodů, v této statistice mu patří pátá pozice.
     
    Na druhé straně RB Lipsko, které je na tom o něco málo lépe. Má devětatřicet bodů, momentálně je šesté. Hosté naopak nehrají v úplně ideální formě, oni už tři utkání čekají na vítězství, naposledy remizovali doma 1:1 s Dortmundem. Venku se jim zase tolik nedaří, ze dvanácti zápasů posbírali pouhých čtrnáct bodů, v této statistice jsou devátí. Pokud vynecháme Bayern, situace na špici tabulky je nesmírně vyrovnaná, Lipsko ztrácí pouhé tři body na třetí příčku.
     
    Utkání bude jako hlavní řídit pan Tobias Stieler. Na čarách mu budou pomáhat pánové Matthias Jöllenbeck a Christian Gittelmann. Těžko hledat favorita, kurzy sázkových kanceláři jsou naprosto vyrovnané. První vzájemný zápas skončil vítězstvím Lipska (1:0). Kdo se bude radovat nyní? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Pavard, Badstuber, Emiliano Insúa – Gentner, Ascacibar, Aogo, Thommy – Ginczek, Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Donis, Akolo, Mangala, Özcan, Bruun Larsen, Kamiński.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban, Bernardo – Demme, Keïta – Sabitzer, Lookman – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Upamecano, Forsberg, Ilsanker, Bruma, Schmitz, Augustin.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté začali aktivně, kombinují před velkým vápnem soupeře, domácí fotbalisté se v podstatě ještě nedostali k míči.
     
    3
    Brankář Zieler si dovolil hodně! Šel do kličky proti hostujícímu útočníkovi, nakonec se mu to vyplatilo, o balón nepřišel.
     
    4
    Začátek je opatrný z obou stran, Stuttgart nyní vyčkává na vlastní polovině, domácí hledají nějakou skulinku v obraně svého protivníka.
     
    5
    Lipsko se na polovině hřiště otočilo směrem dozadu, zahrál si také brankář Gulácsi. Necelá pětiminutovka hry za námi, gólmani zatím bez práce.
     
    6
    Rozhodčí Stieler píská útočný faul, kterým se podle něj provinil Werner. Na druhé straně si podobným prohřeškem pomohl Thommy.
     
    7
    To byla první zajímavá akce zápasu! Na levé straně dostal spoustu prostoru Werner, který centroval do vápna. Na poslední chvíli zasáhl výborným skluzem Badstuber!
     
    8
    Domácí příznivci se na polovině hřiště dožadovali odpískání faulu. Hlavní sudí zůstává klidný, Stuttgart bude pouze vhazovat.
     
    9
    Keïta teď nedovoleně zasáhl Ascacibara, může být rád, že se celá situace obešla bez žluté karty, zajímavá standardní situace pro domácí celek!
     
    10
    Balón si vzal na starost Thommy, jeho střela z dlouhé vzdálenosti směřovala doprostřed branky, Gulács si připsal první úspěšný zákrok!
     
    11
    Hra je znovu přerušena. Odmáván, následně i odpískán byl ofsajd, ve kterém se nacházel domácí útočník Ginczek, kterému se tohle rozhodnutí pochopitelně nelíbí.
     
    12
    Standardka pro Lipsko, odražený míč se dostal na hranici velkého vápna, Bernardo střílel z voleje, nedokázal zamířit přesně a minul branku!
     
    13
    Těch nedovolených zákroků je zatím opravdu hodně. Poulsen šel do souboje šlapákem, tohle mělo být minimálně za žlutou kartu!
     
    14
    Podobná situace na druhé straně hřiště, zatím se moc nehraje, také Ginczek může děkovat, že nevidí kartu, hra je znovu přerušena.
     
    16
    Několik nepřesností na obou stranách hřiště, dosavadní průběh zatím příliš fotbalové krásy nenabízí, na polovině hřiště budou vhazovat hosté.
     
    17
    Gómez měl ruce v souboji s kapitánem Lipska Orbanem hodně vysoko, hostující fotbalista chvíli ležel na hřišti, nakonec však bude v pořádku.
     
    18
    Brankář Zieler musel ven z branky, aby balón dokázal sebrat před blížícím se útočníkem soupeře. To se mu i s trochou štěstí povedlo!
     
    19
    Přetažený centr z pravé strany, Thommy hledal Gómeze, který na míč nedosáhl, Gulácsi bude odkopávat od vlastní branky.
     
    20
    Dvacetiminutovka hry téměř za námi, na první vážnější příležitost stále čekáme, oba celky vychází ze zabezpečené obrany.
     
    21
    Velmi aktivní Thommy šel do souboje s Bernardem. Toho neobešel, vybojoval však pro svůj tým rohový kop, vůbec první roh v zápase.
     
    22
    Hodně pozdě zvednutý praporek čárového, Ginczek se podle všeho v ofsajdu nenacházel. Německý fotbalista následně bouchl míčem o trávník.
     
    23
    Dnes už minimálně třetí faul od Gómeze. Tento zkušený útočník si ve vzdušných soubojích počíná nedovoleně, jsou to navíc velmi viditelné zákroky.
     
    24
    Rozhodčí Stieler to zatím nemá lehké. Na kobereček museli Ascacibar s Wernerem, i v tomto případě se vše obešlo bez žluté karty.
     
    25
    První vážnější příležitost v tomto utkání, měli ji domácí fotbalisté! Vše bylo díky nejistému zákroku hostujícího gólmana, následně vznikl závar v pokutovém území Lipska, balón poskakoval před brankovou čárou!
    25. První velká šance zápasu.
     
    27
    Po dalším ostrém zákroku vznikla na hřišti rozmíška, do které se zapojilo asi patnáct hráčů, rozhodčí má znovu plné ruce práce!
     
    28
    Badstuber z celé situace odešel bez karty, následná standardka žádné nebezpečí nepřinesla, Lipsko však bude rozehrávat první roh!
     
    29
    Zieler musel ven z branky, míč nejprve vyboxoval před velké vápno, poté ho odkopl do zámezí, příznivci Stuttgartu hlasitě tleskají!
     
    30
    Půlhodina hry téměř za námi, těžko věřit, že jsme ještě neviděli ani jednu kartu, hra se neustále přerušuje díky nedovoleným zákrokům, jeden z nich teď předvedl Insúa.
     
    31
    Do pokutového území pronikl Keïta, jeho zblokovaný pokus Badstuberem směřoval na bližší tyč, Zieler musel na zem, předvedl obtížný zákrok a balón vyrazil na rohový kop!
    31. Keita si s brankářem soupeře neporadil.
     
    33
    Druhý rohový kop pro Lipsko si vzal na starost Lookman, jehož centr skončil v zámezí. Hostující fotbalista se svým spoluhráčům omlouvá.
     
    34
    Několik dalších ostrých skluzů na polovině hřiště, na zemi zůstává ležet Ginczek, se kterým to nevypadá vůbec dobře.
     
    35
    Po kratším ošetření musel německý fotbalista za postranní lajnu. Rozcvičovat se začal Akolo, tak uvidíme, jak celá situace nakonec dopadne.
     
    36
    Ginczek už je znovu na nohou, nyní se zapojil do hry. Ještě předtím přišel dnes už asi pátý útočný faul od Gómeze, který jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    37
    Výbornou obrannou práci předvedl Pavard, který míč uhlídal před Wernerem, následně se dočkal hlasitého potlesku!
     
    38
    Závěr prvního poločasu se blíží, pro dlouhý nákop si nyní došel Zieler, který rychle rozehrál, Stuttgart však brzy o míč zase přišel.
     
    39
    Hlavní sudí nyní dal na radu čárového, který u postranní lajny viděl faul Lookmana. Domácí budou zahrávat standardní situaci!
     
    40
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu kvůli ruce jednoho z hostujících zadáků, rozhodčí Stieler však zůstává klidný!
     
    41
    Další ostrý zákrok na polovině hřiště, nedovoleně si pomohl Keïta, který se Beckovi omlouvá, domácí budou rozehrávat ze středového kruhu.
     
    43
    Dlouhý balón od Becka až za obranu soupeře. K němu se však nedostal žádný z jeho spoluhráčů, celou situaci nakonec vyřešil Gulácsi.
     
    44
    Bernardo na poslední chvíli zasáhl před Ginczekem, domácí budou vhazovat poblíž rohového praporku, do konce první půle zhruba minuta a půl.
     
    45
    Přenesení na levou stranu hřiště, Insúa míč zpracoval na prsa, balón mu však uskočil do zámezí, obránce Stuttgartu se hodně zlobí!
     
    45+1
    Hlavní sudí přidává dvě minuty nad rámec prvního poločasu. Úplně sám na branku mohl postupovat Werner, výborný obranný zákrok na poslední chvíli předvedl Badstuber!
     
    45+2
    Největší příležitost přišla v úplném závěru! Keïta posunul na Wernera, který se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři, který předvedl skvělý zákrok!
    45+2. Obrovská šance Lipska v závěru prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první půle, která nabídla velmi zajímavý a vyhecovaný fotbal. Rozhodčí měl plné ruce práce a jen těžko lze věřit tomu, že ještě nevytáhl ani jednu žlutou kartu. Do největší šance se dostal v samotném závěru Werner, ten však na brankáře Zielera nevyzrál, skóre tak zůstává bez branek. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne zhruba v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází Bruma.
     
    47
    Tak to byla tutovka! Poulsen zatáhl na pravé straně, přihrál do vápna. Keïta míč zpracoval, poté udělal dvě kličky, následně vystřelil těsně vedle branky!
    47. Keita neproměnil další tutovku.
     
    48
    Chvíli se nehrálo, na zemi zůstal ležet hostující Bernardo. Ten se po chvíli zase zvedl, hra může pokračovat, u míče Lipsko.
     
    50
    Necelá pětiminutovka hry za námi, hosté jsou v úvodu druhé půle aktivnějším týmem, hraje se převážně před velkým vápnem Stuttgartu.
     
    52
    Klostermann šel do souboje jasným šlapákem, až nyní vytahuje hlavní rozhodčí první žlutou kartu, i nadále se hraje hodně tvrdě!
     
    53
    Těch nedovolených zákroků je vážně mnoho. Kapitán Gentner se dostal do souboje s Wernerem, celou situaci museli vyřešit až rozhodčí!
     
    54
    Domácí to zkusili po levé straně hřiště, obrana soupeře se dokázala ubránit jen za cenu rohového kopu, druhý roh pro Stuttgart.
     
    55
    Úvodu druhé půle je hodně vyrovnaný, týmy se střídají v aktivitě. V pokutovém území upadl Gómez, který se dožadoval penalty, hra však pokračuje!
     
    56
    Další útočnou akci rozvíjí hostující fotbalisté až od gólmana Gulácsiho. Domácí se dnes zatím do žádné větší příležitosti nedostali.
     
    57
    Nedorozumění na straně Lipska, balón se dostal až do zámezí, rozehrávky se ujme Zieler, který s odkopem od branky příliš nepospíchá.
     
    58
    Poulsen na nic nečekal, dostal dobrou přihrávku a střílel. Jeho pokus směřoval pouze doprostřed branky, Zieler si připsal zákrok!
     
    60
    Lipsko je nebezpečnější. Další skvělý pas dostal Poulsen, který byl u míče pozdě, dříve se k němu dostal brankář Zieler.
     
    61
    Rozběhla se závěrečná třetina tohoto utkání, domácí kombinují na vlastní polovině, soupeř napadá hodně vysoko a snaží se dostat k míči.
     
    62
    Stuttgart byl blízko úvodní branky! Domácí dostali balón do vápna, následně se dostali ke dvěma střelám. Obě byly zblokované, příznivci se hlasitě dožadovali pokutového kopu, rozhodčí měl celou situaci hodně blízko a hru nechal pokračovat!
     
    64
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Emil Forsberg.
     
    65
    Zajímavý souboj u postranní lajny, Keïta míč uhlídal, Insúa si poté pomohl podle hlavního rozhodčího útočným faulem.
     
    66
    Teď měli domácí obrovskou dávku štěstí! Pavard chtěl balón odkopávat, zasáhl ho nešťastně, míč nakonec skončil těsně vedle tyče, málem z toho byla vlastní branka!
     
    67
    Třetí rohový kop pro domácí fotbalisty v dosavadním průběhu, Keïta se hodně diví, s tímto výrokem však už rozhodně nic neudělá.
     
    68
    Hodně nevydařená střela, o tu se postaral Aogo, nakonec z toho bude autové vhazování pro hosty, Klostermann už hledá, komu by rozehrál.
     
    70
    Bernardo šel do skluzu na polovině hřiště, místo míče zasáhl protihráče, vidí naprosto zaslouženou žlutou kartu, rozehrávat budou domácí.
     
    71
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka hry, na míči jsou nyní především domácí fotbalisté, větší příležitosti ale nepřicházejí.
     
    72
    Ven z brány musel Zieler. Nemohl však zahrát rukama, nacházel se mimo pokutové území. Před Wernerem volil odkop do bezpečí.
     
    73
    Klostermann se snažil zahrát před lajnou. To se mu povedlo, následný centr z obtížné pozice byl nepřesný, odkopávat bude Zieler.
     
    74
    Domácí jsou nyní hodně pasivní a vyčkávají na to, co vymyslí soupeř. Ten se zatím taktéž nemůže dostat do větší příležitosti.
     
    75
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Chadrac Akolo.
     
    76
    Právě Akolo teď vymyslel geniální přihrávku, vybídl Becka, který centroval. S jeho centrem si bez větších potíží poradila obrana protivníka.
     
    77
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    78
    Balón už Bernardo nestihl na hrací ploše, vhazovat budou na útočné polovině domácí, kteří nikam nespěchají, bod by jim dnes nejspíše stačil.
     
    80
    Mario Gómez mohl být za hrdinu! Z levé strany centroval Insúa, míč si našel německý kanonýr, jehož hlavička skončila těsně vedle branky, stadionem to teď pouze zahučelo!
     
    81
    Obrovská příležitost také na druhé straně! Výborná kombinace hostů, Keïta pálil zpoza velkého vápna, balón končí vedle pravé tyče, rohový kop pro Lipsko!
     
    82
    Třetí velká šance během posledních tří minut! Na rohový kop si naskočil kapitán Orban, jehož hlavička skončila kousek nad brankou!
     
    83
    Bruma si míč dlouho připravoval, poté přihrával do velkého vápna, k míči se však nikdo z hostujících fotbalistů nakonec nedostal.
     
    84
    Těch šancí je v samotném závěru opravdu mnoho! K hlavičce se dostal Ginczek, jehož pokus končí taktéž kousek vedle branky!
    84. Stuttgart mohl jít v závěru utkání do vedení.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Santiago Ascacibar, přichází Marcin Kamiński.
     
    86
    Výborně o míč zabojoval Beck. Ten se dostal do složité situace, jeho následný centr skončil v zámezí, Gulácsi rychle rozehrává.
     
    88
    Hodně zbytečný faul, Gentner se omlouvá, Keïta se vzápětí zvedá. Standardní situace pro hostující celek poblíž postranní lajny.
     
    89
    Přišel však útočný faul Lipska, tím si pomohl Demme, Rozehrávky se ujme Zieler, ten však nikam nepospíchá, za malou chvíli se rozeběhne závěrečná minuta.
     
    90
    Výborná práce od Becka. Ten míč nastřelil do Bernarda a vybojoval vhazování pro svůj vlastní celek, Stuttgart bude navíc střídat.
     
    90
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Daniel Ginczek, přichází Orel Mangala.
     
    90+1
    Také ve druhé půli se nastavují dvě minuty. Domácí teď ztratili míč na polovině hřiště a musí se rychle vracet proti kontru soupeře.
     
    90+2
    Bruma se probíjel do velkého vápna soupeře, domácí se dokázali ubránit, víc už se v tomto utkání nejspíše nestane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání dnes nabídlo několik brankových příležitostí na obou stranách, ovšem gól jsme neviděli. Největší šanci měl asi v závěru první půle Werner, který postupoval úplně sám na Zielera. Nutno dodat, že se hrálo opravdu velmi tvrdě, čemuž nenasvědčují dvě žluté karty. Oba celky natahují své šňůry, Stuttgart neprohrál už šestý zápas v řadě, Lipsko v nejvyšší německé soutěži čeká už čtyři zápasy na vítězství.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:29:04)

    Štěpán Slovák

    Branky:

    Karty:   52. Klostermann (RBL), 70. Bernardo (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:14.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Pavard, Badstuber, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar (85. Kamiński), Aogo, Thommy (75. Akolo) – Ginczek (90. Mangala), Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Donis, Akolo, Mangala, Özcan, Bruun Larsen, Kamiński.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Bernardo – Demme, Keïta – Sabitzer, Lookman (46. Bruma) – Y. Poulsen (64. Forsberg), Werner (77. Augustin).
    Náhradníci: Mvogo – Upamecano, Forsberg, Ilsanker, Bruma, Schmitz, Augustin.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    thejrc.org