Fiorentina – Benevento 1:0 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 0:1 (kon.) | Cagliari – Lazio 2:2 (kon.)
Crotone – Sampdoria 4:1 (kon.) | Sassuolo – Spal 1:1 (kon.) | Juventus – Udinese 2:0 (kon.)
Janov – AC Milán 0:1 (kon.) | Inter – Neapol 0:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
2:2 (1:1)
S. S. Lazio
Neděle 11.03.2018, 15:00 • Serdegna Arena • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    S. S. Lazio
    Vedení Lazia pomýšlelo na místa nejvyšší, i když je pravda, že prozatimní 4. pozice je takovým odrazem současných výkonů jejich svěřenců. Celých 52 bodů prozatím značí ztráru 4 bodů na 3. AS Řím, které se rozhodně nenachazí v nejlepším rozpoložení, což by mohlo Laziu trochu pomoci. Na druhou stranu je nutno podotknout, že 5. Inter se dívá na Lazio se ztrátou pouhého jednoho bodu! Tudíž boj o tyto tři pozice bude ještě určitě zajímavý.

    Lazio ztratilo možnost zahrát si o titul v italském poháru. To totiž padlo na svém hřišti proti AC Milánu, který se ale pořádně rozjel. V tamní nejvyšší soutěži pak svěřenci Simone Inzaghiho nezvládli závěr domácího utkání s Juventusem Turín, ve kterém v 93. minutě rozhodl o výhře hostí Dybala.

    Aby těch utkání nebylo málo, Lazio hostilo ve vyřazovací fázi EL Dynamo Kyjev. Velice zajímavé utkání bylo obohaceno hned o 4 branky! Byl to za hosty Tsygankov, který otevřel ve druhém poločase skóre, o dvě minuty však srovnával kanonýr Ciro Immobile. Anderson dokonce dal italskému celku vedení, ale Moraes, který působí na Ukrajině, srovnal na konečných 2:2.
    Do dalšího utkání jistojistě nenaskočí Garmash (Dyn. Kyjev), který si vykoledoval v 97. minutě červenou kartu.

    Nejlepším střelcem týmu je jednoznačně Ciro Immobile, ten ve všech soutěžích nastřílel 33 branek! A to na ně potřeboval pouze o dvě utkání více!
    Druhým kanonýrem pak je Sergej Milinkovič-Savič, který se prosadil hned 11x.
     
    Cagliari Calcio
    O trochu větší starosti má top management Cagliari, jejich celek je totiž až 14. a na Crotone, které okupuje první sestupovou pozici, má náskok pouhých 4 bodů. Skóre 23:41 je přímo děsivé.

    Na začátku února však hráči Cagliari udělali velmi důležitý krok k záchraně. Přímého soupeře Spal porazil 2:0. Z následujících tří zápasů však vybojovali svěřenci Lopeze pouhopohý bod, který znamenala remíza na hřišti Sassuola 0:0. O kolo později byl nad jejich síly duel s Chievem, který taktéž bojuje o záchranu. V prozatím odehraném posledním ligovém kole utrpěli hráči Cagliari debakl 0:5 s Neapolí.

    Minulý týden Cagliari zajíždělo do Janova, jenže ještě, než se začalo hrát, všechny zasáhla smutná událost v podobě smrti obránce Davide Astoriho. Do té doby neodehrané zápasy tam byly odloženy.

    Nejlepším střelcem je Leonardo Pavoletti, který se prosadil 6x, brazilský středopolař Joao Pedro zaznamenal do svých statistik o branku méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Romagna, Ceppitelli, Castán – Faragò, Ionita, Padoin, Barella, Miangue – Han, Pavoletti.
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Andreolli, Dessena, Cossu, Giannetti, Farias, Pisacane, Ceter, Deiola, Caligara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, de Vrij, Radu – Basta, Parolo, Lucas Leiva, Lulić, J. Lukaku – Alberto – Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, Nani, Anderson, Wallace, Bastos, F. Caicedo, S. Milinković-Savić, Jordao, Di Gennaro, Murgia.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -1
    Hráči obou celků jsou na hrací ploše a společně vyjádří úctu a čest zesnulému Davide Astorimu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám zahájili domácí úvodním nákopem, který skončil v zámezí. Prvního autového vhazování se tak zhostí Lukaku.
     
    3
    Domácí nastupují samozřejmě ve své klasické tmavě modro-červené kombinaci dresů, hosté přijeli oděni do světle modro-bílé.
     
    4
    Han okusil, jak tvrdé budou souboje s Felipe Luizem, ten ho skluze, připravil o míč čistě, ale hodně důrazně.
     
    5
    Hosté se poprvé dostávají do útočné akce. Byl to kapitán Lulič, který jen tak tak nedoskočil centr, jenž do vápna poslal Lucas Leiva.
     
    6
    Luis Alberto měl v plánu očividně něco úplně jiného, než zamýšlel Lulič, podle toho také dopadla jejich spolupráce.
     
    7
    A poprvé také hrozba na druhé straně. Do vápna z levé strany dokázal Miangue dostat velmi dobrý centr, který de Vrij odvracel za pomoci své hrudě. Míč jen tak poskotačil okolo tyče.
     
    8
    Pavoletti se dopustil faulu. Jeho loket zasáhl Ramose do obličeje.
     
    10
    Lukaku nestihl dlouhý křížný míč z kopačky Basty, proto bude mít prostor Cagliari, které se už nejednou osmělilo učinit nějaký ofenzivní výpad.
     
    11
    Tentokrát se však nezadařilo. Han sice pokrývá pořádný kus hřiště, pohybem tedy určitě nešetří, teď ho ale zradila práce s míčem.
     
    12
    Farago za pomoci Padoina dokázal otočit míč do slabší strany, odkud centroval dvakrát do vápna Miangue, ani jednou však míč neprošel příliš daleko.
     
    13
    Fanoušci ve 13. minutě symbolicky uctili potleskem a pokřikem památku Davide Astoriho.
     
    14
    Castán se hodně zlobil na své spoluhráče, že se znovu nedokázali vysvobodit z obležení hráčů Lazia. Ti se usídlili na jejich polovině hřiště.
     
    16
    Nechybělo mnoho, aby se Padoin dostal do dobré příležitosti, jenže k tomu, aby se mohl hnát na Strakoše z levého křídla mu chybělo zpracovat míč.
     
    17
    Tentokrát už Padoin alespoň odcentroval do vápna hostí, k hlavičce se dostal Farago, jenže ta se mu svezla po čele a tím bylo po šanci.
     
    18
    Je tu prostor znovu pro hosty, kteří teď na minutku půjčili Cagliari míč, to ale určitě nebude cílem jejich další akce.
     
    19
    Skvěle Han presuje stopery Lazia, kterým dělá jeho rychlý pohyb trochu problémy.
     
    20
    Na trávníku zůstal ležet Pavoletti a na nohy se mu moc nechce. On totiž schytal nějakou tu ránu loktem v hlavičkovém souboji s de Vrijem.
     
    22
    Po krátké pauze hra pokračuje útočným nájezdem domácích. Na zem se po souboji s Lukakuem svalil Farago, sudí Guida ale rozhodně nemá v úmyslu písknout nedovolený zákrok.
     
    23
    A znovu obrázek, na který jsem tak trochu zvyklí. Han urputně bojuje o míč, tentokrát však s trochou smůli zahrál do zámezí.
     
    24
    Luis Alberto ukazuje, že na hřišti není viděn jen díky blonďaté hřívě, která ho zdobí. Teď si totiž připravil míč na pravou nohu a z takových 20-ti metrů se nerozpakoval napálit míč na bránu. Jeho pokus jen o decimetry minul zařízení.
     
    25
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    LEONARDO PAVOLETTI pořádně rozpálil fanoušky na stadioně! Z levého křídla centroval Miangue, na jehož vysoký míč si naskočil Han, jeho prudkou hlavičku Strakoša vyrazil do břevna a odražený míč střelec branky s trouchou štěstí dopravil do sítě. Tak to je překvapivá záležitost – 1:0.
    25. Leonardo PAVOLETTI - 1:0
     
    27
    Tak to je velmi sporný moment! Ciro Immobile dostal do vápna luxusní míč, který si ještě popostrčil a v souboji se dvěma hráči celkem přesvědčivě upadl. Sudí pokutový kop nepískl!
     
    28
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile, důvod je jasný. Jeho přehnaná gestikulace a asi také nějaká ta prupovídka směrem k sudímu..
     
    29
    Na trávníků zůstal ležet Barella a nevypadá to s tím vůbec dobře.
     
    30
    Do vápna přiletěl skvělý míč z kopačky Alberta, který vybídl de Vrije k zakončení, jenže ten svůj volej vůbec netrefil a míč tak propadl až ke Cragnovi. To také nebyla úplně marná šance.
     
    32
    Ionita dostal dost prostoru ke střele, a proto s ní také dlouho neotálel. Na jeho přízemní pokus levou nohou našel však Strakoša recept a ránu zlikvidoval.
     
    33
    Radu je sice překvapen, že se na něj nepíská faul. Sudí Guida však situaci moc dobře viděl a udělal správně.
     
    35
    Ruka! Tou se provinil Castán, když mu neposedný míč přistál na ruce. Volný kop pro hosty.
     
    35
    Lazio právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Nádherný míč z kopačky Luise Alberta, který naše přesně dvojičku Ceppitelli-Lucas Leiva. A podle opakovaných záběrů jsme mohli vidět, že hlavičkářem byl LUCA CEPPITELLI, který si tak smolně vstřelil vlastní branku.
    35. Luca CEPPITELLI - 1:1
     
    37
    Lucas Leiva musel být po hlavičkovém souboji nakonec ošetřen, na čele má totiž krvavý šrám po souboji právě s Ceppitellim.
     
    38
    Han znovu hodně prudce napadal stopery, až Leivovi trochu přišlápl kotník, což se brazilskému záložníkovi vůbec nelíbí.
     
    39
    Cagliari teď nachvíli dostalo dost prostoru ke tvoření, čehož se snažil využít Miangue, tomu se však nepovedlo přihrát přesně.
     
    40
    Han trochu smolně pro domácí špatně přihrál na Padoina. Kdyby totiž tento pass vyšel, mohla akce dopadnout úplně jinak.
     
    42
    Cagliari se trochu zatáhlo, to nebylo předtím úplně zvykem. Ještě před deseti minutami napadali útočníci hodně vysoko. Pro Lazio je tak prostor pro přízemní kombinaci.
     
    43
    Luis Alberto se trochu zlobil, že sudí po faulu neukázal Castánovi žlutý kartonek, nic to nemění na tom, že má možnost rozehrát volný kop.
     
    44
    Ne, tak teď se to Albertovi nepovedlo. Nadýchaný oblouček sbírá ze vzduchu Cragno.
     
    45
    Sudí nastaví hned 3 minuty.
     
    45+2
    Luis Alberto hraje skvělé utkání. Tentokrát jeho centr vyhlavičkoval Ceppitelli. Kdyby ale byli jeho spoluhráči trochu průbojnější, mohla situace dopadnout jinak.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Senad Lulić (S. S. Lazio).
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První dějství je již minulostí a my se rozhodně nenudili.
    Jako první rozvlnil síť po pohledné akci Pavoletti, který doklepnul již tak slibnou hlavičku svého spoluhráče. Odpověď přišla za deset minut. Krásný centr Luise Alberta si do brány nešťastně srazil sám Luca Ceppitelli a vlastním gólem se stav srovnal na 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ciro Immobile načal první akci hostí svou rozehrávkou. Ihned utíkal směrem k pokutovému území, kam se mu snažil dát míč Basta. Tomu ale míč úplně sjel z kopačky.
     
    48
    Han čistě odzbrojen od míče, tudíž nemá prostor dále zaměstnávat obranu Lazia, která již vlastní míč na svých kopačkách.
     
    49
    Poměrně dlouhá a pasivních rozehrávka stoperů nakonec vedla k tomu, že všichni hráči domácích jsou poctivě pod míčem a Lazio nemá kudy proklouznout k vápnu.
     
    50
    Na trávníku zůstal ležet Farago po souboji s Lukakuem, to je opravdový tank, takže se vlastně není moc čemu divit.
     
    51
    Kapitán Lulič fauloval Faragoa, který už toho ležení na trávníku má očividně dost. Je to z jeho reakce znát.
     
    52
    Ciro Immobile požadoval míč od podavače co nejrychleji, ten ale udělal pravý opak. Pomohl tak domácím se znovu zformovat a Castán nakonec vybojoval míč v souboji s Albertem.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Lucas Leiva (S. S. Lazio).
     
    55
    Han hraje opravdu obětavě, ale ani to nepomohlo k tomu, aby se domácí zmocnili míče.
     
    56
    Efektně a zároveň efektivně zahrál Luis Alberto šajtlí. Ciro Immobile se však s míčem nedokázal poprat.
     
    57
    Lukaku dostal snad přes půl hřiště dlouhý míč, který tak tak zpracoval a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    58
    Luis Alberto poslal do vápna hodně dlouhý míč, který odvrátil Farago do bezpečí.
     
    59
    Tak nejspíše to nebyl Farago, kdo se jako poslední dotknul míče, protože rohový kop se nekoná. Rozehrávat bude Cragno, podle čehož usuzuji, že se poslední dotknul míče Ciro Immobile, který to ale vehementně popírá.
     
    60
    Han se dobře uvolnil a postupoval dále k bráně, kde doslova vykoupal Lukakua ve svých kličkách. Jeho následný centr byl nepřesný, poté už to byl Miangue, který dostal možnost reparátu pro svůj tým. Ani on však nedokázal do vápna dostat pořádný míč.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Artur Ionita (Cagliari Calcio).
     
    64
    Lucas Leiva poslal skvělou kolmou přihrávku na Immobileho, před kterým míč jen tak tak uklidil Cragno. Vzrušení však bylo zbytečné, mával se ofsajd.
     
    65
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jordan Lukaku, přichází Felipe Anderson.
     
    65
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Marco Parolo, přichází Sergej Milinković-Savić.
     
    67
    Simone Inzaghi sáhnul hned ke dvojímu střídání, přičemž přichází na trávník třeba druhý nejlepší střelec týmu Milinkovič-Savič.
     
    67
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Alessandro Deiola.
     
    68
    Miangue to na levé straně udělal skvěle, a poté co si ještě vyměnil míč s Hanem to vypadalo velice zajímavě. Jenže se prvně jmenovaný trochu zamotal do svých kliček a akce tak skončila neúspěšně.
     
    69
    Pavoletti šel ve vápně k zemi po jasném faulu, tedy alespoň tak bych to viděl já. Sudí naprosto nepochopitelně nepíská.
     
    70
    Nátlak fanoušků a hráčů byl možná tak silný, že se sudí půjde podívat na kameru, aby případně přehodnotil svoje rozhodnutí.
     
    73
    Penalta! Sudí přehodnotil své původní rozhodnutí a Cagliari bude zahrávat pokutový kop po faulu Luize Felipeho na Pavolettiho.
     
    74
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    NICOLÓ BARELLA se naprosto suveréně prosadil a posílá tak svůj tým znovu do vedení!
    74. Nicoló BARELLA - 2:1
     
    75
    Ciro Immobile se dostal do zakončení hlavou, po dobrém centru z levého křídla. Cragno byl však připraven a míč lapil.
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan de Vrij, přichází Nani.
     
    78
    Simone Inzaghi už na nic nečeká a posílá do hry to nejofenzivější, co má k dispozici. My se můžeme nechat překvapit, jak bude probíhat posledních zhruba 15 minut.
     
    79
    Rohový kop měli k dispozici hosté, z vápna se míč odrazil přímo k Andersonovi, který chtěl velmi pohledně napálit míč z první. To se mu také povedlo, ale trajektorie jeho střely měla být úplně jiná.
     
    80
    A znovu Felipe Anderson vyzkoušel štěstí z pořádné dálky. Tentokrát už se jeho rána mezi tři tyče vešla, Cragno byl však připraven.
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Kwang-Song Han, přichází Diego Farias.
     
    83
    Do vápna Cagliari se teď snášel jeden míč za druhým, stopku tomu vystavil až Cragno, který si na jeden vysoký míč vyběhl a stáhl ho do svých rukavic.
     
    85
    To byl Radu, který jako poslední zastavil velmi slibně se rozvíjející brejk domácích! To byl důležitý obranný zákrok.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Alessandro Deiola (Cagliari Calcio).
     
    87
    Žlutou kartu dostává Stefan Radu (S. S. Lazio).
     
    88
    Cragnovi se rozehrávat odkop od své brány moc nechce, ale ono se není čemu divit, jeho tým vede a fanouškům to rozhodně taky nevadí.
     
    89
    Obrovská šance, kterou měl Farias! Luiz Felipe zahrál vysoký míč hlavou na Strakoše, což útočník domácích vystihl, jeho kličku mu však hostující golman vypíchl.
     
    90
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Daniele Dessena.
     
    90+1
    Sudí nastaví hned 5 minut!
     
    90+3
    Obrovská příležitost Naniho, který dostal míč od Felipe Andersona, který ho dával pod sebe. Na penaltovém puntíku stál portugalský veterán, který však bránu úplně minul!
     
    90+4
    Ciro Immobile se pokusil překvapit z otočky Cragna, což se mu nepovedlo a domácí kráčí za třemi body.
     
    90+5
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Neskutečná záležitost! CIRO IMMOBILE srovnáva po centru Felipe Andersona patičkou z voleje! To byla opravdová lahůdka!
    90+5. Ciro IMMOBILE - 2:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Viděli jsme opravdovou reklamu na fotbal, o tom není sporu. A hlavně padaly branky.
    V prvním poločase s trochou štěstí doklepl míč do brány Pavoletti. Ceppitelli svůj tým trochu smolně srazil na kolena, když si vstřelil vlastní branku, ale i to se stává.
    V dějství druhém Nicoló Barella proměnil pokutový kop a vše směřovalo k tomu, že Cagliari ponechá doma všechny tři body. Nestalo se tak. Ciro Immobile neskutečnou brankou srovnal v poslední minutě utkání. To byla lahůdka!
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
     
    To je z mé strany vše, já vám děkuji za pozornost a budu se na vás těšit zase někdy příště.
    Dnešním utkáním vás provázel Ondřej Zoubek. (16:59:40)

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 25. Pavoletti, 74. Barella (pen.) – 35. Ceppitelli (vla.), 90+5. Immobile (Anderson)

    Karty:   62. Ionita (CAG), 86. Deiola (CAG) – 28. Immobile (LAZ), 45+3. Lulić (LAZ), 54. Lucas Leiva (LAZ), 87. Radu (LAZ)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
    Cagliari Calcio: Cragno – Romagna, Ceppitelli (C), Castán – Faragò, Ionita (67. Deiola), Padoin, Barella (90. Dessena), Miangue – Han (81. Farias), Pavoletti.
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Andreolli, Dessena, Cossu, Giannetti, Farias, Pisacane, Ceter, Deiola, Caligara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, de Vrij (77. Nani), Radu – Basta, Parolo (65. S. Milinković-Savić), Lucas Leiva, Lulić (C), J. Lukaku (65. Anderson) – Alberto – Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, Nani, Anderson, Wallace, Bastos, F. Caicedo, S. Milinković-Savić, Jordao, Di Gennaro, Murgia.

    Rozhodčí: Guida
    thejrc.org