Los Angeles – St. Louis 2:7 (kon.) | San Jose – Washington 0:2 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Florida – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Nashville – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Boston 3:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
Neděle 11.03.2018, 17:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný večer! (20:10:59)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:55
    Tomáš Jurčo (tým) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:25
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:08
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 5 střel, čas na ledě 21:57
    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:54
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Kane (CHI) 1+1
    2. Anton Forsberg (CHI) 60 minut, 31 zákroků, 1 gól, 96,8%
    3. Anton Chudobin (BOS) 60 minut, 36 zákroků, 3 góly, 92,3%
     
    Je konec! Chicago zvládlo domácí souboj s Bostonem a připisuje si cennou výhru! Domácí za vítězstvím vykročili už v první třetině, kdy se prosadil Arťom Anisimov! Poté se hrál sice svižný hokej, ale na šance jsme museli dlouho čekat! Až deset minut před koncem dokázal Boston průběh zdramatizovat. Trefil se Zdeno Chára! Právě Chára ale těsně před koncem fauloval a vyfasoval čtyři minuty! Chicago nabídnutou možnost využilo a rozhodlo o své výhře! Nejprve se trefil Patrick Kane a minutu před koncem pojistil výhru Blackhawks Brent Seabrook!
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Anton Chudobin si tentokrát povyjel proti Toewsovi. Domácí útočník mířil mezi betony, ale ruský brankář ve službách Bostonu svou mezírku stačil utěsnit.
    58:55 Brent SEABROOK - 3:1
     
    58:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago přidává také třetí branku a rozhoduje o svém triumfu v dnešním utkání! Zdeno Chára se už vrátil do hry, ale BRENT SEABROOK měl moře volného prostoru, dostal přihrávku z mezikruží a propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jonathan Toews, Patrick Kane.
     
    58:44
    Hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    David Krejčí se za brankou dostal k odraženému puku a vyhozením o mantinel jej poslal přes všechny čáry! Domácí musí začít od Forsberga.
     
    57:10
    Chicago navíc nadále pokračuje v přesilové hře. Jonathan Toews zavezl kotouč do útočného pásma a domácí hokejisté rozjíždějí přesilovkovou kombinaci.
    56:44 Patrick KANE - 2:1
     
    56:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago bleskově využívá početní převahu! PATRICK KANE po krátké kombinaci dostal přihrávku na levý kruh, připravil si jej ke střele forhendem a odrazem o tyč uklidil puk do branky! Asistence: Erik Gustafsson, Jonathan Toews.
     
    56:26
    Bude se vylučovat! Přesilovou hru si zahraje domácí Chicago! Zdeno Chára trefil soupeře do obličeje a je to s krví! Chára proto dostává čtyři minuty!
     
    56:05
    Riley Nash spěchal za dlouhým nahozením za branku Chicaga. Na jeho bekhendovou přihrávku si nabruslil Brandon Carlo, ale netrefil branku.
     
    55:10
    John Hayden operoval s pukem v rohu útočného pásma, ale nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci. Chicago se směrem do útoku trápí.
     
    54:28
    Miller se opřel do Krejčího zadovky. Hostující obránce vypálil opravdu tvrdě, jenže neprocedil puk mezi dvojicí obránců Blackhawks.
     
    54:06
    Gionta z ostrého úhlu zkoušel překvapit domácího brankáře. Anton Forsberg jeho ránu dobře viděl a bez větších problémů kotouč vyrazil.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 8. Anisimov (J. Toews, E. Gustafsson), 57. P. Kane (E. Gustafsson, J. Toews), 59. Seabrook (J. Toews, P. Kane) – 51. Chára (Krejčí, DeBrusk)


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – C. Murphy, Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, Rutta, Oesterle – P. Kane, J. Toews (C), Saad – Hinostroza, Schmaltz, DeBrincat – Highmore, Anisimov, Jurčo – Hayden, Kämpf, Sharp.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – B. Gionta, Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodčí: Walsh, Mclsaac – Miller, Barton
    ocianews.com