Karviná – Ostrava 2:2 (kon.) | Třinec – Brno 3:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:2 (1:1)
FC Baník Ostrava
Pondělí 12.03.2018, 11:00 • Kovona, Karviná • Juniorská liga – Morava • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hodinu před pondělním polednem budeme moci sledovat dohrávku 20. kola juniorské ligy mezi Karvinou a Baníkem. Mírným favoritem utkání bude možná ostravský celek, který má poslední zápasy velmi dobrou formu.
     
    MFK Karviná
    Domácí tým je před dohrávkou na druhém místě se ziskem 32 bodů z 19 zápasů. Karviná dokázala v dosavadním průběhu ligy nastřílet 39 branek a pouze 25 branek obdržela. Jak útok, tak i obrana patří k tomu lepšímu co může liga nabídnout. Karviná si poslední dobou neudrží stabilní formu. Jednou vyhraje a pak prohraje, to se už děje posledních pět zápasů.

    Nejlepší střelci
    Ondřej Lingr – 6 branek
    Ostap Sas – 6 branek
    Lukáš Kania – 4 branky

    Poslední zápasy
    Sigma Olomouc – Karviná 3:2
    Karviná – Jihlava 6:2
    Zlín – Karviná 4:2
    Karviná – Slovácko 1:0
    Karviná – Třinec 1:2
     
    FC Baník Ostrava
    Na druhé straně barikády bude v pondělí stát ostravský Baník, který letos ještě v lize neprohrál. Vlastně celkově si přenesl formu z posledního zápasu minulého roku, kdy vyhrál 1:0 nad Jihlavou. Když si to sečteme, tak zjistíme, že ostravský celek už čtyři zápasy nepoznal chuť porážky. Naposledy prohrál se Zlínem 2:3, proto také je Baník na dobrém čtvrtém místě. Tento celek nasbíral 27 bodů a momentálně by mohl postoupit do skupiny vítězů.

    Nejlepší střelci
    Martin Macej – 6 branek
    Alexander Jakubov – 5 branek
    Lukáš Lehnert – 4 branky

    Poslední zápasy
    Baník – Brno 2:0
    Třinec – Baník 1:2
    Sigma Olomouc – Baník 1:1
    Kroměříž – Baník 5:1 (příprava)
    Otrokovice – Baník 3:1 (příprava)
     
    Vzájemné zápasy
    Karviná – Baník 0:1
    Baník – Karviná 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Ciupa – Bernatík, Coma, Galuška, Moskál (C), Prybluda, Putyera, Řapek, Sas, Streit, Gros
    Náhradníci: Přibyl – Bielan, Fokaidis, Lalík

    FC Baník Ostrava: Šustr – Helešic, Rizvanov, Kania, Lehnert, Bolf (C), Hejl, Mládek, Dendis, Kubík, Blejchař
    Náhradníci: Matějka – Houdek, Urban, Mooc, Paraskevas

    Rozhodčí: Vojkovský – Lakomý, Batík.
     
    Domácí Karviná dnes bude hrát v zelené kombinaci, hosté z Ostravy mají dresy i trenýrky v bílé barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté měli k dispozici úvodní výkop dnešního střetnutí a bude jim také patřit první útočná akce v tomto zápase.
     
    2
    Jenže rozehrávka hostů nedopadla vůbec dobře, jelikož napadající Gros získal míč pro sebe a pelášil s ním do pokutového území.
     
    3
    Baník se v úvodu utkání snaží hrát kombinační fotbal, nacož domácí tým pouze běhá bez míče mezi nimi.
     
    4
    Rychlý přechod na hostující polovinu nevyšel podle představ. Dlouhý nákop domácích končí až v zámezí. Šustr bude odkopávat od své branky.
     
    5
    V Karviné panuje poměrně dobré počasí, ale fouká silný vítr. Ten by mohl dělat problém hlavně při střelách z větší vzdálenosti.
     
    6
    Začátek zápasu je opatrný z obou stran. Baník je sice více na míči, ale nedokáže se postupnou kombinací dostat blíže k vápnu Karviné.
     
    7
    Baník je i nadále u míče. Karviná vysouvá své napadání čím dál výš, ale k zisku balónu to nevede.
     
    8
    Ciupa v brance Karviné si musel pospíšit se svým odkopem po malé domů jednoho z domácích obránců. Hostující útočníci velmi nepříjemně dotírali.
     
    9
    Ostravský celek si zkusil poprvé v zápase rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Následný centr na zadní tyč sice našel hostující hlavičku, ale ta byla nepřesná.
     
    10
    Máme za sebou úvodních deset minut tohoto zápasu. Stav je stále bez branek, hraje se především kombinační fotbal kolem poloviny hřiště.
     
    11
    První větší šance hostů zakončil na malém vápně jeden z hostujících útočníků. Tohle volalo po úvodní brance, jenže tento ostravský forvard trestuhodně svoji šanci pohřbil.
     
    12
    Ostravský postup vstříc karvinské brance končí hned na polovině, kde se Karviná výborně přesouvá a vykrývá jednotlivé místa.
     
    13
    Hra byla na malý moment přerušena, jelikož se jeden z domácích hráčů dostal na trávník. Zdálo se, že potřebuje ošetření. Nakonec se to bez lékařů obejde.
     
    14
    Baník měl další rohový kop, ale ani ten nebyl využitý. Obrana Karviné dokázala tento centr odvrátit mimo své pokutové území.
     
    15
    Hra je na malý moment opět přerušena. Tentokrát rozhodčí přerušil zápas kvůli hostujícímu hráči, který zůstal ležet ve vápně MFK.
     
    16
    Zápas opět pokračuje, na míči jsou hosté, kteří i nadále vymýšlejí nějaký postup přes domácí obranu.
     
    17
    Z akce Baníku sice branka nebyla, ale za malý moment příjde na řadu další rohový kop v jejich prospěch.
     
    18
    Exekuce rohových kopů Baníku prostě zatím dnes nejde. Domácí obrana si s tím dokáže poradit a když ne ona, tak zasáhne výborný brankář Ciupa.
     
    19
    Jeden z hostujících útočníku si naskakoval na centr z levé strany, který se nakonec ukázal příliš vysoký. Akce ostravských ovšem nekončí, Baník se stále pohybuje na polovině soupeře.
     
    20
    První poločas se nám za malý moment přehoupne do své druhé poloviny a my v tomto zápase stále hrajeme bez vstřelené branky 0:0.
     
    21
    Karviná byla po dlouhé době na útočné polovině, ale tam moc dlouho nepobyla. Rozhodčí odpískal nedovolený útočný faul, akce MFK je tedy u konce.
     
    22
    Karviná je tentokrát u míče a Baník agresivně napadá. Jejich presink poté slaví úspěch, jelikož míč jde opět na jejich kopačky.
     
    23
    MFK se postupnou kombinací dostala na polovinu soupeře, ale to bylo všechno co nám tam ukázala. Míč končí v zámezí a Šustr se po delší době protáhne odkopem.
     
    24
    Tak ne, ostravský brankář volí rozehrávku nakrátko na volného spoluhráče. Baník opět začne celou svou akci u svých obránců.
     
    25
    Jeden z karvinských hráčů měl svou nohu příliš vysoko, rozhodčí však hru nechává pokračovat. Žádný přestupek proti Karviné se tedy nepíská.
     
    26
    Prybluda se snažil diagonálou oslovit volného spoluhráče na druhé straně hřiště, ale ten se zrovna vracel z ofsajdu. Akce Karviné nemohla pokračovat.
     
    27
    Streit doslova převálcoval svého soupeře u postranní čáry. Ani tohle není faul, postižený hráč se tomuto verdiktu diví.
     
    28
    Utkání se opět odehrává spíše okolo poloviny hřiště. Ani jeden z brankářů momentálně nemá co na práci.
     
    29
    Baník je v posledních minutách dost statický a nechává svého soupeře hrát kolem pokutového území. MFK vybojovala dokonce i svůj první roh v tomto zápase.
     
    30
    Ani na druhé straně nepřinesl rohový kop velké vzrušení před brankou. Šustr si pro míč došel a poté i rychle rozehrál do kraje na volného spoluhráče.
     
    31
    Dnešní zápas postrádá množství aspoň menších šancích. Tu největší měl Baník, ale z malého vápna nedokázal vstřelit úvodní gól.
     
    32
    Dlouhý nákop na poloviny Karviné končí u rohového praporku, kde ostravští sice nevybojovali rohový kop, nýbrž pouze autové vhazování.
     
    33
    Ciupa v brance MFK si křiknul a následně si došel pro míč do vzduchu. Útočníci ostravského týmu byli v tu chvíli bezmocní.
     
    34
    Na řadě jsou domácí, celá jejich akce začíná právě u brankáře Ciupy, který nakopává dlouhý míč na ostravskou polovinu.
     
    35
    Odkop domácího brankáře našel pouze hlavu jednoho z baníkovských stoperů, který míč odvrátil do zámezí. Karviná tedy bude vhazovat.
     
    36
    První poločas se nám pomalu, ale jistě blíží ke konci. Ani jeden z týmů se nemá k výraznějšímu tlaku nebo dokonce ke vstřelené brance.
     
    37
    Karviná opět rozehrávalo rohový kop, který končí v rukavicích ostravského brankáře. Ten si pro tento centr došel naprosto v pohodě.
     
    37
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí Karviná otevírá gólový účet dnešního střetnutí. Ostravské zaváhání v obraně potrestal BOHDAN PRYBLUDA, který si ještě v závěru celé akce pohrál s Martinem Šustrem.
    37. Bohdan PRYBLUDA - 1:0
     
    38
    Na řadě je tedy Baník, který se pokusí do poločasu vyrovnat nebo dokonce i otočit jejich nepříznivý výsledek.
     
    39
    Karviná po vstřelení úvodní branky hraje s naprostým klidem. Nacož Baník na druhé straně znervózněl a v kombinaci se trápí.
     
    40
    Karviná se kombinací na jeden dotek dostala k ostravskému vápnu, ale tam také jejich akce končí. Finální kolmice za hostující obranu byla čitelná.
     
    41
    Tentokrát se domácí pokusili o nákop, ale ten dopadnul až do pokutového území, kde si pro něj došel hostující brankář Šustr.
     
    42
    Baník byl opět blízko vstřelené brance. Tentokrát branku trefil, ale překážkou byl vynikající domácí brankář, který si pohrál se střílejícím hráčem.
     
    43
    Domácí tým měl k dispozici standardní situaci z celkem zajímavého místa, ale ostravská obrana si s touto šancí dokázala poradit.
     
    44
    V pernamenci byl opět hostující brankář, který ovšem na poslední chvíli nemusel zasahovat. Hostující projektil minul tyčku jeho branky.
     
    44
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravský celek dokázal zásluhou DOMINIKA MLÁDEKA ještě před koncem poločasu vyrovnat. Tento ostravský záložník se na zadní tyči dostal k míči, který poté poslal nechytatelně do domácí branky.
    44. Dominik MLÁDEK - 1:1
     
    45
    Rozhodčí nám za malý moment prozradí počet nastavených minut v prvním poločase.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí tedy nenastavil ani jednu minutu navíc, tímpádem hráči míři do šaten za nerozhodného stavu 1:1. Jako první udeřili domácí hráči, kteří potrestali chybu obrany a ve 37. minutě otevřeli gólový účet tohoto utkání. Baník ovšem dokázal ještě do poločasu vyrovnat. Stalo se tak po rohovém kopu ve 44. minutě. Zápas je to rozhodně zajímavý a zdaleka ještě není rozhodnutý. Na druhý poločas, který začne za necelých patnáct minut vás srdečně zvu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal s mírným zpožděním. Zdá se, že ani jeden z trenérů neprovedl o poločase nějaké střídání. Hraje se tedy bez změn.
     
    47
    MFK vstoupila do druhého poločasu velmi aktivně. Hostující obrana má dost práce, aby jejich postup zastavila už před jejich vápnem.
     
    48
    Šustr v brance Baníku si během tří minut druhé půle připsal už druhý zákrok. To nám také dokazuje, jak moc je Karviná aktivní ve hře dopředu.
     
    49
    I Ciupa si ve druhém poločase připsal svůj úvodní zákrok proti takové schované střele na přední tyč, kterou musel vyškrábnout mimo branku.
     
    50
    Ostravský roh opět našel tu správnou hlavičku, která mířila mezi tři tyče MFK. Ciupa byl včas na správném místě, aby tento pokus zneškodnil.
     
    54
    Omlouváme se za menší výpadek. Technické problémy na naší straně jsou už prozatím vyřešeny.
     
    55
    Karviná pokračuje v nastoleném trendu a hraje rychlý, pohledný fotbal. Baník je ve druhém poločase zatím pouze v roli sparing partnera.
     
    56
    Baník opět rozehrával zajímavý rohový kop, který byl opět zakončen. Jenže ostravská hlavička končí vysoko nad domácí brankou.
     
    57
    Už se zdálo, že Baník bude moct zaútočit do otevřené obrany svého soupeře. Naštěstí pro domácí celek zazněl hvizd sudího, který odpískal útočný faul.
     
    58
    Rozhodčí musí doběhnout k jednomu z ostravských hráčů, aby mu slovně domluvil. Jako by říkal, že ještě jeden faul a už ho potrestá žlutou kartou.
     
    59
    Hra byla poprvé ve druhém poločase přerušena vlivem menšího zranění jednoho z domácích hráčů. Baník v duchu fair-play vrací míč svému soupeři.
     
    60
    Máme za sebou úvodních patnáct minut druhého poločasu mezi Karvinou a Baníkem. Stav zápasu je stále nerozhodný 1:1.
     
    61
    Ostap Sas se na dálku omlouvá svému spoluhráči, kterému adresoval nepřesnou přihrávku do běhu. Míč z jeho kopačky skončil v zámezí.
     
    62
    V této pasáží hry vidíme množstní nepřesností na obou stranách. Ani jeden tým si míče neužije moc dlouho.
     
    63
    Rozhodčí píská další provinění hostujícím hráčům. Fauly na straně Baníku se začínají množit.
     
    64
    Rychlý přechod na domácí polovinu končí nepřesnou přihrávkou na hostujícího útočníka. Míč se dokutálel až za čáru, Ciupa bude odkopávat od své branky.
     
    65
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Ovšem žádný tým si ještě ve druhé půli nevytvořil nebezpečnou šanci.
     
    66
    Baník se po delší době dostává opět do ráže. Rychlou kombinací na jeden dotek se dostal až do pokutového území, kde ovšem jejich akce i končí.
     
    67
    Rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na polovině hřiště, kde se provinil jeden z domácích forvardů. Ten se tomuto verdiktu diví, ale rozhodčí má jiný názor.
     
    67
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Gros, přichází Robert Lalik.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ondřej Kubík (FC Baník Ostrava).
     
    68
    MFK zahrávala zajímavý přímý kop, po kterém se musel Šustr položit na zem. Míč z tohoto přímáku byl zahrán velmi kvalitně k levé tyči.
     
    69
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dominik Mládek, přichází Andreas Santo Paraskevas.
     
    69
    Rychlý brejk hostů končí ještě před polovinou skrze vynikající obranný zákrok domácího obránce.
     
    70
    Karviná hodila dlouhý aut do pokutového území, ale ostravská obrana si s tímto pokusem nedělala příliš starostí.
     
    71
    Hostující stoper na malý moment zaváhal a málem z toho byla zajímavá domácí šance. Jenže ostravský obránce si nakonec dokázal poradit.
     
    72
    Karviná bude mít k dispozici další standardní situaci ve druhém poločase. Vysocí hráči se stěhují do vápna, aby mohli případně ohrozit ostravskou branku.
     
    73
    MFK překvapila rychlou rozehrávkou této standardky. Baník zaspal, ale nakonec to zvládnul. Karviná ovšem bude rozehrávat rohový kop.
     
    74
    Ovšem ten nevyšel podle jejich představ a celá akce musí začít až u vlastní branky. Hostující obrana se s míčem nepárala a odvrátila ho daleko do bezpečí.
     
    75
    Máme před sebou posledních patnáct minut základní hrací doby tohoto zápasu a stále hrajeme 1:1. Kdo v tomto zápase zvítězí nebo toto utkání skončí remízou?
     
    76
    Rychlou rozehrávku přímého kopu zatrhnul ostravským rozhodčí, který ukázal, že rozehrávají ze špatného místa.
     
    77
    Karviná se na malý moment zatáhla a hned z toho byla zajímavá příležitost pro ostravský tým. Celou jejich akci musel řešit až parádním zákrokem brankář Ciupa.
     
    77
    Baník právě vstřelil branku!
    Hostující tým dokázal otočit nepříznivý průběh a poprvé v zápase se dostal do vedení. MATĚJ HELEŠIC napřáhnul na hranici pokutového území ke střele, která zapadla za záda domácího brankáře.
    77. Matěj HELEŠIC - 1:2
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jiří Ciupa (MFK Karviná).
     
    77
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ladislav Hejl, přichází Milan Urban.
     
    78
    Hráči Karviné působí docela zaskočeným dojmem, na druhé straně Baník bude hrát to, co potřebuje.
     
    79
    Parádní náběh na přední tyč nám ukázal jeden z hostujících hráčů, obrana nedokázala zachytit jeho náběh. Míč ovšem končí mimo branku.
     
    80
    Mohlo být rozhodnuto. Baník šel ve dvou hráčích na jednoho. Jenže ve finální fázi se jeden z hostů dostal do velkého úhlu a nedokázal umístit míč do branky.
     
    81
    Akce Karviné je u konce, rozhodčí odpískal útočný faul. Tohle bylo dost zbytečné a ví to i domácí trenér, který pokřikuje na hráče, který ten faul způsobil.
     
    82
    Šustr s rozehrávkou nikde nespěchal. Až samotný rozhodčí ho musel popohnat, aby míč uvedl zpátky do hry.
     
    83
    Čas na vyrovnání se pro Karvinou čím dál víc zkracuje Naopak Baník je čím dál víc blíže k protažení jejich sérii v lize.
     
    84
    Karviná bude v posledních minutách všechno řešit nákopy k vápnu Baníku. Tohle jenže nefunguje podle představ, hostující obrana si dokáže poradit.
     
    85
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí MFK dnes potrestala každé pochybení obrany svého soupeře. Tento trest tentokrát přišel od DANIELA ŘAPEKA, který poslal tento zápas pět minut před koncem do nerozhodného stavu.
    85. Daniel ŘAPEK - 2:2
     
    86
    V 86. minutě tedy začínáme od začátku. Šance na zisk tří bodů jsou vyrovnané. Ani jeden z týmů nebude chtít udělat chybu.
     
    87
    Akce Baníku končí mimo karvinskou branku. Ciupa s odkopem pospíchá, protože ví, že jeho tým ty tři body velmi nutně potřebuje.
     
    88
    Karviná bude na začátku 88. minuty rozehrávat rohový kop. Podaří se opět Karviné dostat do vedení?
     
    89
    Málem tomu tak bylo. Domácí hráči se po rohu dostali k hlavičce a orazítkovali tyč ostravské branky. Šustr poté rychle zareagoval a míč vyrazil mimo vápno.
     
    90
    Po krátké odmlce následoval další karvinský roh, který přiliš zmatku nenadělal. Baník se dokázal ubránit a navíc dokázal získat autové vhazování.
     
    90+1
    Rozhodčí tohoto utkání se rozhodnul ve druhém poločase nastavit jednu minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V nastaveném čase se nic zásadního nestalo. Velmi zajímavý zápas tedy skončil. Baník nedokázal dovézt toto utkání do vítězného konce, i přesto, že dokázal otočit nepříznivý výsledek. Karviná může být ráda za remízu, kterou si dokázala zajistit až pět minut před koncem utkání.

    Před posledním kolem je situace taková, že domácí Karviná už má zajíštěný postup do skupiny vítězů. Baník bude ještě v posledním kole bojovat na dálku s Jihlavou. Ostravský celek je momentálně na posledním postupové pozici, Jihlava ztrácí tři body. Takže tento mini souboj bude zajímavý.
     
    To by bylo z mé strany pro tuto chvíli všechno. Přeji vám příjemný zbytek pondělního dne a u dalšího textového přenosu zase někdy na počtenou. (12:57:47)

    Jan Mládek

    Branky: 37. Prybluda, 85. Řapek – 44. Mládek, 77. Helešic

    Karty:   77. Ciupa (KAR) – 68. Kubík (OVA)


    MFK Karviná: Ciupa – Bernatík, Coma, Galuška, Moskál (C), Prybluda, Putyera, Řapek, Sas, Streit, Gros (67. Lalik)
    Náhradníci: Přibyl – Bielan, Fokaidis, Lalik

    FC Baník Ostrava: Šustr – Helešic, Rizvanov, Kania, Lehnert, Bolf (C), Hejl (77. Urban), Mládek (69. Paraskevas), Dendis, Kubík, Blejchař
    Náhradníci: Matějka – Houdek, Urban, Mooc, Paraskevas

    Rozhodčí: Vojkovský – Lakomý, Batík

    Diváci: 80
    thejrc.org