USA – Japonsko 10:0 (kon.) | J. Korea – Česko 3:2 (po pr.) | Kanada – Itálie 10:0 (kon.)
po prodl.
Jižní Korea
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Česko
Neděle 11.03.2018, 07:30Paralympiáda - para hokej
Partner:
     
    S konstatováním, že Češi se musí pokusit o zázrak, se s Vámi dnes loučím. Bohužel ani dvě branky karlovarského kanonýra Michala Geiera nestačily na vítězství, pět tisíc domácích fandů na stadionu mohou slavit.

    Za pozornost děkuje Jakub Kudláč. (09:41:05)
     
    Češi v dnešním zápase zaspali první třetinu, která ale naštěstí skončila bez branek na obou stranách. Po první inkasované brance se Korejcům vyrovnali a dokázali při power-play poslat zápas do prodloužení, kde jej ale stejně rychle ztratili.
     
    Střely na branku (po třetinách): 22:10 (4:0, 7:4, 11:6, 1:0)
     
    Je dobojováno a matematika je jasná: pokud chtějí Češi bojovat o medaile, musí zítra porazit favorizované Spojené státy minimálně za dva body, na což by museli porazit i Japonsko. Uvidíme, proti USA, které dnes vyprovodilo Japonce 10:0, nečeká svěřence Jiřího Břízy vůbec lehký úkol.
     
    Konec zápasu.
    45:13 Jung Seung Hwan - 3:2
     
    45:13
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Pouhých třináct vteřin prodloužení stačilo k tomu, aby český sen o postupu do semifinále padl hodně, hodně hluboko. Korejci se dostali do přečíslení, které gólově zakončil druhou brankou v utkání JUNG SEUNG HWAN. Asistence: Jang Dong Shin a Cho Young Jae.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jde se do prodloužení... Připomínám, že vítěz tohoto nastaveného času se s největší pravděpodobností podívá do semifinále. Je to již takové malé play off.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
    44:21 Michal GEIER - 2:2
     
    44:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóól, Češi při power-play vyrovnávají! MICHAL GEIER využil hru šest na čtyři, když z úhlu propálil korejského brankáře. Tento zbytečný faul v útočném pásmu přišel Korejce velmi draho. Asistence: Pavel Kubeš a Pavel Doležal.
     
    44:04
    Vápenka je na střídačce, Češi to zkouší v šesti!
     
    44:04
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (Lee Ju Seung – 2 min, držení).
     
    44:04
    Češi hbitě odevzdali puk soupeři, jelikož byl signalizován trest pro jednoho z Korejců! Poslední šance pro český tým.
     
    43:35
    Poslední bojová porada pro Česko, oddechový čas. Po něm se bude vhazovat ve střední třetině.
    42:53 Jung Seung Hwan - 2:1
     
    42:53
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    A situace je rázem kritická. Dnes velmi aktivní JUNG SEUNG HWAN posílá 127 vteřin před koncem třetí třetiny domácí do vedení, když zblízka poslal kotouč pod horní tyč. Potřetí už proti střele tohoto šikovného útočníka dnes tyčka Vápenkovi nepomohla. Asistence: Lee Jong Kyung.

    Jakub Kudláč

    Branky a nahrávky: 19. Lee Ju Seung (Jang Jong Ho, Jung Seung Hwan), 43. Jung Seung Hwan (Lee Jong Kyung), 46. Jung Seung Hwan (Jang Dong Shin, Cho Young Jae) – 39. Geier (Kubeš), 45. Geier (Kubeš, Doležal)


    Jižní Korea: Man-Gyun Yu (Jae-Woong Lee) – Young-Jae Cho, Min-Su Han, Young-Sung Kim, Dong-Shin Jang, Hae-Man Lee, Ji-Hoon Lee – Seung-Hwan Jung, Byeong-Seok Cho, Jong-Kyung Lee – Ju-Seung Lee, Yong-Min Lee, Jong-Ho Jang – Si-Woo Choi
    Česko: Vápenka (Kudela) – Kubeš, Doležal, Motyčka, Geier, Z. Hábl, Hrbek, Raul, Šafránek, Palát, Krupička, Wágner, Novák, Klíma

    Rozhodčí: Morrison (USA) – Fergenbaum (CAN), Lunden (SWE)

    Diváci: 5 000
    thejrc.org