Šumperk – Kopřivnice 5:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
5:2 (3:1, 1:1, 1:0) Stav série: 3:2
HC ISMM Kopřivnice
Neděle 11.03.2018, 17:00 • Zimní stadion Šumperk • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den, vítáme vás u on-line přenosu z pátého utkání předkola play-off druhé ligy, skupiny Východ. Za stavu 2:2 se nám série vrací zpět do Šumperku, kde se dnes bude hrát mezi týmy Draci Šumperk a HC TATRA Kopřivnice rozhodující duel. Vítěz bere vše, poraženému týmu pak skončí sezóna.

    V sérii je zatím dáno, kdo je na domácím ledě, ten zvítězí. Šumperští hokejisté před domácím publikem vyhráli vždy jasným rozdílem (6:0, 5:1), zatímco Kopřivnice ve svém prvním domácím utkání zvítězila o jedinou branku, ve druhém případě pak zápas rozhodovaly nájezdy.

    Úvodní buly bude vhozeno v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Draci Šumperk: Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák (C) – Hroch, Lehečka, Vachutka, Muller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal (A), Cink (A), Ostřanský.

    Trenér: Zavadil Jozef

    HC TATRA Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek (A), Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Červenka, Pargač (A), Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík (C), Mach, Suchý, Bartošák (A), Pěnčík, Kofroň, Gola.

    Trenér: Kofroň Jaroslav

    Rozhodčí: Škrobák, Koziol – Rožánek, Zedník.
     
    Hostující hráči již přijeli na led za hlasitého pískotu domácích příznivců a čeká se na šumperské Draky!
     
    Ti už jsou také na ledě a zanedlouho tak budeme svědky úvodního buly, tohoto rozhodujícího utkání čtvrtfinále Play-off druhé hokejové ligy!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Tomáš Sedlák se snažil založit první útočnou akci domácích, nakonec to skončilo pouze nahozením na hostujícího brankáře.
     
    01:09
    První ránu utkání vypustil ze své hole ale útočník hostujícího týmu Sluštík. Jeho dělovka ale nenadělala Vlastimilu Lakosilovi větší potíže.
     
    01:20
    Petr Hromada byl donucen po nahození podržet kotouč v lapačce a přerušit hru. Následovat bude vhazování v obranném pásmu Kopřivnice.
     
    01:34
    To stejné předvedl na druhé straně Vlasta Lakosil, tentokrát tedy buly v obranném pásmu Šumperka!
     
    02:03
    Šumperk má nyní potíže v přechodu do útočného pásma, začít tak musí kombinací u vlastní brány.
     
    02:30
    Za dalšími pokusy šumperských útočníků se musel ohlížet Petr Hromada, žádný se ale nevešel do prostoru těchto tří tyčí.
     
    02:53
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci se dostávají opět v brzkém čase do vedení a to je rozhodně to, co může domácímu celku pomoct k cestě za postupem! Daniel Hroch výborně najel před bránu Kopřivnice, následně našel volného MICHALA VYMAZALA, který zasunul puk za záda Hromady! Asistence: Daniel Hroch a Petr Gewiese
    02:53 Michal VYMAZAL - 1:0
     
    03:39
    A hostující brankář musí být stále na pozoru! Tentokrát ale raději podržel puk po střele jednoho ze soupeřů. Následovat bude vhazování v pásmu Kopřivnice.
     
    04:04
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak takový vstup do utkání si rozhodně hostující hráči, ani fanoušci nepředstavovali! Naopak ti šumperští jsou v plném laufu, jelikož jejich Draci se dostávají do vedení už o dvě branky! Vladimír Cink svoji ránou ještě Hromadu nepřekonal, dílo ale dokonal LUKÁŠ KRÁLÍK, který kotouč dostal do sítě. Asistence: Vladimír Cink
    04:04 Lukáš KRÁLÍK - 2:0
     
    04:40
    Hosté jsou si vědomi závažnosti této situace a začínají dělat to, na co jsou zvyklí. Tudíž přitvrzovat hru, což se jim vyplácelo v předchozích zápasech.
     
    04:58
    Adam Červenka (Kopřivnice) si o tento trest koledoval dlouho a nakonec si odsedí dvouminutový trest!
     
    05:59
    Draci kombinovali před bránou soupeře tak dlouho, až to dopadlo vyhozením hostů až do útočného pásma. První minutu oslabení mají kopřivničtí za sebou.
     
    06:47
    Daniel Hroch nyní promarnil obrovskou tutovku, když nedokázal trefit puk před prázdnou bránou. Napodobil ho poté Gewiese, ten už měl ale o něco těžší pozici!
     
    07:21
    Další zákroky Petra Hromady jsou potřeba k tomu, aby hosté znovu neinkasovali, dnes už potřetí! Držák hostujícího týmu je opět v ráži.
     
    07:39
    Hosté už jsou nyní samozřejmě v plném počtu, přesto jim ale nevyšel další přechod do útočného pásma – ofsajd!
     
    08:17
    Sudí byl nyní nucen přerušit hru po vysoké holi jednoho z hráčů, následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    08:33
    Tentokrát byl nucen připsat si další zákrok i Vlastimil Lakosil, který následně i podržel puk a následovat bude buly v obranném pásmu Šumperka.
     
    08:48
    Teď přišla zřejmě největší šance hostujícího celku v dnešním utkání! Vlasta Lakosil byl ale připravený a se štěstím udolal tomuto tlaku!
     
    08:58
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    To se ale bohužel nedá říci nyní, tlak kopřivnických hráčů vygradoval na tolik, že se dočkali snižující branky. Adam Červenka našel volného kapitána svého celku a ONDŘEJ SLUŠTÍK dostal puk za Lakosilovy záda! Asistence: Adam Červenka a Michal Krutil
    08:58 Ondřej SLUŠTÍK - 2:1
     
    09:41
    Fanoušci nyní dávají najevo nespokojenost s rozhodnutím sudího hlasitým pískotem, čároví ale viděli ofsajd.
     
    10:01
    A další rána na Vlastu Lakosila, který má teď práce až na helmu. Následovat bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    10:35
    Jiřímu Půhonému se nepodařilo přejít do útočného pásma a následovala ztráta puku, u kterého jsou nyní hosté.
     
    10:55
    Na jednoho z hostujících hráčů jsme mohli vidět ukázkový bodyček, který fanoušky takřka zvedl ze sedadel! (obrazně řečeno, místa jsou zde ke stání)
     
    11:08
    Martin Tomášek si nyní u sudích "vymodlil" přesun vhazování a to bude následovat v obranném pásmu Šumperka.
     
    11:25
    A opět můžeme vidět další tvrdé souboje na ledě, ve kterých se hostující celek vyžívá a takřka především proto dokazuje vzdorovat Šumperku.
     
    12:09
    Ani jednomu z týmů se nyní nepovedl přechod do útočného pásma, hosté tak musí začít od vlastní branky.
     
    12:27
    Teď se puk dostal až do ochranné sítě za Lakosilovou svatyní, vhazovat se bude v obranném pásmu Draků.
     
    12:35
    Jiří Půhoný byl tvrdě a především nedovoleně atakován při samostatném úniku a dvě minuty si půjde odsedět Marek Bail (Kopřivnice). Uvidíme, zda toto podražení bude hosty mrzet.
     
    12:57
    První útočnou akci Šumperka ale zhatil čárový sudí, který ale správně postřehl ofsajd domácího celku.
     
    13:04
    To stejné postihlo domácí i nyní, následovat tak bude opět vhazování ve středním pásmu.
     
    13:53
    Brankář hostujícího celku Petr Hromada raději podržel puk pod lapačkou, vhazovat se bude v obranném pásmu Kopřivnice.
     
    14:23
    Michal Vymazal nejprve chyboval v rozehrávce, poté to ale napravil neuvěřitelným způsobem! Najel si za bránu Kopřivnice a předal kotouč na volného Půhoného, ten ale bohužel nedokázal překonat vynikajícího Hromadu!
     
    14:59
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva má za následek další přesun hry, tentokrát do obranného pásma právě Kopřivnice.
     
    15:12
    Do obrovské šance se na druhé straně dostal Martin Tomášek, ten ale v rozhodující chvíli, tedy v zakončení, selhal na plné čáře a Lakosilovu svatyni vůbec netrefil!
     
    15:41
    Po podržení puku domácím brankářem nastala za jeho brankou další menší potyčka, nakonec si ale hráči zřejmě uvědomili, že na tohle je ještě brzo.
     
    16:05
    Velmi produktivní Adam Červenka byl nyní u dvou akcí, které mohli vést k vyrovnávací brance! Nejprve před svatyní Lakosila vybízel jednoho ze spoluhráčů, který puk netrefil, následně pak nedokázal správně tečovat nahození.
     
    16:39
    Další přerušení a opět to má na svědomí Vlasta Lakosil, který byl nucen při tlaku hostů podržet puk. Následovat bude vhazování v obranném pásmu Draků.
     
    17:12
    Šumperk nyní polevil v útočné snaze a zkouší to pouze nahozeními. Ty se Drakům příliš nedaří a hosté se tak dostávají poměrně lehce ke kotouči.
     
    18:14
    Ani další útočná akce se Drakům nepovedla a u kotouč mohou pokračovat hostující hráči.
     
    18:29
    Těm ale puk na hokejkách příliš dlouho nevydržel a následně se řítil do obrovské šance Lukáš Králík. Na poslední chvíli se mu ale nepodařilo propasírovat kotouč mezi betony Petra Hromady!
     
    19:04
    Rozběhla se nám poslední minuta první třetiny a Draci kombinují v útočném pásmu!
     
    19:26
    Draci právě vstřelili branku!
    To byla rychlovka! Draci navázali na vynikající kombinace z úvodních minut a po další takové navyšují vedení! Radek Fischer našel výborně postaveného Michala Vymazala, který dostal puk do sítě! Asistence: Radek Fischer a Jiří Půhoný
    19:26 Michal VYMAZAL - 3:1
     
    19:55
    V posledních sekundách měl ještě obrovskou šanci na vstřelení již čtvrté branky Radek Fischer, v samostatném úniku mu ale selhala střelba, podobně, jako nedávno našem dvou biatlonistům!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část dnešního utkání je za námi a šumperští Draci si po ní vezou do kabin dvoubrankový náskok! Ve 3. minutě nejprve otevřel skóre Michal Vymazal, už za necelé dvě minuty na to na něj navázal Lukáš Králík. V 9. minutě ale zkomplikoval domácím klid kapitán Sluštík, který překonal Lakosila. V závěru třetiny ale Šumperk opět přidal na aktivitě a odměnou za to mu byla branka na 3:1, kterou v poslední minutě vstřelil opět Michal Vymazal. Jiří Půhoný chytil svůj drive ze základní části, ve které vyhrál kanadské bodování!

    Druhá třetina začne přibližně v 17:51!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Draci začali u druhou periodu poměrně zostra a Petr Hromada si připisuje další zákrok po střele Lukáše Králíka! U puku nyní hosté.
     
    20:54
    Těm se ale tak v útočné fázi nedaří, nedokáží si zatím vyvinout nějaký souvislý tlak a často ztrácí kontrolu nad pukem.
     
    21:20
    Další rána letěla kolem Petra Hromady, ten tentokrát ale zasahoval nemusel!
     
    21:58
    Obrovitánskou šanci měl nyní Matěj Bažant, který netrefil poloodkrytou svatyni Petra Hromady! Byl ale v úniku faulován, hosté půjdou do oslabení!
     
    21:58
    Vyloučení v týmu HC TATRA Kopřivnice (Miroslav Marek – 2 min., sekání).
     
    22:24
    Lukáš Králík se pokoušel najít před soupeřovou bránou dobře postaveného Tomáše Cinka, tomu ale možnost pohotové střely zhatil jeden z hostujících obránců.
     
    22:40
    A pozor! Tohle oslabení sehrávají zatím kopřivničtí nadmíru dobře, hodně práce měl totiž nyní Vlasta Lakosil. Ani jeden z dorážejících hráčů Kopřivnice ale nebyl ve výhodné pozici.
     
    23:10
    Více než minuta přesilové hry Šumperka je za námi a domácí celek si v ní zatím moc příležitostí ke vstřelení čtvrté branky nepřipravil.
     
    23:37
    Michal Krutil (Kopřivnice) tvrdě atakoval Tomáše Sedláka u pravého mantinelu a půjde si odsedět dvě minuty za faul kolenem!
     
    23:55
    Hromadova svatyně je obstřelována jedním projektilem za druhým, brankář Kopřivnice ale stále se štěstím odolává!
     
    24:27
    Gewieseho rána od modré se nebezpečně odrazila od mantinelu a Hromada měl co dělat, aby puk zkrotil.
     
    24:39
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk využívá i svoji další přesilovou hru a dostává se na odstřel už tří branek! Michal Vymazal předal do mezikruží na volného JAKUBA SCHEJBALA, který tvrdou ránou prostřelil Hromadu! Jiří Půhoný chytá svoji formu ze základní části opět pořádně za pačesy a připisuje si další kanadský bod za asistenci! Asistence: Michal Vymazal a Jiří Půhoný
    24:39 Jakub SCHEJBAL - 4:1
     
    25:05
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Matěj Bažant – 2 min., hákování).
     
    25:14
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Kopřivničtí ale nezahálí a už po devíti sekundách také využívají svoji početní výhodu! Na rozdíl pouhých dvou branek dokázal snížit hostující RADIM ŠTĚPÁNEK! Asistence: Dominik Suchý
    25:14 Radim ŠTĚPÁNEK - 4:2
     
    26:09
    Jiří Půhoný vymyslel v útočném pásmu vynikající akci a po předávce na Petra Gewieseho přišla tvrdá rána! Tuto dělovku ale dalším vynikajícím zákrokem zneškodnil Petr Hromada.
     
    26:30
    Patrik Gola nyní dobře zamezil domácímu Ondřeji Šťávovi ve střeleckém pokusu, hra se přesunuje do středního pásma.
     
    27:24
    Vladimír Cink byl v útočném pásmu tvrdě atakován, sudí ale nechal hru plynout a do útoku tak mohou kopřivničtí!
     
    27:58
    Ti jakoby po snižující brance chytili druhý drive a obléhají šumperskou svatyni!
     
    28:45
    A Šumperk čeká další přesilová hra! Draci drželi kotouč v útočném pásmu a sudí přerušil hru asi po půl minutě, kterou ukončil střelou do výstroje Hromady Ondřej Šťáva. Na trestnou lavici usedne Radim Štěpánek za podražení.
     
    29:42
    Draci stále drží útočné pásmo, zatím jim ale nebyla umožněna žádná tutovka k navýšení vedení.
     
    29:53
    Další rána od modré tentokrát skončila pouze na ochranné síti za Hromadovou svatyní, následovat bude vhazování v obranném pásmu Kopřivnice.
     
    30:14
    Na druhé straně se po vyhození kopřivnických musel zapojit do hry i Vlasta Lakosil, který ihned předal puk na spoluhráče a rozjel tak další útočnou akci.
     
    30:47
    Kopřivnice je v plném počtu a nutno dodat, že Drakům se tato početní výhoda vůbec, ale vůbec nepovedla. Jediná střela a ještě k tomu od modré čáry, která nenašla prostor tří tyčí.
     
    31:10
    Ani hostující hráči ale nadlouho útočné pásmo neudrželi, vynikající obrannou práci tam odvedl Jakub Schejbal.
     
    31:44
    Další obrovskou šanci měli šumperští hokejisté, kteří ale ani na třikrát nedokázali překonat výborného Petra Hromadu! Poté byl u jeho brány tvrdě atakován Lehečka, který sotva odjíždí na střídačku.
     
    31:59
    Vynikající akce Lukáše Králíka, který si objel branku, kotouč z jeho hole ale mezi tři tyče nakonec nezamířil.
     
    32:19
    Na zimním stadionu můžeme slyšet hlasitý pískot domácích fanoušků, kteří jsou nespokojeni s dalšími výroky sudího, tedy spíše nevýroky. To ale nic nezmění na tom, že se bude pokračovat vhazováním v obranném pásmu Šumperka.
     
    32:54
    Michal Vymazal, ani poté Jakub Schejbal nakonec nedokázali své pokusy dostat přes bránící hráče, hra se opět přesouvá k šumperským.
     
    33:31
    Nyní se Draci dopustili zakázaného uvolnění, hra se tak přesune před Vlastimila Lakosila, který stále odhodlaně drží svůj celek ve dvoubrankovém vedení.
     
    33:51
    Hosté chvíli zatlačili šumperskou obranu do jejich obranného pásma, nakonec jejich akci ale přerušil čárový sudí, který odpískal ofsajd.
     
    33:58
    A Lakosil musel zasahovat podruhé! Tentokrát se ale po jedné ze střel strhla skrumáž před jeho bránou, tudíž podržením kotouče raději přerušil hru.
     
    34:06
    A další zakázané uvolnění Šumperka, hra putuje opět k Vlastimilu Lakosilovi.
     
    34:33
    Lukáš Králík výborně zavezl puk do útočného pásma, následně byl ale tvrdě atakován u mantinelu. Poté ještě v souboji ztratil kotouč z dohledu zřejmě Michal Vymazal a hosté se dostali ze své obranné fáze.
     
    34:48
    Jiří Půhoný a Michal Vymazal! To je ta dvojka, která dnes určuje tempo hry i prozatimní stav. Tentokrát po jejich akci zakončoval ve velmi výhodné pozici Daniel Hroch, nedokázal ale překonat fantastického Petra Hromadu!
     
    35:18
    Další rána Jakuba Schejbala putovala jen mimo kopřivnickou svatyni, následně se hra přesune do středního pásma.
     
    35:50
    Neujala se ani rána Ondřeje Sluštíka, který byl poté ještě dobře bráněn u mantinelu. Hra byla následně přerušena, následovat bude buly v obranném pásmu Šumperka.
     
    36:05
    Další ránu Davida Stříže od modré čáry, musel svými opravdu betonovými betony odrážet Vlasta Lakosil!
     
    36:45
    Šumperk nyní ale drží útočné pásmo a Petr Hromada se musí v kopřivnické svatyni obracet!
     
    37:14
    Michal Vymazal se ocitl v další šanci, kotouč ale převzal už poměrně blízko soupeřova brankáře. Ten puk nakonec ukryl ve výstroji a přerušil hru.
     
    37:45
    Matěj Bažant povalil hostujícího Fojtíka na zem a právě díky němu Draci stále drží kotouč v útočném pásmu. Střela ale nepřichází.
     
    38:12
    Ta přišla až teď a to od modré čáry, byla ale zablokována jedním z hostujících útočníků, který se následně hrnul do samostatného úniku. Obrana domácích je ale na pozoru a nedovoluje soupeři žádné tutovky.
     
    38:44
    Daniel Vachutka se řítil podél pravého mantinelu do útočného pásma, jeho následná rána ale byla zablokována a kotouč se dostal až do ochranné sítě za Hromadovou bránou.
     
    39:05
    Zatímco se nám třetina chýlí ke konci a rozběhla se její poslední minuta, dostal se ještě ke střele kapitán hostujícího celku Sluštík. S jeho projektilem ale Vlasta Lakosil neměl potíže a podržel puk ve své lapačce.
     
    39:28
    Na dvě minuty si půjde sednout domácí útočník a asistent kapitána Vladimír Cink (Šumperk), který podrazil jednoho ze soupeřů před brankovištěm Lakosila.
     
    39:38
    Jiří Půhoný chytá zpět svoji neuvěřitelnou formu a nyní dokonce ujel všem hostujícím obráncům ve vlastním oslabení. Jeho rána ale nakonec skočila, s přispěním brankáře Hromady, na ochranné síti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi u druhá třetina dnešního, rozhodně posledního utkání čtvrtfinálové série Play-off. Draci v ní dokázali udržet dvoubrankový náskok, který si přinesli z první třetiny a po brankách domácího Jakuba Schejbala a hostujícího Radka Štěpánka, je tak stav po druhé dvacetiminutovce 4:2!

    Poslední třetina začne přibližně v 18:44!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hosté samozřejmě odstartovali poslední periodu při možnost přesilové hry, ta bude trvat ještě něco málo přes jednu minutu. Nyní ale budou muset začít od vlastní brány.
     
    40:56
    Petru Geweisemu se nepovedlo vyhodit puk do útočného pásma, načež přišla střela jednoho z hostujících hráčů. Ta ale zamířila poměrně dost mimo Lakosilovu svatyni.
     
    41:29
    Šumperk je už nyní v plném počtu, hosté ale stále drží kotouč v útočném pásmu.
     
    41:58
    Rána Adama Kofroně ale pouze prosvištěla kolem Lakosilovy brány!
     
    42:29
    Šumperk si zahraje další přesilovou hru, za hákování si jde sednout na dvě minuty Martin Tomášek (Kopřivnice).
     
    42:59
    Kopřivničtí jsou ale aktivní při napadání a Draci tak budou muset svoji další útočnou akci rozjet od vlastní klece.
     
    43:25
    Ani další akce nevedla k tomu, aby Draci udrželi kotouč v útočném pásmu. První minutu oslabení přežili hosté bez úhony.
     
    43:54
    I rána Daniela Vachutky pouze proletěla kolem hostující brány a Šumperk musí až do svého obranného pásma.
     
    44:30
    Další nepovedená přesilová hra Šumperka a kopřivničtí jsou nyní v plném počtu.
     
    44:42
    Ne ale na dlouho! Dvě minuty si půjde totiž odpykat hostující David Stříž za vysokou hůl.
     
    45:18
    Rána Jiřího Půhoného se prostoru tří tyčí neujala, Draci ale přesto drží útočné pásmo.
     
    45:47
    Ani Jakub Schejbal nedokázal využít své vybídnuté šance a Hromada mu jeho ránu vytlačil mimo. Šumperk musí opět od své svatyně.
     
    46:24
    Sedlákovo nahození skončilo pouze na betonech Petra Hromady a vypadá to na další promarněnou přesilovou hru.
     
    46:41
    Kopřivničtí se nechávají už potřetí za krátkou dobu vyloučit, nyní si půjde sednout na dvě minuty Michal Vyčesaný (Kopřivnice) za hákování.
     
    46:56
    Další nahození podržel hostující brankář pod svoji lapačkou a přerušil hru. Následovat tak bude vhazování v obranném pásmu kopřivnických.
     
    47:06
    Jiří Půhoný ztratil kotouč v osobním souboji, přesto se k němu ale šumperští rychle vrátili a už nyní kombinují před bránou Hromady.
     
    47:41
    5 minut už nedokázali využít Draci při hře 5 na 4, kopřivničtí poměrně zlepšili obranou efektivitu a čelí tlaku Šumperka úspěšně.
     
    48:29
    I přes nepřesnou ránu Jakuba Řezáče, se hostující hráči nedokázali vyhozením do útočného pásma osvobodit a u kotouče jsou stále domácí.
     
    49:05
    Nyní už je ale Kopřivnice v plném počtu a Draci kombinují ve svém obranném pásmu. Rozehrávka jim dnes opravdu problém nedělá.
     
    49:54
    Nejprve si objel bránu soupeře Šťáva, následně i Vymazal a právě ten byl podražen Markem Bailem (Kopřivnice), který usedne k dalšímu dvouminutovému trestu.
     
    50:25
    Draci měli těžký průchod do útočného pásma, kde ale už nyní rozjíždějí další kombinační akci. Hromada tak musí zůstat nadále v pozoru.
     
    51:00
    Šumperku dnes přesilové hry nevycházejí, tedy aspoň ne ty v poslední třetině. Dokazuje to i další zakázané uvolnění, hra se tak přestěhuje do útočného pásma hostujícího celku.
     
    51:39
    Tomáš Sedlák zkoušel nahazovat kotouč před brankáře Hromadu, nikdo z jeho spoluhráčů jej ale nedokázal tečovat dobře natolik, aby ohrozil soupeřovu svatyni.
     
    52:19
    Další z vynikajících zákroků předvedl hostující brankář Petr Hromada, který v leže zneškodnil ránu Milana Ostřanského! Především kvůli němu jsou šance Kopřivnice stále na úrovni.
     
    52:47
    Hosté jsou už ale opět, po čtvrté za malou chvíli, v plném počtu. nyní se snaží držet útočné pásmo i za cenu podstupování tvrdých osobních soubojů.
     
    53:06
    Při této šanci Kopřivnice neunesli osobní souboj v rámci pravidel hráči obou celků, současně jsou tak vyloučeni na 2 minuty za hrubost Matěj Bažant (Šumperk) a Michal Krutil (Kopřivnice).
     
    53:16
    A pozor! Hosté si zahrají přesilovou hru a to v nejméně vhodném čase pro domácí celek. Na dvě minuty usedne na trestnou lavici Michal Vymazal za podražení.
     
    53:49
    Na ledě je tedy nyní pouze 7 hráčů, z toho samozřejmě 4 na straně hostů. Radim Štěpánek už nevěděl co s kotoučem, tak od modré tvrdě vypálil, Lakosil byl ale připravený.
     
    54:30
    Další rána ze střední vzdálenosti, tentokrát od Miroslava Marka, šumperský brankář je ale famózní!
     
    54:49
    To potvrdil i nyní, když vyrazil lapačkou nebezpečnou ránu hostujícího útočníka z prostoru mezikruží! Neskutečné, co tento gólman předvádí v důležitých chvílích pro jeho tým!
     
    55:53
    Poslední 4 minuty nám zbývají do konce základní hrací doby a Šumperk drží kotouč v obranném pásmu.
     
    56:17
    Daniel Vachutka se pokusil o takovou skrytou a utišenou ránu z rohu, na kopřivnického brankáře si ale nepřišel.
     
    56:47
    A znovu vynikající Lakosil! Tentokrát měl sice i štěstí, jelikož ho podpořili jeho spoluhráči z obrany, kteří vyhodili kotouč těsně před brankovou čárou!
     
    57:10
    Jakub Lehečka tvrdě atakoval jednoho z kopřivnických hráčů, to ale až po přerušení hry čárovým sudím, který odpískal ofsajd hostů.
     
    57:15
    Další nahození, skoro až z poloviny kluziště, skončilo dokonce nad ochrannou sítí, za Lakosilovou bránou. Fanoušci na horním balkónu tak musí být na pozoru, stejně jako brankáři na obou stranách.
     
    57:46
    Kopřivnickým se nepovedl ani další přechod do útočného pásma, následovalo ale pouze zakázané uvolnění šumperských. Vhazování v obranném pásmu draků.
     
    58:10
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé dvě minuty a hosté nemohou stále vyvinout tížený tlak na bránu Šumperka.
     
    58:39
    Hosté už nyní nemají co ztratit a zkoušejí to v šesti bez brankáře. Tentokrát střela na prázdnou bránu z hole jednoho ze šumperských hráčů, skončila kousíček od levé tyče!
     
    58:45
    Draci prohráli buly a k bekendové střele se dostal hostující Adam Červenka, ale opět vynikající Vlastimil Lakosil!
     
    58:58
    Poté byla posunuta právě jeho branka, hra přerušena, následovat bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    59:09
    Další ránu zneškodnil Lakosil svými betony, hosté ale přesto drží útočné pásmo.
     
    59:33
    Draci právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Šumperk postoupí do semifinále Play-off, to také díky DANIELU VACHUTKOVI, který ujel všem soupeřům a zakončil do prázdné brány! Asistence: Michal Vymazal
    59:33 Daniel VACHUTKA - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Rozhodující utkání čtvrtfinálové série Play-off druhé hokejové ligy, mezi týmy Šumperka a Kopřivnice, je minulostí! Draci v něm dokázali porazit i potřetí na domácím ledě kopřivnickou Tatru, tentokrát v poměru 5:2 a už ve středu je čeká semifinále proti Hodonínu! Ve třetí třetině ještě korigoval výsledek do prázdné brány Daniel Vachutka.

    Z mé strany je to pro dnešní den vše, děkuji za pozornost a třeba opět ze šumperského zimního stadionu, na počtenou! (19:19:37)

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 3. Vymazal (Hroch, Gewiese), 5. Králík (Cink), 20. Vymazal (Fischer, Půhoný), 25. Schejbal (Vymazal, Půhoný), 60. Vachutka (Vymazal) – 9. Sluštík (Červenka, Krutil), 26. Štěpánek (Suchý)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák (C) – Hroch, Lehečka, Vachutka, Muller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal (A), Cink (A), Ostřanský.

    Trenér: Zavadil Jozef

    HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek (A), Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Červenka, Pargač (A), Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík (C), Mach, Suchý, Bartošák (A), Pěnčík, Kofroň, Gola.

    Trenér: Kofroň Jaroslav

    Rozhodčí: Škrobák, Koziol – Rožánek, Zedník

    Diváci: 970
    Šumperk 3 2 Kopřivnice
    #1 Sobota 03.03.2018 • 17:00
    Šumperk - Kopřivnice 6:0
    #2 Pondělí 05.03.2018 • 18:00
    Kopřivnice - Šumperk 3:2
    #3 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Šumperk - Kopřivnice 5:1
    #4 Pátek 09.03.2018 • 18:00
    Kopřivnice - Šumperk 3:2 po s.n. (2:1)
    #5 Neděle 11.03.2018 • 17:00
    Šumperk - Kopřivnice 5:2
    thejrc.org