Převýšov – Králův Dvůr 3:0 (kon.) | Brozany – Benátky n/J 0:0 (5:3 po pen.) | Štěchovice – Vyšehrad 2:0 (kon.)
konec
SK Převýšov
3:0 (2:0)
FK Králův Dvůr
Neděle 11.03.2018, 10:15 • Tráva, Převýšov • Česká fotbalová liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Vítám Vás u osmnáctého kola ČFL, v jehož rámci se mimo jiné utkají celky, takřka z odlišných konců tabulky, které ale i přesto dělí pouhých 12 bodů. Dvanáctý SK Převýšov hostí na svém trávníku tým FK Králův Dvůr. Úvodní výkop je na programu od 10:15, buďte u toho rozhodně s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    SK Převýšov: Petr – Špidlen, Vyšehrad, Černý, Veselka – Sedláček (K), Labík, Doležal, Hynek – Živný, Bastin.
    Náhradníci: Dunda (B), Kosař, Korba, Zezula, Novák, Věchet, Vobejda.

    FK Králův Dvůr: Krček – Procházka, Matas, Růžička, Hell, Kraus, Balšánek (K), Šebek, Ježdík, Šlapák, Novák.
    Náhradníci: Vávra (B), Zelenka, Břížďala, Bican, Černý, Bouček.

    Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Krupa – Mrázek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Prozatím vidíme hru spíše ve středu hřiště, kde oba celky podstupují několik osobních soubojů.
     
    4
    Domácí mají po faulu na jednoho z nich zajímavou možnost standardní situace, ke které se staví Tomáš Labík.
     
    5
    Tomáš Labík sice nijak dobře nenacentroval, k míči se ale někde u pokutového puntíku dostal domácí kapitán Tomáš Sedláček. Míč mu po střele zřejmě sjel z nohy a doputoval jen kousek vedle brány!
     
    6
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Domácí se brzy v utkání dostávají do vedení! Jejich tlak z úvodních minut se nyní vyplatil a po standardní situaci od rohového praporku, se dostal k míči v malém vápně DAVID ŽIVNÝ, kterému už nedělalo velké problémy dostat jej do sítě hostujícího celku!
    6. David ŽIVNÝ - 1:0
     
    7
    Hosté rozehráli další standardní situaci na krátko, poté se pokoušel kapitán Jakub Balšánek dostat míč do soupeřova vápna, tam ale zaúřadovala domácí obrana.
     
    8
    jeden z hostujících hráčů si pomohl na vlastní polovině nedovoleným zákrokem a může být rád, že neviděl od sudího Hanouska nějaký karetní trest.
     
    9
    Domácím se ale útočná akce ze standardní situace příliš nepovedla, míč skončil právě z jejich kopaček až v zámezí a brankář Krček bude moct pokračovat odkopem od brány.
     
    10
    Martin Šlapák si pomohl dalším faulem k získání míče, nakonec mu to ale nebylo nic platné, jelikož si při tomto zákroku ublížil spíše on sám.
     
    11
    Útočnou akci hostujícího celku musel nyní zastavit pomezní rozhodčí, který viděl a správně odpískal ofsajdové postavení.
     
    12
    Hostující hráči se snaží dostat míč do soupeřova vápna dlouhými nakopávanými míči, v obraně domácího týmu ale dobře úřaduje Jiří Černý, který i nyní uklidnil situaci.
     
    13
    Nyní se domácímu celku nepodařil další rohový kop a hosté tak mohou založit jednu z mála útočných akcí.
     
    14
    Hostující Martin Kraus si sice na pravém křídle nejprve dobře poradil s obráncem, na dlouhou nohu se ale ještě snažil odcentrovat, což skončilo pouze míčem někde u příjezdové cesty za brankou.
     
    16
    Jakub Balšánek (Králův Dvůr) nyní inkasoval od sudího první kartu utkání! To vše po útočném faulu na domácího Tomáše Sedláčka. Rozhodně tomu nepřidalo ani vystartování na sudího od hostujícího hráče.
     
    17
    Přesto ale hráči Králova Dvora zlepšili své útočné snažení a už několikrát nebyli příliš daleko od vyrovnávací branky.
     
    18
    A další roh pro domácí! Hosté se sice v útoku snaží, Převýšov je ale převyšuje především v útočné efektivitě.
     
    20
    Domácí hráči měli nyní asi dvě příležitosti, jak se dostat do vápna soupeře, ani jednu z nich ale nevyužili a skončilo to pouze útočným faulem jednoho z nich.
     
    21
    Z levého křídla dobře nacentroval míč do vápna domácích hostující Rudolf Novák, obrana Převýšova si s tímto míčem poradila, nýbrž s obrovskými potíži.
     
    22
    Hosté ale dlouho útočnou polovinu neudrželi a akce směrem dopředu opět převzali domácí. Ti budou zahrávat další autové vhazování v blízkosti soupeřova vápna.
     
    23
    Tentokrát jim přechod do soupeřova pokutového území překazilo ofsajdové postavení, u míče budou pokračovat hosté.
     
    24
    Hostům ale nedrží míč na kopačkách a při většině přechodu do útočné části hřiště jej ztrácí. Z toho mohou těžit domácí, kterým ale chybí přesná koncovka.
     
    25
    Hostující Jiří Ježdík se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště, čímž opět svůj celek připravil o možnost útočné akce.
     
    26
    Martin Kraus se snažil po pravém křídle vybídnout nabíhajícího Martina Šlapáka, ten ale ve sprinterském souboji s obráncem nestíhal a nakonec sám fauloval.
     
    27
    Domácí se při další akci dožadovali odpískání faulu někde před pokutovým územím soupeře, sudí Hanousek ale jejich naříkaní nevyslyšel.
     
    28
    Oba celky nabývajícím časem poměrně přitvrdili a je z toho další standardní situace hostujícího týmu. Ještě můžeme vidět pomezního rozhodčího, který šel domlouvat trenérům.
     
    29
    ve vápně domácích nastal na malou chvíli obrovský zmatek, s čímž si nakonec obrana Převýšova se štěstím poradila. Navíc tam byl jeden z hráčů faulován, pokračovat bude brankář Petr.
     
    30
    Tomáši Bastinovi se nepovedla klička ve středu hřiště, po čemž se hosté mohli dostat do rychlého brejku. Nevyšel jim ale centr za obranu soupeře, který skončil na první hráči.
     
    31
    Nyní musel ven z brány hostující brankář Krček, který pohotově vyběhl a odkopl míč do zámezí ještě před možným nebezpečím.
     
    32
    Hosté jsou silnější v osobních soubojích na polovině hřiště. Z jednoho takového přišel centr do vápna domácího celku, u míče byl ale nejdříve brankář Petr.
     
    33
    Tomáš Labík selhal na pravém křídle při zpracování míče, přesto budou mít hráči Převýšova možnost dalšího rohového kopu.
     
    34
    Z toho sice žádné nebezpečí pro branku hostů nevzniklo, následně se ale dostal k míči jeden ze záložníku domácích a pokusil se o střelu za hranicí vápna. Rána z jeho kopačky ale zřejmě letí ještě nyní...
     
    36
    Hosté se nyní jen ztěžka dostávají z vlastní poloviny hřiště, ani jeden z celků ale není schopen udržet chvíli míč na kopačkách.
     
    37
    Sudí Hanousek nyní odpískal faul ve středu hřiště až po nějakých deseti odehraných sekundách a mimo konzultaci s hráči se připojil také hostující kouč.
     
    38
    Hosté měli nyní asi největší příležitost na vstřelení vyrovnávací branky! Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Rudolf Novák, jeho pokusu ale chyběla dostatečná razance i směr a brankář Petr s ním tak neměl přílišné potíže!
     
    39
    To teď měl potíže určitě větší! Zřejmě nepovedený centr z kopačky jednoho z hostujících hráčů, zaplachtil až pod břevno domácí svatyně, odkud jej musel Radek Petr vytáhnout výborným zákrokem!
     
    40
    Domácí jsou nyní pod obrovským tlakem a s velkým štěstím brání tutovky soupeřova celku. Uvidíme, zda to bude vést k vyrovnání.
     
    41
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Nevedlo! Přišlo totiž na řadu jedno nepsané pravidlo, "nedáš, dostaneš"! TOMÁŠ HYNEK se zmocnil míče na soupeřově polovině a když viděl, kolik má před sebou prostoru, namířil si to ihned k bráně. Brankáře Krčka nakonec překonal snad bodlem, které ale svůj účel splnilo!
    41. Tomáš HYNEK - 2:0
     
    43
    Teď už je to opravdu jenom na hostujícím celku, aby se snažil směrem dopředu a především zlepšil svoji efektivitu v zakončení.
     
    44
    Na polovině hřiště byl faulován hostující Jiří Ježdík, dočkáme se tak možná ještě ke konci první půle nějakého dlouhého nákopu do vápna Převýšova.
     
    45
    Místo šance Královo Dvora, přišel pouze útočný faul jednoho z jejich borců, u míče tak mohou pokračovat domácí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Prvních pětačtyřicet minut je za námi a domácí celek, byť s velkým štěstím, nese do kabin dvoubrankový náskok! Už v 6 minutě se dokázal prosadit Živný. I když poté hostující tým zlepšil své útočné snažení, i přes několik šancí, ze kterých žádná nebyla vyložená, udeřit nedokázali. Při neproměnění jedné z jejich největší šancí, přišel brejk domácích, na jejímž konci se ocitl Hynek, který zasunul míč do brány okolo bezmocného Krčka!

    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nyní je to opravdu pouze na hostujícím celku, aby se snažil něco kloudného vymyslet směrem dopředu. Následuje ale rohový kop domácích.
     
    48
    Celkem s dvěma centry si ale hostující obrana poradila na výbornou, přesto domácí drží útočnou polovinu hřiště.
     
    49
    Jeden z domácích hráčů ztratil kontrolu nad míčem, když mu do něj omylem skočil sudí Hanousek. Poté byla hra přerušena při útočné akci hostí kvůli ofsajdu.
     
    51
    Hosté nyní drží míč na útočné polovině a budou rozehrávat už druhou standardní situaci za dobu nějakých dvou minut.
     
    52
    Stále ale potvrzují to, co dělá stav takovým, jaký je. To je především neefektivita v útočné fázi. Domácí jsou u míče na polovině soupeře.
     
    53
    V obrovské šanci na snížení stavu se ocitl hostující Rudolf Novák, jako už poněkolikáté ale nedokázal těžký míč vystřelit na bránu tak, aby nebyl někým z domácích obránců zablokován!
     
    55
    Domácí předvedli vynikající kombinační akci, na jejímž konci stál jeden z jejich záložníků. Ten ale pálil z celkem nevýhodné pozice, nějakých 22 metrů od Krčkovy brány. Hostující brankář tak s tímto pokusem neměl větší potíže.
     
    56
    Jakub Balšánek poslal míč ze standardní situace centrem do soupeřova vápna, ten si ale ze vzduchu sebral pohotový Radek Petr.
     
    57
    Hosté se rozmýšleli, zda poslat míč do soupeřova vápna dlouhým vhazováním. Nakonec z toho ale vyšel jen velmi nepovedený centr, který skončil až za bránou Petra.
     
    59
    Dobrou akci vymysleli domácí hráči při přečíslení 3 na 2. Následný centr Radka Doležala ale nenašel ve vápně soupeře nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    60
    Nepovedeným centrem opět zhatil akci hostujícího celku jeden z jejich křídelníků, pokračovat tak může brankář Petr odkopem od své brány.
     
    61
    Na druhé straně se nepovedl odkop brankáři Krčkovi, následně ale Tomáš Labík nedokázal přesně odcentrovat a akci přetáhl.
     
    62
    Při další útočné akci se hosté dopustili nedovoleného zákroku, míč převezmou na vlastní polovině soupeři jejich týmu.
     
    63
    Domácí se dožadují odpískání faulu na jednoho z jejich hráčů. Po brejku totiž nedokázal vyhrát osobní souboj s jedním z obránců.
     
    64
    Sudí Hanousek ale jeho prosby nevyslyšel, na druhé straně se řítili do šance hosté, tu jim přerušil pomezní, který odpískal ofsajd.
     
    65
    Hosté přidali v útočné aktivitě, přesto další centr z levého křídla sebral ze vzduchu pouze brankář domácího týmu.
     
    66
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Radek Doležal, přichází Martin Zezula.
     
    67
    Domácí zřejmě tímto střídáním chtěli úplně uzavřít obrannou část, následně se ale do největší šance utkání dostal hostující Jiří Ježdík! Ten svojí ránou někde z hranice soupeřova vápna nastřelil horní tyč!
     
    68
    Z následného rohového kopu nedokázali hosté vytěžit nic, přesto jsou u míče na útočné polovině.
     
    69
    A po dalším hlavičkovém souboji byl donucen domácí brankář sebrat míč ze vzduchu. U míče ale opět hosté.
     
    70
    Příchod útočníka zavře obranu domácího celku, naopak zvýší počet nakopávaných míčů na polovinu soupeře. Jako například nyní, Převýšovu se ale nepovedlo udržet útočnou polovinu.
     
    72
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Jiří Ježdík, přichází Tomáš Břížďala.
     
    73
    Hosté se pokouší dávat veškeré míče do soupeřova vápna, obrana domácího celku je ale stále na pozoru a odvrací nátlaky Královo Dvora.
     
    74
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází David Živný, přichází Jan Vobejda.
     
    75
    Hosté svou další útočnou akci zavezli až do zámezí, odkopem od své svatyně tak budou pokračovat brankář domácího celku Radek Petr.
     
    76
    Nyní hráči Královo Dvora předvedli celkem pohlednou kombinační akci v pokutovým území soupeře, nakonec měl ale nejblíže k míč Radek Petr, který jej sebral z trávníku.
     
    78
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Rudolf Novák, přichází Daniel Zelenka.
     
    79
    Do konce řádné hrací doby nám zbývá pouze něco málo přes 10 minut a místo tlaku hostujícího celku, přichází rohový kop toho domácího.
     
    80
    Ani na dvakrát z této situace domácí hráči nedokázali ohrozit soupeřovu branku a stav tak stále zůstává o dvě branky.
     
    81
    Další rohový kop pro Převýšov, jehož hráči samozřejmě nikam nespěchají a cestu k míči si plně užívají.
     
    82
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Tak přesto jen jim tato pomalejší chůze k rohovému praporku k něčemu byla! K míči se totiž následně v pokutovém území dostal útočník TOMÁŠ BASTIN, kterému nedělalo přílišné potíže poslat míč za záda Krčka!
    82. Tomáš BASTIN - 3:0
     
    84
    Rozdíl tří branek, zřejmě je o osudu utkání a o tom, kdo si vezme z dnešního utkání body do tabulky, definitivně rozhodnuto. Hosté opět při vyvíjejícím se tlaku polevili a inkasovali. Stále stejný scénář...
     
    85
    Přesto hosté drží útočnou polovinu, kde budou mít k možnosti zahrávání další standardní situace.
     
    86
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Tomáš Hynek, přichází Pavel Novák.
     
    87
    Hosté se ještě snaží vymyslet něco kloudného směrem dopředu, domácí obrana je ale na pozoru i přesto, že se blíží konec utkání a jejich náskok je již tříbrankový!
     
    88
    Přílišná útočná snaha hostujícího celku vyvodila další nedovolený zákrok, poslední minuty tak mohou domácí přežít na soupeřově polovině.
     
    89
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Tomáš Bastin, přichází Jan Věchet.
     
    90
    Podle předpokladu domácí drží útočnou polovinu, kde kombinují, přesto ale na útočné akce nezanevírají oči.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Utkání ČFL, mezi celky SK Převýšov a FK Králův Dvůr, je minulostí! Domácí hráči předčili své soky v zakončení a celkově v útočné efektivitě, což vedlo ke třem úspěchům. Ve druhé půli ještě výsledek korigoval Tomáš Bastin a vznikl tak konečný výsledek 3:0!

    Děkuji za pozornost a z mé strany je to pro tento zápas vše. Někdy příště, například u přenosu z Převýšova, na počtenou. (12:05:35)

    Daniel Bertók

    Branky: 6. Živný, 41. Hynek, 82. Bastin

    Karty:   16. Balšánek (KDV)


    SK Převýšov: Petr – Špidlen, Vyšehrad, Černý, Veselka – Sedláček (K), Labík, Doležal (65 Zezula), Hynek (85. Novák) – Živný (73. Vobejda), Bastin (88. Věchet)
    Náhradníci: Dunda (B), Kosař, Korba, Zezula, Novák, Věchet, Vobejda.

    FK Králův Dvůr: Krček – Procházka, Matas, Růžička, Hell, Kraus, Balšánek (K), Šebek, Ježdík (71. Břížďala), Šlapák, Novák (78. Zelenka).
    Náhradníci: Vávra (B), Zelenka, Břížďala, Bican, Černý, Bouček.

    Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Krupa – Mrázek

    Diváci: 220
    ocianews.com