Česko – Japonsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Japonsko
Pondělí 12.03.2018, 16:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    První ze tří zápasů proti Japonkám tak české hokejistky do 16 let vyhrály, všechny čtyři góly obstarala první formace. Do zítřka je určitě spousta věcí, na kterých budou trenéři s týmem pracovat, tak věřme, že se to ve hře projeví.

    Odveta startuje znovu v 16 hodin, do té doby se s vámi těším na počtenou. (18:07:31)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny česká obránkyně Daniela Pejšová a autorka dvou japonských tref Marin Nagaokaová.
     
    Střely na branku:

    Česko – 38 (12, 13, 13)
    Japonsko – 25 (5, 8, 12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Už znovu vyletěla ven a poslední důležitý zákrok zápasu musela levým betonem předvést Kateřina Dvořáková!
     
    59:41
    Sasakiová je zatím zpátky v brance.
     
    59:41
    Rozhodčí chybně zapískaly zakázané uvolnění, puk byl tečovaný, takže se bude vhazovat ve středovém kruhu. Japonská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    59:22
    Češky netrefily prázdnou klec, pokus Nikol Nepokojové japonská hráčka zblokovala.
     
    58:40
    Japonky to zkoušejí v šesti bez brankářky!
     
    57:46
    Skvělé střídání třetí formace, Marie Nowáková a Anna Jiřina Pavlasová byly kolem branky neodbytné. Bohužel to ale radostí nekončí.
     
    56:57
    Druhý útok teď krouží na útočné polovině, Japonky se zatím do nějakého závěrečného tlaku nemohou dostat.
     
    55:46
    Na japonskou branku silně klepala Tereza Mazancová, Japonky ji na poslední chvíli zuby nehty odzbrojily. Střídání elitní formace skončilo zákrokem hokejkou Adély Hanzlíkové, nicméně buďme rádi, že hra pokračuje.
     
    55:09
    Velmi těsné zakázané uvolnění Japonek. Čeští trenéři dál pravidelně střídají všechny tři formace, hra zatím nic neztratila na tempu. I třetí útok teď našetřil nějaký čas.
     
    53:50
    Kateřina Petřeková po svém výjezdu zpoza brány vracela puk na modrou čáru, kam akorát ze střídačky přijela Anna Václavková. Její střela se odrazila zpět na hůl Petřekové, bohužel jí ale puk stejně rychle zase odskočil.
     
    52:31
    Útok Makoto Itové dělá české defenzivě problémy. Japonská patnáctka nejdřív z první pálila vedle, potom přišlo ztečované nahození, kterému chybělo maximálně pět centimetrů a bylo by vyrovnáno!
     
    51:42
    Při prvním japonském průniku se dobře vrátila Adriana Dubová, bohužel vzápětí při stejné situaci už to bylo slabší. Špatné rozebrání pozic naštěstí Japonky nepotrestaly, Dvořáková zasahuje.
     
    51:12
    Z hokejky Fieldové už to bylo spíš jen příjemné nahození, česká reprezentace je v plném počtu.
     
    50:30
    Japonská přesilovka má velkou sílu. Česká obranná čtveřice ubránila minutu a půl s vypětím všech sil, Dvořáková si v závěru nebyla jistá, kde má puk, ale naštěstí jí skončil vedle betonu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. D. Pejšová, 20. Mazancová, 24. Nepokojová (Čajanová), 47. Mazancová (Nepokojová) – 17. Nagaokaová, 24. Nagaokaová, 48. Šimomukaiová (Itová, Sasakiová)


    Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Vaněčková, Habartová, Chladová, Václavková, Horáková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Pavlasová, Dubová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.
    Japonsko: Sasakiová (Kobajašiová) – Nomuraová, Tomiučiová, Jamamotová, Sakuraiová, Cucumiová, Kosugaová, Šinodaová – Mijazakiová, Suzukiová, Nagaokaová – Itová, Sasakiová, Šimomukaiová – Takimotová, Moriiová, Fieldová. Trenér: Judži Iizuka.

    Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Svobodová.

    Diváci: 55
    thejrc.org