NY Rangers – Carolina 6:3 (kon.) | Philadelphia – Vegas 2:3 (kon.) | Columbus – Montreal 5:2 (kon.)
Washington – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Florida – Ottawa 3:5 (kon.) | Anaheim – St. Louis 2:4 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:0 (kon.) | San Jose – Detroit 5:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Úterý 13.03.2018, 03:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jonathan Quick (LAK) (35 zásahů)
    Drew Doughty (LAK) (0+1)
    Tyler Toffoli (LAK) (1+1) (06:11:26)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 33

    Vancouver Canucks: 35
     
    Je hotovo. Los Angeles Kings vítězí v důležitém utkání na domácím ledě 3:0 a zůstávají v závodu o příčky pro play-off. Dnes předvedli zodpovědný výkon proti Vancouver Canucks. Soustředili se dlouho na hru směrem dozadu, což jim přineslo úspěch. Rozhodující byla druhá třetina, kdy se Kings prosadili hned dvakrát. Jeden gól přidali ještě ve třetí části. Canucks měli také dostatek střel na branku, jenže na rozdíl od soupeře šance nevyužívali. Kaliforňané berou zasloužené dva body. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Už se jen dohrává, o výsledku i vítězi utkání je rozhodnuto.
     
    59:05
    Začala poslední minuta třetí třetiny a také celého utkání. Forbort ještě nahazoval puk na branku, před Nilssonem ho ale nikdo netečoval.
     
    58:33
    Vancouver je zpátky v plném počtu. Už má ale hodně málo času na to, aby s výsledkem něco stihl udělat.
     
    58:07
    Kempe hledal mezi kruhy volného Pearsona, ten byl ale zrovna obsazený. Navíc si nahrávky švédského spoluhráče všiml hodně pozdě.
     
    57:35
    Dowd a Phaneuf jsou zpátky na ledě, Kings tedy pokračují v klasické početní výhodě pět na čtyři. Vzhledem k náskoku tři góly ale ani moc spěchat nemusejí.
     
    57:05
    Další pokus z dálky před brankovištěm tečoval Jeff Carter. Ale on si ale nevedl úspěšně, Anders Nilsson kotouč betonem vykopl před sebe.
     
    56:34
    Doughty podle očekávání okamžitě pálil bez přípravy. Střela mu ale vůbec nesedla, horní tyčku minul asi o třicet centimetrů.
     
    56:19
    Henrik Sedin fauloval hákováním, takže Canucks jdou do třetí. Kings čeká těsně před koncem utkání zajímavá přesilová hra v poměru čtyři na tři. Tak uvidíme.
     
    56:04
    Ani jedna strana se při hře čtyři na čtyři nikam nežene. Vancouver navíc střídal, takže si dal načas se svým přechodem přes střední pásmo.
     
    55:32
    Tak přeci jen se bude vylučovat. Na dvě minuty za hrubost si půjdou sednout domácí Phaneuf a hostující Dowd. Přesilovka z toho nebude ani pro jeden tým.
     
    55:32
    Dowd prověřil pozornost Jonathana Quicka, pak se kolem domácí kelce strhla rozmíška. Ale vylučovat se nejspíš nebude.
     
    55:04
    Domácí ujížděli dva na jednoho, konkrétně Brown a Kopitar. Jenže kapitánovi Kings se svezl puk po hokejce, takže nedokázal zavěsit pod víko.
     
    54:20
    Clifford měl na hokejce čtvrtou domácí branku. Najednou se zjevil volný na pravém kruhu. Kdyby o něco lépe zakončil, má Nilsson s jeho pokusem velké potíže.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. Toffoli (Muzzin, Kempe), 35. Kopitar (Forbort, Doughty), 51. Pearson (Kempe, Toffoli)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Pearson, Kopitar (C), D. Brown – Rieder, J. Carter, Lewis – Iafallo, Clifford, Toffoli – Kempe, N. Thompson, T. Mitchell.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Gudbranson, Del Zotto, Stecher, B. Hutton, D. Pouliot – Leipsic, Horvat, Goldobin – D. Sedin, H. Sedin (C), Virtanen – Boucher, B. Sutter, Gagner – Motte, Dowd, D. Archibald.

    Rozhodčí: Rank, Pochmara – Driscoll, Pancich

    Diváci: 18 230
    thejrc.org