PSG – Angers 2:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (2:0)
Angers SCO
Středa 14.03.2018, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:12. (18:54:20)
     
    Dvě nastavené minuty jsou pryč a předehrávka jednatřicátého kola tak končí těsnou výhrou domácího PSG nad Angers 2:1.

    Zápas začal podle očekávání tlakem PSG, to využilo svou převahu již ve třinácté minuty, kdy se po dlouhém pasu Silvy prosadil přesnou střelou ke vzdálenější tyči Kylian Mbappé. O několik minut později se ale domácím přitížilo, když byl po šlápnutí na Romaina Thomase vyloučen Thiago Motta. I v deseti se Pařížanům dařilo diktovat tempo zápasu a to potvrdil druhou brankou Mbappé. Ve druhém poločase se Angers snažilo o snížení, ale dlouho se to hostům nedařilo. Až po příchodu Toka Ekambiho se útočná aktivita Angers zvedla, Karl Toko Ekambi překonal Trappa a najednou bylo znovu o co hrát. PSG nevyužilo několik tutovek, ale nakonec si pohlídalo vedení o jednu branku a slaví další tři body do tabulky Ligue 1.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Toko Ekambi mohl srovnat stav zápasu! Po parádním pasu na zadní tyč si našel balon, ale z halfvoleje ho nedokázal dopravit do sítě. Trapp dokázal zastavit nebezpečí před brankovou lajnou.
     
    90
    Dani Alves hledal v rychlosti Mbappého, ale ten byl v pokutovém území ubráněn dvojicí Pavlovič – Thomas. PSG pokračuje rohovým kopem.
     
    89
    Divoký závěr pokračuje. Mangani došel až před vápno s protihráčem na zádech, ale následná střela už neměla takovou razanci, aby Trappa překonala.
     
    88
    Kurzawa měl nyní co dělat, aby odstavil od balonu Toka Ekambiho. Nakonec to ale obránce PSG zvládl tak napůl, hosté budou pokračovat rohovým kopem.
     
    87
    Adrien Rabiot spolupracoval znovu s Mbappém, ten mu ve vápně přihrával zpět, ale Rabiot už balon nezasáhl míč dokonale. Následně ani Verratti nepálil přesně.
    85. Kyliana Mbappého zastavilo od hattricku břevno
     
    85
    Mbappému dnes hattrick není přán. Po parádní kolmici Marca Verrattiho se dostal útočník PSG do jasné brankové šance. Jeho dělovka se však odrazila jen od břevna!
     
    84
    Kylian Mbappé to nyní se sólováním přehnal. Proti třem neměl šanci ani dnešní dvougólový střelec. PSG však zůstává v držení balonu.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Angers cítí šanci na srovnání, ale nemůže se usadit na útočné polovině.
     
    82
    Mbappé byl blízko hattricku. Stále ještě devatenáctiletý útočník si to namířil s míčem přilepeným ke kopačce do pokutového území, následně mu ale zkřížil cestu Lo Celso, který už nedokázal zakončit.
     
    81
    A další faul už je odměněn žlutou kartou. Romain Thomas zbytečně dohrál po odkopnutí balonu Mbappého.
     
    80
    Verratti je ve středu pole faulován Manganim. Následně ušetřil několik italský záložník několik sekund pobytem na trávníku.
     
    79
    Angers je najednou ve hře alespoň o bod. Nkunku si skvěle zpracoval balon na levém kraji, poté ho předal do středu na Rabiota. Lo Celso ale kombinaci střídajících hráčů ukončil nepřesností.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Lassana Coulibaly, přichází Baptiste Guillaume.
     
    77
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Christopher Nkunku.

    Vít Schück

    Branky: 13. Mbappé (Silva), 26. Mbappé (Kurzawa) – 76. Toko Ekambi (Tait)

    Karty:   59. Dani Alves (PSG) – 34. Bamba (AGR), 81. Thomas (AGR)   17. Motta (PSG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:12.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Verratti, Motta, Draxler (77. Nkunku) – Di María (69. Lo Celso), Cavani (60. Rabiot), Mbappé.
    Náhradníci: Aréola – Berchiche, Rimane, Lo Celso, Nkunku, Rabiot, Weah.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, Pavlović, Thomas, Bamba – Mangani (C) – Kanga (60. Toko Ekambi), L. Coulibaly (78. Guillaume), Santamaría, Tait – Ketkeophomphone (60. T. Touré).
    Náhradníci: Michel – Toko Ekambi, I. Traoré, Sunu, Guillaume, Puyo, T. Touré.

    Rozhodčí: Desiage – Grosbost, Mouysset
    thejrc.org