Mladá Boleslav – Ostrava 1:1 (5:4 po pen.) | Hr. Králové – Zlín 0:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:2 (0:0)
FC Zlín
Středa 14.03.2018, 17:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • MOL Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zápas MOL Cupu mezi Hradcem Králové a Zlínem byl pro nezpůsobilou hrací plochu odložen. Náhradní termín zatím není znám.
     
    Dobré středeční odpoledne z Hradce Králové!
    Zde se dnes odehraje jeden ze čtvrfinálových pohárových zápasů, a to mezi domácím druholigovým týmem a prvoligovým Zlínem. Šance obou celků by však měly být vyrovnanější, Hradečtí totiž do druhé poloviny sezony vstoupili vítězně a Fastav se v nejvyšší soutěži naopak trápí a dvě kola nazpět šáhl k výměně trenéra. Bude tak úspěšnější družina Karla Havlíčka nebo bude odjíždět nazpět spokojenější Vlastimil Petržela? Otázku postupu do další části MOL Cupu začneme společně rozlušťovat od 17. hodiny!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Černý, Kvída, Čech, Urma – Pajer, Zorvan, Schwarz – Martan, Funda – Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Šípek, Vlkanova, Súkenník, Krátký, Mudra, Plašil.

    FC Fastav Zlín: Zlámal – Kopečný, Bijimine, Gajič, Bartošák – Ekpai, Jiráček, Hronek, Holzer – Vukadinović – Vyhnal.
    Náhradníci: Dostál – Železník, Džafić, Bačo, Mehanović

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Kotalík..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se ujali domácí, o balon se však začalo bojovat ve středu pole, takže z toho pro Hradec žádná výhoda nebyla.
     
    2
    Následně házel dlouhý aut Pajer na Čecha, před brankou Zlína však kralovala především obrana Zlína, která nepřipustila koncovku.
     
    4
    Obrovská šance domácích! Martan dostal balon před vápno, kde mu ho ještě přiťukl Zorvan, ovšem prvně jmenovaný poté nastřelil pouze levou tyčku branky Zlína! Bude to roh, takže se míče zřejmě ještě dotkl konečky prstů Zlámal.
     
    5
    Domácí následně ztratili balon a dopředu to rychle zkoušeli hosté, jim se ale nic vymyslet nepodařilo.
     
    7
    Hra se přesunula ke středovému kruhu, tam se toho ale příliš podstatného neděje, protože z obou stran přichází hodně zbytečných ztrát.
     
    8
    První rohový kop také pro hosty, u praporku stojí dva hráči, tak uvidíme, jaká to bude nakonec varianta.
     
    9
    Holzer přenechal míč na Vukadinoviće, který však svým centrem na bližší tyč oslovil pouze bránící Čecha. Do koncovky se pak ještě tlačil právě Holzer, trefil ale hodně nepřesně.
     
    11
    Votroci vysoko napadají, což hostům nyní dělá poměrně problémy. Nakonec to ale Fastav zvládl a ofenzivní dvojice Hradeckých už se znovu vrátila zpět na svoji polovinu.
     
    12
    Centrovat chtěl z pravého křídla před Vízka Ekpai, mohl se však jenom ohlédnout na krtinec v trávníku. Hradecký brankář tak vůbec zasahovat nemusel.
     
    14
    Před branku Východočechů se z ničeho nic natlačil jinak defenzivní Kopečný, při koncovce ale fauloval Zorvana, což neuniklo ani oku sudího Houdka.
     
    15
    Nyní zase bylo pozdvižení nedaleko branky Zlína, kde kličkoval Urma, nakonec se ale k centru neodhodlal, takže ani tady se přihlížející diváci nedočkali první pořádné střely.
     
    17
    Na hřišti toho teď opravdu není k vidění mnoho, aktivnější se zdají být fotbalisté Hradce, do nějaké nebezpečné akce, až na tyčku Martana, jim ale stále schází.
     
    19
    Vyhnal ze středu pole nahrál na pravou stranu pro Ekpaie, který prudce centroval možná zpět na prvně jmenovaného. A nebýt prudké hlavičky Čecha na rohový kop, Vízek by měl co dělat, aby se poprvé neměnilo skóre!
     
    20
    I následná standardní situace přinesla velké nebezpečí v pokutovém území Hradce, a to dokonce s koncovkou. Někdo z hostů však hlavou zamířil půl metru nad břevno!
     
    22
    Zlín je při chuti! Tentokrát byla v akci levá strana, a to centrující Holzer. Ten se snažil oslovit Ekpaie, Urma ale na poslední chvíle skvěle zasáhl ve skluzu!
     
    24
    Hra se po předchozích situacích zase nepatrně uklidnila, míč však zůstává více na straně hostů.
     
    24
    A hned následně přichází i první tutovka Zlína! Před vápnem vyslal Vukadinović za obranu Vyhnala, kterého však Vízek v samostatné koncovce dokázal vychytat!
     
    26
    Hosté sice chtěli odkop od branky, z nenápadné situace Hradce ale bude nakonec rohový kop.
     
    27
    Schwarz si s Pázlerem asi příliš neporozumněl, nakonec to ale přeci jenom dopadlo centrem na zadní tyč, kde vybojoval další roh Čech.
     
    28
    Nyní už si ale bere míč Zlámal a chystá se na odkop, domácím se totiž přesně zakončit nepodařilo.
     
    28
    Ze střední vzdálenosti natáhl k přízemní střele Holzer a nemířil vůbec zle, leč nakonec odkrytý prostor u levé tyče netrefil.
     
    30
    Hradečtí to zkusili dvakrát po pravé straně hřiště, pokaždé však přišla až příliš prudká přihrávka, se kterou si rychleji poradila defenziva Zlína. Domácím se v posledních minutách směrem dopředu příliš nedaří...
     
    32
    Znovu přišla fáze, kde se toho příliš neděje. Karta se však trošku otočila, protože míč se drží zase více na kopačkách Hradce, ten z toho ale nedokázal v posledních chvílích příliš vytežit.
     
    34
    Stále je vidět podobný obraz hry, více aktivnější směrem dopředu je Hradec, ovšem Zlín zase více začíná hrozit z brejků a nebezpečných centrů.
     
    36
    Martan z pravého křídla nacentroval do vápna na hruď Pázlera, který rychle přiťukl míč na Zorvana. Ten však v souboji s bránícím hráčem nebyl dostatečně důrazný.
     
    38
    Z rohového kopu Zlína bylo jen pozdvižení, o míč se totiž rychle postarala hradecká obrana, která dostala míč na pravou stranu hřiště.
     
    39
    Schwarz se tak dlouho točil na hranici vápna kolem hráčů Fastavu, až se nakonec dostal nabíhající Pázler do těsnéhon ofsajdu. Ani z této situace tak Zlámala zasahovat nemusel.
     
    41
    Při dalším útočném snažení přišli domácí rychle o balon a Zlín se poté rozhodl pro dlouhou kombinaci, ovšem nedaleko středového kruhu. Hradečtí se tak alespoň musí snažit vysoko napadat, což se jim ale také v této chvíli nedaří.
     
    43
    Když už domácí měli opět balon ve svém držení, zvolili tentokrát levé křídlo. Tudy jim to ale také nevyšlo a kulatý nesmysl se ocitl po chvíli mimo hřiště...
     
    44
    Tak možná nyní něco více? Schwarz si staví balon a bude to přímý kop, také ale spíše nedaleko středového kruhu.
     
    44
    Pázler po zakončení tak dlouho debatoval se sudím, až to nakonec místo odkopu od branky Zlína skutečně bude rohový kop pro Hradec.
     
    45
    Zlámal šel do vzduchu, a to úspěšně. V prvním poločase se změny skóre zřejmě už nedočkáme.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který přinesl dvě tutovky, po jedné na obou stranách. Branky jsme se však nedočkali, takže i do druhého poločasu bude vstupovat za stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Mehanović, přichází Ekpai.
     
    47
    Hradec to hned zkoušel dlouhým míčem za obranu, ten však dostihla rychle obrana Zlína, Martan se tak snažil zbytečně.
     
    48
    Před Vízkem proletěly dva nebezpečné centry, nejprve z levé strany a pak také i z té druhé. Domácí měli nyní i trochu štěstí, že se nikdo ze Zlínských nedostal alespoň k teči.
     
    49
    Fastav viditelně zabral! Je to totiž i nadále defenziva Hradce, která musí pozorně pracovat, protože hosté by už rádi šli do vedení. Nyní se o to pokoušel Mehanović, který však patičkou Holzra v konečné fázi neoslovil.
     
    51
    Nyní se dvakrát dral po pravém křídle Martan a před Zlámalem z toho byl poměrně rozruch. Nejvíce však byla nakonec vidět přízemní pumelice od Kvídy, který však neprostřelil val těl.
     
    52
    Zlín právě vstřelil branku!
    A hosté jdou vzápětí do vedení! Balon se dostal na levé křídlo pro Lukáše Bartošáka, jenž centrem oslovil hlavičkujícího MILOŠE KOPEČNÉHO. Ten to udělal dobře a Patrik Vízek už měl kvůli odskoku balonu přímo na brankové čáře těžkou situaci – 0:1!
     
    54
    Fastav se po chvilce dožadoval penalty, sudí však stál přímo u zmíněné situace a jednoznačně byl proti.
     
    56
    Hradec by i rád vymyslel nějakou situaci, ze které by se alespoň pokusil snížit. Na polovině momentálně vedoucího celku se mu však vůbec nedaří být přesný.
     
    58
    Tutovka Hradce číslo dvě! Martan z pravé strany procedil míč na levou stranu vápna, kde stál úplně neobsazený Funda. Ten si však míč špatně zpracoval, takže Zlámal rychle vyběhl z branky a zamezil jinak hodně pravděpodobnému vyrovnání!
     
    59
    Pokračovat se bude přímým kopem Hradcce ze střední vzdálenosti. Ten však končí rohovým kopem, protože se balon opřel o zeď.
     
    60
    U Zlámala sice bylo veselo, Schwarz se však nedokázal těsně dostat do koncovky po propadnutí balonu někam k penaltě. Brankář hostů byl totiž o vteřinku rychlejší.
     
    62
    Hradec ale neskládá zbraně a jde i nadále za vyrovnáním, Pázler se však teď srazil se Zlámalem, takže veškerý rozruch byl zbytečný.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Funda, přichází Vlkanova.
     
    65
    Hosté měli rohový kop, který se jim nepodařilom rozehrát povedeně. Míče se tak ujal rychle Urma, jenž se snažil oslovil do samostného úniku rychlého Vlkanovu. K tomu se však přihrávka dostala ve špatných místech, takže z toho nic nebylo.
     
    67
    Ofenzivně se nyní snažili být aktivní hosté, nakonec se ale provinili proti pravidlům, a to konrétně na Pázlera.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Schwarz, přichází Šípek.
     
    70
    Pořádná práce také pro Zlámala! Vlkanova si navedl míč na levou stranu velkého vápna a jedovatě vypálil, jeho rána sice nejprve práskla do rukavic hostujícího brankáře, ten byl však nakonec i proti dobíhajícím hráčům úspěšnější.
     
    71
    Přímý kop domácích z nějakých třiceti metrů odvrátil první bránící hráč.
     
    71
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vyhnal, přichází Železník.
     
    73
    Aktivnější je směrem dopředu nyní určitě domácí tým, ten ale brzdí velké nepřesnosti a obrana Zlína tak může být povětšinu času klidná.
     
    75
    Votroci si vyzkouší další přímý kop, a to navíc opět z nějakých třiceti metrů. Ten pár minut nazpět se jim však vůbec nepovedl, jak to bude tentokrát?
     
    76
    O hodně lepší a vyrovnání možná i bylo na spadnutí! Zlámal totiž nekontroloval míč a toho se snažil využít Šípek, bude to ale nakonec pouze odkop od branky hostů. Navíc se píská faul domácích.
     
    78
    Hradec má necelou čtvrt hodinu na to, aby se ještě pokusil vyrovnat. Podle toho to také vypadá i na hřišti, domácí totiž přidávají na obrátkách, stále je ale brzdí nepřenosti v přihrávkách.
     
    81
    Bartošák fauloval domácí Černého a bude to další přímý kop, hostující hráč navíc dostává žlutý kartónek.
     
    82
    Zlámal opět neměl nad balónem zcela kontrolu, a toho se snažil vehemetně využít Kvída. Snažil se, co mu síly stačily, i tady se ale nakonec píská faul na brankáře.
     
    84
    Ostře byl faulován na vlastní polovině Šípek, po krátké pauze se bude pokračovat a míč pošle zřejmě až k brance hostů dlouhým nákopem Vízek.
     
    86
    Kvída ve snaze zahrát skluzem ve vápně Zlína dostává žlutou kartu.
     
    87
    Zlín právě vstřelil branku!
    DAVID HOLZER definitivně rozhoduje! Zmiňovaný hráč dostal míč na levou stranu před velké vápno Hradce a po pár metrech směrem dopředu střelou na zadní tyč překonal Patrika Vízka – 0:2!
     
    88
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Černý, přichází Súkenník.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vukadinović, přichází Džafić.
     
    90
    Hradec měl ještě neúspěšný rohový kop, o osudu postupujícího už je ale stejně rozhodnuto, protože se nastavuje pouze jedna minuta.
     
    90+1
    Velká šance na snížení ještě pro Šípka, jeho rána placírou z pokutového území ovšem putovala pouze do náruče Zlámala!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec, branky dnes dávali, a to konkrétně dvě, pouze hosté, kteří tak rozhodují o svém postupu do další fáze MOL Cupu. Ode mně je to z Hradce Králové pro dnešek vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou. (18:51:50)

    Ondřej Novotný

    Branky: 52. Kopečný, 87. Holzer

    Karty:   86. Kvída (HKR) – 81. Bartošák (ZLN)


    FC Hradec Králové: Vízek – Černý (88. Súkenník), Kvída, Čech, Urma – Pajer, Zorvan, Schwarz (68. Vlkanova) – Martan, Funda (63. Vlkanova) – Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Šípek, Vlkanova, Súkenník, Krátký, Mudra, Plašil.

    FC Zlín: Zlámal – Kopečný, Bijimine, Gajič, Bartošák – Ekpai (46. Mehanović), Jiráček, Hronek, Holzer – Vukadinović (89. Džafič) – Vyhnal 71. Železník).
    Náhradníci: Dostál – Železník, Džafić, Bačo, Mehanović

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Kotalík.
    thejrc.org