Sokolov – Mor. Budějovice 3:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Děčín 5:1 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 6:2 (kon.)
Jablonec n/N – Vrchlabí 6:2 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 4:5 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 5:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:1 (1:0, 2:1, 2:0) Stav série: 1:0
HC Děčín
Středa 14.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na ledovou plochu vyrazila rolba. To je znamení, že se v Kotlině už nic dít nebude. Já vám děkuji za pozornost, přeji hezký zbytek týdne a u dalších přenosů se těším na počtenou. (20:13:17)
     
    Bruslaři se zkraje třetí periody vrátili do tříbrankového vedení, když přesilovou hru využil David Michálek. To domácím přineslo na hokejky klid a zbytek zápasu už si pohlídali. I když měli hosté snahu s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, v koncovce se jim nedařilo. Naopak ještě pátý zásah přidal Luboš Voříšek a favorizovaný Havlíčkův Brod se ujímá v sérii vedení 1:0.

    Střely na bránu: 38:23
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Bruslaři mají puk ve své moci a přihrávají si za hostující klecí. Lukáš Lavinger zasahovat nemusí.
     
    59:27
    Tomáš Chlubna vyrotoval v rohu kluziště a přihrál Tomáši Semrádovi. Jeho rána zápěstím mířila do náruče připraveného Lukáše Lavingera.
     
    58:30
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Navarra – 2 min., podražení).
     
    58:26
    Michal Oliverius v předbrankovém prostoru trefil jenom brusle bránícího hráče a s očima v sloup se vrací zpět, aby si splnil své obranné povinnosti.
     
    56:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už je definitivně rozhodnuto. Bruslaři přidali z nenápadné akce pátý gól. Jan Milfait přihrál dopředu LUBOŠE VOŘÍŠKA. Ten se protáhl mezi dvojicí obránců a bekhendem nasměřoval kotouč mezi Lavingerovy betony! Asistence: Jan Milfait.
     
    56:31
    Michal Oliverius měl namířeno za havlíčkobrodskou svatyni, ještě před první tyčí ale poslal přihrávku před brankoviště. Tam byli jenom hráči v červeném.
     
    55:45
    Miroslav Třetina se do útočného pásma neprobil, puk ale neztratil a přihrál jej zpátky Tomáši Semrádovi. Domácí se stále drží na puku.
     
    54:48
    Naopak domácí už se nikam zbytečně neženou. Mají nahráno a snaží se utkání kontrolovaně dovést do vítězného konce.
     
    53:47
    Na hostujícím mužstvu je vidět snaha, ale ve finální fázi mu chybí troška klidu. Což je vzhledem k ubíhajícímu času zcela pochopitelné.
     
    53:01
    Roman Navarra se prosmýkl mezi dvojicí obránců a dostal se do úniku! Akci zkusil zakončit střelou mezi betony, domácí brankář ovšem toto místo rychle utěsnil!
     
    Do ochozů Kotliny si na dnešní utkání našlo cestu 1083 diváků.
     
    52:31
    Medvědi i nadále operují v útočném pásmu, domácí brankář si připisuje úspěšný zákrok proti střele z levého křídla.
     
    52:15
    Před Jaroslavem Haškem se otevřel prostor, kudy poslal ránu na bránu. Čeněk Novák puk jen vyrazil, Volrábova dorážka ale mířila mimo.
     
    51:43
    Po dlouhé době se přerušuje. Vojtěch Šmíd z pravé strany nahodil puk před brankoviště, Lukáš Lavinger ale před Tomášem Chlubnou zavřel bránu.
     
    50:47
    Hra plyne bez přerušení tak, jak to vyhovuje domácím, kteří drží pohodlný tříbrankový náskok.
     
    49:58
    Děčín byl s pukem na holi před brankovištěm Havlíčkova Brodu, než se ale vzpamatoval, kotouč shrábli obránci domácích.
     
    49:22
    Třetí útok, který sehrál hlavní roli ve videu propagujícím tuto čtvrtfinálovou bitvu, se dostal do zakončení, Lukáš Lavinger byl ovšem úspěšnější.
     
    48:14
    Martin Kříž odseděl kompletní dvě minuty a může se vrátit zpátky do hry. Domácí průběh utkání od čtvrté vstřelené branky znovu kontrolují.
     
    47:52
    To se Severočechům podařilo. V rohu kluziště ale dobře zapracoval Jiří Kopic, jenž nabral puk na vidle a poslal jej na druhou stranu hřiště.
     
    47:07
    Děčín se po vyhození bruslařů dostal zpátky do útoku, Patriku Balcarovi puk ale na modré čáře utekl a hosté tak musí dobývat pásmo Havlíčkova Brodu znovu.
     
    46:23
    Jaroslav Hašek si dvakrát vyměnil puk s Patrikem Balcarem, jenž jej nakonec vystřelil od modré čáry. Čeněk Novák jeho ránu vyrazil holí do ochranné sítě.
     
    46:14
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kříž – 2 min., podražení).
     
    45:39
    David Michálek zastavil postup Děčína po pravém křídle. Sudí dlouho signalizovali ofsajd, Lukáš Zika přesto práskl do kotouče a po úmyslném ofsajdu se hra přestěhuje před Lukáše Lavingera.
     
    44:38
    Jaroslav Hašek se z pravého křídle natlačil před havlíčkobrodského obránce a zblízka zakončil. Čeněk Novák jeho pokus vyrazil vysoko nad sebe. Puk po dopadu na led odklidili domácí obránci.
     
    43:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Další početní převahu už Bruslaři využívají a znovu v ní měl prsty Lukáš Endál. Tentokrát byl ale v roli nahrávače, když se po jeho nabídce u levé tyče děčínské svatyně prosadil DAVID MICHÁLEK! Asistence: Lukáš Endál, Jan Milfait.
     
    43:19
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Hašek – 2 min., sekání).
     
    43:19
    Miroslav Třetina dostal prostor na levém kruhu, čehož využil k bleskové ráně zápěstím. Lukáš Lavinger ale mistrně máchl lapačkou a puk v ní udržel.
     
    42:48
    Tomáš Semrád si sjel až na pravý kruh a vystřelil, jeho pokus zápěstím se mezi tři tyče nevešel.
     
    42:20
    Vojtěch Šmíd udržel puk před modrou čarou a v tísni jej nahazoval na bránu, z čehož málem těžil Tomáš Chlubna, obrana Děčína byla ovšem dostatečně zpevněná.
     
    41:33
    V pásmu Severočechů zůstal na ledě Radomír Vaněk, který se drží za obličej. Hra se nepřerušuje a hostující obránce už chvátá na střídačku.
     
    41:11
    Na začátku třetí periody hýří větší aktivitou Děčín. Lukáš Zika přešel přes modrou čáru a z levého kruhu vystřelil do Novákovy lapačky.
     
    40:36
    Hosté ve vlastní třetině vybojovali kotouč a Patrik Balcar jej vysokým obloučkem nahodil dopředu. Puk spadl příhodně před Pavla Zajana, ten ale přes domácí defenzivu neprošel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části hry se její obraz oproti té první příliš nezměnil. Domácí mají mírně navrch a kontrolují průběh utkání. Lukáš Endál dalšími dvěma góly zkompletoval hattrick a bruslaři vedli už o tři branky. Jenže krátce na to se z dorážky prosadil Daniel Volráb a před třetí periodou je vše stále otevřené.

    Střely na bránu: 24:15

    Třetí dějství začne přibližně v 19:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    Severočeši našli rychlou odpověď a snižují na rozdíl dvou branek! Hosté se po inkasované brance nastěhovali do útočného pásma a díky své aktivitě před brankovištěm se radují z gólu do šatny! Před Čeňkem Novákem se dobře zorientoval DANIEL VOLRÁB! Asistence: Ondřej Hříbal, Jaroslav Hašek.
     
    38:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté chybně střídali, což Bruslaři nemilosrdně trestají. David Michálek dostal přihrávku mezi dva beky, přiťukl puk Miroslavu Třetinovi, jenž nabil na pravý kruh LUKÁŠI ENDÁLOVI. Ten se bez přípravy opřel do kotouče a nekompromisní ranou završuje hattrick! Asistence: Miroslav Třetina, David Michálek.
     
    38:12
    Hosté se osvobodili a teď drží Bruslaře daleko od vlastní klece.
     
    37:51
    Lukáš Endál z pravé strany posílal puk před brankoviště, kde číhal Jan Milfait, celou situaci ale svým zákrokem vyřešil Lukáš Lavinger.
     
    37:42
    Na buly byli sice šikovnější hosté, Bruslaři jej ale dokázali vybojovat pro sebe a mohou kombinovat.
     
    37:32
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vaněk – 2 min., držení).
     
    37:04
    Domácí se neudrželi v útočném pásmu a volný kotouč zavětřil Zdeněk Petráš, před ním puk ale odehrál Kryštof Kulhánek.
     
    36:35
    Děčínští se při hře pět na pět vytvořili lepší šanci, než v předchozí přesilové hře. Čeněk Novák měl ale o situaci dobrý přehled a ránu Patrika Balcara z vrcholku levého kruhu schoval do lapačky.
     
    36:03
    Přesně s návratem Petra Kuchty na led se na levém křídle opřel do puku jeden z hostujících útočníků, zvedl ho ale příliš vysoko a po dotyku ochranné sítě se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    35:40
    Tato početní výhoda se hostům zatím příliš nevede. Děčín má problémy s přechodem do útočného pásma.
     
    35:03
    Severočeši se vrátili do pásma, rychle o kotouč ale přišli. Domácí jej posunuli alespoň do středního pásma.
     
    34:39
    Bruslaři vybojovali kotouč a poslali jej přes všechny čáry až za Lavingerovu svatyni.
     
    34:19
    Děčín vhazování v pásmu soupeře zvládl lépe a díky tomu se dostal ke střele z levého kruhu. Čeněk Novák se proti střele Lukáše Ziky stačil přemístit a zastavil ji.
     
    34:03
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., sekání).
     
    34:03
    Po střele Martina Kříže od modré čáry se k odraženému kotouč dostal Tomáš Chlubna, Lukáš Lavinger ale utěsnil prostor u své levé tyče a zachránil hosty před dalším inkasovaným gólem.
     
    32:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Gól Bruslařů visel ve vzduchu už dlouho. Miroslav Třetina nejprve netrefil odkrytou část klece díky dobrému obrannému zákroku jednoho z hostujících beků. Puk se ale od zadního hrazení odrazil k LUKÁŠI ENDÁLOVI, jenž jej pohotově propasíroval mezi betonem a levou tyčí Lavingerovy svatyně! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    31:56
    Havlíčkův Brod je stále aktivnější. Patrik Přidal od pravého mantinelu hledal před bránu najíždějícího Miroslava Třetinu, přihrávka byla ale sražena a puk má Lukáš Lavinger.
     
    30:48
    Petr Kuchta pelášil s pukem na holi podél pravého hrazení a na protější straně se mu nabízel Tomáš Chlubna, přihrávku ale zastavili obránci Děčína.
     
    30:06
    Bruslaři se i nadále drží v útočném pásmu, z vrcholku levého kruhu vystřelil David Vala. Jeho rána byla ale sražena mimo.
     
    29:39
    David Michálek díky aktivnímu napadání získal puk pro Jana Milfaita. Ten jej mladému útočníku vrátil. Michálek si vybruslil blíže k ose hřiště a ještě se snažil vylepšit pozici pro Luboše Voříška, přihrávka byla ale zastavena.
     
    28:44
    Lukáš Endál se vydal dopředu po pravém křídle a nalevo mu najížděl z druhé vlny úplně volný Patrik Přidal, přihrávka ale mířila daleko před něj.
     
    28:17
    Medvědi si po vhazování vzali kotouč pro sebe a hned jej zase vyslali směrem na bránu, Čeněk Novák si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    28:12
    Daniel Volráb se už po několikáté dostal ke střele z vrcholku pravého kruhu, ani tentokrát mu ale nebylo přáno. Jeho rána zápěstím skončila v náruči Čeňka Nováka.
     
    27:52
    Na led byli povoláni pracovníci technických služeb, kteří vyzbrojeni vrtačkou neposedný plastový kryt mantinelu zkrotili.
     
    27:52
    Hra je přerušena a u mantinelu hned vedle trestné lavice domácích se vytvořil hlouček hráčů, který zkoumá upevnění reklamy.
     
    27:17
    Daniel Volráb skáče z trestné lavice zpátky do hřiště, ani čtvrté vyloučení v dnešním utkání nebylo potrestáno.
     
    27:01
    Na modré čáře si střelu přichystal David Vala, puk ale až na bránu neprošel a hosté se následně mohli osvobodit.
     
    26:36
    David Michálek se uvolnil na pravém kruhu. Udělal dva kroky směrem do osy hřiště a vystřelil zápěstím, Lukáš Lavinger jej ovšem vykryl.
     
    25:52
    Bruslaři kombinovali v pásmu soupeře. Po přihrávce přes šířku pásma se na pravé straně do puku opřel Lukáše Endál, hostující brankář jeho ránu vyrazil levým betonem.
     
    25:17
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Volráb – 2 min., držení hole).
     
    24:20
    Petr Kuchta opustil trestnou lavici a hned se k němu odrazil volný kotouč. Havlíčkobrodský štírek uháněl sám na brankáře, při bekhendovém blafáku jej ale vyrušil děčínský obránce a Lukáš Lavinger vyrazil puk levou rukou!
     
    23:48
    Od modré čáry opakovaně pálí Jan Kaltenböck. Jeho rány jsou nebezpečné, před bránou se snaží hostující útočníci tečovat, obrana Havlíčkova Brodu se ale zatím brání úspěšně.
     
    23:17
    Lukáš Endál vyvezl puk do útočného pásma po levé straně a rýsovalo se přečíslení, domácímu kanonýrovi puk ale utekl.
     
    22:48
    Hosté se do pásma rychle vrátili. Ačkoliv si dávali poskakující přihrávky, du puku se tvrdě opřel Daniel Volráb, jenže mířil nepřesně.
     
    22:23
    Děčín vyhrál buly a rozvinul svoji přesilovkovou kombinaci, nepřesnou přihrávkou na obránce se ale sám vyhnal do středního pásma.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., hákování).
     
    21:38
    Filip Beneš po buly vypálil z pravé strany a dostal se i k dorážce, ani nadvakrát ale Lukáše Lavingera neprostřelil.
     
    21:29
    Na druhou stranu okamžitě spěchali domácí. Luboš Voříšek se uvolnil přes hostujícího beka, navedl si kotouč na osu hřiště, jeho rána ale mířila doprostřed brány.
     
    21:20
    Lukáš Zika se dostal u pravého mantinelu k odraženému puku, jeho ránu ale zablokoval David Vala.
     
    20:17
    Jako první se do útoku vydali hosté, Jaroslav Hašek pohotově pálil z levé strany, trefil ale pouze boční konstrukci Novákovy brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka díky vysokému tempu uběhla rychle, v těsném vedení jsou zaslouženě Bruslaři. Domácí měli od úvodních minut navrch, skóre otevřel Lukáš Endál. Děčín se po většinu času spíše bránil, do nebezpečné šance se zatím nedostal.

    Střely na bránu: 12:7

    Druhá perioda začne přibližně v 18:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Bruslaři se usadili v pásmu soupeře a nabídku obdržel na modré čáře Kryštof Kulhánek, jeho zpomalená rána ale doklouzala jen pod lapačku Lukáše Lavingera.
     
    18:49
    V permanenci byl také Čeněk Novák, ten si ale s nahozeným kotoučem ze středního pásma poradil bez problémů a havlíčkobrodští obránci mohou rozehrávat.
     
    18:10
    Miroslav Třetina z vrcholku pravého kruhu mířil ke vzdálenější tyči, Lukáš Lavinger jeho ránu vytěsnil svojí vyrážečkou mimo tři tyče.
     
    17:52
    Filip Beneš se prosmýkl do útočného pásma po pravém křídle a přes šířku kluziště hledal Tomáše Chlubnu, jeho pas byl ale zablokovaný.
     
    17:13
    Hostům se po chybě Havlíčkova Brodu ve středním pásmu rýsovalo přečíslení dvou na jednoho, Zdeněk Petráš ale nedokázal přihrát přes domácího beka.
     
    16:26
    Luboš Voříšek individuálně projel celým hřištěm a pak hledal z druhé vlny najíždějícího Jana Milfaita, ten byl ale děčínskou obranou pokrytý důkladně.
     
    15:40
    Oba mančafty se tlačily dopředu, ve finální fázi jim ale chyběla trocha přesnosti, brankáři zůstali bez práce. Poslední akci Děčína utnul ofsajd.
     
    14:10
    Hříšný David Michálek si odpykal svůj trest, ani Severočeši přesilovou hru nevyužili a domácí tak stále vedou o jednu branku.
     
    13:32
    Čeněk Novák vyrazil betonem puk, který se odrazil od zadního mantinelu a David Vala jej následně poslal až na druhou stranu hřiště, aby mohli domácí v klidu vystřídat.
     
    13:14
    Kotouč ukořistil Lukáš Endál. Vyvezl jej ven z pásma a jak je jeho zvykem, od pravého hrazení se natlačil až před brankoviště, Lukáš Lavinger jeho zakončení vytěsnil.
     
    12:53
    Děčín se po buly udržel v pásmu a dlouho kombinoval. Tomáš Semrád s Petrem Kuchtou hosty o puk neobrali, a tak mohl pálit od modré čáry Patrik Balcar. Jeho rána skončila ve výstroji Čeňka Nováka.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Michálek – 2 min., sekání).
     
    11:28
    Domácí celek rychle přešel střední pásmo a na levé straně měl kousek prostoru David Michálek. Snažil se nasměřovat kotouč mezi Lavingerovy betony, ten je ale včas srazil k sobě.
     
    11:18
    Bruslaři se v útočném pásmu neudrželi a do protiútoku zamířil Radomír Vaněk. Ten udržel puk proti dvojici bránícím hráčům a vystřelil zápěstím do Novákovy lapačky.
     
    10:07
    Tentokrát puk získali hosté a nikterak se nerozpakovali, Ondřej Hříbal okamžitě práskl do puku. Jeho rána ale mířila příliš vysoko a brankář Havlíčkova Brodu zasahovat nemusel.
     
    09:59
    Po buly se z držení kotouče radovali domácí, jenže kvůli nepřesné rozehrávce a následnému zakázanému uvolnění se hra přestěhuje před Čeňka Nováka.
     
    09:47
    Hosté se teď dlouhou přihrávkou přesunuli na útočnou polovinu, další útočné choutky Děčína ale zmařil jejich ofsajd.
     
    09:30
    Pohyb Havlíčkova Brodu dělá Severočechům problémy. Když se hosté zmocní puku, nedokáží se dostat do útočné fáze.
     
    08:46
    Bruslaři obrátili hru. Lukáš Endál našel na modré čáře Tomáše Semráda, s jehož ránou si Lukáš Lavinger věděl rady.
     
    08:20
    Patrik Balcar tvrdě vypálil od modré čáry a Čeněk Novák jeho střelu vyrazil jen před sebe. Po dorážce se natahovali dva útočníci Děčína, po puku se ale vrhl domácí brankář a hra je přerušena.
     
    07:39
    Trest Pavla Zajana vypršel, hosté se ubránili. Po jeho návratu na led se hra přesunula do pásma Havlíčkova Brodu.
     
    07:06
    Medvědi vyhodili puk přes všechny čáry, Bruslaři se ale rychle dostali zpátky před Lavingera. Mezi kruhy pálil David Michálek, obránce hostů jej ale vyrušil a puk skončil v rohu kluziště.
     
    06:17
    Hosté se na chvilku osvobodili, už se ale zase musí bránit. Střelu Patrika Přidala z pravého kruhu Lukáš Lavinger vyrazil.
     
    05:52
    Bruslaři se po buly udrželi na kotouči a Patrik Přidal vyzval ke střele Kryštofa Kulhánka. Jeho tvrdá rána byla sražena mimo.
     
    05:39
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zajan – 2 min., hákování).
     
    05:04
    Jenže na vhazování byli šikovnější domácí a už se zase šikují před děčínskou klecí. Lukáš Endál zblízka vypálil, Lukáš Lavinger jeho pokus zastavil betonem.
     
    04:45
    Snaha Děčína neměla výsledek. Hosté si přihráli ve středním pásmu nepřesně a puk skončil až u Čeňka Nováka. Ten jej raději pokryl a hosté tak získali alespoň útočné pásmo.
     
    04:07
    Aktivita Havlíčkova Brodu se vstřelenou brankou nikterak neopadla, Bruslaři znovu operují před bránou Lukáše Lavingera.
     
    03:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři svůj tlak z úvodních sekund přetavili v úvodní branku. Miroslav Třetina zpoza brány poslal puk před brankoviště, kde se do něj bez přípravy opřel LUKÁŠ ENDÁL, jenž prostřelil hostujícího gólmana kolem lapačky! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    02:24
    Třetí útok Havlíčkova Brodu se dostal do nebezpečné šance. Tomáš Chlubna se otáčel na spodku levého kruhu, hostující svatyni ale těsně minul.
     
    01:38
    Lukáš Zika nabral rychlost a podél pravého hrazení se prohnal až do útočného pásma. Na úrovni kruhu napřáhl k tvrdé ráně, která končí v náruči Čeňka Nováka.
     
    01:13
    Úvod zápasu patří domácím. V útočném pásmu se ujal kotouče Jan Milfait a vystřelil z pravého kruhu, hostující gólman zasahuje.
     
    00:37
    Lukáš Endál objel hostující svatyni a zkoušel zakončit k bližší tyči, Lukáš Lavinger se ale nenechal opít rohlíkem a o pravé tyče byl včas.
     
    00:13
    Za mohutného povzbuzování domácího kotle byla vhozena úvodní bule. S pukem hrají domácí, jejich nahození sbírá za svojí bránou Lukáš Lavinger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací formace už míří ke středovému kruhu, úvodní duel čtvrtfinále mezi Havlíčkovým Brodem a Děčínem může začít!
     
    Bruslaře přivedl na ledovou plochu Čeněk Novák v doprovodu malých žáčků, také v čele hostujícího špalíru mířícího z šaten stojí brankář.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

    HC Děčín: Lavinger (Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    Rozhodčí: Josef Barek, Luděk Pilný – Martin Klouda, Michal Tasch.
     
    Minulé vzájemné zápasy (sezona 2015/2016):

    HC Děčín – BK Havlíčkův Brod 2:3sn
    BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 8:5
     
    Cesta Medvědů do čtvrtfinále:

    HC Děčín – HC BAK Trutnov (série 3:1)

    Děčín – Trutnov 3:2
    Trutnov – Děčín 3:2sn
    Děčín – Trutnov 6:1
    Trutnov – Děčín 3:4p
     


    HC Děčín

    Medvědi zvládli základní část skvěle! Ve skupině Západ obsadili 4. příčku, přičemž získali stejně bodů jako třetí Vrchlabí a na druhý Jablonec nad Nisou ztratili jen 3 bodíky! V osmifinále play-off narazili Severočeši na tabulkového souseda z Trutnova, kterého za sebou nechali o čtyři body. Proti hokejistům z Krkonošského podhůří se jim však vůbec nedařilo, v základní části s nimi padli ve všech čtyřech případech. V nejdůležitější části sezony si však vše plně vynahradili, když ovládli sérii poměrem 3:1.
     
    Cesta Bruslařů do čtvrtfinále:

    BK Havlíčkův Brod – David Servis ČB (série 3:0)

    Havlíčkův Brod – David Servis ČB 5:3
    David Servis ČB – Havlíčkův Brod 2:5
    Havlíčkův Brod – David Servis ČB 7:4
     


    BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři patří mezi velké favority na postup do WSM Ligy. V základní části ovládli skupinu Střed, když za sebou nechali s pětibodovým náskokem krajského rivala ze Žďáru nad Sázavou. V osmifinále play-off narazili svěřenci trenéra Václava Adama na osmý David Servis České Budějovice, s nímž měli v základní části hrozivou bilanci. Úvodní zápas sice vyhráli doma hladce 7:0, ale potom se museli před svým soupeřem překvapivě třikrát sklonit. Ve vyřazovacích bojích už to ale byla úplně jiná písnička a parta z Kotliny svého soupeře vyřadila jednoznačně 3:0 na zápasy.
     
    Příjemný středeční večer! Ze zimního stadionu v Kotlině vás srdečně vítám u sledování 1. zápasu čtvrtfinále play-off 2. ligy mezi BK Havlíčkův Brod a HC Děčín. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Přidal), 33. Endál (Třetina, Přidal), 39. Endál (Třetina, Michálek), 44. Michálek (Endál, Milfait), 57. Voříšek (Milfait) – 40. Volráb (Hříbal, Hašek)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj
    HC Děčín: Lavinger (Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    Rozhodčí: Josef Barek, Luděk Pilný – Martin Klouda, Michal Tasch

    Diváci: 1083
    Havlíčkův Brod 3 0 Děčín
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 5:1
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Děčín - Havlíčkův Brod 3:5
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 3:2 po prodl.
    thejrc.org