Sokolov – Mor. Budějovice 3:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Děčín 5:1 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 6:2 (kon.)
Jablonec n/N – Vrchlabí 6:2 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 4:5 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 5:1 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:1 (2:0, 2:0, 1:1) Stav série: 1:0
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 14.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. S konstatováním, že se Drtiči ujímají vedení v sérii, se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (20:19:21)
     
    První dvě třetiny prvního semifinálového utkání měly poměrně jednoznačný průběh. V první dvacetiminutovce si Drtiči připravili dvoubrankové vedení, v té druhé přidali stejný počet branek. V závěrečné periodě padly také dvě branky, tentokrát už se trefil i Šumperk, Konkrétně Daniel Vachutka, který využil zmatků v hodonínském brankovišti a z Hodonínských řad potvrdil vítězství Matěj Charvát a upravil skóre na konečných 5:1. První bod v této sérii tak získávají Drtiči.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Řezáč ještě zkusil Kotvana překvapit přízemní střelou, hodonínský brankář je připraven.
     
    58:03
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tentokrát si však neodpustili útočný výlet a ten končí pátou brankou v šumperské síti! MATĚJ CHARVÁT ve spolupráci s Janem Matějkou vsítil svou druhou branku v utkání a vrátil svému týmu čtyřbrankový náskok, což by dvě minuty před koncem třetí třetiny mělo zcela jistě zajistit Hodonínu vítězství v dnešním zápase! Asistence: Jan Matějka, Jan Sedlák.
     
    57:50
    Vachutka neměl komu přihrát a protihráči o obrali o puk. Drtiči už se nikam neženou a pouze vyhazují puky do bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.
     
    56:52
    Peška nahodil puk na Svobodu a ten přikryl černý kus gumy před dotírajícími hráči Hodonína.
     
    56:27
    Hosty v přechodu přes modrou čáru zastavuje postavení mimo hru.
     
    55:54
    Hra 4 na 4 více vyhovuje domácím hráčům. Hajného pokus teď těsně minul hostující bránu!
     
    54:29
    Po Svobodově zákroku proti Pešově střele se strhla potyčka u šumperské brány, do které se zapojil nedopatřením i čárový rozhodčí. Milan Ostřanský (SUM) a Petr Peš (HOD) vyfasovali oba dvouminutové tresty za hrubost.
     
    54:19
    Erik Hložánek obešel soupeře ve středním pásmu a v přečíslení 2 na 1 se odhodlal ke střele. Svoboda při zákroku nevypadal vůbec jistě, i tak ale dokázal puk vykopnout mimo dosah hodonínských hokejistů.
     
    53:30
    Tomáš Sedlák z pravého rohu hledal Vachutku mezi kruhy. Tato přihrávka nemohla najít svého adresáta, jelikož mezi oběma šumperskými borci stáli hned dva hodonínětí hráči.
     
    52:21
    Ostřanský po vlastních a za postlesku publika odjíždí na střídačku.
     
    52:21
    V rohu kluziště zůstal ležetMilan Ostřanský. Spěchají k němu zdravotníci obou týmů. Doufejme, že to není nic vážného.
     
    52:04
    Poté, co Šumperk zařadil vyšší rychlostní stupeň a držel Hodonín pod tlakem, si domácí střdačka vyžádala oddechový čas!
     
    51:40
    Vymazal a po něm Šťáva vyslali dělovky na hodonínského brankáře, s oběma si Zdenko Kotvan poradil.
     
    51:29
    Tomáš Sedlák poslal schovanou střelu do skrumáže těl před brankou. Kotouč se zastavil o Jiřího Půhoného, který zkusil zpoza brankové čáry nastřelit hodonínského brankáře, aby se od něj puk odrazil do brány, Kotvan vleže dokázal puk chytit do rukavice a přerušil hru!
     
    50:43
    Šumperku vstřelená branka pomohla a hráči ve žlutých dresech jdou najednou na ledě více vidět! U puků jsou rychleji a dohrávají osobní souboje.
     
    49:19
    René Svoboda teď proti Jurčovi předvedl parádní zákrok a zabránil téměř jistému gólu!
     
    48:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk se konečně dočkal gólu a snižuje stav utkání na 4:1! DANIEL VACHUTKA se v signalizované výhodě dobře uvolnil, obešel s pukem na holi dva hráče a poslall puk do brankoviště, kde si jej bruslemi srazil do vlastní brány jeden z domácích hráčů. Bez Asistence.
     
    48:06
    Kotvan si vyjel na další výlet mimo brankoviště a vzal si puk pro sebe. Vhazovat se bude po jeho pravačce.
     
    47:46
    Peškova střela trefila Svobodovu vyrážečku.
     
    47:21
    Drakům se nepodařil přechod přes modrou čáru. Další šanci dostali vzápětí, konkrétně Jakub Schejbal, tomu puk utekl až ke Kotvanovi a hodonínský brankář si povyjel z brankoviště a přikryl touš pod lapačku.
     
    46:34
    Charvátova střel mířila mimo. Hladišova už byla přesnější, s tou si Svoboda poradil a ukryl puk do výstroje.
     
    46:18
    Sajdl po skončení přesilovky jednoduše nahodil puk na Svobodu, který byl nucen jej podržet tak dlouho, než se přerušila hra. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    45:51
    Drtiči si úplně nerozuměli a sami se vyhnali z útočného pásma až ke Kotvanovi, odkud zakládají útok.
     
    44:48
    Vaněk křížnou přihrávkou našel Žabčíka a ten z první pálil, Svoboda se stihl přesunout ke druhé tyči a chytá.
     
    43:56
    Draci jsou více na puku a jde vidět, že se snaží výsledek ješt zkorigovat. Jejich snažení ale moc nenahrává fakt, že hosté půjdou do čtyř. Viníkem je Petr Gewiese (SUM), který vyhodil puk mimo hrací plochu a dostává trest za zdržování hry.
     
    43:39
    René Svoboda si připisuje první zákrok po Kužílkově střele od modré čáry.
     
    42:13
    Šumperk nastoupil do třetí periody s dobrým nasazením a opět byl blízko ke skórování. Lehečka přenechal puk Ostřanskému, který číhal u opačné tyče, nakonec puk ale skončil mimo hodonínskou svatyni!
     
    41:39
    Další střela vyšla z hole Ďurkáče, Kotvan zasahuje vyrážečkou.
     
    40:48
    Šumperk zavařil hodonínské obraně a byl velice blízko ke vstřelení první branky! Puk poskakoval na brankovišti a Vladimír Cink zkusil Kotvana přehodit, ten nastavil lapačku a dokázal do ní hrací předmět ukrýt!
     
    40:12
    Hned zkraje třetiny dostávají hosté možnost přesilové hry, Jakub Sajdl (HOD) totiž odjíždí na trestnou na dvě minuty za hákování.
     
    40:01
    Střídání v týmu Draci Šumperk: ze hřiště odchází Vlastimil Lakosil, přichází René Svoboda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    Ve druhé třetině se hrál útočnější hokej než v té první, padl však stejný počet branek. Své šance si vytvořili oba týmy, efektivnější byli hodonínští Drtiči. Ve třiatřicáté minutě využil Mojžíšovy přihrávy Michal Romančík a propálil Lakosila. O minutu později na něj navázal dobře umístěnou střelou z předbrankového prostoru Jakub Hajný. Po druhé periodě je tedy stav utkání 4:0 pro Hodonín.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Jakub Ďurkáč zpracoval puk a od modré se rozhodl vystřelit, Kotvan pomocí vyrážečky dostal puk k bočnímu mantinelu.
     
    38:50
    Ne, ani tentokrát to nevyšlo. Gewiese nastřelil puk za bránu a tam se jej ujal Kužílek, který puk vyhodil až k Vlastimilu Lakosilovi.
     
    38:20
    Drakům se nedaří udržet útočné pásmo, už podruhé začínají od vlastní brány.
     
    37:34
    Před akcí Šumperka se dopustil Erik Hložánek (HOD) útočného faulu a odpyká dvě minuty za podražení.
     
    37:29
    Vachutka ujel po pravém křídle a nahrál na druhou stranu Králíkovi, který střílel z první, Kotvan se stihl včas přesunout a parádním zákrokem Lukáše Králíka vychytal!
     
    36:37
    Fischer se Šťávou se prokombinovali až do útočné třetiny, této akci ale chybělo zakončení.
     
    35:48
    Hladišova schovaná střela ihned po vhazování Lakosila překvapila, šumperský brankář ale na poslední chvíli zareagoval a puk chytil.
     
    35:10
    Tak tohle je velká smůla pro Hodonín. Po ose Peš – Romančík se dostal puk k Sajdlovi, který měl možnost střílet do poloodkryté brány, puk se mu ale postavil na hranu a Sajdlova střela skončila na boční síti hostující brány!
     
    33:50
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A je tady další gól, opět se prosazují Drtiči a vedou už 4:0! Daniel Vaněk nabruslil s kotoučem za bránu a uviděl JAKUBA HAJNÉHO, který čekal na přihrávku v předbrankovém prostoru. Hajný Lakosila propálil z první k protější tyči takovým způsobem, že šumperský brankář nemohl stihnout zareagovat. Asistence: Daniel Vaněk.
     
    33:20
    Teď Kotvan netradičním způsobem zastavil střelu a chvíli byl mimo své klasické postavení, hosté se ale nestihli včas dostat k puku.
     
    33:09
    Šumperk se snaží na gól odpovědět a také vstřelit branku. Hosté se usadili před Kotvanem a obstřelují ho ze všech pozic.
     
    32:34
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Po předchozí akci se Šumperk vymanil z tlaku soupeře, nicméně hodonínští hokejisté se nenechali odbýt a puk vybojovali zpět. Petr Peš začal útočnou akci, během níž přenechal puk Mojžíšovi a ten z otočky našel dobře postaveného MICHALA ROMANČÍKA, který si sjel do prostoru mezi kruhy a odtud z první propálil Lakosila! Asistence: Pavel Mojžíš, Petr Peš.
     
    32:08
    Na opačné straně kluziště měl dost práce také Kotvanův protějšek, který zlikvidoval hned tři nebezpečné střely Hodonína!
     
    31:05
    Jiří Půhoný se teď dostal do asi největší šance Šumperka v zápase! Sám jel na hodonínského brankáře a volil zakončení forhendovým blafákem, Kotvan se roztáhl na brankovišti a dokázal zakročit!
     
    30:28
    Jurča nabral rychlost a zkusil sám překonat Lakosila, ten byl dobře postavený a puk vyrazil.
     
    29:33
    Dlouhou dobu Drtiči drželi soupeře pod tlakem, až Ondřej Šťáva vyvezl puk a jeho spoluhráči mohli odjet střídat. Mezitím si Hodonín vzal puk zpět pro sebe a Peš našel dobře posteveného Romančíka, který musel puk ještě zpracovat, než mohl střílet, nakonec ale nedokázal na Lakosila vyzrát!
     
    28:37
    Miklík z velkého úhlu zkusil střelu do horního růžku, Lakosil měl vyrážečku na místě.
     
    27:56
    Hra se stěhuje opět před hostujícího gólmana poté, co se hostům nepodařilo přesně rozehrát a dopustili se zakázaného uvolnění.
     
    27:33
    Ďurkáč předal puk na volného Gewieseho a ten z první pálil. Kotvan sice puk neudržel, jeho spoluhráči ho však podpořili a nedovolili soupeři dorážet.
     
    26:25
    Sedlákovu přízemní střelu tečoval Charvát, puk těsně minul pravou tyč hostující brány!
     
    25:57
    Draci se neustále brání, teď se do útoku Hodonína zapojila celá pětka a Lakosil přerušuje hru po střele Jana Sedláka od modré čáry.
     
    25:18
    Po vyhraném vhazování si našel cestu k puku Mojžíš a vybídnul Romančíka k teči. Teč se mu sice nepovedla, i tak ale střela hodonínskému zadákovi sedla a Lakosilovi nadělala problémy.
     
    24:59
    Lakosil přikryl puk, který se k němu doklouzal poté, co o něj přišel Peška. Vhazuje se po pravici hostujícího brankáře.
     
    24:46
    Draci dlouho nemohli rozehrát z vlastního pásma, forčeking Hodonína jim dělal problémy. Nakonec hru přerušuje ofsajd a vhazuje se v neutrální třetině blíže k šumperské bráně.
     
    24:01
    Ránu Tomáše Sedláka Kotvan vyrazil příhodně na svého spoluhráče, hrají hodonínští hokejisté, kteří zaváží puk před Lakosila.
     
    23:35
    Ani další útočná akce Drakům nevyšla. Ostřanský nahrával po mantinelu Vachutkovi, toho podpořil ještě Králík, který střílel z první a následně ještě dorážel, narazil však na dobře postaveného Kotvana, který oba pokusy zneškodnil.
     
    22:32
    Kužílkovi se nikdo nanebízel na přihrávku a tak puk pouze nahodil na bránu a vynutil tak vhazování v útočném pásmu.
     
    22:13
    Milan Ostřanský střílel z levé strany, Kotvan vyrazil puk do rohu.
     
    21:55
    Žabčík ve spolupráci s Vaňkem dostali puk do útočného pásma, tam si dobře počínal Schejbal a umožnil svým spolhráčům založit protiútok.
     
    21:05
    Matějka hledal volného Charváta, tuto přihrávku přizvedl Lukáš Králík tak, že Charvát na puk nedosáhl.
     
    20:37
    Jan Sedlák vystihl rozehrávku soupeře a obral ho o puk, nikdo se mu ale nenabídl na přihrávku ke střele.
     
    20:13
    Šumperk se chopipl puku, hned se ale dopustil zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Lakosila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    V první třetině skóroval pouze jeden tým, jímž jsou domácí Drtiči. Ti si zásluhou Davida Pešky vypracovali už ve třetí minutě jednobrankové vedení. I po zbytek třetiny byl Hodonín aktivnější a ve čtrnácté minutě navýšil své vedení o další branku, když se z bezprostřední blízkosti prosadil Matěj Charvát. Po první třetině je tak skóre 2:0 pro Drtiče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Draci vyhodili puk až do obranné třetiny Hodonína a k puku se blížil z trestné lavice navrátivší Schejbal, Kotvan proto vystartoval proti kotouči a přikryl jej pod rukavici.
     
    19:14
    Jurča přenechal Matějkovi puk a ten směřoval přihrávku do prostoru před bránou, kde stáli všichni hráči Šumperka a ti pomohli Lakosilovi ukrýt kotouč pod lapačku.
     
    18:46
    Matějka si řekl o přihrávku před bránu a z prostoru před brankovištěm zkusil procpat puk mezi betony hostujícího brankáře, to se mu nepovedlo.
     
    18:14
    Vymazal odstavil Peše od puku a následně vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    17:34
    Další přesilovka pro Hodonín! Jakub Schejbal (SUM) přesekl soupeři hokejku a rozhodčí mu uděluje dvouminutový trest za sekání.
     
    17:25
    Peš zpracoval puk ze vzduchu a co nejrychleji střílel, i tak Tomáš Sedlák stihl do jeho střely vložit hokejku a puk skončil v ochranné síti za Lakosilovou bránou.
     
    17:00
    Vaňkovu přízemní střelu Lakosil bez problémů chytil, poté se strhla v brankovišti potyčka mezi dvěma hodonínskými a dvěma šumperskými hráči. Rozhodčí jim sdělil pár slov, i tentokrát se to ale obejde bez vyloučení.
     
    16:21
    Jakub Kužílek udělal pár rychlých kroků, nabruslil na osu hřiště a zkusil propálit Lakosila, ten schoval touš do výstroje.
     
    16:04
    Bažant tvrdě dohrál spoluhráče u mantinelu, osobní souboje se přiostřují!
     
    15:37
    Rozhodčí od sebe odtrhli Sajdla se Schejbalem, kteří kontrolovali situaci u Lakosila poté, co přikryl puk. Vylučovat se nebude.
     
    15:03
    Haloda se dostal k puku na modré čáře a okamžitě pálil, Lakosilovi puk prošel kolem vyrážečky, naštěstí pro hosty ale nezapadl do brány a skončil na zadním mantinelu!
     
    13:55
    Drtiči právě vstřelili branku!
    V přesilovce to nevyšlo, ve hře pět na pět už se ale domácí prosazují! Domácí hokejisté se nevzdali útočného pásma a stále obléhali hostující bránu, až se z bezprostřední blízkosti prosadil MATĚJ CHARVÁT, který dotlačil puk za ležícího Lakosila. Asistence: Jan Matějka.
     
    13:35
    Charvát našel zcela volného Jana Sedláka, který si najel na hranici pravého kruhu, tomu střela úplně nesedla a Lakosil vyráží!
     
    13:03
    Mojžíš ztratil puk na modré čáře a hosté se osvobozují.
     
    12:41
    Z hodonínské přesilovky uplynula minuta a celou dobu hráli Drtiči v útočném pásmu, ani jedna střela ale neslavila úspěch.
     
    11:41
    Drtiči budou hrát přesilovku, Jakub Ďurkáč (SUM) míři na trestnou lavici na 2 minuty za hákování.
     
    11:25
    Půhoný nabruslil do útočného pásma po levé straně a z bodu pro vhazování mířil ke vzdálenější tyči, Kotvan úspěšně zasahuje.
     
    10:59
    Draci postavili dobře obranný blok ve středním pásmu a získali kotouč, načež se před Kotvana přihnal Vachutka a z velké blízkosti jej nastřelil do vyrážečky. Puk se odrazil před bránu, tam nikdo ve žlutém dresu však nestál.
     
    10:34
    Po delší době zaútočili také hosté, Bažant ale ztratil puk a v podstatě jej přenechal Hodonínu, který může založit další útok z vlastní třetiny.
     
    09:28
    Jurča se obtočil kolem brány a stříell na bližší tyč, šumperský brankář ani tentokrát nezaváhal.
     
    09:10
    Draci už jsou v pěti, Drtiči i tak drželi pásmo a Mojžíš zkusil ještě jednou vystřelit, tentokrát trefil Lakosila do hrudi.
     
    08:34
    Mojžíš střílel po zemi a vybízel spoluhráče stojícího před brankovištěm k teči, puk ale skončil v ochranné síti a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    08:08
    Lehečkův bekhendový pokus schoval Kotvan v lapačce.
     
    07:48
    Jurča si najížděl pro dlouhou přihrávku, když se k němu dostal puk, Řezáč ho odstavil tělem.
     
    07:16
    Hra je na chvíli přerušena. Černohous schytal nepříjemnou ránu pukem a za pomoci spoluhráčů odjíždí na střídačku.
     
    06:59
    Mimo hru poslal k ledu Vladimír Cink (SUM) svého soupeře a odpyká tak dvouminutový trest za nedovolené bránění. Bude se hrát 4 na 4.
     
    06:47
    Ve vlastním oslabení prověřil Hajný Lakosilovu pozornost, ten chytá.
     
    06:25
    Vymazal svižnou přihrávkou přes brankoviště hledal hokejku Gewieseho, tu stihl zablokovat Kužílek a zabránil tak téměř jistému gólu!
     
    05:58
    Drtiči si vytvořili tlak před šumperskou bránou, Lakosil ležel na ledě a Petr Peš (HOD) ve snaze přehodit kotouč přes jeho betony místo toho podrazil protihráče. Přesilovka pro Draky!
     
    05:24
    Peš vystihl rozehrávku soupeře a dostal se ke střele, neměl ale dostatečnou rychlost a musel pálit z velké dálky. Na tento pokus Lakosil bez problému zareagoval.
     
    04:58
    Lehečka si vyměnil s Fischerem pozici a zkusil překvapit Kotvana přízemní střelou bekhendem, hodonínský brankář zakročil levým betonem.
     
    04:12
    Petr Gewiese si obešel prvního hráče a z úhlu zkusil vyslat střelu, Kotvan nakonec zasahovat nemusel, jelikož puk skončil na zadním mantinelu.
     
    03:31
    Draci si zatím nevytvořili tlak, až ve druhé části přesilovky se usadili v útočném pásmu.
     
    02:20
    Jeden z hostujících hráčů se ocitl sám před Kotvanem a pokusil se jej překonal blafákem. To se mu sice nepovedlo, i tak z této situace ale draci těží, jelikož Pavel Mojžíš (HOD) si počínal nedovoleně a usedá na 2 minuty na trestnou lavici za faul loktem.
     
    02:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Z následného protiútoku Drtiči udeřili a otevírrají tak skóre utkání a celé série! Černohous najel s pukem do útočného pásma a vyslal na Lakosila střelu, kterou šumperský brankář vyrazil před sebe, kam si najel DAVID PEŠKA a dorazil puk do brány! Asistence: Vít Černohous.
     
    02:00
    Ďurkáč z vrcholu pravého kruhu trefil pouze Kotvana do hrudi.
     
    01:39
    Kadlec se prokličkoval útočným pásmem a přenechal kotouč Kobylíkovi, na jeho střelu Lakosil úplně neviděl, ale dokázal zakročit.
     
    01:07
    Hrochova dělovka od pravého mantinelu minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    00:49
    Vachutka zavezl puk do pásma po pravé straně, toho odzbrojil Sajdl a vyhodil puk do středního pásma.
     
    00:19
    Draci se vřítili do útočného pásma, tam ale o puk hned přišli a útočí Drtiči.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do úvodního vhazování semifinálové série zbývá už jen pár desítek vteřin. Hodonínský zimák už je slušně zaplněný a hráči nastupují na ledovou plochu. Nic nebrání tomu, aby utkání začalo!
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Mojžíš (A), Kobylík, Sedlák J., Hladiš, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Miklík – Romančík, Peš (C), Sajdl (A) – Jurča, Charvát, Matějka – Hajný, Vaněk, Kadlec – Peška, Černohous, Hložánek

    Trenér: Roman Čechmánek

    Draci Šumperk: Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák T. (C) – Hroch, Lehečka, Vachutka – Müller, Králík, Skopal – Půhoný, Fischer, Vymazal (A) – Cink (A), Ostřanský

    Trenér: Jozef Zavadil

    Rozhodčí: Ondráček, Pokorný – Mikšík, Čelechovský.
     
    Vzájemná utkání základní části

    4. kolo Hodonín 0:3 Šumperk
    11. kolo Hodonín 4:5p Šumperk
    18. kolo Šumperk 4:2 Hodonín
    25. kolo Hodonín 9:3 Šumperk
    32. kolo Šumperk 5:3 Hodonín
    39. kolo Šumperk 4:0 Hodonín
    46. kolo Šumperk 2:4 Hodonín

    Vzájemné zápasy ze základní části hovoří ve prospěch Šumperka. Ze sedmi zápasů Draci zvítězili pětkrát, dvakrát z toho dokonce nedovolili Drtičům vstřelit jedinou branku. Skóre 26:22 také favorizuje šumperské hokejisty.
     
    Porovnání soupeřů po základní části

    SHK Hodonín
    2. místo, 83 bodů

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub Kadlec – 44 bodů (22+22)
    Petr Jurča – 38 bodů (25+13)
    Michal Romančík – 34 bodů (16+18)


    Draci Šumperk
    3. místo, 75 bodů

    Nejproduktivnější hráči
    Jiří Půhoný – 62 bodů (27+36)
    Michal Vymazal – 51 bodů (14+37)
    Daniel Vachutka – 48 bodů (20+28)
     
    SHK Hodonín

    V průběhu sezony byli Drtiči stíhaní na druhé příčce druholigové tabulky právě Draky z Šumperka. Tuto příčku si zajistili ke konci základní části, kdy ze sedmi zápasů prohráli pouze jeden – na ledě Valašského Meziříčí, kde zakončili dlouhodobou část.

    To bylo poslední únorový den a od té doby uplynuly přesně dva týdny, během kterých Drtiči měli díky přímému postupu do semifinále volno a čekali na soupeře do playoff. „Hodně jsme během té pauzy dřeli. Teď už tu naši dřinu jenom prodat v zápasech,“ říká nynější hráč Hodonína, Jan Matějka, který v minulosti působil v Šumperku.
     
    Draci Šumperk

    Draci mají za sebou dlouhou čtvrtfinálovou sérii, která se protáhla na pět zápasů. Šumperk vstupoval do série v roli favorita a v prvním zápase ji potvrdil, když doma přehrál Kopřivnici jednoznačně 6:0. V odvetném utkání naopak udeřila Kopřivnice, která vyrovnala sérii po těsném vítězství 3:2. I nadále vítězila domácí mužstva, když Draci vyhráli podruhé na domácím ledě, tentokrát v poměru 5:1.

    Ukončení série a postup do semifinále měli hráči Šumperka na dosah ve čtvrtém utkání předkola, když zápas dospěl až do samostatných nájezdů, v nich se však radovala Kopřivnice a Šumperk tedy vybojoval postup až v následujícím zápase, ve kterém Kopřivnici přetlačil 5:2.

    Čtvrtfinálová série Šumperka s Kopřivnicí

    1. zápas Šumperk 6:0 Kopřivnice
    2. zápas Kopřivnice 3:2 Šumperk
    3. zápas Šumperk 5:1 Kopřivnice
    4. zápas Kopřivnice 3:2sn Šumperk
    5. zápas Šumperk 5:2 Kopřivnice
     
    Očekávané semifinále je tady. Zápasy nejlepší čtverky moravské skupiny 2. ligy začínají dnešním dnem. Hodonín postoupil ze základní části přímo do semifinále a na svého soupeře čekal, tím se nakonec stal Šumperk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 3. Peška (Černohous), 14. Charvát (Matějka), 33. Romančík (Mojžíš, Peš), 34. Hajný (Vaněk), 59. Charvát (Matějka, Sedlák J.) – 49. Vachutka


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Mojžíš (A), Kobylík, Sedlák J., Hladiš, Žabčík, Kužílek, Haloda M., Miklík – Romančík, Peš (C), Sajdl (A) – Jurča, Charvát, Matějka – Hajný, Vaněk, Kadlec – Peška, Černohous, Hložánek

    Trenér: Roman Čechmánek

    DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil (41. Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák T. (C) – Hroch, Lehečka, Vachutka – Müller, Králík, Skopal – Půhoný, Fischer, Vymazal (A) – Cink (A), Ostřanský

    Trenér: Jozef Zavadil

    Rozhodčí: Ondráček, Pokorný – Mikšík, Čelechovský
    SHK Hodonín 2 3 Šumperk
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    SHK Hodonín - Šumperk 5:1
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Šumperk - SHK Hodonín 6:2
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    SHK Hodonín - Šumperk 4:3
    #4 Úterý 20.03.2018 • 18:00
    Šumperk - SHK Hodonín 7:5
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 18:00
    SHK Hodonín - Šumperk 0:3
    thejrc.org