Mor. Budějovice – Sokolov 1:0 (kon.) | Děčín – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 4:1 (kon.)
Val. Meziříčí – Poruba 2011 3:6 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 6:2 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Děčín
3:5 (0:2, 3:1, 0:2) Stav série: 0:2
BK Havlíčkův Brod
Pátek 16.03.2018, 18:00 • HC Děčín • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:28:05)
     
    Je dobojováno. Hosté vítězí i ve druhém utkání a ujímají se v sérii vedení už 2:0 na zápasy a k dispozici tak mají dva mečboly. Dvěma brankami ve třetí třetině strhli vedení na svou stranu a to si uhájili až do konce. Domácí bojovali o vyrovnání, nicméně se jim to ale nepovedlo. Další zápas se odehraje v neděli na ledě v Kotlině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hosté se snaží držet kotouč na svých holích a vypadá to, že už se nic nestane.
     
    59:15
    Medvědi jsou v šesti a hrají powerplay!
     
    58:54
    Nejlepšími hráči dnešního utkání jsou vyhlášeni Ondřej Hříbal na domácí straně a na té hostující Luboš Voříšek.
     
    58:54
    Chlubna číhal na modré čáře, ale kotouč se k němu nedostal. Následně pak se jeho spoluhráči dopustili postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    58:18
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:27
    Daniel Volráb střílel z levé strany, kotouč ale projel pouze okolo hostujícího brankoviště a skončil v moci havlíčkobrodské obrany.
     
    56:55
    Hosté se dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Medvědi se ale dostali po jejich vyhození zpět do útoku, kde znovu operují před jejich brankou.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kopic – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:05
    Vhazuje se před hostující brankou, po pravici Čeňka Nováka.
     
    55:13
    Hosté drží kotouč na svých holích a už se příliš nikam neženou. Snaží se kontrolovat hru a Děčín do výraznější šance nepouštějí.
     
    54:40
    Jeden z domácích hráčů byl postaven v brankovišti a sudí tak vykazují hru do středního pásma. Vhazovat se tam bude blíže hostující brance.
     
    54:09
    Pavel Zajan dostal přihrávku na levou stranu, odtud ale svou střelu poslal jen za zadní mantinel u havlíčkobrodské branky.
     
    53:27
    Hosté nyní zamotali hlavy domácí obraně, která chvíli nevěděla, kde je puk. Nakonec ho měl pod sebou Lukáš Lavinger a znovu tak drží svůj tým.
     
    52:52
    Zika je na ledě a Medvědi jsou kompletní.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 778 diváků.
     
    52:00
    Na druhé straně ujel ve vlastním oslabení Roman Navarra, ale jeho střela švihem končí pouze v náruči Čeňka Nováka.
     
    51:46
    A stejný hráč pak od modré čáry orazítkoval břevno domácí branky, které tak Medvědy zachránilo od pohromy v podobě šesté branky.
     
    51:03
    Luboš Voříšek z levého kruhu poslal prudkou ránu na Lavingera, kterou ale domácí brankář kryje do lapačky. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo.
     
    50:52
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zika – 2 min., hákování).
     
    50:06
    Hned na to se ale Bruslaři dostali do útočného pásma zpět a zatlačili Děčín. Lavinger ale chytil další dvě střely a drží svůj tým a naději na úspěch.
     
    49:31
    David Michálek střílel z levého kruhu, ale jeho rána byla sražena mimo tři tyče. Následně pak se Medvědi znovu osvobozují.
     
    48:48
    Děčínští se dokázali osvobodit a posílají kotouč až před branku hostů. Ti tak musí zakládat svou akci z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Havlík – 2 min., sekání).
     
    47:44
    Na druhé straně se hosté dostali znovu před Lukáše Lavingera, kterého ohrozili další střelou. Tu ale Kuchta poslal pouze do levého betonu Lukáše Lavingera.
     
    46:42
    Zdeněk Petráš si sjel k pravému mantinelu, poté se dostal do blízkosti Čeňka Nováka a jeho pohotovou střelou nechal vyniknout. Hostující brankář má puk ve své náruči a znovu svůj tým podržel!
     
    46:42
    Proti rozjetému Petrášovi byli proti hosté a v jasné šanci ho faulovali. Domácí útočník pojede trestné střílení!
     
    45:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté znovu odskakují na dvoubrankový rozdíl a jsou znovu blíže úspěchu v dnešním druhém utkání čtvrtfinále. TOMÁŠ CHLUBNA byl spoluhráčem vyzván k další střele před domácí brankou a Beneše tak vyslyšel. Jeho svižná střela nedala Lavingerovi žádnou šanci – 3:5. Asistence: Filip Beneš a Martin Kříž.
     
    45:08
    David Vala si klepl o přihrávku na pravém kruhu, kterou poté dostal a jeho střela švihem opět zaměstnala Lavingera v jeho brance.
     
    44:34
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách zatím nesvědčí ani jednomu týmu, hra je plná nepřesností. Nyní se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Nováka.
     
    43:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Havlík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., krosček).
     
    43:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení. Dlouhou dobu tlačili Medvědy v jejich obranném pásmu, až se z toho zrodila jejich vedoucí branka. NIKLAVS BALGALVIS se natlačil před branku Medvědů a poté svou střelou poslal kotouč za Lavingerova záda – 3:4. Asistence: Jan Milfait a David Michálek.
     
    42:25
    Jiří Kopic nahrál na modré čáře postavenému Lukáši Endálovi, jenž poté střelou švihem poslal pozdrav Lukáši Lavingerovi, který opět nastavil svou připravenou lapačku.
     
    41:35
    Šmíd sebral kotouč Zikovi v pásmu Děčína a projel s ním až před domácí klec. Jeho zakončení ale chyběla větší přesnost a následně pak ukryl kotouč znovu brankář Děčína.
     
    41:15
    Hra je znovu zastavena. Děčínští hráči se opět dopustili zakázaného uvolnění a Lavinger tak bude znovu čelit vhazování před jeho brankou.
     
    40:53
    Dle předpokladů hosté na Medvědy vlétli od úvodních minut a ti se tak zatím stále brání ve svém teritoriu.
     
    40:34
    A to se bude opakovat znovu. Medvědi poslali puk na zakázané uvolnění a hosté získávají útočné pásmo zadarmo. Tentokráte se bude vhazovat po levici Lukáše Lavingera.
     
    40:12
    Na začátku třetí třetiny se hosté dostali do šance, kterou chytil Lavinger a poté raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou velmi výživnou druhou třetinu. V ní se dokázali Medvědi dostat na kontaktní branku, kterou vsítil v sedmadvacáté minutě Zdeněk Petráš. O sedm minut později pak srovnal stav utkání Pavel Zajan a aby toho nebylo málo, za necelou minutu se zrodil dokonalý obrat. Lukáš Zika sebral hostům puk a poté ho poslal za Novákova záda. V samotném závěru ale hosté stihli srovnat, když střelou do odkryté klece poslal puk Luboš Voříšek. Je před námi zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:49.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Ještě to svou střelou zkoušel Zdeněk Petráš, ale Novák si svou branku pohlídal a svým zákrokem znovu hosty podržel.
     
    39:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest. Z děčínského tlaku se ale hosté dokázali okamžitě oklepat a po krásné akci se v samotném závěru druhé třetiny dostávají k vyrovnání. Miroslav Třetina našel krásnou přihrávkou z pravého kruhu na tom levém volného LUBOŠE VOŘÍŠKA, který měl před sebou jednoduchou úlohu, a sice poslat kotouč do odkryté domácí klece – 3:3. Asistence: Miroslav Třetina a Lukáš Endál.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Hosté jsou opět pod tlakem a zatím neví, jak z něho ven. Najednou se vytratila jejich lehkost ve hře a jsou to oni, kdo musí dohánět manko.
     
    37:42
    Daniel Volráb se proháčkoval přes půlku hřiště a z vrcholu pravého kruhu vyslal skákavou střelu, která nakonec končí na hrudi Čeňka Nováka.
     
    37:22
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    36:51
    Své oslabení Medvědi nyní zvládají na jedničku a opět se dokázali osvobodit. Jejich početní nevýhoda se už začíná rapidně krátit.
     
    36:40
    Lukáš Lavinger sklapl své betony po střele Lukáše Endála a nyní hodně svůj tým podržel. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    36:01
    Třetinovi utekl puk z modré čáry a ocitl se ve středním pásmu. Znovu tak domácí pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    35:30
    Medvědi se po vhazování ve vlastním pásmu dostali ke kotouči a hned ho vyhodili před branku hostů. Ti se tak musejí vracet zpět a založit akci znovu.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zajan – 2 min., sekání).
     
    35:14
    Hosté jsou pod tlakem a čelili další střele Medvědů. Tentokráte ovšem Čeněk Novák zavelel k pohotovému zákroku, když ránu Daniela Volrába chytil do lapačky.
     
    34:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat jako hrom. Medvědi nabrali po srovnání stavu skóre neuvěřitelnou sílu a znovu se dostali do šancí před Novákem. Poté LUKÁŠ ZIKA drze sebral kotouč hostující obraně a z pravé strany poslal gólovku za záda Čeňka Nováka – 3:2. Děčínští tak strhávají vedení na svou stranu. Bez asistence.
     
    34:04
    Bruslaři se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před jejich branku. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    33:53
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale musí lovit kotouč ze své branky také podruhé. Medvědi se uhnízdili na delší dobu v bruslařském teritoriu. Jaroslav Hašek pak našel před brankou volného PAVLA ZAJANA, který se poté těsně před Novákem nemýlil a srovnává tak utkání – 2:2. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Jaroslav Hašek a Ondřej Hříbal.
     
    33:34
    Na druhé straně ujel po pravé straně Lukáš Zika, jenž pak v blízkosti Čeňka Nováka vyslal další střelu, kterou ovšem gólman Havlíčkova Brodu znovu zastavil.
     
    33:00
    Luboš Voříšek dostal do jízdy kotouč k pravé části mantinelu v útočném pásmu. Poté si sjel na pravý kruh, odkud vyslal pořádně jedovatou střelu, kterou kryje Lukáš Lavinger. Hra je přerušena.
     
    32:28
    Děčínští na chvíli zamkli hosty v jejich obranné třetině, kde na Čeňka Nováka letěly dvě nebezpečné střely. S nimi si ale ochránce hostující sítě poradil a znovu notně podržel svůj tým.
     
    31:26
    Hraje se stále ve vysokém tempu, Medvědi se snaží o srovnání, hosté jsou ale zatím výrazně proti. Opět se dostali do šance před Novákem, jejich střelu ale Novák pokryl.
     
    30:47
    Další oslabení Bruslaři zvládli a jsou už v plném počtu.
     
    30:08
    Medvědi znovu útočné pásmo neudrželi. Kulhánek opuštěný puk u pravé tyčky Lavingera napálil až před domácí svatyni a hosté se tak znovu osvobozují.
     
    29:26
    Jenže hosté okamžitě sebrali puk, který poslali až před Lavingera a dokázali se tak osvobodit. Sami se pak ve vlastním oslabení dostali ke střele, kterou Lavinger vyrazil.
     
    28:55
    Hosté se budou muset bránit v oslabení a Medvědi mají šanci srovnat v početní výhodě. Už jsou nastěhováni v útočném pásmu.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Přidal – 2 min., sekání).
     
    28:25
    Petr Kuchta nabral rychlost u středového kruhu a hned na to se vydal před domácí branku. Svou akci do zdárného konce nedotáhl, neboť ho znovu zastavili obránci Děčína.
     
    27:11
    Hned na to pak Bruslaři zatlačili domácí hráče v jejich obranném pásmu a Lavinger se tak musel mít znovu na pozoru. Nakonec ale obrana Děčína dostala kotouč do své moci a uhání s ním před branku Nováka.
     
    26:34
    Loukota vyslal jedovku od modré čáry a Čeněk Novák musel opět zasahovat. Jeho ránu vyrazil svojí vyrážečkou a poté se k puku dostali hosté, kteří ho vyvážejí zpět do útočného pásma.
     
    26:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned na to se do další akce dostali domácí hráči a je z toho kontaktní branka. ZDENĚK PETRÁŠ se ocitl v těsné blízkosti Čeňka Nováka a poté svou střelou švihem ho propálil – 1:2. Domácí hráči jsou tak zpátky ve hře. Asistence: Dominik Havlík a Tomáš Faigl.
     
    25:22
    Lukáš Endál ve spolupráci s Miroslavem Třetinou založili další pohlednou akci, ale střela druhého jmenovaného pak skončila znovu na Lukáši Lavingerovi.
     
    24:37
    Lukáš Endál zvolil střelu zpoza domácí branky a kotouče se dostal k Romanu Navarrovi, od jehož brusle se pak odrazil. Nebezpečí ale zažehnal Lavinger, který kotouč ukryl.
     
    23:28
    Dominik Havlík skáče na ledovou plochu a Medvědi jsou už v plném počtu.
     
    23:06
    Domácí se znovu dokázali osvobodit a hosté musí svou další akci zakládat z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    22:40
    Patrik Přidal si sjel na levý kruh a odtud chtěl doklepnout opuštěný kotouč. Ten ale okamžitě sebral Lavinger a ukryl ho pod svojí lapačkou. Následně je hra znovu přerušena.
     
    22:10
    Hosté už roztočili kolotoč před domácí brankou a obrana s brankářem Lavingerem tak musí vyhlásit velké nebezpečí. Nakonec to pro ně ale dobře dopadlo a kotouč letí před Nováka.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu HC Děčín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Havlík.
     
    21:25
    Tlak hostů znovu sílí. Opět se v dobré střelecké pozici zjevil Tomáš Chlubna, který ale znovu nechal vyniknout Lavingera.
     
    20:47
    David Michálek na opačném konci kluziště vyslal jedovku z vrcholu levého kruhu, ovšem Lavinger svou nataženou rukou chytil puk do lapačky.
     
    20:30
    A tentokráte musel Čeněk Novák přerušit hru, když na něho letěla další střela z hole Romana Navarry. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    20:10
    Pavel Zajan se hned v úvodu druhé třetiny dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, ale jeho následná střela skončila vedle pravé tyče Novákovy svatyně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Hosté se v ní ujali velmi brzy vedení. Už ve čtvrté minutě mířil přesně mezi tři tyče Jan Milfait a naplnil pravidlo nedáš – dostaneš. Medvědi předtím byli v obrovské šanci, ale trefit se nedokázali. O čtyři minuty později pak poslal z pravé strany gólový pozdrav do děčínské branky Filip Beneš a dal tak hostům dvoubrankový náskok. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:58.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Zajanovo nahození před hostující klec si pohlídali obránci Havlíčkova Brodu a první třetina pomalu, ale jistě končí.
     
    19:28
    Po odraženém kotouči se k němu málem dostal Daniel Volráb, ale před odkrytou hostující klecí zapracovala dobře obrana hostů, která nepustila Medvědy do kontaktní branky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:25
    Lukáš Endál předvedl krásnou individuální akce, sjel si až před Lukáše Lavingera, ale před ním pak domácí brankář kotouč přikryl pod svoji lapačku.
     
    17:42
    Šmíd dostal přihrávku na modrou čáru a odtud z otočky vyslal na Lavingera štiplavou střelu. Ta ale skončila pouze v jeho lapačce.
     
    16:44
    Další slibně se rozvíjející akci hostů zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma a tam se také bude vhazovat.
     
    16:25
    Po další šanci hostů zastavil hru zase Lukáš Lavinger a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Hostů je po svou brankách plné kluziště a hrozí z každé pozice.
     
    16:07
    Daniel Volráb se ocitl před Novákem a ten dalším pohotovým zákrokem jeho střelu pokryl. Znovu tak podržel svůj tým a hru přerušil.
     
    15:40
    Endál hledal svou přihrávkou Třetinu, ten ale na puk nakonec nedosáhl. Hned na to se k puku dostali domácí a hned zamířili na opačnou stranu.
     
    14:40
    Petr Kuchta si sjel sám až před Lavingera a v další velké šanci před ním ovšem netrefil kousek volného místa u jeho pravé tyčky.
     
    14:17
    Je to tak. Hosté jsou už v plném počtu.
     
    13:54
    Jan Kaltenböck neudržel puk na modré čáře a znovu ho hosté vyhazují až před Lavingera. Vypadá to, že i svou druhou početní nevýhodu zvládnou.
     
    12:47
    Medvědi roztáhli akci uvnitř hostujícího pásma, ale jejich střelu srazil do bezpečí jeden z obránců hostů. Ti se tak opět dokázali osvobodit.
     
    12:28
    Bruslaři hned puk vyhodili na druhou stranu a domácí hráči musejí svou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    12:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Třetina – 2 min., krosček).
     
    12:04
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    11:34
    Zika nedojel odražený kotouč, poté ho sebral Třetina a poslal ho znovu daleko od vlastní branky. Oslabení se hostům už rapidně krátí.
     
    10:59
    A další vyhození Bruslařů, ti své oslabení zatím zvládají velmi dobře a i nyní posílají černou gumu až před domácí branku.
     
    10:10
    Hosté se po dvou střelách Medvědů dostali ke kotouči a hned ho vyhazují až před Lavingera.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Chlubna – 2 min., podražení).
     
    09:22
    Tomáš Faigl střílel z levé strany, ale Novák svoji holí puk vyrazil před sebe a na dorážku Oliveriuse už si vyšlápl.
     
    08:19
    Rozjetí hosté se dostali do další šance a Medvědi jsou tak pod tlakem. Tentokráte Lavinger chytil jejich střelu a raději přerušil hru.
     
    07:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A hned z další akce udeřili znovu hosté. FILIP BENEŠ se dostal do blízkosti Lavingera, tam dostal nabito a jeho přízemní střela končí znovu za ním – 0:2. Hosté tak mají velmi brzy dvoubrankový náskok. Asistence: Petr Kuchta a Jiří Kopic.
     
    07:03
    Akce střídá akci. Nyní se v té další ocitli Medvědi. Jaroslav Hašek potáhl puk po pravé straně až před Nováka, ale jeho stahovačka skončila jen těsně vedle branky Bruslařů.
     
    06:32
    Na druhé straně se před Lavingerem zjevil Jan Milfait, autor první branky ze stejného místa ale poslal puk jen do připravené Lavingerovy lapačky.
     
    06:13
    Znovu byl hostující brankář pod sprškou střel. Z pravého kruhu pálil Lukáš Zika, ale i s jeho ranou si dokázal Čeněk Novák poradit. Hru před dotírajícími domácími hráči raději přerušil.
     
    05:23
    Pavel Zajan se natlačil před Nováka, jeho přízemní střela lízla pravou tyčku jeho branky. Domácí tak nebyli daleko od vyrovnání.
     
    04:47
    Hned na to se Medvědi dostali do pásma, kde zamotali hlavy obráncům hostů, ale ke střele, která by Nováka ohrozila, se nakonec nedostali.
     
    03:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Toto pravidlo se nyní potvrdilo. Po velké šanci Děčína střílel z pravé strany z pokleku JAN MILFAIT a jeho dělovka skončila za Lavingerovými zády – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení a domácí musí dotahovat své jednobrankové manko. Asistence: Luboš Voříšek a David Michálek.
     
    02:39
    Dosud největší šance utkání. Jaroslav Hašek se zjevil zcela sám před Novákem a střelou švihem na něho vyslal střelu, kterou ale brankář Bruslařů chytá efektním semaforem!
     
    02:24
    Daniel Volráb si sjel až před Čeňka Nováka, kde se ho snažil překonat střelou mezi betony, ale hostující brankář je včas sklapl a i on přerušuje hru.
     
    02:13
    Nyní nás čeká další krátká pauza. Také u domácí branky není vše v pořádku a musí být znovu upevněna. Tato častá přerušení rozhodně nesvědčí ani jednomu týmu.
     
    02:05
    Po další střele hostů, konkrétně Lukáše Endála, musel zastavit hru zákrokem znovu domácí brankář, jenž tak podržel svůj tým. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    01:42
    Tomáš Chlubna pálil z levého kruhu, jeho ránu tečoval jeden z obránců Děčína na ochrannou síť a hra je zastavena. Vhazovat se bude po pravici Lukáše Lavingera.
     
    00:48
    Bruslaři vyhráli vhazování v pásmu Děčína a zamířili před domácí branku. Střela Michálka zamířila pouze na zadní mantinel a u kotouče jsou tak znovu Medvědi.
     
    00:43
    Stále se nehraje, na ledě už probíhá k vyvrtání nové díry a poté už bude hostující svatyně správně upevněna.
     
    00:43
    Odražený kotouč se dostal až do pásma Děčína, kde si k němu dojel Loukota a hned ho zavezl znovu až před hostující branku. Ta byla následně posunuta a hra je znovu přerušena.
     
    00:07
    Po úvodním vhazování se k puku dostali Medvědi a hned si to namířili do útočného pásma. Po jejich střele zasahoval Novák a ten okamžitě přerušuje hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Honzík vhodil čestné buly a zápas už za malou chvilku začne.
     
    Utkání začne s menším zpožděním. Na ledě proběhne předání šeku Honzíkovi Jakešovi, jenž se vyléčil z leukémie. Ke sbírce se připojila i kabina hostů. Děkujeme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Havlík Š.) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Havlík D., Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Kopic, Balgalvis, Kulhánek, Kříž, Šmíd – Přidal, Třetina (C), Endál – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Šuhaj, Ludvík, Kozlík

    Rozhodčí: Jechoutek, Místecký – Axman, Goltsch.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
    Děčínský malý hokejista Honzík Jakeš vyhrál nejtěžší boj v životě.

    Zdroj fotografie: Rodinné album rodičů Honzíka
     
    Před utkáním přivítáme na ledě Honzíka Jakeše

    Ještě před samotným duelem proběhne na ledové ploše přivítání děčínského malého hokejisty, Honzíka Jakeše, kterému jeho velkou vášeň, kterou je hokej, a zejména ten děčínský, překazila zákeřná nemoc jménem leukémie. Z té se dlouho léčil a nakonec svůj nejdůležitější zápas v životě vyhrál. Je to velký bojovník a na ledě mu bude předán šek od hokejistů a klubu HC Děčín. Přejeme Honzíkovi už jen samé radosti ve svém životě a hlavně brzký návrat na ledovou plochu, která mu tak moc chybí.
    Potvrdí roli favorita hosté i podruhé, nebo Medvědi doma srovnají krok?
     
    První duel v Kotlině

    Protože Havlíčkobrodští se po sloučení tabulek skupiny Západ a Střed umístili výše, než Děčín, patřil jim začátek série na vlastním ledě s výhodou případného rozhodujícího pátého zápasu taktéž ve svém teritoriu. Bruslaři mají velké ambice na postup do WSM ligy, loni jim to těsně uniklo, na úkor Havlíčkova Brodu postoupil Vsetín. A v prvním duelu s Děčínem svou velkou sílu potvrdili, když zvítězili 5:1. První třetinu Medvědi drželi s domácími krok, ovšem v dalším průběhu hry už zápas kontrolovali a nakonec brali jasné vítězství. Čistým hattrickem se blýskl jeden z největších tahounů Havlíčkova Brodu, a sice Lukáš Endál, jenž svými třemi přesnými trefami poslal Bruslaře do vedení 3:0. Na led Děčína jedou hosté s jasným cílem, a sice urvat další vítězství, aby se přiblížili postupu do semifinále. Ovšem Medvědi doma naopak prahnou po srovnání nepříznivého stavu série. Čeká nás tak zajímavý zápas, který si rozhodně nenechte ujít.

    BK Havl. Brod – HC Děčín 5:1 (1:0; 2:1; 2:0)
    Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Přidal), 33. Endál (Třetina, Přidal), 39. Endál (Třetina, Michálek), 44. Michálek (Endál, Milfait), 57. Voříšek (Milfait) – 40. Volráb (Hříbal, Hašek)
     
    Utkání s Bruslaři v minulosti


    V sezóně 2004/2005 na sebe oba soupeři narazili také ve vyřazovacích bojích. Bylo to ve čtvrtfinále a série byla hodně vyrovnaná. Nakonec došla až do rozhodujícího pátého zápasu, který tehdy hokejisté Havlíčkova Brodu zvládli a celou sérii tak vyhráli 3:2 na zápasy. Zápasy byly hodně vypjaté na obou stranách, ne ledě to několikrát jiskřilo. Série nabídla snad vše, co mohla, radovat se ale mohl pouze jeden tým, a tím byl právě ten z Vysočiny.

    V sezóně 2015/2016 se hrál model jen na skupinu Západ a Východ. Západní skupina tak čítala osmnáct týmů a hrálo se dvoukolově každý s každým. Nejprve se Medvědi doma utkali v říjnu 2015 a s Bruslaři vybojovali bod za prohru po samostatných nájezdech. Odveta se pak hrála na Vysočině, kde už Havlíčkobrodští zvítězili po základní hrací době, a sice 8:5. Takřka po dvou letech na sebe oba celky narazily znovu, ve vyřazovacích bojích.
     
    BK Havlíčkův Brod

    V něm narazili na celek, se kterým se Medvědi už v minulosti střetli, a sice na Havlíčkův Brod, tedy tým z Vysočiny. Bruslaři se netají ambicemi na postup do WSM ligy, kam by se chtěli zase vrátit. Základní část vyhráli, skončili tedy první s devětasedmdesáti body a v osmifinále tak narazili na osmý tým, David Servis České Budějovice.
    První duel na domácím ledě Bruslaři z Havlíčkova Brodu zvládli. Po výhře 5:3 si připsali první bod a v sérii se tak ujali vedení. Českobudějovičtí hokejisté pak měli také výhodu domácího prostředí a prahli po srovnání série. Jenže Havlíčkobrodští nic takévho nedovolili, znovu dokázali svého osmifinálového soupeře porazit, tentokráte 5:2 a měli tak k dispozici dva mečboly. Ten první mohli proměnit v dalším domácímu utkání, a tak se také stalo. Po jedenáctigólové přestřelce si připsali třetí výhru – 7:4 a bez ztráty kytičky tak vybojovali postup do čtvrtfinále.
     
    HC Děčín

    Hokejisté Děčína sehráli sérii s Trutnovem, která čítala čtyři zápasy. Protože v základní části skončili Medvědi výše umístění, začínali první utkání na svém ledě. Přes dva roky nedokázali hráči Děčína trutnovský celek porazit, a tak se už na začátku množily obavy, zda je pro Medvědy Trutnov vhodným týmem, přeci jen psychika může hrát roli při tak dlouhé šňůře proher s jedním soupeřem. První zápas ale Děčínští zvládli, když na svém ledě zvítězili těsně 3:2 a v sérii se ujali vedení. Zároveň tak dlouhou šňůru utnuli. Další zápas na ně čekal už na trutnovském ledě, kde byl duel opět vyrovnaný. Tentokráte ale nerozhodně i skončil. Nakonec pak domácí rozhodli v samostatných nájezdech a srovnali na 1:1. Za tohoto stavu se vše stěhovalo znovu na děčínský led, kde děčínští hráči dominovali a poprvé v sérii se zrodil jednoznačný výsledek. Medvědi Trutnov smetli 6:1 a strhli tak znovu vedení na svou stranu – 2:1. Před dalším duelem v Trutnově tak měli k dispozici mečbol. V průběhu utkání to ale vypadalo, že se Trutnovští nevzdali a ještě ve třetí třetině vedli 3:1. Pak ovšem zavelel ke kontaktní brance Zdeněk Petráš, jenž pak přidal i svůj druhý gól v utkání a bylo vyrovnáno na 3:3. V prodloužení se pak hrál hokej nahoru dolů a při jedné šanci Děčína zalehl hráč kotouč v brankovišti a sudí neváhal nařídit trestné střílení. Toho se ujal Daniel Volráb a mazácky ho proměnil. Na ledě v Trutnově pak propukla obrovská děčínská radost, vždyť Medvědi postoupili do čtvrtfinále play-off.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu druhé zápasy čtvrtfinále druhé hokejové ligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání v rámci série mezi týmy HC Děčín a BK Havlíčkův Brod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Petráš (Havlík D., Faigl), 34. Zajan (Hašek, Hříbal), 35. Zika – 4. Milfait (Voříšek, Michálek), 8. Beneš (Kuchta, Kopic), 40. Voříšek (Třetina, Endál), 44. Balgalvis (Milfait, Michálek), 46. Chlubna (Beneš, Kříž)


    HC Děčín: Lavinger (Havlík Š.) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Havlík D., Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Kopic, Balgalvis, Kulhánek, Kříž, Šmíd – Přidal, Třetina (C), Endál – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Šuhaj, Ludvík, Kozlík

    Rozhodčí: Jechoutek, Místecký – Axman, Goltsch

    Diváci: 778
    Děčín 0 3 Havlíčkův Brod
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 5:1
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Děčín - Havlíčkův Brod 3:5
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 3:2 po prodl.
    thejrc.org