Mor. Budějovice – Sokolov 1:0 (kon.) | Děčín – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 4:1 (kon.)
Val. Meziříčí – Poruba 2011 3:6 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 6:2 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Děčín
3:5 (0:2, 3:1, 0:2) Stav série: 0:2
BK Havlíčkův Brod
Pátek 16.03.2018, 18:00 • HC Děčín • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Medvědi jsou v šesti a hrají powerplay!
     
    56:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kopic – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:46
    A stejný hráč pak od modré čáry orazítkoval břevno domácí branky, které tak Medvědy zachránilo od pohromy v podobě šesté branky.
     
    50:52
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zika – 2 min., hákování).
     
    48:24
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Havlík – 2 min., sekání).
     
    46:42
    Zdeněk Petráš si sjel k pravému mantinelu, poté se dostal do blízkosti Čeňka Nováka a jeho pohotovou střelou nechal vyniknout. Hostující brankář má puk ve své náruči a znovu svůj tým podržel!
     
    46:42
    Proti rozjetému Petrášovi byli proti hosté a v jasné šanci ho faulovali. Domácí útočník pojede trestné střílení!
     
    45:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté znovu odskakují na dvoubrankový rozdíl a jsou znovu blíže úspěchu v dnešním druhém utkání čtvrtfinále. TOMÁŠ CHLUBNA byl spoluhráčem vyzván k další střele před domácí brankou a Beneše tak vyslyšel. Jeho svižná střela nedala Lavingerovi žádnou šanci – 3:5. Asistence: Filip Beneš a Martin Kříž.
     
    43:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Havlík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., krosček).
     
    43:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení. Dlouhou dobu tlačili Medvědy v jejich obranném pásmu, až se z toho zrodila jejich vedoucí branka. NIKLAVS BALGALVIS se natlačil před branku Medvědů a poté svou střelou poslal kotouč za Lavingerova záda – 3:4. Asistence: Jan Milfait a David Michálek.
     
    39:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest. Z děčínského tlaku se ale hosté dokázali okamžitě oklepat a po krásné akci se v samotném závěru druhé třetiny dostávají k vyrovnání. Miroslav Třetina našel krásnou přihrávkou z pravého kruhu na tom levém volného LUBOŠE VOŘÍŠKA, který měl před sebou jednoduchou úlohu, a sice poslat kotouč do odkryté domácí klece – 3:3. Asistence: Miroslav Třetina a Lukáš Endál.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zajan – 2 min., sekání).
     
    34:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat jako hrom. Medvědi nabrali po srovnání stavu skóre neuvěřitelnou sílu a znovu se dostali do šancí před Novákem. Poté LUKÁŠ ZIKA drze sebral kotouč hostující obraně a z pravé strany poslal gólovku za záda Čeňka Nováka – 3:2. Děčínští tak strhávají vedení na svou stranu. Bez asistence.
     
    33:53
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale musí lovit kotouč ze své branky také podruhé. Medvědi se uhnízdili na delší dobu v bruslařském teritoriu. Jaroslav Hašek pak našel před brankou volného PAVLA ZAJANA, který se poté těsně před Novákem nemýlil a srovnává tak utkání – 2:2. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Jaroslav Hašek a Ondřej Hříbal.
     
    33:34
    Na druhé straně ujel po pravé straně Lukáš Zika, jenž pak v blízkosti Čeňka Nováka vyslal další střelu, kterou ovšem gólman Havlíčkova Brodu znovu zastavil.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Přidal – 2 min., sekání).
     
    26:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned na to se do další akce dostali domácí hráči a je z toho kontaktní branka. ZDENĚK PETRÁŠ se ocitl v těsné blízkosti Čeňka Nováka a poté svou střelou švihem ho propálil – 1:2. Domácí hráči jsou tak zpátky ve hře. Asistence: Dominik Havlík a Tomáš Faigl.
     
    24:37
    Lukáš Endál zvolil střelu zpoza domácí branky a kotouče se dostal k Romanu Navarrovi, od jehož brusle se pak odrazil. Nebezpečí ale zažehnal Lavinger, který kotouč ukryl.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu HC Děčín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Havlík.
     
    18:25
    Lukáš Endál předvedl krásnou individuální akce, sjel si až před Lukáše Lavingera, ale před ním pak domácí brankář kotouč přikryl pod svoji lapačku.
     
    14:40
    Petr Kuchta si sjel sám až před Lavingera a v další velké šanci před ním ovšem netrefil kousek volného místa u jeho pravé tyčky.
     
    12:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Třetina – 2 min., krosček).
     
    10:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Chlubna – 2 min., podražení).
     
    07:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A hned z další akce udeřili znovu hosté. FILIP BENEŠ se dostal do blízkosti Lavingera, tam dostal nabito a jeho přízemní střela končí znovu za ním – 0:2. Hosté tak mají velmi brzy dvoubrankový náskok. Asistence: Petr Kuchta a Jiří Kopic.
     
    05:23
    Pavel Zajan se natlačil před Nováka, jeho přízemní střela lízla pravou tyčku jeho branky. Domácí tak nebyli daleko od vyrovnání.
     
    03:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. Toto pravidlo se nyní potvrdilo. Po velké šanci Děčína střílel z pravé strany z pokleku JAN MILFAIT a jeho dělovka skončila za Lavingerovými zády – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení a domácí musí dotahovat své jednobrankové manko. Asistence: Luboš Voříšek a David Michálek.
     
    02:39
    Dosud největší šance utkání. Jaroslav Hašek se zjevil zcela sám před Novákem a střelou švihem na něho vyslal střelu, kterou ale brankář Bruslařů chytá efektním semaforem!

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Petráš (Havlík D., Faigl), 34. Zajan (Hašek, Hříbal), 35. Zika – 4. Milfait (Voříšek, Michálek), 8. Beneš (Kuchta, Kopic), 40. Voříšek (Třetina, Endál), 44. Balgalvis (Milfait, Michálek), 46. Chlubna (Beneš, Kříž)


    HC Děčín: Lavinger (Havlík Š.) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Havlík D., Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Kopic, Balgalvis, Kulhánek, Kříž, Šmíd – Přidal, Třetina (C), Endál – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Šuhaj, Ludvík, Kozlík

    Rozhodčí: Jechoutek, Místecký – Axman, Goltsch

    Diváci: 778
    Děčín 0 3 Havlíčkův Brod
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 5:1
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Děčín - Havlíčkův Brod 3:5
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 3:2 po prodl.
    thejrc.org