Lipt. Mikuláš – Skalica 4:2 (kon.) | Detva – Michalovce 4:2 (kon.)
konec
HK Detva
4:2 (3:0, 1:0, 0:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 16.03.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Detvy úspešne vstupujú do skupiny o udržanie. V domácom prostredí zdolali Michalovce 4:2, keď o svojom víťazstve rozhodli prakticky už na konci štvrtej minúty, keď strelili tretí gól. Zemplínčania v záverečnej časti ešte dvoma gólmi vykresali iskričku nádeje, ale v samotnom závere duelu sa ani len nedostali k hre bez brankára. Autorom rozhodujúceho gólu je David Videlka, ktorý zaznamenal bilanciu 1+1. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:28:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Detva si dnešné víťazstvo už postráži. Jej hráči majú puk na hokejkách a na hokejistoch Michaloviec je už badať rezignáciu. Už sa ani nesnažia napádať rozohrávku domáceho celku.
     
    59:12
    Adam Trenčan je naďalej vo svojej bráne. Michalovce teraz zbytočne držia puk za svojou bránou a čas na zdramatizovanie zápasu sa im veľmi rýchlo kráti.
     
    58:30
    Už len deväťdesiat sekúnd zostáva hosťom na strelenie dvoch gólov. Detva ale zatiaľ s prehľadom drží svoj náskok a súpera nepúšťa ani do záverečnej hry bez brankára.
     
    57:44
    Domáci obranca Mikhail Kuklev strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie. Adam Trenčan bol ale pozorný a reflexívnym zákrokom vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    57:08
    Hokejisti Detvy nehrajú túto presilovú hru dobre. Michalovce sa bez väčších problémov bránia. Dokonca v oslabení zaútočil Ivan Brezniak, ale bekhendom minul bránu.
     
    56:23
    Miroslav Macejko bol v dobrej pozícii, ale nedokázal kvalitnejšie zakončiť. Každopádne, domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktivite v útočnej tretine.
     
    56:07
    Detva bude hrať ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu po faule na Vitalijho Sitnikova putuje Ľuboš Fajčák. Ten dostáva menší trest za podrazenie.
     
    55:38
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Martin Belluš. Namieril si to medzi dvoch obrancov súpera, no z náročnej pozície nedokázal bekhendom dôraznejšie zakončiť.
     
    54:24
    Od modrej čiary vystrelil Miroslav Macejko. Jeho pokus ale mieril nad bránu Adama Trenčana. Následne hokejisti spod Poľany prichádzajú o výhodu útočného pásma.
     
    53:55
    Adam Trenčan teraz výrazne podržal svoj tím. Po nahodení Frederika Fekiača zakončoval z tesnej blízkosti Rastislav Gašpar, ale trafil len pripravenú lapačku michalovského brankára.
     
    53:22
    Hra je prerušená, pretože puk opustil ľadovú plochu. Nasleduje posledná reklamná prestávka, počas ktorej môže Miroslav Chudý či Josef Turek rozdať pokyny svojim zverencom.
     
    52:36
    Domáci hokejisti sa dostali do dobrého zakončenia. Po nahodení Martina Belluša zakončoval z tesnej blízkosti Filip Surovka, no trafil len bočnú sieť brány Adama Trenčana.
     
    52:02
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia sa dostávajú na kontakt. Brankár Mathew Hackett neudržal strelu Tomáša Banovského od modrej čiary, čo dokázal zužitkovať RADOVAN CÚTT. Jeho presná dorážka znamená skorigovanie stavu na 2:4 z pohľadu hostí. Asistencia: Tomáš Banovský.
     
    51:28
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Ani jedno z mužstiev nedokáže založiť súvislú útočnú akciu. Väčšina z nich sa končí už v strednom pásme, čo určite viac vyhovuje zverencom Josefa Tureka.
     
    50:00
    Do konca stretnutia zostáva ešte presne desať minút. Michalovce síce dokázali znížiť náskok súpera, ale môžu zároveň ľutovať nevyužitú päťminútovú presilovú hru. Šance mali, ale Mathew Hackett predviedol niekoľko dobrých zákrokov.
     
    49:36
    Mathew Hackett opäť podržal domáci celok. Po nepresnej strele Tomáša Valečka sa dostal k dorážke Radovan Cútt, ale z tesnej blízkosti nezdvihol puk ponad betón kanadského brankára v službách Detvy.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 3. Sitnikov (Belluš), 4. Milý (Gašpar, Chovan), 4. Videlka (Ščurko, Macejko), 29. Ščurko (Videlka, Macejko) – 45. Balko (Toma), 53. Cútt (Banovský)


    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Mar. Chovan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Gachulinec – Sitnikov, Surovka, Belluš – Gašpar, Mat. Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Róth, M. Surový, Piačka.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Cvengroš, Banovský – Solomončak, Cútt, Hamráček – Jokeľ, Piatak, Mesaroš – Brezniak, Linet, Fajčák – Mašlonka, Toma, Balko.

    Rozhodčí: Peter Stano, Juraj Konc st. – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň.
    ocianews.com