Chrudim – Helas Brno 7:0 (kon.) | Sparta – Slavia 6:4 (kon.) | Interobal Plzeň – Svarog Teplice 5:4 (po pr.)
Litoměřice – Vysoké Mýto 6:1 (kon.)
konec
Gardenline Litoměřice
6:1 (2:1) Stav série: 1:0
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 16.03.2018, 20:30 • Sportovní hala Chemik, Lovosice • Play off 1. futsal ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto utkání s konstatováním vítězství Litoměřic vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (22:17:50)
     
    Ve druhém poločase se pokračovalo v nastaveném vyšším tempu z konce prvního poločasu, což vyhovovalo více Litoměřicím, které se velmi brzy dostali zpět do dvoubrankového vedení. Celý zápas se lámal ve 27. minutě po vyloučení hostujícího Kubáta, který viděl druhou žlutou kartu v zápase. Domácí proměnili početní výhodu a do konce druhého poločase přidali ještě další dvě branky. V konečném součtu zvítězily Litoměřice v prvním čtvrtfinálovém střetnutí nad Vysokým Mýtem 6:1 a série se za stavu 1:0 pro Litoměřice přesouvá na půdu Nejzbachu.
     
    Konec zápasu.
     
    39:48
    Zápas už se pouze dohrává. Míč zůstává nečinně stát na hrací ploše a ani jeden celek nemá snahu s míčem za rozhodnutého stavu hrát.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu.
     
    38:37
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Litoměřice ukázaly, jak se čtyřmi přihrávkami dostat až do zakončení. Míč letěl postupně od každého hráče na útočnou polovinu, až se před bránou dostal k osamocenému TWOOVI, který si s celou situací poradil na výbornou. Gerčák byl bez šance na zásah. Asistence: Lukáš Krok.
     
    37:56
    Novák se na jedenácti metrech opřel hodně tvrdě do míče. I když nabral míč pořádnou rychlost, dokázal Vavrek ze svého repertoáru vytáhnout další zákrok. Novák jen nevěřícně kroutí hlavou, jak toto mohl domácí brankář chytit.
     
    37:18
    Hosté si načítají třetí akumulovaný faul za jasné držení za dres Rodriga na středu hřiště. Na akumulované fauly je stav 1:3.
     
    36:11
    Kovács se společně se Zárubou vydal ve dvou proti jedinému obránci. První jmenovaný hledal křižnou přihrávkou Zárubu, kterému ale směřovala přihrávka pouze na paty a míč doputoval až za postranní čáru.
     
    35:56
    Hostující kapitán po několika přihrávkách se spoluhráči zvolil zakončení bodlem. Vavrek si s touto situací poradil a vyrazil míč na roh.
     
    35:01
    Do velké příležitosti se dostali také hosté. Tváří v tvář Vavrekovi ale Vladyka neuspěl. Domácí brankář si připisuje velmi těžký zákrok.
     
    34:20
    Kovács se po souhře celé čtyřky dostal do osamoceného úniku. Při zakončení se mu míč sice zamotal pod nohy, přesto dokázal vyslat pro Gerčáka nechytatelnou střelu. Míč skončil na tyči, od které se odrazil zpět do hry!
     
    32:33
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují už do vedení o 4 branky a o osudu zápasu je zřejmě rozhodnuto. TWO předvedl, jak šikovné a rychlé má nohy. Míč po zakončení skončil v pravém horním rohu brány. Asistence: Rafael.
     
    32:03
    Po ne příliš koncentrované hře obou celků se z ničeho nic dostaly jak Litoměřice, tak Vysoké Mýto do rychlého protiútoku, ze kterého ale přeci jen nic nebylo.
     
    30:56
    Sklenář se vrhl pod nohy Kovácse, aby zabránil domácímu kapitánovi ve střele. Následně se k míči dostávají hráči Nejzbachu.
     
    30:03
    Oba brankáři museli až na vrchol brankoviště, aby pomohli svému klubu v obranné činnosti. Oba úspěšně.
     
    28:27
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že domácí početní výhodu nevyužijí. V posledních vteřinách trestu ale poslal Ridrigo nečekanou křižnou přihrávku na FABRICIA, který střílenou přihrávkou trefil ještě tělo Rafaela, míč už se ale tou dobou nacházel za brankovou čárou. Asistence: Rodrigo.
     
    27:53
    Po Kovácsově nabidce se do míče opřel Záruba, ale stejně jako před chvíli Kovácsovi, i nyní Zárubovi nesedlo zakončení.
     
    27:26
    Hosté dokázali z trestu za vyloučení Kubáta ušetřit pár vteřin. Nyní už jsou u míče ale opět Litoměřice.
     
    27:11
    Kovács nakonec vyslal hodně nepřesný projektil. Míč končí pouze v ochranné síti.
     
    26:54
    Míče létají z jedno nohy na druhou. Ke střele se zatím domácí neodhodlali.
     
    26:31
    Jaroslav Kubát stáhl na půlící čáře nedovoleně soupeře a vidí v zápase druhou žlutou kartu. Litoměřice si zahrají přesilovou hru.
     
    25:10
    Míč při rychlém kontru hostů už směřoval na volného Lištvána. Na poslední chvíli se dokázal vrátit a ve skluzu odklidit míč do bezpečí Krok.
     
    24:34
    Two si narazil míč s Krokem, aby nakonec první jmenovaný poslal míč do vzdálenější tyče.
     
    24:00
    Domácí velmi důsledně brání. Vysoké Mýto nemá moc míst, kudy by prostrčilo míč do nějaké zajímavější pozice.
     
    23:19
    Rafael nasadil jednomu ze soupeři "housle" a přihrál do lepší pozice Fabriciovi. Druhému jmenovanému odskočil nepříjemně míč od nohy a akce domácích skončila.
     
    22:24
    Záruba nechal prudkou střelou z půlící čáry vyniknout hostujícího brankáře Gerčáka.
     
    21:38
    Při dalším souboji si zřejmě přivodil zranění David Novák. Ten zůstal ležet po souboji na hrací ploše, po chvíli se zdvihl a s nepříjemnou grimasou v obličeji odkulhal na střídačku, kde se dostal ihned do péče lékaře.
     
    20:45
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Domácí si na začátku druhého poločasu berou dvoubrankové vedení zpět. MICHAL KOVÁCS udělal z celé situace individuální akci. Nejprve vybojoval v osobním souboji míč, následně si skákavý míč zpracoval hrudí na zem a posléze přehodil ležícího Gerčáka. Bez asistence.
     
    20:18
    Záruba u levé postranní čáry podstoupil rychlostní souboj se soupeřem, který vyhrál. Místo střely zvolil konstruktivní rozehrávku, míč ovšem na nohy spoluhráče nedoputoval.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:38.
     
    V prvním poločase bylo k vidění plno šanci na obou stranách, ale dlouho to vypadalo, že výsledek prvního poločasu zůstane bezbrankový. Jenže v 10. minutě se poprvé prosadili domácí prostřednictvím Hrdého a po něm se zapsal mezi střelce ještě Kovács. Za hosty stačil snížit na rozdíl jediné branky Lištván, který tak učinil v polovině devatenácté minutě. Oba celky se v poslední minutě dopustily pátého akumulovaného faulu, který ale už nic neřešil, neboť do konce prvních dvaceti minut nescházelo už příliš času. Do druhého poločasu se tak bude vstupovat za stavu 2:1 pro domácí.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:57
    Také Vysoké Mýto načítá pátý akumulovaný faul.
     
    19:44
    Nepřesná rozehrávka Kroka dává hostům šanci ještě na jednu útočnou šanci.
     
    19:34
    Krok při svém útočném výpadu vyprovokoval bránící hráče k zakopnutí míče do zámezí.
     
    19:23
    Při pátém akumulovaném faulu Litoměřic si přivodil Two cosi v obličeji. Zůstal ležet na hrací ploše a byl k němu přivolán týmový lékař.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:59
    A hosté pokračují v dobré hře na útočné polovině. Vavrek ve spolupráci s Rodrigem musel řešit zakončení jednoho z protihráčů. Vavrek špičkou chodidla vyrazil míč mimo tři tyče.
     
    18:24
    Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
    Ne příliš dobře postavená obranná zeď skýtala nebývalou mezeru, kterou v plném rozsahu využil JAN LIŠTVÁN ke vstřelení kontaktní branky. Asistence: Jakub Vágner.
     
    18:23
    Udělení žluté karty předcházela technická chyba domácích, kdy přihrávka jednoho z obránců směřovala na Vavreka ve chvíli, kdy se nemohl míče dotknout. Následuje nepřímý kop.
     
    18:23
    Žlutou kartu dostává Jaroslav Kubát (1.FC Nejzbach Vysoké Mýto).
     
    17:42
    Vavrek musel v brankovišti podstoupit vzdušný souboj s Vágnerem. Souboj vyzněl ve prospěch domácího brankáře.
     
    17:31
    Zárubovi se po výběhu od postranní čáry otevřel prostor na střelu, čehož využil. S jeho zakončením si Gerčák poradil bez větších problémů.
     
    16:24
    Z domluvené akce sešlo velmi rychle. Může za to nepovedená rozehrávka u levé postranní čáry, kde nedokázal zachytit míč na hrací ploše Michalec.
     
    16:18
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Vysokého Mýta.
     
    16:18
    Oddechový čas pro 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto.
     
    15:56
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Po jedné ze střel se odrazil míč od obránců Vysokého Mýta, aby přistál na noze MICHALA KOVÁCSE, který střelou z první trefuje jediné volné místo u pravé tyče, u které stál jeden z bránících hráčů. Gerčák se po této ráně pouze ohlédl. Bez asistence.
     
    15:55
    Taverna proběhl neohroženě kolem dvou strážců a ke srážce došlo až se třetím protihráčem. Ještě předtím ale dokázal prostrčit míč na nohu Hrdého, který byl faulovaný a také hosté si připisují čtvrtý akumulovaný faul.
     
    15:25
    Litoměřice musí čelit čtvrtému akumulovanému faulu a hrozí reálná šance desetimetrového kopu, který by následoval po šestém akumulovaném faulu.
     
    15:12
    Z nepřipravené střely poslal Hrdý tvrdý projektil pouze daleko od brány, div z toho nebyl aut.
     
    14:46
    Rychlonohý Two si poradil s dvojicí soupeřů a nechybělo málo, aby se zbavil i posledního bránícího hráče, po němž by následoval už pouze Gerčák v bráně Nejzbachu. I tak ale mohou domácí pokračovat v útočení.
     
    14:03
    Fabricio pod tlakem podklouzl a měl velké štěstí, že se míče neujal žádný z protihráčů, neboť by běžel osamocen na Vavreka. Naštěstí pro domácí dokázal Fabricio zasáhnout míč podruhé, aby ho zakopl aspoň do autu.
     
    13:15
    Domácí půjčili hostům z Vysokého Mýta na malou chvíli míč, ale jsou to znovu Litoměřice, které se mohou pokusit o útočnou akci.
     
    12:49
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Litoměřic.
     
    12:49
    Oddechový čas pro Gardenline Litoměřice.
     
    12:27
    Záruba se snažil u pravé postranní čáry převzít míč od Fabricia. Míč ho ale nechtěl poslechnout a neustále mu odskakoval. Vše vyřešil jeden z bránících hráčů odkopem míče do zámezí.
     
    11:31
    Záruba se dožadoval odpískání faulu. Nakonec ale může být rád, že neobdržel žlutou kartu, neboť byl jeho pád hodně přifilmovaný a viditelný.
     
    10:20
    Po rozehrání volného kopu se do zakončení vrhl Novák. Jeho tvrdá rána směřovala pouze do ochranné sítě za bránou domácích.
     
    09:37
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Jsou to nakonec domácí, kteří se ujímají vedení. Před RADKEM HRDÝM se otevřel prostor, který využil k výběhu až za půlící čáru. Za tou napřáhl ke střele, která se zastavila až u levé tyče Gerčákovy brány. Bez asistence.
     
    09:14
    Míč léta z jedné strany na druhou, ale jsou to spíše přehledy nepřesných přihrávek.
     
    08:34
    A skórovat mohli také hosté. Vavrek včasným vyběhnutím z brány zabránil Vágnerovi ve skórování.
     
    08:06
    Rafael si našel po nahrávce od Kovácse místo před bránou soupeře. Míč ovšem tečoval tak nešikovně, že míč skončil daleko od Gerčáka.
     
    07:42
    Na akumulované fauly máme srovnáno 2:2. Domácí se provinili útočným faulem na polovině hrací plochy.
     
    07:37
    Gerčák nedosáhl na zakončení Záruby, naštěstí pro hosty mířil míč pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    07:32
    Spoluhráči Záruby udělali před bránou pořádnou ulici, kterou využill zmiňovaný Záruba ke střele. Zdálo se, že míč opustil hrací plochu po střele, ale jeden z bránících hráčů se přiznal k teči a domácí tak mohou pokračovat v akci.
     
    06:53
    Gerčák se dostal až příliš snadno k míči. Kovácsovu vysokou přihrávku nedokázal zachytit Záruba na hrací ploše.
     
    06:15
    Fabricio si s Rafaelem vyměnil u postranní čáry míč. Mezitím si naběhl první jmenovaný před bránu, kam mu byla také adresována přihrávka. Při zakončení zklamala Fabricia přesnost.
     
    05:13
    Vladyka to provedl fantasticky, pláchl po levé straně, zbavil se hned dvou protihráčů včetně brankáře, ale ve vstřelení branky zabránil Two na brankové čáře, který hrudí vyrazil míč na roh.
     
    04:29
    S rozehrávkou rohového kopu Nejzbachu si poradila domácí obrana na výbornou. Na konci akce donutili bránící hráči Vladyku ke střele z ostrého úhlu až nad ochrannou síť za bránou.
     
    03:50
    Hosté se také dostali do zakončení, rána Jiráského končí daleko vedle brány.
     
    03:34
    Za úder loktem v souboji se soupeřem obdržel Fabricio (GRD) žlutou kartu.
     
    03:15
    Kovács z volného kopu nalezl Zárubu, který nechal vyniknout Gerčáka. Hostující brankář si následně poradil i s prudkou dorážkou Kovácse.
     
    03:12
    Na hranici devíti metrů přichází první akumulovaný faul hostů. Nebezpečnou situaci bude rozehrávat Kovács.
     
    03:10
    Na hrací ploše se nachází stále první formace Litoměřic, která od úvodních minut ještě nevystřídala.
     
    02:44
    Domácí se znovu pouze zastřelují. Rafael orazítkoval záda jednoho z bránících hráčů.
     
    02:06
    Rafael se po úspěšné kličce v rohu hrací plochy, u brány Vysokého Mýta, snažil najít v předbrankovém prostoru Zárubu. Poslední jmenovaný to měl k míči až příliš daleko. Míč tak doputoval pouze do rukavic Gerčáka.
     
    00:56
    Domácí kapitán Kovács se dostal do zajímavé pozice pro zakončení. Po jeho střele se Gerčák pouze ohlédl, naštěstí pro hosty ale mířil míč jen těsně vedle.
     
    00:38
    Jeden z domácích hráčů na polovině hřiště špatně přihrál a Vágner se mohl vrhnout do protiútoku. Jenže měl dobře pokryté spoluhráče a míč mu nakonec od nohou odkopl do zámezí vracející se Fabricio.
     
    00:15
    Rafael se postaral o první střelu zápasu, jeho zakončení mířilo až příliš vysoko. Gerčák byl bez práce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Výhodu úvodního výkopu mají hráči Litoměřic.
     
    Hráči vstupují na hrací plochu v doprovodu všech tří rozhodčích.
     
    Úvodní sestavy:

    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Kubíček, Šimon) – Rodrigo, Záruba, Fabricio, Hrdý, Two, Kovács (C), Rafael, Krok.

    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Ehrenberger, Špinar) – Sklenář, Jeníček, Michalec, Kubát, Vágner (C), Novák, Lištván, Vladyka, Beran, Jiraský.

    Rozhodčí: Řeháček, Milner – Nešněra.
    Delegát: Bydžovský.
    Technický delegát: Kirilák.
     
    Nyní už se na hrací ploše objevují také hráči Nejzbachu, kteří se ihned vrhají do předzápasové rozcvičky.
     
    Dovolte, abych Vás ještě jednou přivítal u dnešního textového online přenosu mezi Gardenline Litoměřice a 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto, tentokrát již ze sportovní haly Chemik. Na hrací ploše probíhá předzápasová rozcvička, do které se zatím zapojili pouze hráči Litoměřic.
     
    Dnešní utkání bude řídit dvojice rozhodčích Lubomír Řeháček a Michal Milner. Vypomáhat jim bude v prostoru střídaček třetí rozhodčí Filip Nešněra. V roli delegáta FAČR je přítomný Zdeněk Bydžovský, v roli technického delegáta pak Jiří Kirilák.
     
    Vzájemná utkání v základní části

    Gardenline Litoměřice – Vysoké Mýto 8:1 (4:0)
    Branky: 7. Rafael (Kovács), 9. Two (Vagnao), 14. Two (Vagnao), 18. Fabricio (Záruba), 25. Rodrigo (Krok), 32. Krok (Rodrigo), 36. Záruba (Rafael), 38. Rafael (Kovács) – 37. Štanglica (Lištván).

    Vysoké Mýto – Gardenline Litoměřice 5:4 (1:2)
    Branky: 11. Jiráský (Sklenář), 25. Novák (Kubát), 26. Šabata (Jošt), 33. Novák (Kubát), 36. Michalec (Gerčák) – 7. Zapletal (Kovács), 20. Kovács, 36. Rodrigo, 40. Rodrigo.
     
    Jakub Vágner, kapitán (Nejzbach Vysoké Mýto): "Sice jsme po základní části skončili na dobré pozici pro play-off, nicméně nás čeká jeden ze dvou favoritů na titul. Litoměřice mají obrovskou útočnou sílu, ale my zase výborného brankáře. Rozhodně se nevzdáváme předem a zejména v domácí hale chceme ukázat, že výhra 5:4 v základní části nebyla náhoda."

    Michal Jiráský, hráč (Nejzbach Vysoké Mýto): "Litoměřice jsou favoritem této série. My se jich ale rozhodně nebojíme a porveme se o postup do semifinále. Intenzivně trénujeme a budeme kvalitně připraveni na všechny zápasy. V této sezoně jsme je již dokázali porazit, což je pro nás psychickou výhodou."
     
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto

    To Vysoké Mýto už mělo před posledním utkáním základní části zajištěnou 5. příčku, 7 bodů za svým čtvrtfinálovým soupeřem. Útok Nejzbachu se řadí mezi průměrné (78 vstřelených branek), ovšem obraně patří 5. příčka (77 obdržených branek). Hráči Vysokého Mýty se mohou spolehnout především na ostříleného reprezentačního brankáře Libora Gerčáka, který svými výkony dokáže zdeptat nejednoho soupeře. Jediným hráčem, který v základní části překonal dvacetibodovou hranici, je Václav Sklenář, který zaznamenal 12 branek a 11 asistencí. Uvidíme, jak sedne hostům hustý severní vítr.

    Nejproduktivnější hráči:
    Václav Sklenář – 23 bodů (12+11)
    Michal Jiráský – 19 bodů (14+5)
    Petr Vladyka – 15 bodů (8+7)
    Martin Šabata – 15 bodů (3+12)
    David Novák – 14 bodů (11+3)

    Poslední odehraná utkání:
    Vysoké Mýto – Gamaspol Jeseník 8:1
    Vysoké Mýto – Ocel Třinec 4:3
    Gardenline Litoměřice – Vysoké Mýto 8:1
    Vysoké Mýto – Sparta Praha 1:6
    Démoni Česká Lípa – Vysoké Mýto 2:7
     
    Igor Vodecký, asistent trenéra (Gardenline Litoměřice): "Máme tu vrchol sezóny, na který jsme se připravovali velmi dobře a zodpovědně. Dostali jsme Vysoké Mýto, což je kvalitní soupeř, který bude velmi nepříjemný, má šikovné hráče a reprezentačního brankáře. My ale máme svojí kvalitu a před sebou cíl, za kterým se snažíme jít. První zápas na domácí palubovce chceme zvládnout a odstartovat vítěznou sérii a vstup do play-off. Věřím, že nás přijdou do haly povzbudit i naši fanoušci."
     
    Gardenline Litoměřice

    Litoměřice se po základní části umístili na 4. pozici a do posledního zápasu bojovali o ještě jednu lepší pozici. Remíza s Chrudimí však Severočechy poslala na místo čtvrté, vzhledem k vítězství Sparty. Gardenline se může pyšnit třetím nejlepším útokem (103 vstřelených branek) a dokonce druhou nejlepší obranou (51 obdržených branek). Díky těmto faktům jsou Litoměřice favoritem této čtvrtfinálové série. Mezi jednoho z tahounů domácích se řadí kapitán Litoměřic a reprezentant v jedné osobě Michal Kovács, kterému s 22 body sekunduje brazilská akvizice Fabricio. Hlavně v síle směrem dopředu ční hlavní síla Litoměřic podpořenou kvalitním výkonem brankářů.

    Nejproduktivnější hráči:
    Michal Kovács – 25 bodů (7+18)
    Fabricio – 22 bodů (17+5)
    Radim Záruba – 22 bodů (13+9)
    Lukáš Krok – 20 bodů (12+8)
    Vagnao – 19 bodů (10+9)

    Poslední odehraná utkání:
    Gardenline Litoměřice – ERA-PACK Chrudim 2:2
    Olympik Mělník – Gardenline Litoměřice 3:10
    Gardenline Litoměřice – Vysoké Mýto 8:1
    Helas Brno – Gardenline Litoměřice 0:6
    Gardenline Litoměřice – Gamaspol Jeseník 12:2
     
    Přeji příjemný večer všem futsalovým nadšencům! Dnes jsou na programu první čtvrtfinálová střetnutí play-off, ve kterém se mimo jiné utká celek Gardenline Litoměřice proti celku 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto. Utkání se odehraje od 20:30 hod. ve sportovní hale Chemik, která se nachází v Lovosicích.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Josef Cestr

    Branky: 10. Hrdý, 16. Kovács, 21. Kovács, 29. Fabricio (Rodrigo), 33. Two (Rafael), 39. Two (Krok) – 19. Lištván (Vágner)

    Karty:   4. Fabricio (GRD) – 19. Kubát (VMY)   27. Kubát (VMY)


    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Kubíček, Šimon) – Rodrigo, Záruba, Fabricio, Hrdý, Two, Kovács (C), Rafael, Krok.
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Ehrenberger, Špinar) – Sklenář, Jeníček, Michalec, Kubát, Vágner (C), Novák, Lištván, Vladyka, Beran, Jiraský.

    Rozhodčí: Řeháček, Milner – Nešněra.
    Delegát: Bydžovský.
    Technický delegát: Kirilák
    Litoměřice 3 0 Vysoké Mýto
    #1 Pátek 16.03.2018 • 20:30
    Litoměřice - Vysoké Mýto 6:1
    #2 Pondělí 19.03.2018 • 18:30
    Vysoké Mýto - Litoměřice 2:7
    #3 Středa 21.03.2018 • 20:30
    Litoměřice - Vysoké Mýto 7:1
    thejrc.org