Leicester – Arsenal 3:1 (kon.) | Chelsea – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Manchester City – Brighton 3:1 (kon.)
Tottenham – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Leicester City
3:1 (1:0)
Arsenal FC
Středa 09.05.2018, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou! (22:46:10)
     
    Je dobojováno. Arsenal v deseti bojoval a dokonce díky Aubameyangovi dokázal vyrovnat. Leicester se ale nadále snažil a přidal další dvě branky. Jamie Vardy se prosadil z pokutového kopu a Riyad Mahrez pečetil výhru svého celku gólem z úniku. The Foxes si tak připisují dnes zasloužené tři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V posledních sekundách dnešního utkání se bojuje u pravé lajny a zde se utkání také dohraje. Leicester si dojde pro tři body a stále může snít o postupu na osmou pozici.
     
    90+3
    Arsenal se nicméně k míči dostal a kombinuje na vlastní polovině. Směrem dopředu to ovšem není ono, hráči Leicesteru navíc dost těsně napadají a znepříjemňují rozehrávku.
     
    90+2
    Sudí utkání se rozhodli v dnešním utkání nastavovat další pět minutek. Hraje se na polovině Arsenalu, kde si domácí borci nahrávají a budou zde chtít utkání také dohrát.
    90. Riyad MAHREZ - 3:1
     
    90
    Leicester právě vstřelil branku!
    I přesto se domácí celek dočkává třetí branky, čímž pojišťuje svou dnešní výhru! RIYAD MAHREZ se dostal osamocen do protiútoku po pravé straně, ve vápně zasekl a položeného Petra Čecha překonal jako třetí hráč v utkání!
     
    89
    Jamie Vardy se hnal za dalším nakopnutým míčem na jeho osobu. Sudí jej ovšem opět nachytali v ofsajdovém postavení, což se domácímu borcovi nelíbilo.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Harvey Barnes.
     
    86
    Snažení Arsenalu v blízkosti vápna ukončil rázným odkopem jeden z bránících hráčů. Gunners nemají moc času na vylepšení bídné venkovní statistiky v letošním ročníku Premier League.
     
    85
    Riyad Mahrez mohl postupovat do skvělé akce, ale nakonec mu byl odpískán útočný faul. Alžírský útočník se následně dost zlobil, rozhodčí mu tak nakonec ukázali žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Edward Nketiah.
     
    83
    Individuálně se až do střelecké pozice naběhl Pierre-Emerick Aubameyang. Z hranice vápna zakončoval, ale jeho zblokovaný pokus sotva doskákal k Jakupovićovi.
     
    82
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Danny Simpson, přichází Aleksandar Dragović.
     
    80
    Mohlo být opět vyrovnáno! Centrovaný míč do šestnáctky padl na hlavu Holdingovi, jenž se zjevil ve velké šanci. Jakupović ovšem svůj celek podržel a udržel naděje svého celku.
     
    78
    Simpson následně ukončoval snažení hostujícího celku faulem na polovině hřiště a je dalším potrestaným hráčem utkání. Standardka pro Gunners.
     
    77
    Po pravé straně si do vápna naběhl Henrich Mchitarjan, kterého nakonec domácí hráči ubránili a i přes nevoli hostujících borců se píská odkop od branky.

    David Panuška

    Branky: 14. Iheanacho (Diabaté), 76. Vardy (pen.), 90. Mahrez (Choudhury) – 53. Aubameyang

    Karty:   78. Simpson (LEC), 85. Mahrez (LEC) – 75. Xhaka (ARS), 75. Holding (ARS)   15. Mavropanos (ARS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 7:12.
    Leicester City: Jakupović – Simpson (82. Dragović), Morgan, Maguire, Fuchs – Mahrez, Choudhury, Adrien Silva, Diabaté (72. Gray) – Vardy, Iheanacho (88. Barnes).
    Náhradníci: Hamer – Dragović, Benalouane, Gray, Iborra, Barnes, Thomas.

    Arsenal FC: Čech – Maitland-Niles, Holding, Mavropanos, Kolašinac – Iwobi (84. Nketiah), Xhaka, Ramsey – Mchitarjan, Aubameyang, Welbeck (19. Mustafi).
    Náhradníci: Ospina – Osei-Tutu, Mertesacker, Mustafi, Willock, Nelson, Nketiah.

    Rozhodčí: Scott – Betts, Perry
    thejrc.org