Bordeaux – Rennes 0:2 (kon.) | Amiens – Troyes 1:1 (kon.) | Angers – Caen 3:0 (kon.)
Montpellier – Dijon 2:2 (kon.) | Toulouse – Štrasburk 2:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:2 (0:0)
Stade Rennes
Sobota 17.03.2018, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (19:52:44)
     
    Je dobojováno! Utkání třicátého kola nejvyšší francouzské soutěže končí vítězstvím Rennes, které na hřišti Bordeaux zvítězilo 2:0 po gólech Sarra a Gourcuffa. Domácí toho moc nepředvedli a na výhru čekají už pět zápasů v řadě. Rennes naopak bodovalo už pošesté za sebou a minimálně do zítřka se posunulo na páté místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Čisté konto Tomáše Koubka neohrozil ani François Kamano, který to zkusil z nějakých dvaceti metrů, jenomže míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    90+3
    Na nějaké zdramatizování zápasu už to nevypadá. Rennes drží míč na útočné polovině a jen velký zkrat by hosty mohl připravit o cenné tři body.
     
    90+1
    Wahbi Khazri se krásnou piruetou uvolnil ze zahuštěného místa u půlící čáry. Poté ale šel s míčem k ose hřiště a tam už byl odzbrojen.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    88
    Ofsajd a v něm Younousse Sankharé. Šance Bordeaux na bodový zisk se teď velmi rychle blíží k nule.
    86. Yoann GOURCUFF - 0:2
     
    86
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Fanoušci Bordeaux před pár sekundami přivítali svého bývalého hráče potleskem a on se jim odměnil gólem v Costilově síti! Pravděpodobně rozhodující moment nastal po velké chybě Pabla, který ztratil míč vedle vlastní šestnáctky. Po souhře s Khazrim zprava pálil právě YOANN GOURCUFF a Costil na nijak prudkou ránu nedosáhl.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Yoann Gourcuff.
     
    84
    Malcom natahoval levou nohu v trochu odkrytém prostoru ve velkém vápně. Míč sice trefil, ale nadzvedl ho nad branku Rennes.
     
    83
    Bývalý brankář pražské Sparty šel proti centru z levé strany a přitom se bolestivě srazil s jedním z útočících hráčů, jemuž byl odpískán faul.
     
    82
    Rychle rozehraný roh odhlavičkoval Sanjin Prcić. O pár sekund později přesto přišla Kamanova střela z třiadvaceti metrů, ale Koubek znovu nemusel zasahovat.
     
    81
    Poundjé při centru trefil Danzého a získal pro Girondins rohový kop. Do vápna tak rychle míří i stopeři domácího mužstva.
     
    80
    De Préville ještě stihl míč ve hřišti a z první ho dával pod sebe. Bohužel pro Bordeaux přihrával do míst, kde neměl žádnou podporu.
     
    78
    Hosté se zbytečně připravili o míč a znovu musí bránit. Této činnosti se v posledních minutách zabývají téměř nepřetržitě.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Diafra Sakho, přichází James Lea Siliki.
     
    76
    Koubek nedosáhl na Sabalyho centr z pravé strany. V blízkosti branky však nebyl žádný domácí hráč a český gólman nemusel řešit žádné starosti.
     
    75
    Domácí přenesli hru doleva, kde Kamano neobešel Danzého a nebude z toho ani rohový kop. Na řadu přichází odkop Koubka.
     
    73
    Defenziva Rennes stále pracuje na výbornou a domácí se hodně složitě dostávají do šancí. Naopak musí poměrně často řešit rychlé brejky soupeře.
     
    71
    Nicolas de Préville si chtěl dojít pro penaltu. Po lehkém kontaktu s Gelinem šel ochotně k zemi a za simulování dostal žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Ludovic Baal.
     
    69
    Sakho s Khazrim se řítili do nekompletní obrany Bordeaux. Druhý jmenovaný však byl Koundém důrazně odzbrojen ještě před náznakem zakončení.
     
    68
    Bourigeaudův tečovaný centr stihl zastavit Costil před koncovou čarou a místo rohového kopu Rennes mohou hrát domácí.
     
    67
    Sakho přijal míč na hranici velkého vápna. Při otočce o něj ale přišel a jeho kolegové se proto musí rychle vracet.
     
    65
    Po krátké odmlce se znovu hraje, u balónu se nachází Tomáš Koubek, který dosud nemusel ani jednou zasahovat.
     
    63
    Jeden z hostujících fotbalistů zůstává po tvrdém střetu otřesen a bude muset být ošetřen. Jedná se o Bensebainiho.
     
    62
    Čerstvý Kamano nabral rychlost na levé straně a svým centrem hledal de Prévilleho, kterého dvojice obránců znovu ustrážila.
     
    61
    Držení míče: 51% – 49%.
     
    60
    Wahbi Khazri si všiml vyběhnutého Costila a zkusil ho přehodit takřka z poloviny hřiště. Kop se mu ale úplně nezdařil a žádné nebezpečí z něj neresultovalo.
     
    59
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Younousse Sankharé.
     
    59
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází François Kamano.
     
    58
    Rychlý protiútok Rennes vypadal na první pohled velmi nadějně. Trochu ležírní pas od Sarra ale odevzdal balón na domácí kopačky.
     
    57
    Český brankář Tomáš Koubek na svůj zákrok přesto nemusel čekat dlouho. Při pokusu Labordeho měl ale štěstí, že míč letěl přesně na něj.
     
    56
    De Préville dostal dlouhý míč do otevřeného prostoru v blízkosti pokutového území. Nachystání střely mu ale trvalo poměrně dlouho a to už se před něj stihl postavit blokující obránce.
     
    54
    Stejnou standardku dostali k dispozici také hosté, hlavička po centru zleva ale rovněž letěla nad břevno Costilovy svatyně.
     
    53
    Nicolas de Préville rozehrál rohový kop, po kterém míč chvíli létal nad velkým vápnem, ovšem hlavička Meitého neměla šanci na úspěch.
     
    52
    Hostující trefa zápasu okamžitě pomohla. Domácí se musí tlačit dopředu a tím už nyní vznikají v jejich defenzivě okénka.
     
    50
    Jen o pár sekund později bylo takřka vyrovnáno! Youssouf Sabaly se krásně opřel do míče zpoza šestnáctky a jen o pár decimetrů minul Koubkovu branku.
    49. Ismaïla SARR - 0:1
     
    49
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází hostující gól na 1:0! Khazriho dalekonosnou střelu Costil přesměroval jenom do své pravé tyče. Balón se od ní odrazil do volného prostoru na malém vápně. Do něj se jako první prodral ISMAILA SARR, který přetlačil Pabla a dorazil míč do sítě.
     
    47
    Obrana Rennes trochu podcenila jeden z centrů do velkého vápna, nicméně domácí toho nijak nevyužili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hodně nepovedený přímý kop přinutil hlavního arbitra ukončit první půli, která moc zajímavých momentů nenabídla. Za celou dobu došlo snad k jediné střele, kterou navíc Malcom nevtěsnal mezi tři tyče. I druhá půle tak začne za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Teď už hlavní rozhodčí Lesage vytáhl žlutou kartu, kterou udělil faulujícímu Andrému. Mezitím se rozběhl minutový nastavený čas.
     
    45
    Malcom centroval z pravého kraje velkého vápna. Poundjé byl na potřebném místě pozdě a k míči se dostal až na brankové čáře.
     
    44
    Benjamin Bourigeaud nechtěl pustit domácí hráče k rychlému brejku, a tak sáhl pro jasně viditelný faul. Žlutou kartu za něj ale neinkasoval.
     
    43
    De Préville ztratil míč při snaze vyvézt ho na útočnou polovinu. Trápit ho to ale nemusí, protože hned první přihrávka hostů skončila u Costila.
     
    42
    Rennes začíná další akci z poloviny hřiště, přičemž musí útočit do plných.
     
    41
    První poločas se pomalu blíží ke svému závěru. Stále sledujeme fotbal podprůměrné kvality, diváci na slušně zaplněném stadionu zatím nemají možnost se výrazněji zabavit.
     
    40
    Malcom upadl na pravé straně. Místo standardky pro Bordeaux se však bude konat odkop Tomáše Koubka.
     
    39
    Vysoký nákop do pokutového území si ze vzduchu naprosto jednoduše stáhl Costil, který nepustil Rennes do žádné šance.
     
    38
    Sarr si došel pro faul a se svými kolegy teď vymýšlí plán na nadcházející standardní situaci. Na přímou střelu to asi nebude.
     
    36
    Romain Danzé sklepl domácí centr z pravé strany pro Koubka.
     
    35
    Youssouf Sabaly byl u pravého rohového praporku zdvojený a neměl moc šancí, jak přes obranný val projít. Domácí si musí vystačit s vhazováním.
     
    34
    První žlutou kartu viděl domácí stoper Pablo, který nechal nastavenou nohu před pronikajícím Khazrim.
     
    33
    Koundé se vzápětí dostal k přízemnímu pasu z pravé strany. Byl určen pro Labordeho, ale balón u první tyče prošel až do rukavic Koubka.
     
    32
    Maxime Poundjé šikovně obešel Bourigeauda, ovšem svým centrem z levého kraje hrací plochy nenašel ve vápně nikoho v modrém.
     
    31
    Slibný brejk tři na dva po pravé straně táhl aktivní Malcom. U vápna si hodil balón na levačku, jenže napálil jen clonícího protihráče.
     
    30
    Po stříleném centru si první roh vyzkoušeli i domácí. Rozehrál ho Malcom, nicméně šance z toho nevznikla kvůli útočnému faulu Leragera na Koubka.
     
    29
    Diafra Sakho na pravé straně neobešel svého strážce, ale vybojoval pro svůj tým alespoň roh. Kromě jednoho zablokovaného pokusu z kraje velkého vápna ale Bordeaux nic nebezpečného řešit nemuselo.
     
    28
    Zatím je to hodně poklidné utkání, které dosud nabídlo jediné nepřesné zakončení. Kromě něj sledujeme hlavně velký počet nepřesností na obou stranách.
     
    27
    Sabaly vhodil míč na svého kolegu a ten ho sportovně vrátil do hostujícího držení.
     
    26
    Khazri špatně došlápl před soubojem s Leragerem a chvíli zůstal ležet na hřišti. Bensabainimu se moc nechtělo, ale nakonec zakopl míč do zámezí.
     
    24
    Tomáš Koubek dobře přečetl hru a vystartoval až k hraně velkého vápna, kde zastavil přetažený nákop na nabíhajícího Malcoma.
     
    23
    Sabalyho narážečka s de Prévillem levou stranu hostující obrany nijak nezaskočila a nyní už se opět hraje hodně daleko od obou brankářů.
     
    22
    Bensebaini dostal možnost zaútočit do nezformované obrany. Jeho centr pak obránce Bordeaux trochu nešikovně ztečoval do Costilovy náruče.
     
    20
    Domácí si vytvořili krátkodobý tlak, ze kterého nic nebezpečného nevymysleli. Koundé po odkopu musel vrátit míč až ke Costilovi.
     
    18
    Po neúspěšném nákopu na Sakha se hosté vrátili do bezpečnější části hřiště. Kvůli následné nepřesné přihrávce už vhazuje Sabaly.
     
    17
    Ani teď se fotbalisté z Rennes nedostali až ke střele. Míč jim utekl do autu a následuje odkop od branky Benoita Costila.
     
    16
    Hosté se sami dostali do poměrně velkých problémů, ze kterých je vysvobodil až útočný faul Labordeho na Bensebainiho.
     
    15
    Domácí vysokým napadáním přinutili soupeře nakopnout míč do prostoru nikoho a karta se tak na chvíli zase obrací.
     
    14
    Rennes trpělivě rozehrává na polovině hřiště a zatím se nijak nepřibližuje brance, kterou stráží Benoit Costil.
     
    13
    Martin Braithwaite skutečně musí kvůli svalovanému zranění opustit hřiště již v úvodu zápasu. Na jeho místo se staví Nicolas de Préville.
     
    12
    Sabaly si pohlídal Sakha, který poté pokračoval v aktivním napadání, ale Costila nedonutil zachybovat.
     
    10
    Malcom to vzal na sebe. Před vápnem si oběhl stopery a navedl si míč na levačku, kterou z těžké pozice vůbec netrefil prostor Koubkovy branky.
     
    9
    Přihrávka z pravého křídla domácím rovněž nevyšla a po ztrátě budou muset bránit, neboť Lerager skolil Sarra nedovoleně.
     
    8
    Bordeaux drží balón, ale zatím se ani jednou nepodívalo do blízkosti soupeřova pokutové území. Naopak se neustále vrací k půlící čáře.
     
    7
    Martin Braithwaite se při jednom ze zákroků zranil a musel být ošetřen. Na střídačce se už chystá de Préville. Pravděpodobně se tak bude velmi brzy střídat.
     
    6
    Poundjé se rozběhl podél levé postranní čáry, místo dalšího postupu vpřed se ale zastavil a vrátil míč do středu hřiště.
     
    4
    Domácí ztráta uprostřed hřiště vedla k přetaženému centru Sakha. Sklepnutí Sarra do malého vápna ale nepřineslo kýžený efekt.
     
    3
    Hosté to zkusili po pravé straně. Tam ale zjistili, že nemají kudy projít a přesunuli se doleva, kde je zabrzdila nepřesná nahrávka směřující do autu.
     
    2
    Malcomův kroucený centr z hloubi pole letěl mimo dosah všech domácích hráčů, kteří mohou sledovat jen rozehrávku Tomáše Koubka.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v tmavě modrých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Meïté, Plašil, Lerager, Malcom – Laborde, Braithwaite.
    Náhradníci: Poussin – Baysse, Contento, de Préville, Kamano, Santos, Sankharé.

    Stade Rennes FC: Koubek – Danzé (C), Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Bourigeaud, Prcić, André, Sarr – Khazri, D. Sakho.
    Náhradníci: Diallo – Ludovic Baal, Gourcuff, Hunou, Siliki, Mexer, Zeffane.

    Rozhodčí: Lesage – Drouet, Boudikian.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    03.11.2017 Rennes – Bordeaux 1:0
    04.02.2017 Bordeaux – Rennes 1:1
    16.10.2016 Rennes – Bordeaux 1:1
    31.01.2016 Bordeaux – Rennes 4:0
    22.11.2015 Rennes – Bordeaux 2:2.
     
    Stade Rennes FC

    Hostující tým na přelomu ledna a února podlehl Dijonu a Guingampu, nicméně od té doby odehrál dalších pět ligových kol a v nich nepoznal ani jednoho přemožitele. Naposledy se Rennes představilo na domácím hřišti v duelu proti St. Etienne a vybojovalo bod za remízu 1:1. Díky němu se posunulo v tabulce již na šesté místo a na páté Nantes ztrácí jeden jediný bod.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Zaměstnavatel českého záložníka Jaroslava Plašila nejde do zápasu v ideálním psychickém rozpoložení. Bordeaux naposledy zvítězilo desátého února nad Amiens, od té doby ze čtyř zápasů vytěžilo jen dva body za domácí remízy s Nice a Angers. Na Marseille a Monaco Bordeaux nestačilo a v tabulce mu patří deváté místo, přičemž na svého dnešního soka ztrácí pět bodů.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu francouzské Ligue 1. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Girondins Bordeaux a Stade Rennes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 49. Sarr, 86. Gourcuff (Khazri)

    Karty:   34. Pablo (BOR), 71. de Préville (BOR) – 45+1. André (REN)


    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Meïté, Plašil (59. Sankharé), Lerager, Malcom – Laborde (59. Kamano), Braithwaite (13. de Préville).
    Náhradníci: Poussin – Baysse, Contento, de Préville, Kamano, Santos, Sankharé.

    Stade Rennes: Koubek – Danzé (C), Gelin, Gnagnon, Bensebaini (70. Ludovic Baal) – Bourigeaud, Prcić, André (85. Gourcuff), Sarr – Khazri, D. Sakho (77. Siliki).
    Náhradníci: Diallo – Ludovic Baal, Gourcuff, Hunou, Siliki, Mexer, Zeffane.

    Rozhodčí: Lesage – Drouet, Boudikian

    Diváci: 25 452
    bahis siteleri