Trnava – Žilina 0:0 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:1 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Podbrezová – Michalovce 2:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 17.03.2018, 17:00 • ViOn Aréna • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Nitrania zvládli aj druhý zápas nadstavbovej skupiny o udržanie sa v najvyššej súťaži. Proti Zlatým Moravciam boli väčšinu duelu aktívnejší a vypracovali si oveľa viac šancí ako súper. Napriek tomu dosiahli len jediný presný zásah, o ktorý sa postaral striedajúci Andrej Fábry. Jeho strela z diaľky zapadla dokonale do horného rohu brány a zabezpečila futbalistom spod Zobora tri body. (18:56:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zlatomoravčania dlho špekulovali, ale nevymysleli nič svetoborné. Haris Harba namieril zo štandardky mimo brány.
     
    90+2
    Zlaté Moravce majú poslednú šancu na vyrovnanie. Hostia dostali k dispozícii priamy kop a teraz sa dohadujú, kto ho rozohrá.
     
    90+1
    V prvej z dvoch nadstavených minút prišlo posledné nitrianske striedanie. Na ihrisko vybehol Pavol Farkaš, ktorý by mal priniesť istotu do zadných radov. Naopak dohral Márius Charizopulos.
     
    90
    Nitrania nevyužili brejkovú situáciu štyroch proti dvom. Úplne voľný bol kapitán Miloš Šimončič, ktorého strela zblízka skončila na Kováčovi. Rovnaký hráč skúšal šťastie ešte raz, ale ani potom nebol úspešný.
     
    89
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času si hostia vypracovali štandardnú situáciu. Pomohol im faul Macdonalda Nibu.
     
    88
    Andrej Fábry je naďalej aktívny. Striedajúci futbalista vypálil spoza pokutového územia, ale loptu poslal priamo na pripraveného Kováča.
     
    87
    Pavel Kováč mal zase prácu. Po rohovom kope vošiel medzi viacerých hráčov a dokázal loptu zraziť mimo nebezpečného priestoru.
     
    86
    Márius Charizopulos pristavil loptu voľnému Andrejovi Fábrymu, ktorý zvnútra šestnástky preveril pozornosť Kováča. Skúsený brankár podržal hostí. Navyše, žltú kartu dostal Dalibor Pleva (Z. Moravce).
     
    85
    Márius Charizopulos si počkal na odrazenú loptu takmer tridsať metrov od brány, oprel sa do nej z celej sily a poslal ju niekde za zlatomoravský štadión.
     
    84
    Ondřej Vencl úspešne vnikol do pokutového územia Zlatých Moraviec, ale mal proti sebe viacero súperov, takže nemohol prihrávať ani strieľať.
     
    83
    Lukáš Hroššo nebol ideálne postavený, a tak center Denisa Dugu radšej vyboxoval. Každopádne, loptu dostal ďaleko od vlastnej brány, čo bolo podstatné.
     
    82
    Vahagn Militosian si chcel obhodiť hráča v šestnástke a potom signalizoval jeho hru rukou. Hlavný rozhodca stál blízko, penalta sa nekonala.
     
    80
    Miloš Šimončič (Nitra) urobil taktický faul v strede ihriska. Zozadu v sklze atakoval Harisa Harbu a bol zaslúžene potrestaný.
     
    79
    Chvíľu sa nehralo, pretože v nitrianskej šestnástke došlo k zrážke Nibu a Šašinku. Po krátkom ošetrení obaja hráči pokračujú v zápase.
    77. Nitrania neskórovali ani na dvakrát
    Zdroj: www.huste.tv
     
    77
    Obrovská šanca Nitry. Marek Fábry vybojoval loptu v šestnástke a zblízka ohrozil Kováča. Brankár Zlatých Moraviec doprial ešte dorážku Andrejovi Fábrymu, ale jeho hlavička nešla do siete.
     
    76
    Ešte pred rohom stihli domáci vystriedať. Jaroslava Machovca nahradil Marek Fábry. Tréner Galád nechce hrať iba na istotu a posiela do hry ofenzívne ladeného futbalista.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 59. Fábry (Militosjan)

    Karty:   28. Charizopulos (NIT), 44. Machovec (NIT), 80. Šimončič (NIT) – 71. Paixao da Silva (ZMO), 86. Pleva (ZMO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:19.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš (46. Fábry), Križan, Niba, Vencl – Charizopulos (90+1. Farkaš), Šimončič (C), Kóňa – Kuník, Militosjan, Machovec (76. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Fábry, Macho, Fábry, Abrahám, Farkaš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Kotula (72. Nascimento), Horník, Chren (C) – Paixao da Silva, M. Rigo (55. Duga), Pintér, Pleva, Orávik – Harba – Urgela (64. O. Šašinka).
    Náhradníci: Čočišvili – Nascimento, Duga, Jančura, O. Šašinka.

    Rozhodčí: Dohál – Chládek, Hrmo
    ocianews.com