Havlíčkův Brod – Děčín 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 4:3 (po pr.) | SHK Hodonín – Šumperk 4:3 (kon.)
Sokolov – Mor. Budějovice 3:4 (po pr.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 4:2 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 3:0
HC Děčín
Neděle 18.03.2018, 17:00 • ZS Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z třetího čtvrtfinálového klání skupin Střed + Západ mezi týmy BK Havlíčkův Brod a HC Děčín. Utkání začíná v 17:00.
     
    Mečbol: Postoupí Bruslaři do semifinále bez ztráty kytičky?

    BK Havlíčkův Brod zatím po rozpačitém závěru sezony prochází vyřazovacími boji poměrně hladce. Celek z Vysočiny v nich ještě nepoznal hořkost porážky. Nejblíže k ní měl v posledním utkání, ve kterém prohospodařil vedení 2:0 a HC Děčín otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Jenže Bruslaři ještě před druhou přestávkou stačili vyrovnat a v závěrečné části hry přehráli medvědy i podruhé.

    Předchozí zápasy v sérii:

    14.03.2018 BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 5:1 (1:0, 2:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Přidal), 33. Endál (Třetina, Přidal), 39. Endál (Třetina, Michálek), 44. Michálek (Endál, Milfait), 57. Voříšek (Milfait) – 40. Volráb (Hříbal, Hašek). Rozhodčí: Josef Barek, Luděk Pilný – Martin Klouda, Michal Tasch. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1083. Střely na branku: 38:23 (12:7, 13:8, 13:8). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1. Stav série: 1:0.

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

    HC Děčín: Lavinger (Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    16.03.2018 HC Děčín – BK Havlíčkův Brod 3:5 (0:2, 3:1, 0:2)

    Branky a nahrávky: 27. Petráš (D. Havlík, Faigl), 34. Zajan (Hašek, Hříbal), 35. Zika – 4. Michálek (Milfait, Voříšek), 8. Beneš (Kuchta, Balgalvis), 40. Voříšek (Třetina, Endál), 44. Balgalvis (Milfait, Michálek), 46. Chlubna (Beneš, Kuchta). Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Lukáš Místecký – Michal Axman, Patrik Goltsch. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 778. Střely na branku: 34:31 (14:12, 12:8, 8:11). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5. Stav série: 0:2.

    HC Děčín: Lavinger (Š. Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, D. Havlík, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Kopic, Balgalvis, Kulhánek, Kříž, Šmíd – Přidal, Třetina (C), Endál – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Šuhaj, Ludvík, Kozlík
     
    Otazníky v sestavě

    Bruslařům v posledním utkání chyběl produktivní obránce Tomáš Semrád, kterého ze hry vyřadila nemoc. Důležitý článek havlíčkobrodské defenzivy si během čtyř zápasů připsal pět gólových asistencí. Předpokládá se, že do dnešního utkání už by měl znovu nastoupit.

    Medvědům naopak v minulém utkání navíc vypomáhal dvacetiletý bek Dominik Havlík a hned v prvním zápase play-off mezi dospělými si připsal první bod za gólovou přihrávku. Rodák z Ústí nad Labem strávil poslední dvě sezony v juniorce Litvínova a mezi muži se teprve otrkává. Kromě minulého střetnutí se objevil v šesti zápasech základní části, ve kterých Děčínu pomohl jednou asistencí. I on by měl nastoupit také dnes.
     
    Hrdinové série

    Nejtučnějším písmem se do statistik zapsal Lukáš Endál, a to především díky prvnímu střetnutí, ve kterém k hattricku přidal ještě asistenci. Sekundují mu spoluhráči z první a druhé formace. Zmínit musíme také jednadvacetiletého obránce Niklavse Balgalvise z Lotyšska, který si až do posledního utkání nepřipsal ani jeden bod. V Děčíně se ovšem poprvé trefil, jeho zásah byl navíc rozhodující. K tomu na další gól přihrál.

    Děčín ve dvou zápasech vstřelil pouze čtyři branky, na jejich straně tak nejproduktivnější hráče série budeme hledat jen těžko. Kanadské body si mezi sebe rozdělila osmice hráčů, pouze Jaroslav Hašek a Ondřej Hříbal nasbírali dva body za dvě asistence.

    Nejproduktivnější hráči této série:

    1. Lukáš Endál (HBR): 3+2
    2. David Michálek (HBR): 2+2
    3. Jan Milfait (HBR): 0+4
    3. Miroslav Třetina (HBR): 0+4
    5. Luboš Voříšek (HBR): 2+1
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

    HC Děčín: Lavinger (Š. Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Kvaček, Chmel, Vaněk – Molnár (A), Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka, Filip Vrba – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský.
     
    Jako první se na ledě objevují domácí v červených dresech, které z kabin přivádí tradičně Čeněk Novák. Po chvilce na led míří i hosté v bílém, v jejichž čele stojí taktéž gólman Lukáš Lavinger.
     
    Nesmí chybět tradiční rituály kolem brankovišť, teď už se ale zahajovací formace připravují na úvodní buly. Třetí čtvrtfinále mezi Havlíčkovým Brodem a Děčínem může začít.
     
    Tak ještě ne, úvodní vhazování se o chvíli odsouvá. Problém je u hostující svatyně, ke které chvátají pracovníci technických služeb, aby ji znovu a lépe ukotvili.
     
    Hráči obou mužstev krouží na ledě, aby zůstali po rozbruslení v tempu a neutekl jim začátek zápasu. Fanoušci využívají prostor k rozehřátí svých hlasivek.
     
    Zdá se, že už je všechno v pořádku a utkání může opravdu začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Na vhazování byli úspěšnější hosté, nahozený kotouč ale končí u havlíčkobrodského Jiřího Kopice.
     
    00:49
    Miroslav Třetina po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a zadovkou ho přenechal Lukáši Endálovi, jehož střela zápěstím míří mimo.
     
    01:04
    Na druhou stranu otočil hru Lukáš Zika. Jeho střela z pravého kruhu ale příliš přesnosti nepobrala a Čeněk Novák ji udržel v náruči.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – 2 min., hákování).
     
    01:58
    Domácí dobře blokovali pokusy Děčína, nakonec se ale před brankovištěm zjevil Ondřej Hříbal. Snažil se roztáhnout domácí brankáře, který ovšem puk dokázal vyrazit levým betonem.
     
    02:21
    Další střela Děčína od modré čáry byla sražená a skončila v rohu kluziště. Puku se ujali domácí a osvobodili se.
     
    02:58
    Jan Milfait ukořistil kotouč a po levém křídle s ním mířil kupředu. Na druhé straně se mu nabízel ještě Luboš Voříšek, přihrávka na něj ale neprošla.
     
    03:26
    David Vala je zpátky na hřiště, domácí jsou kompletní. Děčín hrozil především v první polovině početní výhody, pak už se Bruslaři bránili úspěšně.
     
    03:55
    Medvědi zůstali i po návratu Davida Valy na puku, dostali se ale za modrou čáru a jejich akci přerušuje ofsajd.
     
    04:21
    Čeněk Novák zachránil Bruslaře! Zdeněk Petráš dostal přihrávku na levou stranu, domácí brankář se ale stačil přemístit a betony "po Haškovsku" vyrazil jeho střelu z první!
     
    04:46
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zika – 2 min., podražení).
     
    05:29
    Děčín se po rychlém osvobození musel znovu bránit, ale podařilo se mu kotouč vybojovat a podruhé vyhodit přes všechny čáry.
     
    05:57
    David Vala napřáhl na vrcholku pravého kruhu, jeho rána byla ale zablokována. Puk se vrátil k domácímu obránci, akce může pokračovat.
     
    06:12
    Bruslaři se do šance nedostali a děčínská obrana jim puk znovu odebrala. vyhození končí až v pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    06:36
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Petráš – 2 min., sekání).
     
    06:42
    Hosté se chviličku brání ve třech, na buly byli ale šikovnější a osvobozují se.
     
    06:46
    Lukáš Zika opouští trestnou lavici, Děčín pokračuje v bránění přesilové hry soupeře ve čtyřech hráčích.
     
    07:11
    Miroslav Třetina vystřelil z levé strany a před brankovištěm se ještě dva útočníci natahovali po dorážce, k puku ale měli blíže hosté.
     
    07:32
    Tomáš Semrád vypálil od modré čáry, Lukáš Lavinger měl ovšem odkrytý výhled a bezpečně puk vyrazil levým betonem.
     
    08:11
    Pavel Zajan obral Bruslaře o kotouč a vyvezl ho až do pásma Havlíčkova Brodu. Do zakončení se nedostal, to mu v tuto chvíli ale nevadí.
     
    08:36
    Zdeněk Petráš se vrátil na ledovou plochu a hosté hru v oslabení přežili vcelku bez problémů.
     
    09:08
    Děčín se nadechoval k útoku, jejich akce ale na modré čáře končí vinou ofsajdu.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., hákování).
     
    09:56
    Lukáš Endál narušil kombinaci hostů a tlačil se kolem pravého hrazení až do pásma soupeře, tam jej ale hostující obránce zastavil.
     
    10:28
    Havlíčkův Brod se brání bez větších problémů. Medvědi se dostali do útočného pásma, okamžitě ale o puk přišli.
     
    10:58
    Děčín znovu přešel do útočného pásma, tam ale ani nestačil začít kombinovat. Domácí se znovu osvobodili.
     
    11:22
    Patrik Přidal držel kotouč daleko od vlastní svatyně. Hosté jej nemohli od kotouče odstavit a sekundy z trestu Petra Kuchty ubývají.
     
    11:34
    Petr Kuchta si dvouminutový trest odpykal a může zpátky na led. Bruslaři se ubránili i v druhém oslabení tohoto zápasu.
     
    12:13
    David Vala rozehrával z vlastního pásma na Miroslava Třetinu. Ten se snažil jenom přiťuknout puk Lukáši Endálovi, jeho záměr ale hostující obrana vystihla.
     
    12:19
    Miroslav Třetina krátce na to zůstal ležet na ledě po tvrdém zákroku. Hráč Děčína se mu přijel omluvit, vylučovat se nebude.
     
    12:58
    Děčín hrál v útočné třetině s pukem na holích, jeho akci ale utnul v rohu kluziště Jiří Kopic, který rozehrává útok Havlíčkova Brodu.
     
    13:47
    Domácí puk ve své moci neudrželi, následně jej však vybojovali zpátky. Jenže Tomáš Chlubna přejel do středního pásma a píská se ofsajd.
     
    13:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Chlubna – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    14:07
    Daniel Volráb se vyhnul bránícímu hráči a vytvořil si prostor ke střele, jeho pokus ale těsně minul pravou tyč Novákovy svatyně.
     
    14:18
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Hašek – 2 min., sekání).
     
    14:30
    Bruslaři vyhráli buly a David Vala napřáhl ke střele na vrcholku levého kruhu, jeho dělovka ovšem mířila mimo.
     
    14:58
    Děčínští se zmocnili kotouče a dvakrát po sobě jej vyhodili přes všechny čáry. Bruslaři musí dobývat útočné pásmo od začátku.
     
    15:43
    Tomáš Semrád využil provozu před Lukášem Lavingerem a nahodil puk na bránu. Nahození tečoval David Michálek, puk se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    15:59
    Medvědi znovu získali kotouč ve vlastním pásmu a dlouhým vyhozením získávají chvilku na oddych.
     
    16:18
    Jaroslav Hašek se vrací do hry, Děčín hraje v plném počtu. Ani toto vyloučení změnu stavu nepřineslo.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Balcar – 2 min., napadení).
     
    17:05
    Na buly byli šikovnější hráči Děčína a okamžitě posouvají kotouč až za bránu Čeňka Nováka.
     
    17:29
    Lukáš Endál zavezl puk do útočného pásma po pravém křídle, domácí se ale na soupeřově území dlouho neudrželi.
     
    17:59
    Tomáš Semrád uvolnil na pravém kruhu Lukáše Endála, jeho střele na vzdálenější tyč ale chybělo více přesnosti.
     
    18:23
    Medvědi prokázali na buly opět o něco více šikovnosti, Bruslaři ale u mantinelu vybojovali kotouč zpátky.
     
    18:48
    Jejich kombinace ale netrvala dlouho a pik mají znovu Severočeši. Dlouhé vyhození končí až u brány Havlíčkova Brodu.
     
    19:01
    David Vala dostal nabito na modrou čáru, jeho rána byla ale ve skrumáži těl sražena a skončila mimo.
     
    19:03
    Patrik Balcar se vrací na ledovou plochu, další přesilová hra zůstala bez využití a stav je tak stále nerozhodný.
     
    19:13
    Zdeněk Petráš dostal přihrávku na levou stranu, už byl ale v ostrém úhlu a Čeněk Novák si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    19:26
    Pavel Zajan se uvolnil na levé straně a z okraje kruhu zahrozil, jeho pokus byl nakonec sražen mimo tři tyče.
     
    19:48
    Závěrečné sekundy patří hostům, kteří se drží v útočném pásmu a horlivě se tlačí před brankoviště. Obrana Havlíčkova Brodu ovšem drží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Ačkoliv obě mužstva měla k dispozici řadu přesilových her, Bruslaři dokonce hráli chviličku proti třem hráčům Děčína, skóre se v ní neměnilo. V jedné z nejnebezpečnějších šancí se zjevil hned v úvodu Zdeněk Petráš, který ovšem troskotal na výborném zákroku Čeňka Nováka.

    Střely na bránu: 9:8

    Druhá perioda začne přibližně v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Vhazování jdou dnes lépe Děčínu. Vyhráli jej i na začátku druhé třetiny, nahození Dominika Málka ale skončilo zakázaným uvolněním.
     
    20:17
    Tomáš Semrád vypálil od modré čáry tvrdě, leč nepřesně. Odražený puk sbírají hosté a míří dopředu.
     
    20:29
    Lukáš Endál se uvolnil na pravé straně, zápěstím ale minul vzdálenější tyč. K odraženému puku se dostal Patrik Přidal, Lukáš Lavinger se ale stačil přesunout a pravým betonem jeho dorážku vyrazil.
     
    21:33
    Roman Navarra mířil dopředu středem hřiště. Měl proti sobě Kryštofa Kulhánka, kterého obejít nedokázal.
     
    21:57
    Luboš Voříšek našel před brankovištěm Jana Milfaita, ten to měl ale na dlouhou hůl a kotouč mu utekl z bekhendu.
     
    22:42
    V úvodu druhé části hry hýří větší aktivitou domácí. Petr Kuchta se dostal ke střele z pravé strany, Lukáš Lavinger jeho pokus ale vykryl.
     
    22:57
    Lukáš Endál znovu předvedl svůj výpad po pravé straně a natlačil se až před brankoviště, Lukáš Lavinger si ale věděl rady.
     
    23:17
    Bruslaři se po buly udrželi v útočném pásmu a okamžitě po vhazování vystřelil Jiří Kopic. Lukáš Lavinger jeho ránu vyrazil před sebe, k dorážce se ale nikdo nedostal.
     
    23:36
    Sudí po rozehrávce Havlíčkova Brodu chybně odpískali zakázané vhazování. Svůj omyl přiznali a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:07
    Bruslaře na chvilku sevřeli svého soupeře a tlačili se před brankoviště, obranný blok Děčína ale zafungoval a Lukáš Lavinger zasahovat nemusel.
     
    24:21
    Naopak se hosté sami dostali do rychlého protiútoku. Akce vedená po levé straně ztroskotala na připravené lapačce Čeňka Nováka.
     
    24:48
    Luboš Voříšek se dostal ke střele ze spodku pravého kruhu, Lukáš Lavinger se natlačil ke své tyči a střelu zblízka vychytal.
     
    25:12
    Na druhou stranu spěchal Daniel Volráb, který se uvolnil krokem do strany, Čeněk Novák s ním ovšem vybruslil a vykryl střelecký úhel.
     
    25:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hned z další akce se prosazují domácí a v Kotlině se poprvé mění skóre! Lukáš Endál uvolnil na levé straně DAVIDA VALU, jenž napřáhl na kruhu a jeho dělovka k bližší tyči zamířila nad beton Lukáše Lavingera! Asistence: Lukáš Endál, Tomáš Chlubna.
     
    26:40
    Kryštof Kulhánek čelil napadajícím útočníkům Děčína. Domácí bek ovšem nezazmatkoval, vrátil se za bránu a v klidu rozehrál.
     
    26:54
    David Michálek nahodil puk na bránu z pravé strany a Lukáš Lavinger raději nechal přerušit hru. Po přerušení ale časomíra běžela dál a vše teď řeší hlavní arbitr.
     
    27:30
    Časomíra se vrátila o několik sekund zpět a hra může pokračovat. Nahození Jiřího Kopice končí ve výstroji Lukáše Lavingera, hra je znovu přerušena.
     
    27:37
    Hra se teď hodně kouskuje. Sražená rána Havlíčkova Brodu skončila v ochranné síti. Čárový rozhodčí ještě kontroluje postavení hostující klece.
     
    28:05
    Medvědi se přesunuli do pásma Havlíčkova Brodu a na modré čáře napřáhl Dominik Málek. Čeněk Novák jeho ránu viděl a lapil ji do rukavice.
     
    28:35
    Kryštof Kulhánek nahodil puk do rohu kluziště. David Vala vyhrál sprinterský souboj s obráncem Děčína a odvolal tak signalizované zakázané uvolnění.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Balcar – 2 min., držení).
     
    28:58
    Medvědi začali oslabení dobře. Vyhráli buly a následně poslali kotouč až do pásma Havlíčkova Brodu.
     
    29:23
    Bruslaři mají problém s přechodu do útoku, čehož hosté využívají k dalšímu osvobození.
     
    29:56
    Jan Milfait nahazoval puk na bránu z pravé strany, jeho pokus byl ale zablokovaný. Děčín tak přešel dokonce do přečíslení, přihrávka na Jaroslava Haška byla ale nepřesná.
     
    30:31
    Bruslařům se konečně podařilo usadit v pásmu soupeře. Jenže Kryštofa Kulhánka vyrušili napadající útočník a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    30:46
    Patrik Balcar se vrací do hry, přesilové hry se dnes nedaří ani jednomu týmu. Bruslaři tak vedou stále o jedinou branku.
     
    31:34
    Havlíčkův Brod se nadechoval k další útočné akci, tu ale zhatila nepřesná rozehrávka. Po ní se píská pouze zakázané uvolnění.
     
    31:56
    A znovu. Domácí si připravovali prostor pro založení útočné akce, po zakázaném uvolnění se bude ale vhazovat po pravici Čeňka Nováka.
     
    32:23
    Hra má tempo, ale ve finální fázi jí teď chybí špetka přesnosti. Ani jeden z týmů se nedokáže dostat až do zakončení.
     
    33:05
    Oba celky soupeřily o kotouč za bránou Havlíčkova Brodu. Tam ale po zákroku zůstal ležet Tomáš Semrád a hra se přerušuje.
     
    33:22
    Po zmatcích v havlíčkobrodské obraně se dostal ke střele Jan Kaltenböck, jeho ránu od modré čáry vyrazil Čeněk Novák levým betonem.
     
    33:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    V Kotlině je vyrovnáno! Děčín tlačil svého soupeře a raduje se z vyrovnání! Po nahození Jana Kaltenböcka se puk od Romana Navarry odrazil před LUKÁŠE ZIKU, jenž pohodlně dorazil puk do poloodkryté klece! Asistence: Roman Navarra, Jan Kaltenböck.
     
    35:14
    Lukáš Endál se dostal do úniku, jeho bekhendové zakončení ale zastavil Lukáš Lavinger betonem! Domácí ještě pokračoval v akci a tlačil se před brankoviště, hostující obrana si ovšem poradila.
     
    36:21
    David Vala chyboval v obranném pásmu, čehož mohl využít Michal Oliverius. Ten se ale s pukem dostal do ostrého úhlu a Čeněk Novák jeho pokus pokryl.
     
    36:54
    Vstřelená branka vlila hostům čerstvou krev do žil a obrana Bruslařů má s nimi plné ruce i nohy práce.
     
    37:35
    Zdeněk Petráš se snažil překvapit Čeňka Nováka střelou z úhlu, brankář Havlíčkova Brodu se ale přitiskl ke své tyči, kde nezbylo žádné místo, kudy by mohl kotouč za jeho záda proklouznout.
     
    38:27
    Endál se svým typickým průnikem tlačil před hostující klec. Tam místo nebylo, tak ji objel a bekhendem hledal před brankoviště najíždějícího Miroslava Třetinu, ten byl ovšem pokrytý.
     
    38:35
    První útok Havlíčkova Brodu ukázal svoji sílu a znovu se řítil dopředu, na modré čáře jej ale zastavil ofsajd a domácí střídají.
     
    38:47
    David Michálek zachytil hostující rozehrávku a zadovkou přihrál Luboši Voříškovi. Ten chtěl puk mladému útočníkovi vrátit, přihrávka mu ale sjela z hole.
     
    39:27
    Druhá perioda se dohrává v pásmu Havlíčkova Brodu, děčínské nahození od modré čáry bylo ale sraženo vysoko do ochranné sítě a bude se vhazovat po Novákově pravé ruce.
     
    39:39
    Medvědi se dostali ven z pásma, ale zůstali v držení kotouče. Chtěli se rychle vrátit před bránu Havlíčkova Brodu, jejich snahu ale zastavuje ofsajd.
     
    39:47
    Podobná situace na druhé straně. Bruslaři chtěli ještě v závěrečných sekundách ohrozit hostující svatyni, zastavil je ale ofsajd.
     
    39:56
    Bruslaři byli na buly šikovnější a krkolomně se prokousali do útočného pásma, střela Petra Kuchty byla ale zablokována a letící oblouček zkrotil pod lapačkou Lukáš Lavinger.
     
    39:58
    Domácí znovu získali puk po vhazování a stačili ještě vystřelit. Tvrdá rána Tomáše Semráda od modré čáry ale mířila vedle a skončila na zadním hrazení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Začátek druhého dějství patřil partě z Kotliny, která se po nenápadné akci dostala do vedení. Střela Davida Valy zapadla nad Lavingerův pravý beton. Hosté ovšem zvýšili aktivitu a začali havlíčkobrodské obraně zatápět. Výsledkem bylo vyrovnání Lukáše Ziky. Před třetí dvacetiminutovkou je tak zápas stále otevřený.

    Střely na bránu: 19:16

    Třetí třetina začne přibližně v 18:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Tomáš Semrád se ihned po vyhrané buly pokoušel dopředu vyslat Miroslava Třetinu, na něj ale přihrávka neprošla.
     
    40:35
    Jaroslav Hašek přešel modrou čáru a z levé strany vyslal střelu zápěstím, kterou Čeněk Novák ukryl ve své výstroji.
     
    41:07
    Lukáš Lavinger vyrazil střeli Jana Milfaita z otočky a hosté otočili hru. Na modré čáře je ale zastavil ofsajd.
     
    41:21
    Filip Beneš se po pravém křídle prodral dopředu, jeho ránu z úhlu ale Lukáš Lavinger vytěsnil betony.
     
    41:36
    Domácí jsou v úvodu třetího dějství aktivnější. Od modré čáry pálil Vojtěch Šmíd, jeho ránu ale Lukáš Lavinger zastavuje.
     
    42:12
    Luboš Voříšek měl prostor na pravém křídle. Napřáhl a tvrdě vystřelil, Lukáš Lavinger jeho ránu vyrazil jen před sebe. Tam sjížděl Jan Milfait, který v rychlosti nedokázal dorazit puk do odkryté klece!
     
    42:46
    Bruslaři se stále drží v útočném pásmu, když puk zastavil Kryštof Kulhánek. Před bránu mířil David Michálek, jeho postup byl ale zastaven.
     
    43:07
    Děčín si může na chvíli oddechnout, podařilo se mu kotouč vyvést ven z pásma. Následné nahození od levého mantinelu končí ve výstroji Čeňka Nováka.
     
    43:39
    Medvědi bojovali o kotouč v rohu útočného pásma, v téhle minibitvě ale prohráli a kotouč vyváží Tomáš Chlubna.
     
    44:04
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a Lukáš Endál vystřelil z pravé strany, Lukáš Lavinger jeho ráno schoval ve své výstroji.
     
    44:45
    Patrik Přidal se protáhl kolem střídajících protihráčů a nabil mezi kruhy Lukáši Endálovi. Lukáš Lavinger jeho ránu zastavil, puk ale neměl pod kontrolou, přesto vleže puk do sítě nepustil!
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Hašek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    45:30
    Jan Milfait sám zavezl do útočného pásma, kde ho dobu držel, nakonec o něj ale přišel.
     
    45:49
    Zdeněk Petráš se tlačil do zakončení po pravé straně, David Vala ho ale za sebe nepustil. Hostující útočník následně vrazil do havlíčkobrodského gólmana.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Petráš – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    46:15
    Bruslaři po buly zůstali na puku a mohli kombinovat. Hosté ale jejich akci přerušili a osvobodili se.
     
    46:51
    Tomáš Semrád nahazoval puk na bránu přes klubko těl, kotouč ale až k Lukáši Lavingerovi neprošel.
     
    47:05
    Lukáš Endál tvrdě vypálil z pravé strany, po dorážce se pak marně natahoval Miroslav Třetina. Děčín dostal puk za modrou čáru.
     
    47:13
    Domácí se chtěli rychle vrátit zpátky, píská se ale ofsajd.
     
    47:45
    Luboš Voříšek si přichystal puk na střelu z vrcholku levého kruhu. Lukáš Lavinger si s ní nadvakrát dokázal poradit.
     
    47:49
    Zdeněk Petráš je zpátky na ledě, hosté se v kritické chvíli dokázali ubránit a výsledek zápasu je stále otevřený.
     
    48:08
    Hosté se po buly ujali kotouče a vyhodili jen jenom na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Lukáše Lavingera.
     
    48:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se ujímají vedení! Domácí zvládli buly, David Kozlík se obtočil s kotoučem kolem branky, Lukáš Lavinger jeho pokus vyrazil. Jenže k volnému kotouči se prodral PETR KUCHTA a dorazil jej k radosti domácího kotle do sítě! Asistence: David Kozlík, Filip Beneš.
     
    49:35
    Medvědi jsou stále pod tlakem. Teď útok Havlíčkova Brodu odvrátili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    49:59
    Roman Navarra se uvolnil na levém kruhu a jeho jedovatou ránu vyrazil Čeněk Novák jen před sebe. Tam ovšem nebyl nikdo v bílém, kdo by mohl dorážet.
     
    50:29
    Patrik Balcar vyjel z obranné pozice a od pravého mantinelu vyzkoušel pozornost Čeňka Nováka, který jeho pokus udržel ve výstroji.
     
    51:15
    Lukáš Endál ve středním pásmu nabral rychlost. Před bránu měl cestu zatarasenou, tak se vydal za ní, Lukáš Lavinger pak ale ucpal místo u své tyče a Endálovo zakončení zlikvidoval.
     
    51:48
    Lukáš Lavinger se musí mít stále na pozoru, Havlíčkobrodští teď zaútočili z pravé strany, ztroskotali ale na připraveném brankáři Děčína.
     
    Do ochozů Kotliny si na třetí klání čtvrtfinálové série našlo cestu 1142 diváků.
     
    52:55
    Bruslaři jsou stále aktivnější a domácí kotel se baví. Děčín ale nic nevzdává a jak jen ucítí šanci, hned peláší dopředu.
     
    53:51
    Po dlouhé hře ve středním pásmu se kotouče ujali hosté a zamířili před bránu Čeňka Nováka, na jejich cestě je ale zastavil ofsajd.
     
    54:05
    Hra se po další nepřesnosti znovu přerušuje. Té se teď dopustili domácí a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Čeňka Nováka.
     
    54:19
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi vyhráli buly v útočném pásmu čistě na Michala Oliveriuse. Ten pod hokejkou bránícího hráče přihrál ROMANU NAVARROVI, jenž v ideální pozici mezi kruhy trefil skulinku mezi betony domácího brankáře a je znovu vyrovnáno! Asistence: Michal Oliverius, Patrik Balcar.
     
    55:56
    Bruslaři se teď chvíli bránili, už jsou ale sami v útoku. Střela Tomáše Chlubny z pravé strany byla sražena, na branku se nedostala.
     
    56:50
    Přihrávku Lukáše Endála na Vojtěcha Šmída hosté vystihli a hnali se do přečíslení 3 na 1. Vedoucí branku měl na holi Roman Navarra, který už byl sám před domácím gólmanem, kterého si položil na led, pak ale kolem jeho betonu nezakončil mezi tři tyče!
     
    57:19
    Hra je přerušena a na ledě jsou opět pracovníci technických služeb, kteří vrtají novou díru do ledu, aby domácí branka seděla správně na svém místě.
     
    57:59
    Jaroslav Hašek si vybruslil na modrou čáru a vystřelil. Jeho pokus byl tečován mimo.
     
    58:19
    Tomáš Semrád hledal najíždějícího Jana Milfaita, před kterým se otevřel prostor. Ten ale na puk nedosáhl a píská se zakázané uvolnění.
     
    58:19
    Domácí střídačka se zlobí a sudí se omlouvají. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    58:29
    Děčín vyhrál buly a přesunul se do útoku. Lukáš Zika nahodil puk na bránu od modré čáry, kotouč skončil v lapačce Čeňka Nováka.
     
    58:47
    Patrik Balcar dvakrát pálil od modré čáry, oba jeho pokusy ale svým tělem zablokoval Petr Kuchta.
     
    59:20
    První útok Havlíčkova Brodu přešel do pásma soupeře, dlouho se tam ale neudržel.
     
    59:35
    Zdeněk Petráš se zjevil sám mezi kruhy a vyslal jedovatou střelu k levé tyče domácí klece, Čeněk Novák ji reflexivně vykopl levým betonem!
     
    59:56
    David Michálek se ještě v závěru tlačil dopředu, hostujíc obrana jej ale za sebe nepustila.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Petr Kuchta ve třetí třetině vystřelil Havlíčkovu Brodu vedení, jenže Děčín dokázal zásluhou Romana Navarry srovnat. V hektickém závěru třetí periody už branka nepadla a rozhodovat se bude v desetiminutovém prodloužení.

    Střely na bránu: 33:26
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Jako první ukořistili puk domácí. Jan Milfait jej zavezl do soupeřova pásma a přihrál Tomáši Semrádovi, jehož střela skončila v lapačce Lukáše Lavingera.
     
    60:42
    Lukáš Endál se zpoza brány natlačil až před brankoviště, zakončit ale nedokázal.
     
    61:04
    Lukáš Endál se znovu tlačil před bránu, proti němu ale stála trojice protihráčů, která jej tam nepustila.
     
    61:13
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Kaltenböck – 2 min., podražení).
     
    61:13
    Domácí trenér Václav Adam si vyžádal oddechový čas. Bruslaři mají jedinečnou možnost zlomit zápas na svoji stranu. Podaří se jim to?
     
    61:21
    Havlíčkův Brod získal puk z buly a může kombinovat. Tomáš Semrád si vyměňuje puk s Jan Milfaitem.
     
    61:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři využívají první přesilovou hru, ve které rozhodují nejen tento zápas, ale celou čtvrtfinálovou sérii! Lukáš Endál nabil na vrcholek pravého kruhu TOMÁŠI SEMRÁDOVI, jehož dělovka ze zastavila až v síti! Asistence: Lukáš Endál.
     
    Konec zápasu.
     
    Napínavé utkání končí vítězstvím Havlíčkova Brodu, který tedy ovládl celou sérii v poměru 3:0 na zápasy. Osudným se hostům stalo vyloučení Jana Kaltenböcka, po kterém si Bruslaři vzali oddechový čas a v početní převaze rozhodli. Autorem postupové branky je Tomáš Semrád.

    Před Děčínem je ale potřeba smeknout, že i za stavu 0:2 na zápasy bojoval až do poslední chvíle a favorizovaný Havlíčkův Brod při posledním kroku za postupem do semifinále pořádně potrápil.

    Střely na bránu: 36:26
     
    Fanoušci Havlíčkova Brodu si žádají hráče na druhou děkovačku. Ti právě teď míří ze šatny zpátky na led, toho už se náš přenos ale týkat nebude. Děkuji vám za pozornost, přeji úspěšný vstup do nového týdne a u dalších přenosů se s vámi těším na počtenou! (19:33:16)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 26. Vala (Endál, Chlubna), 49. Kuchta (Kozlík, Beneš), 62. T. Semrád (Endál) – 34. Zika (Navarra, Kaltenböck), 55. Navarra (Oliverius, Balcar)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj
    HC Děčín: Lavinger (Š. Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Kvaček, Chmel, Vaněk – Molnár (A), Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka, Filip Vrba – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský

    Diváci: 1142
    Havlíčkův Brod 3 0 Děčín
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 5:1
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Děčín - Havlíčkův Brod 3:5
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Děčín 3:2 po prodl.
    thejrc.org