Slavia – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 5:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:2 (0:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pondělí 19.03.2018, 11:00 • SC Horní Počernice-UMT • Juniorská liga – Čechy • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (13:06:02)
     
    Je dobojováno, domácí byli jasnými favority, přesto nedokázali vstřelit branku a na České Budějovice nestačili! Hosté vůbec poprvé v sezóně bodují na půdě soupeře, Pražané tak přišli o možnost nadstavbové části o titul. Zdramatizovat mohli v 70. minutě, neproměnili však pokutový kop. Nutno dodat, že to byla jediná střela Slavie, která směřovala mezi tři tyče!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Vše by mělo být v pořádku, hostující fotbalista se po kratším ošetření zvedl a vypadá to, že bude pokračovat. Víc už se nejspíše stejně nestane.
     
    89
    Hodně tvrdý souboj před pokutovým územím hostů, na zemi zůstal ležet Collin, se kterým to nevypadá vůbec dobře.
     
    88
    Hostující gólman dostal těžkou přihrávku, nic nevymýšlel, raději volil dlouhý odkop až do zámezí, domácí berou míč a rychle rozehrávají.
     
    87
    Další nepřesná střela zpoza velkého vápna. Luksch na svůj druhý úspěšný zákrok i nadále čeká, teď bude odkopávat od branky.
     
    86
    Po desátém rohu se Slávisté museli rychle vracet zpět, aby zastavili rychlý protiútok soupeře. To se jim nakonec podařilo.
     
    85
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná pětiminutovka, domácí mají tlak a kombinují, do zakončení se dostávají jen opravdu zřídka.
     
    84
    Ani ten však žádné nebezpečí pro hostující svatyni nepřinesl, sudí Franěk navíc pískal útočný faul v pokutovém území.
     
    83
    Střelecký pokus zneškodnila dobře postavená zeď, nakonec z toho bude devátý roh pro pražský celek, rozehrávat budou z levé strany.
     
    82
    Jedna z posledních příležitostí pro domácí na snížení skóre! Rozhodčí pískal faul za velkým vápnem, následuje přímý kop!
     
    80
    Hostující fotbalisté šli do dalšího brejku, čárový rozhodčí však signalizuje ofsajd, domácím už zbývá zhruba deset minut.
     
    79
    Hraje se poblíž brány Otáhala, což domácím vůbec nevyhovuje, Dynamo vybojovalo svůj už šestý rohový kop v utkání.
     
    78
    Budějovice teď dobře brání, navíc jsou nebezpeční z rychlých kontrů. Jeden takový teď zastavilo nedorozumění v rozehrávce.
     
    77
    Vzápětí se dostali i k hlavičce, ta však směřovala znovu mimo tři tyče. Domácí dnes pouze jednou vystřelili směrem na branku, bylo to u neproměněné penalty!
     
    76
    Tak možná teď, Pražané na pravé straně vybojovali rohový kop, bude to už jejich osmý roh v dosavadním průběhu dnešního utkání.
     
    75
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná čtvrthodina hry, domácí kombinují před velkým vápnem soupeře, do zakončení se však nedostávají.
     
    73
    Další útočný faul Dynama, domácí zase berou míč a rychle rozehrávají, příliš času jim už ale na nějaký obrat nezbývá.
     
    72
    Dlouhá přihrávka, na kterou už žádný z domácích hráčů zareagovat nedokázal. Fotbalisté Slavie se na sebe velmi hlasitě zlobí.
     
    71
    Domácí pokračovali v akci, po následném centru vznikl obrovský závar v pokutovém území soupeře, Budějovice se ubránily.
    70. Penalta
     
    70
    Míč si vzal na starost Michael Azilinon, ten však zamířil pouze na stranu, kam se vydal hostující brankář. Luksch chytá!
    70.
     
    70
    Obrovská příležitost pro domácí tým na snížení! Rozhodčí Franěk odpískal faul v pokutovém území, to znamená penaltu pro Slavii!
     
    69
    Těch nepřesností je na straně Pražanů zatím opravdu mnoho! Další nepřesný centr, který skončil v zámezí, odkopávat bude znovu Luksch.
     
    68
    Hosté kombinovali poblíž rohového praporku, zastavil je ale útočný faul, domácí fotbalisté berou míč a rychle rozehrávají.
     
    66
    Nejprve centr z pravé strany, poté z té levé. Ani v jednom případě se nikdo z hostujících fotbalistů k hlavičce dostat nedokázal.
     
    65
    Hraje se převážně na polovině pražského celku, tohle Dynamu vyhovuje. Hosté by vůbec poprvé v sezoně mohli bodovat na půdě soupeře!
     
    64
    Uvidíme, jak zareagují domácí, kteří v tuto chvíli prohrávají už o dvě branky. Navíc se téměř nedostávají do žádných větších šancí.
     
    63
    V hlavní roli znovu Sukisa. Fotbalista z Konga se v tuto chvíli nacházel až za obranou protivníka, byl mu odmáván ofsajd.
     
    61
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Obrovské zaváhání a nedorozumění mezi domácí obranou a brankářem Otáhalem. Tomu míč proletěl pod rukama, ELVIS MASHIKE SUKISA pak snad z metru trefil prázdnou branku a navýšil hostující náskok!
     
    60
    Pražané se ubránili, jenže hosté pokračovali v útočné akci, nakonec z toho bude další roh, tentokráte z druhé strany hřiště.
     
    59
    V těchto chvílích jsou to zase hráči Dynama, kteří jsou aktivnější. Momentálně vybojovali svůj třetí roh v utkání.
     
    57
    Útočný faul odpískán domácím, kterým se tohle rozhodnutí vůbec nelíbí, rozehrávat bude z poloviny hřiště hostující celek.
     
    56
    Vůbec poprvé ve druhé půli o sobě dali vědět také hosté, kteří to zkusili po pravé straně hřiště, nakonec dokázali vybojovat rohový kop.
     
    55
    Slavia pokračuje v obléhání hostující svatyně, centrovaný míč z levé strany nyní nenašel žádného z domácích fotbalistů ve vápně.
     
    54
    Dnes už snad pátá střela domácích fotbalistů z nějakých pětadvaceti metrů, která směřovala hodně vysoko nad branku!
     
    53
    Start druhé půle zatím jasně vychází domácím, kteří jsou aktivnější a svého protivníka téměř k ničemu nepouští. Stále však prohrávají.
     
    51
    To byla dobrá příležitost pro domácí! Balón ještě putoval před branku, kde by nějakých z hráčů Slavie uklízel do prázdné, na poslední chvíli zasáhli zadáci Budějovic!
     
    50
    Luksch dnes působí velmi jistým dojmem. Brankář Budějovic znovu přečetl záměr soupeře, vyběhl a a u míče byl jako první.
     
    49
    Rohový kop pro domácí hráče z levé strany hřiště, hostující gólman zasahovat nemusel, na první větší příležitost ve druhé půli stále čekáme.
     
    48
    Dynamo hned hrozí především z rychlých brejků, jeden takový teď nevyřešilo nejlépe, Pražané už zase uhánějí dopředu.
     
    47
    U míče zatím v podstatě jen domácí, kteří se snaží něco vymyslet. Zkoušeli to pomocí dlouhého balónu za obranu, Luksch vše vyřešil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka hry. Hosté vedou díky brance z pokutového kopu. Poté si oba celky vypracovaly několik slibných příležitostí, ovšem skóre se už neměnilo. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, která začne zhruba ve 12:03.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Vhazovat budou Budějovice na polovině hřiště, základní hrací čas se blíží ke svému konci, víc už se nejspíše nestane.
     
    44
    Na jedné straně odmáván ofsajd Dynama, na té druhé pískal hlavní rozhodčí Franěk ruku, závěr prvního poločasu se blíží.
     
    43
    Za obranou zůstal úplně trestuhodně jeden z domácích fotbalistů! Ten se ocitl tváří v tvář proti brankáři Lukschovi, hlavička letěla pouze doprostřed branky!
     
    42
    Slávisté to zkusili po pravé straně, k ohrožení hostující svatyně nedošlo, bude z toho ale další rohový kop pro domácí.
     
    41
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, balón teď proletěl malým vápnem domácích, nikdo z hráčů Dynama ho zasáhnout nedokázal!
     
    40
    Ostrý zákrok ve středu hřiště, rozhodčí ani nyní nevytahuje kartu, Puchel se těžce zvedá z trávníku a vypadá, že bude v pořádku.
     
    38
    Ke střele se z nějakých dvaceti metrů dostal Tomek. Ani jemu následný pokus vůbec nesedl a skončil snad pět metrů nad brankou!
     
    36
    Domácí rozehrávali další roh, tentokráte z levé strany. Míč se odrazil na hranici velkého vápna, následná střela skončila vysoko nad!
     
    35
    Další rychlý kontr pro hosty, přišel taktický faul domácích, Per Flo může být rád, že se celá situace obešla bez žlutého napomínání.
    34.
     
    34
    Byla z toho stoprocentní příležitost na straně Dynama! Míč proletěl vápnem, Nitrianský měl před sebou úplně odkrytou branku! Z nějakých čtyř metrů střílel po zemi, Otáhal se stačil vrátit a zachránit svůj tým od další inkasované branky!
     
    33
    Vypadalo to na odkop od branky, čárový byl jiného názoru, domácí budou z pravé strany rozehrávat svůj další rohový kop.
    31.
     
    31
    Velká šance také na druhé straně hřiště, za Otáhalem zvonila branková konstrukce, Dynamo pokračovalo v útoku, domácí se osvobodili za cenu odkopu do bezpečí!
     
    30
    To byla zatím největší příležitost Pražanů! Macháček se probíjel velkým vápnem, poté střílel na vzdálenější tyčku. Balón pouze proletěl kolem tyče!
     
    29
    Nitrianský na pravé straně centroval do vápna. K balónu se jako první dostal Otáhal, který rozehrál dlouhým výkopem.
     
    28
    Z toho nic nebylo, Dynamo se dostávalo do rychlého protiútoku, následná hlavička byla zbytečná, rozhodčí pískal útočný faul.
     
    27
    Výborný výběh předvedl Luksch, který byl u míče dříve, než jeho soupeř, domácí však o malou chvíli později vybojovali rohový kop.
     
    25
    Jeden z mála střeleckých pokusů domácích. Střela z nějakých pětadvaceti metrů mířila hodně vysoko nad hostující svatyni!
     
    24
    Byl to Puchel, který se po chvíli zvedl ze země a vypadá to, že bude naprosto v pořádku, hosté vhazují na polovině.
     
    23
    Na zemi teď na polovině hřiště zůstal ležet jeden z hostujících fotbalistů, který byl zasažen při vzdušném souboji loktem.
     
    22
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka hry, Dynamo stále vede, Nitrianský to zkoušel z dlouhé vzdáleností, Otáhal neměl velké problémy.
     
    21
    Hosté rozehrávali rohový kop z levé strany hřiště, jenže o míč přišli. Domácí se dostávali do rychlého kontru, ovšem celou situaci nevyřešili taktéž vůbec nejlépe.
     
    19
    Budějovice rychle rozehrály, balón směřoval za domácí zadáky, hra je znovu přerušena, čárový sudí totiž signalizoval ofsajd!
     
    18
    Švantner byl u balónu dříve, než jeho soupeř. Ten ve skluzu zasáhl pouze hostujícího fotbalistu, rozhodčí přerušuje hru a píská faul.
     
    17
    Slávisté teď napadali hodně vysoko, což se jim vyplatilo, získali balón a už rozvíjí další útočné snažení až od gólmana Otáhala.
     
    16
    Dlouhý aut do velkého vápna, před Otáhalem vznikl obrovský závar! Domácí se ubránili za cenu odkopu do bezpečí.
     
    15
    Několik osobních soubojů před velkým vápnem Budějovic, hosté se nakonec ubránili, budou vhazovat na polovině hřiště.
     
    13
    Dynamo teď drželo míč u rohového praporku, poté se dožadovalo autového vhazování. Rozehrávat bude nakonec Slavia.
     
    12
    Domácí se dostali do zajímavého přečíslení, balón putoval do pravého křídla, následně však přišel velmi nepřesný centr.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka hry za námi, Slávisté v posledních minutách převzali iniciativu a kombinují na polovině Budějovic.
     
    10
    První větší příležitost na straně Pražanů, na zadní tyči se dostali k hlavičce, která skončila vedle branky, zahraje si také Luksch.
     
    9
    Hodně velká drzost od domácího gólmana! Otáhal dostal složitou přihrávku a byl napadán útočníkem soupeře, přesto si ještě dovolil kličku. Nakonec mu to vyšlo!
     
    8
    Centrovaný míč propadl až na zadní tyčku, natahovali se po něm hned dva hostující fotbalisté, rozehrávat bude Otáhal.
     
    7
    Zatím až možná překvapivě jsou to fotbalisté v černých dresech, kteří jsou nebezpečnější, další standardka pro Dynamo!
     
    5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté pokutový kop využívají a dostávají se brzy do vedení! Míč si vzal na starost MILAN NITRIANSKÝ, který nedal domácímu brankáři žádnou šanci!
     
    4
    Rozhodčí Franěk přerušil hru a píská faul uvnitř pokutového území, bude z toho pokutový kop pro České Budějovice!
     
    3
    Hostující fotbalisté jsou zatím aktivní a přihrávají si, v tomto případě vybojovali velmi zajímavou standardní situaci!
     
    2
    Zatím se hraje převážně ve středu hřiště, oba celky teď kratší dobu kombinovaly, o míč však vzápětí ihned přišly.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Otáhal – Flo, Stropek (C), Azilinon, Čerňanský, Krejdl, Freit, Havránek, Macháček, Vilotič, Bjeloš
    Náhradníci: Drozda, Mitrano, Eichler, Havrda, Ljubanovič

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Nitrianský, Puchel, Mashike, Švantner, Tomek, Matoušek, Štifter (C), Pouček, Collin, Pořízek
    Náhradníci: Vávra, Malecha, Lindák, Kubata, Fišer

    Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar.
     
    První vzájemný zápas v této sezóně skončil nerozhodně 1:1. Tentokráte je jasným favoritem domácí celek. Dokáže potvrdit papírové předpoklady? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Domácím jde stále poměrně o dost. Před sebou mají ještě dvě utkání. Na šesté místo, které zajišťuje nadstavbovou část o titul, teď ztrácejí pět bodů, proti dnešnímu soupeři potřebují bezpodmínečně zvítězit. Mají výbornou příležitost proti poslednímu celku celé tabulky. Hosté mají dvanáct bodů, ovšem pozor! Všechny je získali doma, na venkovních hřištích zatím pokaždé prohráli.
     
    Hezký den přeji všem fotbalovým příznivcům. Juniorská liga má na programu úplně závěrečné kolo, v rámci kterého nás mimo jiné čeká také souboj, ve kterém SK Slavia Praha přivítá celek SK Dynamo Č. Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Štěpán Slovák

    Branky: 5. Nitrianský (pen.), 61. Sukisa

    Neproměněná penalta: 70. Azilinon (SLA), brankář Luksch zneškodnil


    SK Slavia Praha: Otáhal – Flo, Stropek (C), Azilinon, Čerňanský (65. Eichler), Krejdl, Freit, Havránek (80. Mitrano), Macháček, Vilotič, Bjeloš (65. Drozda)
    Náhradníci: Drozda, Mitrano, Eichler, Havrda, Ljubanovič

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Nitrianský, Puchel, Sukisa (84. Fišer), Švantner, Tomek (58. Malecha), Matoušek (75. Lindák), Štifter (C), Pouček, Collin, Pořízek (86. Kubata)
    Náhradníci: Vávra, Malecha, Lindák, Kubata, Fišer

    Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar

    Diváci: 100
    thejrc.org