HFK Olomouc – Rýmařov 0:1 (kon.) | Prostějov – Uničov 2:0 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
0:1 (0:1)
SK Jiskra Rýmařov
Středa 11.04.2018, 16:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice • Moravskoslezská fotbalová liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhém poločasu se dlouho snažili holičtí fotbalisté o zisk převahy, jenomže Rýmařov tentokráte koncovku duelu dokonale zvládl. Nováček MSFL, který dlouhodobě trpěl touto nezkušeností, nakonec přeci jen překonal snahy soupeře a defenzivním stylem hry nakonec získal veledůležitou výhru. Domácí naopak zapisuje hořké zklamání, v cestě za záchrano totiž znovu klopýtli. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:58:15)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Holice ještě stále usiluje o zisk převahy, jenže Rýmařov celkem bez potíží koncovku takticky zvládá. Kombinace na vlastní polovině tak Holici nedovoluje rázný zvrat duelu.
     
    90
    Hosté se rozhodli k dalšímu prostřídání řad. místo Radka Němce se na hřiště dostane Tomáš Němec.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Kameník si pohlídal svůj prostor před brankou a centr Horky si bez velkých problémů zkontroloval ve vzduchu. Rýmařov dostává míč pod svou kontrolu.
     
    88
    Holice i nadále presuje, jenomže výrazného výsledku nedosahuje.Tentokrát se ale přeci jen dočká standardní situace, takřka celá jedenáctka HFK míří do velkého vápna.
     
    87
    Holice se sice sympaticky snaží o napadání a další zvrat v utkání, v této chvíli je mu však snaha na chvíli upřena. Krejči byl totiž nachytán pomezním sudím v ofsajdu.
     
    86
    Tak tohle je velký zvrat! Ondřej Buček (HFK) obdržel červenou kartu za tvrdý zákrok na unikajícího Fialu, který unikal sám na branku. Zákrok byl nicméně na polovině hřiště.
     
    85
    Domácí jsou nadále v ofenzivní fázi hry dost nesourodí, Rýmařov tak nemá sebemenší problémy s obranou. Hostům stačí držet val těsně před hranicí šestnáctky.
     
    83
    Schmidt se nadvakrát snažil napálit míč přes rýmařovský blok ve vápně, nicméně úspěšným střelcem nebyl. Kameník tak ani nemusel zasahovat,o vše potřebné se postarali jeho spoluhráči v obraně.
     
    82
    Domácí si připisují celkem laciný ofsajd, kterého se dopustili po rozehrání přímého kopu. Rýmařov se s celou defenzivní zdí může znovu vysunout mimo vápno, rozehrávku si bere na starost Kameník.
     
    81
    Domácí tým výrazně sráží individuální chyby, které se postupem času kupí. Rýmařov tak i tentokrát celkem bez problému unikl dalšímu období holického presu, neboť i tentokrát míč skončil mimo hřiště.
     
    80
    Ondruška se objevil úplně sám v šestnáctce, odkud se mohl dostat k hlavičce. Vysoký centr jeho spoluhráčů byl však příliš vysoký, Horka tak může míč odpálit mim vápno. Rýmařov pokračuje v presu.
     
    79
    Furik měl na levé straně defenzívy pořádně starosti, neboť Buček znovu ukázal své rychlostní předpoklady. Hostující obranný val si ale poradil, Holice je donucena vhazovat od rohového praporku.
     
    78
    Voleskému se nakonec nepovedlo zpracování, čímž se hra znovu obrací. Rýmařov se po chvíli tvrdé obranné hry může dostat přes půlku, fyzický fond už ovšem hostům dost schází.
     
    77
    Schmidt se valil úplně sám na rýmařovskou branku, jenomže tváří tvář Kameníkovi selhal. Rýmařovský brankář si připisuje parádní zákrok levačkou! Následná dorážka už pak mířila z nohy Antla vysoko nad.
     
    76
    Holická obrana momentálně musí pořádně bránit, neboť Rýmařov začíná po obrobí útlumu i pořádně hrozit. Hanáci ale situaci zvládají, dokázali ubránit i další z mnoha soupeřových rohů.

    Johan Čáp

    Branky: 7. Šupák

    Karty:   29. Horák (RYM)   86. Buček (HFK)


    1. HFK Olomouc: Svoboda – Buček, Horka (C), Šichor, Dabič, Banasik, Voleský, Seibert, Juráš, Vichta, Antl
    Náhradníci: Kubica – Plesník, Spurný, Krejčí, Schmidt

    SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Němec, Fiala, Dydowicz, Furik, Kocúr (C), György, Šupák, Horák, Ondruška, Woitek
    Náhradníci: Baroš – Němec, Piroška, Hleba

    Rozhodčí: Žurovec – Škrobák, Páral

    Diváci: 153
    thejrc.org