Banská Bystrica – Košice 1:0 (po pr.)
po prodl.
HC´ 05 Banská Bystrica
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) Stav série: 4:1
HC Košice
sk Sobota 24.03.2018, 18:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak napokon boli šťastnejší v predĺžení domáci hokejisti, aj keď tomu predchádzalo veľmi diskutabilne vylúčenie na košickej strane. Predsa len však boli domáci počas predĺženia aktívnejší a tak počas presilovky rozhodol o postupe do semifinále po krásnej akcii Asselin. Banská Bystrica teda vyhráva toto stretnutie 1:0 a tak vyraďuje v tejto štvrťfinálovej sérii Košice 4:1 na zápasy. Dnes sme teda sledovali veľmi bojovné stretnutie, šance boli na oboch stranách, raz hral aktívnejšie jeden celok, raz zase druhý. Hostia zrejme cítia krivdu, pretože gólu predchádzalo kontroverzne vylúčenie, ale to už nie je v našej kompetencii toto posudzovať. Celkovo rozhodcovia v tomto zápase nasadili veľmi zvláštny meter, nevylučovalo sa vo veľa prípadoch, kedy by sa zrejme aj mohlo. Banská Bystrica teda ešte nevie s kým odohrá semifinálovú sériu, pre Košice sa tak už sezóna končí.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:13:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    74:14
    Banská Bystrica dala gól!

    Bystrica využíva presilovku a postupuje tak do semifinále! Košice sa dokázali oslobodiť z tlaku domácich, ale Banská Bystrica sa okamžite vrátila späť do útočného pásma, úspešnú prihrávku si na svoju hokejku prebral GUILLAUME ASSELIN a krásne z bekhendu prekonáva bezmocného brankára Lundström – 1:0!
    Asistencia: Éric Faile.
     
    73:10
    Domáci hrajú presilovku, okamžite sa usadili v útočnom pásme a snažia sa tak rozhodnúť toto veľmi dlhé stretnutie.
     
    72:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., hrubosť).
     
    72:58
    Češík strieľal na bránku hostí, následne sa Gábor natlačil pred brankára Lundströma a hra je prerušená. Určite ide nasledovať vylúčenie, ale ťažko povedať, na akej strane. Veľmi sa tam rozčuľuje Nagy, takže sa zrejme bude vylučovať na košickej strane.
     
    72:20
    Kubka stratil puk pred bránkou domácich, následne sa Koyš natlačil pred Lukáša a posielal puk na pravú stranu, ale tam ho už nikto z jeho spoluhráčov nedokázal usmerniť do domácej bránky!
     
    72:15
    Hostia sa stále držia pred domácou bránkou a obrana domácich má plné ruky práce. Košice hrajú teraz veľmi aktívne a domáci sa aj so šťastím úspešne bránia.
     
    71:48
    Dudáš nachadzoval puk na bránku domácich, ale nič zaujímavé to neponúklo. Košice sa však zakrátko dostávajú späť do útočného pásma.
     
    71:03
    Puk na svoje hokejky preberá hosťujúci celok, ale nedarí sa mu v prechode do útoku. Stále teda čakáme na gól v tomto zápase, ktorý už teda bude znamenať definitívny osud tohto stretnutia.
     
    70:52
    Košice sa dostali do rýchleho protiútoku, k veľmi tvrdej strele sa následne prepracoval Petráš, jeho zakončenie Lukášovi vypadlo a obrana domácich upratala puk do bezpečia.
     
    70:08
    Dopredu sa už postupne znova dostávajú domáci hokejisti, hostia sa tak teraz musia mať na veľkom pozore. Na oboch stranách už vidno, že im dochádzajú sily.
     
    69:41
    A opäť musel zasahovať brankár Banskej Bystrice! Ten však dobre zareagoval na odrazený puk pred jeho bránkou a tak hru prerušuje. Košice získavajú buly v útočnom pásme.
     
    69:05
    Do zakončenia na domácu bránku sa však teraz dostal Nagy, skúšal to strelou spoza obrancov, ale trafil iba pripravenú vyrážačku brankára Lukáša.
     
    68:37
    Aktivitu na svoje hokejky začína opäť preberať domáci celok, ale momentálne sa mu nedarí preniknúť pred bránku súpera.
     
    68:10
    Na pozore sa teraz musel mať aj brankár Lukáš, ale poradil si s nebezpečnou strelou od Klímu. Košice však získavajú buly v útočnom pásme.
     
    67:47
    Češík dostal výbornú prihrávku pred košickú bránku, ale nepodarilo sa mu následne prekonať brankára Lundströma, ktorý tak teraz zachránil svoj celok!
     
    66:24
    Domáci v plnom počte.
     
    66:15
    Košice sa však nemôžu dostať do útočného pásma, zrejme sa im tak už nepodarí využiť skrátenú presilovku.

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 75. Asselin (Faille)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš – Ďatelinka, Kubka, Mihalik, Pretnar, Gélinas, Delise, Brejčák, Tamáši – Hrnka, Bortňák, Brittain – Bártanus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Kabáč, Češík, Gabor
    HC Košice: Lundström – Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Michalčin, Vrábeľ – Miklík, Pacan, Nagy – Spilár, Suja, Jenčík – Kafka, Klíma, Šoltés – Hričina, Petráš, Koyš

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Peter Stano – Rastislav Gajan st., Róbert Gavalier – Jozef Vrábel

    Diváci: 2841
    Banská Bystrica 4 1 Košice
    #1 Sobota 17.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 3:2 po s.n. (1:0)
    #2 Neděle 18.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 2:1
    #3 Středa 21.03.2018 • 18:00
    Košice - Banská Bystrica 3:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 22.03.2018 • 18:00
    Košice - Banská Bystrica 0:3
    #5 Sobota 24.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 1:0 po prodl.
    thejrc.org