Montreal – Washington 4:6 (kon.) | Ottawa – Carolina 2:5 (kon.) | Florida – Arizona 4:2 (kon.)
New Jersey – Tampa 2:1 (kon.) | NY Islanders – Chicago 1:3 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:1 (kon.)
Columbus – St. Louis 1:2 (kon.) | Toronto – Detroit 4:3 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:1 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.)
konec
New Jersey Devils
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 25.03.2018, 00:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou. (03:55:19)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:12
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 6:35
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 1 střela, čas na ledě 14:13
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Keith Kinkaid (NJD) 36 zák., 1 gól, 97,2%
    2. Nico Hischier (NJD) 1+0
    3. Taylor Hall (NJD) 0+1
     
    Domácí publikum se raduje, Devils získávají díky Keithu Kinkaidovi důležité dva body – New Jersey i potřetí srazilo vedoucí celek konference!

    Devils se prosadili v první i druhé třetině, kdy branky dávali Nico Hischier a Kyle Palmieri. Keith Kinkaid inkasoval pouze v oslabení, a to z hole Ondřeje Paláta. Následně předvedl několik luxusních zákroků a stal se první hvězdou utkání.

    Střely na branku: 31:36 (11:14, 13:10, 7:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Tampa se následně dostala do pásma, kde ale nic nevymyslela. Damon Severson následně střílel přes celé kluziště, ale branku minul. Píská se tedy icing.
     
    58:40
    Prázdná branka byla v ohrožení! Blake Coleman neuspěl od pravého mantinelu z otočky, Travis Zajac z mezikruží napálil bránící hráče.
     
    58:19
    Domácí celek chtěl nyní osvobodit Stefan Noesen, jeho vyhození ovšem nikdo nezachytil a píská se icing. Andrej Vasilevskij zůstává na střídačce!
     
    57:34
    Keith Kinkaid je domácím hrdinou! To, co nyní chytil, proletí internetem. Ryan McDonagh již zakončoval do prázdné klece, ale americký brankář jej skvělým zákrokem hokejkou vychytal!
     
    56:31
    Pat Maroon nyní nezachytil rozehrávku svého celku a hra tak bude pokračovat po levici Keitha Kinkaida. Základní hrací doba se blíží ke svému konci.
     
    55:38
    Devils byli nebezpeční a po střele od modré čáry, kterou Vasilevskij vyrazil, dorážel do odkryté klece Pavel Zacha. Český útočník ovšem zakončil jen do boční sítě!
     
    54:52
    Podél levého mantinelu se domácí pokoušeli dostat do útoku, kotouč ovšem skončil na střídačce a pokračovat se bude hrou ve středu ledové plochy.
     
    54:27
    Brian Gibbons nyní aktivně napadal rozehrávku Tampy Bay a málem překvapil Vasilevského v brance. Ruský brankář ale odražený kotouč pokryl a spustil poslední komerční přestávku utkání.
     
    53:23
    Sami Vatanen poslal do útoku Blakea Colemana, jenž mohl postupovat sám do útoku, ale byl zastaven rozhodčími kvůli ofsajdu. Později se ukázalo, že o ofsajd nešlo.
     
    53:05
    Hra pokračovala dalším závarem před brankou Kinkaida, do zakončení se ovšem Blesky nedostaly. Devils následně vyhodili až k Vasilevskému.
     
    52:16
    Podél levého mantinelu si najel do pásma Anthony Cirelli, jenž to zkoušel pokusem z úhlu. Kinkaid si ovšem pohlídal mezírky a kotouč ukryl pod svou lapačkou.
     
    51:17
    Johnson našel parádní přihrávkou najíždějícího Millera, který přihrávku jen tečoval. Kotouč ovšem skončil jen mimo branku, hosté ovšem nadále aktivní.
     
    50:05
    Ryan McDonagh dostal nabito před levým kruhem a hned zakončoval. Bývalý kapitán největšího rivala domácích ale zakončoval jen do připraveného Kinkaida.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 18. Hischier (Butcher, Müller), 31. Palmieri (Zacha, Hall) – 45. Palát (Sergačjov, B. Point)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Müller – Hall, Hischier, Bratt – Maroon, Zacha, Palmieri – Coleman, Zajac, Noesen – Grabner, Boyle, Gibbons.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Hedman, Strålman, McDonagh, Girardi, Coburn, Sergačjov, Šustr – J. T. Miller, Stamkos, Kučerov – Palát, B. Point, T. Johnson – Killorn, Cirelli, Erne – Gourde, Kunitz.

    Rozhodčí: Pollock, Rehman – Nowak, Miller
    ocianews.com