Toronto – Buffalo 2:3 (kon.) | NY Islanders – Florida 0:3 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:1 (kon.)
Tampa – Arizona 1:4 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – Detroit 4:2 (kon.)
Chicago – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Vegas – Colorado 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 27.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Baráž o extraligu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:50:44)
     
    Střely na branku: 25 – 30
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté nakonec vítězí 3:1 a v baráži o účast v extralize si tak připisují veledůležité tři body. Ve dvaačtyřicáté minutě se z prostoru mezi kruhy trefil Peter Jánský a Litvínov šel do tříbrankového trháku. Jenže hráči Karlových Varů ještě v devětačtyřicáté minutě vykřesali jiskru naděje, když se trefil Dávid Gríger. Náskok domácích už ale dohnat nedokázali. Hosté, kteří na led Litvínova jeli s cílem bodovat, nakonec zůstávají bez jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Rachůnek vybojoval puk a z pravé strany vyslal střelu, která ale končí na obraně domácích. Už to vypadá, že se nic nestane a zápas spěje do svého konce.
     
    59:06
    Plutnarovi utekl puk do středního pásma a Vary se tak zatím nemohou dostat k powerplay. Domácí hrají v pohodě a hru nekomplikují. Puk mají na svých holích a ještě to zkusí před Novotným.
     
    59:01
    Michael Petrásek znovu raději podržel hru, puk ukryl pod svojí lapačkou a znovu se přerušuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    58:25
    Filip Novotný si připisuje další zákrok, když na něho jedovatou střelu vyslal Daniel Sörvik. Hned na to poslal své spoluhráče do útoku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Domácí vyhazují puky co nejdále od Petráskovy branky a snaží se bránit svůj hodně nadějný výsledek.
     
    57:18
    Domácí vyhodili kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Zatím znovu hosty nepouštějí na kontaktní branku.
     
    56:39
    Marek Baránek vložil hůl do nebezpečné střely Tomáše Rachůnka a obranným zákrokem tak pomohl vlastnímu brankáři.
     
    56:06
    Michael Petrásek uklidnil hru, sklapl kotouč pod svojí lapačku a před dotírajícími hosty tak uspěl. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    Utkání dnes sleduje 5 342 diváků.
     
    55:16
    Z prostoru mezi kruhy střílel Jakub Černý, ale jeho dělovka skončila jen na hrudi Filipa Novotného. Byla to střela po další chybě hostující obrany.
     
    54:38
    František Lukeš chtěl sebrat kotouč za vlastní brankou, kde byl i Petrásek. U něho dotíral jeden z hostů, nakonec to ale pro domácí dobře dopadlo.
     
    53:43
    Frolovo nahození kryje Filip Novotný a poté posílá puk zase zpět svým spoluhráčům. Ti se znovu snaží dostat se do blízkosti branky, kterou hájí domácí Michael Petrásek.
     
    53:01
    Domácí kontrolují hru a do bezhlavých útoků se nehrnou. Nyní nahodil puk do útočného pásma Juraj Mikúš a jeho tým tak jde střídat.
     
    52:19
    Nahozený kotouč do obranného pásma Varů převzali hosté a hned bez čekání míří do útočného pásma. Na to, aby s utkáním ještě něco udělali, jim zbývá něco málo přes sedm minut.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. V. Hübl (J. Mikúš, F. Lukeš), 29. Matoušek, 42. Jánský (V. Hübl) – 49. Gríger (Skuhravý)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Šesták, Frolo, Gula (A), Z. Sklenička, Sörvik, Baránek, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jánský, V. Hübl, F. Lukeš – Jícha, Válek, Jurčík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

    Rozhodčí: Hejduk, Kika – Frodl, Komárek

    Diváci: 5 342
    thejrc.org