Poruba 2011 – Šumperk 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Jablonec n/N 4:6 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:3 (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:0
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Čtvrtek 29.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kotlina je teď ozářena červenými světlicemi a hráči si společně s fanoušky užívají děkovačku po vyhraném semifinále. Té už se náš přenos ale netýká. Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil a popřál vám krásné velikonoční svátky. U dalších přenosů se s vámi těším na počtenou. (20:38:37)
     
    Diváci v Kotlině viděli pořádné drama. Vojtěch Šmíd byl potrestán pro vyhození puku rukavicí přes plexisklo za zdržování hry a Žihadla si v přesilové hře vytvořila dobré příležitosti. Jenže domácí se s vypětím všech sil ubránili a byli dál ve hře. Nakonec se sami prosadili. Miroslav Třetina vyhrál buly na Lukáše Endála, a ten poslal Bruslaře do kvalifikace o postup do WSM ligy.
     
    Konec zápasu.
     
    65:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři postupují do kvalifikace o postup do WSM ligy! Miroslav Třetina vyhrál buly čistě na LUKÁŠE ENDÁLA, jehož rána propadla hostujícímu gólmanovi mezi rukou a tělem až do sítě! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    65:29
    Luboš Voříšek si neporozuměl s Davidem Michálkem, kotouče se ale ujal Tomáš Semrád a nahodil puk na Jana Brože, který přerušuje hru.
     
    64:44
    Kotouče se ujal Peter Pucher a krásně se prokličkoval až před branku Havlíčkova Brodu, kotouč mu domácí odebrali až v poslední chvíli a Čeněk Novák přerušuje hru.
     
    64:16
    Před Janem Milfaitem se otevřel prostor na levém křídle, jeho rána z nápřahu ale mířila mimo.
     
    63:37
    Vojtěch Šmíd opouští trestnou lavici, Bruslaři tuto kritickou chvíli přežili.
     
    63:35
    Petr Krutiš hledal před brankovištěm postaveného Ladislava Rytnauera, Kryštof Kulhánek jeho přihrávku ovšem zastavil.
     
    63:30
    Bruslaři se potřetí osvobodili, teď se ale musí bránit náporu Žihadel. Střelu Romana Čermáka z pravého kruhu vyrazil Čeněk Novák do ochranné sítě.
     
    62:34
    Hostům se nedařilo vytvořit střeleckou pozici. Z mezikruží to zkusil Ladislav Rytnauer, jeho rána ale zablokoval Miroslav Třetina a puk míří opět na druhou stranu kluziště.
     
    61:46
    Peter Pucher přihrál přes šířku kluziště Ladislavu Rytnauerovi, jehož ránu z první Čeněk Novák vyrazil. Domácí se následně osvobozují.
     
    61:37
    Moravským Budějovicím se naskýtá početní převaha čtyř proti třem, hosté si před touto klíčovou chvíli berou oddechový čas.
     
    61:37
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Šmíd – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    61:27
    Hosté se dlouho drželi v pásmu Havlíčkova Brodu, nemohli se ale odlepit od mantinelu. Až teď na vrcholku pravého kruhu napřáhl Jiří Wasserbauer, jehož ránu Čeněk Novák kryje.
     
    60:18
    Hosté byli na buly úspěšnější, jejich rozehrávka byla ale kostrbatá a do útočného pásma se Žihadla nedostala.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla. Ztrátu Havlíčkova Brodu smazal Filip Beneš, pak už ale žádná branka nepadla, i když se hrálo po většinu času pouze na jednu stranu. Hosté se dostali do šancí až v závěru periody, o to byly ovšem jejich příležitosti nebezpečnější.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 31. Přidal (Endál, Třetina), 37. Kopic (T. Semrád), 45. Beneš (Kozlík), 66. Endál (Třetina) – 15. Krutiš (Salák, Wasserbauer), 34. Rytnauer (Juráň), 36. J. Bulín (Rytnauer, Krutiš)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis, Lacina – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kozlík, Beneš – Ludvík, Šuhaj
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka

    Rozhodčí: Tomáš Battěk, Daniel Jechoutek – Radek Špringl, Michal Tasch

    Diváci: 1713
    Havlíčkův Brod 3 0 Mor. Budějovice
    #1 Neděle 25.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 3:2
    #2 Úterý 27.03.2018 • 18:00
    Mor. Budějovice - Havlíčkův Brod 4:5
    #3 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 4:3 po prodl.
    thejrc.org