Ústí n. L. – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 5:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
5:1 (2:1)
FK Třinec
Pátek 30.03.2018, 14:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Hradec dnes zasouženě vítězí nad Třincem 5:1 a připisuje si do tabulky další tři body, které by už mohly znamenat další posun v tabulce. Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou. (15:50:59)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jiří Miker (FC Hradec Králové).
     
    90+1
    Nastavují ser dvě minuty.
     
    89
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Na páté brance domácích má lví podíl Otto Urma, který vybojoval v souboji balón a z posledních sil ho dopravil do vápna na JIŘÍHO MIKERA, který se v pádu premiérově prosazuje ve druhé české nejvyšší fotbalové soutěži – 5:1!
     
    87
    Hradecká tutovka! Martan dostal z pravého křídla míč na penaltu pro Schwarze, který ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče!
     
    85
    Ottmar si ještě musel připsat jeden zákrok, a to proti nebezpečné střele jednoho z hostujících hráčů, který mířil k levé tyči. I když domácímu brankáři nepatrně vypadl míč z náruče, nakonec ho do ni rychle schoval zpět.
     
    83
    Hostující Masař dostává žlutý kartónek, protože po střetu se Schwarzem přifilmoval pád.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Filip Zorvan.
     
    80
    Utkání už je hodně pravděpodobně rozhodnuto, Hradec se ale stále útočně snaží a čtyři branky mu nestačí, jako třeba nyní, kdy drží hru hodně blízko branky Třince.
     
    79
    Střídající Janošík je poměrně vidět, nyní si navedl míč po pravé straně a snažil se oslovit někoho ze spoluhráčů. Jeho centr byl ale přetažený a Martan ho následně pustil mimo hrací plochu.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Jiří Miker.
     
    76
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Václav Juřena, přichází René Dedič.
     
    74
    Hostující Janošík se dostal ve vápně Hradce nečekaně k odraženému míči a směrem na Ottmara se ho snažil dostat ještě s přispěním odskoku od trávníku. Nebezpečné to však nebylo.
     
    72
    Hra se nyí přerušila, na zemi totiž zůstal ležet jeden z domácích hráčů, nebude se ale jednat o nic vážného a pokračovat se bude po chvilce dále.
     
    71
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Marek Čelůstka, přichází Tomáš Masař.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Funda, přichází Marek Plašil.
     
    69
    A další tyč! Kvída si vyskočil na rohový kop a trefil opět levou stranu konstrukce třinecké brány!
     
    68
    I když se Třinec snažil udržet hru v útoku, míč nakonec přes Pázlera putoval už na polovině Slezanů na Martana a ten s přispěním Palečka zřejmě nepatrně označkoval levou tyčku. Bude to roh.
     
    66
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A hned z následující akce dostal míč Adam Vlkanova na hranici pokutového území, kde ho přes obranu procpal Petr Schwarz a zcela osamocený JIŘÍ FUNDA už nemohl netrefit prázdné zařízení – 4:1!
     
    65
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Tomáš Hykel, přichází Martin Janošík.
     
    64
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    JAN PÁZLER nedal třineckému brankářovi šanci a střelou do středu branky svým druhým gólem v utkání vrací Votrokům dvougólový náskok – 3:1!
     
    63
    Balon si už staví domácí střelec Pázler a hra bude za malou chvilku pokračovat.
     
    62
    Po rohovém kopu Hradce se jeden z hostům ve vzduchu dotkl viditelně míče a bude to pokutový kop pro domácí!
     
    59
    Hradec je u balonu a snaží se něco vymyslet tentokrát on, míč na Pázlera ale k odkryté pravé tyči nemohl projít, protože ho moc dobře viděl bránící vracející se hráč.
     
    57
    Druhý poločas je zatím v režii hostů, kteří se ženou vehemetně za vyrovnáním, leč jim pořádná šance stále chybí. Hradec ale dobře brání a Třinec se tak pohybuje převážně kolem vápna.
     
    54
    Na hranici vápna do kulatého nesmyslu trkl Čelůstka, který nebyl příliš hlídaný. Svoji příležitost ale mezi tři tyče neusměrnil a vykopávat tak bude Ottmar.
     
    53
    Přímý kop nyní uvidíme směrem k brance Hradce, hosté si ale balon staví až u středové čáry, bude se tak jistě jednat o centr.
     
    51
    Třinec dlouho držel míč ve vápně domácích, až se nakonec odrazil přímo do kroku Janoščina, který ale z velké příležitosti přestřeluje domácí branku!
     
    49
    I když míč na první pohled směřoval úplně mimo branku, nakonec se zatočil pod břevno a Paleček tak musel rychle zasáhnout. Tak se mu ale povedlo úspěšně.
     
    48
    Na druhé straně se bude pokračovat přímým kopem, míč si staví Urma, který možná bude rovnou mířit mezi tři tyče.
     
    47
    Třinec začal druhý poločas hodně aktivně a před brankou Hradce už byl dvakrát i menší rozruch, ke koncovce ale ještě nedošlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a pro přihlížející diváky to vůbec nebylo špatných pětačtyřicet minut. Hradec se totiž po dvou pěkných akcích dokázal dostat do vedení, a když Třinec dokázal z nenápadné akce snížit, bude druhý poločas alespoň o to zajímavější!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ve vápně leží dva hráči Třince a je pískán faul, to bude navíc pro první poločas vše.
     
    45+1
    Martan byl na pravé straně ještě faulován a Hradec tak kopal přímý kop, ten končí ale na rohovém kopu.
     
    45
    Vlkanova se snažil oslovit nabíhajícího Pázlera, míč však směřoval pouze na bránícího hráče, Hradec ale zůstává v útoku.
     
    43
    Další snažení hostů končí v ofsajdové pasti, Ottmar tak pochopitelně nikam nespěchá s následující rozehrávkou.
     
    42
    Slezané jsou najednou na koni, po rychlé akci pravou stranou hřiště skončil balon jen kousek vedle levé tyčky domácí branky.
     
    40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe je tu snížení! Zřejmě Jiří Janoščin vyslal balon za obranu Hradce a VÁCLAV JUŘENA pak před rychle vybíhajícím Radimem Ottmarem dopravil míč do sítě – 2:1!
     
    38
    Urma zastavuje hostující akci a po faulu u půlící čáry dostává žlutý kartónek.
     
    36
    Na hřišti se toho skutečně moc neděje, oba celky se nyní snaží o balon bojovat ve středu hřiště, kde ale dochází k častým ztrátám a to směrem dopředu nepovede.
     
    33
    Další pěkná souhra Votroků! Urma proběhl po levé straně a následně cetroval do pravé strany velkého vápna, tam už si naběhl Martan a jeho prudká hlavička k tyčce práskla do rukavic Palečka!
     
    31
    Slova se po kratší odmlce ujímá zase Hradec, který se nyní snaží kombinačně dostat přes dobře rozestavenou defenzivu Třince, co vymyslí?
     
    29
    Za středovým kruhem nyní natáhl hostující Bedecs, jeho rána měla pořádnou razanci, chyběla ji ale přesnost a Ottmar tak bude pouze vykopávat.
     
    27
    Opravdu se toho moc neděje, každopádně poslední chvilky patří trošku více Třinci, který se snaží postupně dostávat více k brance Východočechů. Na jejich pořádnou koncovku ale zatím čekáme.
     
    25
    U branky Hradce trochu změna, na dobrý centr si naskakoval Hykel, jenomže byl dobře tísněn Martanem a následná koncovka tak šla hodně nad.
     
    23
    Opět se toho příliš neděje, hra se přesunula do středu pole, kde se toho zase tolik neděje. Tak uvidíme, jak se budou následující minuty vyvíjet...
     
    21
    Zády k brance stál hostující Juřena, nakopnutý míč tak nedokázal usměrnit příliš dobře a hradecký brankář tak u své pravé tyče nemusel předvést složitý zákrok.
     
    20
    Před vápnem Třince natáhl Schwarz, skákavý míč šel však dva metry nad branku, Paleček se tak pouze ohlédl.
     
    19
    U Ottmara nyní byl trochu rozruch, o nic závažného se ale opět nejednalo, protože míč stihla odvrátit hradecká defenziva až ke středu hrací plochy.
     
    17
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    K přímému kopu se postavil Jan Pázler, který tvrdou ranou k pravé tyči poslal Lukáše Palečka na zem, ten míč sice dobře dokázal vyrazit, rychlík ADAM VLKANOVA si ho ovšem hned našel a dorazil do branky – 2:0!
     
    16
    Votroci se nakonec směrem k brance Třince vydali pořádně až po chvilce a hned to končí taktickým faulem hostí, na řadu tak přijde přímý kop, ovšem až ze střední vzdálenosti.
     
    14
    Hosté měli rohový kop, ten však příliš nebezpečí neznamenal a dopředu se tak vrací Hradečtí. Co vymyslí nyní?
     
    12
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Adam Vlkanova parádně prošel přes levou stranu hřiště, když už byl ve vápně, zasekl si bránícího hráče, a dloubnutý míč před málé vápno poté hlavou z první uklízel do sítě JAN PÁZLER. Domácí se tak po skvělé souhře dostávají do vedení 1:0 a hradecký útočník zaznamenává svoji letošní třináctou trefu!
     
    10
    Oproti předcházejícím minutám se nyní skoro nic neděje, hra se přestěhovala blíže k brance Hradce, Ottmar však může být zatím zcela v klidu.
     
    8
    Standardní situaci zakončoval hlavou Čech, i když byl úplně osamocený, nedokázal míč zatlačit pod břevno. Odkopávat bude Paleček.
     
    7
    Vlkanova vykoupal na hranici pokutového území dvojici třineckých hráčů a postupoval směrem k brance, bude to roh!
     
    6
    Na druhé straně se prohnal po pravém křídle Martan, přihrávka mu však nesedla a o balon se tak postaral tentokrát obrana Třince.
     
    5
    Ižvolt ze středu pole vyslal přízemní kolmici na nabíhajícího Buchvaldka, který se ve vápně nerozmýšlel a rychle posílal kulatý nesmysl někam do prostoru penalty. Tady však nikdo z hostů už nedokázal být včas!
     
    3
    Ani Třinci se však nepovedlo nic pořádného, obrana domácích zapracovala dobře a míč po chvíli získala zpět do své moci.
     
    2
    Domácí začali aktivně a snažili se vyvořit první pořádnou příležitost, jenomže to nakonec skončilo útočným faulem a míč se tak stěhuje na kopačky Slezanů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré páteční sváteční odpoledne z Hradce Králové!
    Aktuální 20. kolo Fortuna národní ligy dnes zavítá i na východ Čech, domácí celek totiž přivítá Třinec, který stále bojuje o co nejlepší umístění ve své novodobé historii klubu. Vždyť Slezané jsou momentálně na třetí příčce, se stejným bodovým ziskem jako druhá Příbram, která má sice zápas k dobru, ale to nic nemění na tom, že Votroky dnes přijede prověřit hodně kvalitní soupěř. Domácí se zatím v tabulce nenechází na pozicích podle svých představ, do střetnutí však půjdou ze sedmé pozice a především posíleni hubenou výhrou (1:0) z východočeského derby!
     
    Oba celky se střetly už v 6. kole, zápas toho ale pro oko diváka příliš atraktivního nepřinesl. Soupěři se totiž rozešli za stavu 0:0 a bodový zisk si tak rozdělili.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 12. Pázler, 17. Vlkanova, 64. Pázler (pen.), 66. Funda, 89. Miker – 40. Juřena

    Karty:   38. Urma (HKR), 90+1. Miker (HKR) – 83. Masař (TRI)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Pajer, Čech, Kvída, Urma – Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (70. Plašil) – Vlkanova (82. Zorvan), Pázler (78. Miker).
    Náhradníci: Lindr – Zorvan, Plašil, Miker, Šípek, Súkenník, Eliáš.

    FK Třinec: Paleček – Velner, M. Čelůstka (C) (71. Masař), Reintam, Bedecs – R. Vaněk I., Janoščín, Ižvolt, Buchvaldek, Hykel (65. Janošík) – Juřena (76. Dedič).
    Náhradníci: Adamuška – Celba, Joukl, Šumbera, Masař, Janošík, Dedič.

    Rozhodčí: Houdek – Lakomý, Dohnálek
    thejrc.org