Brno – Karviná 0:0 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
Teplice – Sparta 1:1 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
0:0 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 31.03.2018, 15:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • HET liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Brno po reprezentační přestávce čekají dvě domácí utkání po sobě. V tom prvním přivítá Karvinou, která je na tom v tabulce o čtyři body a šest míst lépe.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Zbrojovka bude v utkání napravovat především nevydařené poslední domácí utkání s Mladou Boleslaví, v němž nezachytila vstup do utkání a hosté třemi góly v první půlhodině stanovili konečný výsledek utkání. Otázkou je, jakou sestavu domácí trenér Roman Pivarník nasadí – vedle reprezentantů Kratochvíla, Růska a Krejčího, kteří absolvovali náročný program v národních výběrech, není jistý start Jana Poláka, jenž právě z utkání s Mladou Boleslaví v jeho průběhu odstoupil.

    Domácí se přes týden snažili zapracovat především na ofenzivě. Nejen, že jsou, co se počtu vstřelených branek týče, nejhoršími v lize, ale také v posledních dvou zápasech vůbec neskórovali a celkově jim na jaře ke čtyřem bodů stačily dvě branky. Jejich nejlepší a nejaktivnější střelec Škoda zatím gólově mlčí.
     
    MFK Karviná

    Karviná na jižní Moravu přijíždí na jaře neporažená, s devíti body a stejným počtem vstřelených branek. V posledním utkání remizovala v Olomouci, která zde na Srbské zatím jako jediná letos nechala všechny body. V reprezentační přestávce se tým trenérů Muchy a Kopeckého zaměřil v první části na fyzickou kondici, v té druhé pak na herní situace.

    Hosté se tak pokusí vylepšit svou bilanci z venkovních zápasů – z celkových dvaatřiceti bodů jich jen šest vyválčili na hřištích soupeřů, přičemž první výhru zaznamenali teprve v prvním jarním kole na hřišti Mladé Boleslavi, kterou nyní vede Jozef Weber, jenž byl při posledním utkání s Brnem ještě trenérem Karviné.
     
    Při posledním utkání na královopolském stadionu v prosinci 2016 měla Karviná po brance někdejšího hráče Zbrojovky Jana Šislera na dosah všechny body, ve druhé minutě přidaného času ale inkasovala po hlavičce Lukáše Vraštila a oba týmy se tak rozešly smírně po remíze 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský – Sedlák – R. Acosta, Michal Škoda, Kratochvíl, Juhar – Zikl.
    Náhradníci: Halouska – Sukup, L. Krejčí, T. Pilík, Ashiru, Růsek, Bazeljuk.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Eismann (C), Hošek, Dreksa, Čolić – Šisler – Kalabiška, Budínský, Janečka, Voltr – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Lingr, Štepanovský, Weber, Letić, Panák.

    Rozhodčí: Berka – Hájek, Flimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám odstartovalo. Brno bude chtít prolomit svou nepříliš dobrou formu z posledních utkání. Naopak Karviná na ní bude chtít navázat. Na jaře nehraje vůbec špatně.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Milan Lutonský (FC Zbrojovka Brno).
     
    7
    Omlouváme se za technické problémy, odteď již pojede textový přenos bez větších problémů. U míče jsou hostující hráči, kteří v těchto chvílích kombinují na vlastní polovině.
     
    8
    U míče ale dlouho nezůstali, jelikož je o něj obrali domácí hráči. Ti se hnali do rychlého útoku a vše skončilo centrem Juhara do pokutového území. Zde byl odvrácen míč na rohový kop.
     
    9
    Z toho ovšem žádná větší šance nevznikla. Karviná se bez větších potíží ubránila, a nakonec bude rozehrávat od své vlastní branky.
     
    9
    A Karviná se rychlým útokem dostala až do zajímavé pozice. Lukáš Budínský si naběhl s míčem do ideální palebné pozice, ovšem střela mu nesedla a míč letěl vysoko nad.
     
    10
    Po autovém vhazování hostů proběhlo několik těsných soubojů kousek za polovinou hřiště. Nakonec je karvinskému hráči odpískána hra rukou.
     
    11
    Jihomoravští fotbalisté měli k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti. Přesto přilétl centr až do pokutového území, kde to karvinská obrana bez větších potíží zvládla. U míče jsou hosté.
     
    12
    O něco aktivnější jsou zatím brněnští hráči. Ti se dostali k zakončení. Konkrétně to byl Acosta, který pálil z hranice velkého vápna. Jeho střelu lapil Le Giang. Přesto nešla mezi tři tyče.
     
    13
    Po delší době se dostali do útoku také hráči v bílých dresech, jenže dlouho u míče nezůstali. Je jim odpískán ofsajd a Melichárek mohl vykopávat od své brány.
     
    14
    Hostující obránce odpálil míč před dotírajícím protihráčem jen do autu a Brno u něj zůstane. Z následné rychlé útočné akce ale ni nebylo.
     
    15
    Centr do pokutového území dokázala obrana hostujícího týmu odvrátit a Karviná se na míči chvíli udrží, jelikož je pískán faul na půli hřiště.
     
    16
    První nebezpečná akce v zápase! Juhar nacentroval míč, který sice obrana odvrátila, jenže přesně na nohu Acosty, který napálil jen břevno! Nádherná rána z první.
    16. Acosta trefil pouze břevno
     
    18
    Brněnští fotbalisté se dostali do rychlého protiútoku, když obrali Karvinou o míč na obranné polovině. Centr do pokutového území byl sražen na rohový kop.
     
    18
    Další velká šance domácích po zmatkách v obraně hostí! Zase Acosta pálil z první, ovšem Le Giang jeho střelu jen vyrazil před sebe, kde byl Škoda, jehož hlavička šla nad!
    18. Škoda nevyužil zaváhání karvinského gólmana a mířil nad bránu
     
    20
    Ne, Karviné to zatím opravdu nejde. Brněnští fotbalisté hrají zatím ve velké pohodě, což je trochu překvapení vzhledem k posledním výsledkům tohoto týmu.
     
    21
    Martin Zikl dostal míč do pokutového území a vypálil z otočky, Le Giang si musel připsat pohotový zákrok. Následuje velmi nebezpečná standardka po faulu na Kratochvíla, jenž je ošetřován. Je otázkou zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    23
    To je nepříjemné. Miloš Kratochvíl dostal ránu do hlavy a na hřiště byly přineseny i nosítka. Každopádně Kratochvíli nakonec odešel po svých.
     
    24
    Nádherná střela v podání Michala Škody! Ten se ujal standardní situace z hranice velkého vápna, avšak jeho rána mířila těsně vedle.
     
    25
    Dobrou zprávou pro brněnské fanoušky je to, že Miloš Kratochvíl je zpět ve hře, což by mělo značit, že je v pořádku.
     
    26
    Na druhé straně se pokusila Karviná o rychlý útok, ale vše zastavuje faul na polovině hřiště.Ta zatím operuje daleko o branky Dušana Melichárka.
     
    27
    I hráči v bílých dresech ukázali první vážnější útok! Čolić vhodil aut až do pokutového území, kde ho trefil jeden z jeho spoluhráčů, avšak poslal míč jen mimo vápno.
     
    28
    Dlouho trvala rozehrávka Karvinským, po faulu Juhara. Už ale rozehráli a drží se s míčem na útočné polovině. Uvidíme další dlouhé autové vhazování.
     
    29
    Jenže tento aut nenašel nikdo z hráčů v bílých dresech. Na druhé straně se nedostalo ani Brno s míčem daleko.
     
    29
    Dušan Melichárek chtěl rychle rozehrát, avšak jeho dlouhý nákop skončil v rukavicích Patrika Le Gianga.
     
    30
    Na útočné polovině domácích byl faulován brněnský hráč a Brno má k dispozici standardní situaci.
     
    31
    Míč se nakonec odrazil k Milanu Lutonskému, jehož ránu z první zablokovala hostující obrana. Přesto zůstávají Jihomoravané dále u míče.
     
    32
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Ladislav Krejčí.
     
    33
    Miloš Kratochvíl nakonec nemůže pokračovat v utkání a je nahrazen. Brno stále zůstává v útoku a bude zahrávat rohový kop.
     
    34
    Lukáš Vraštil se po dalších zmatkách v obraně hostujících dostal ke střele. I jeho rána byla na poslední chvíli zablokována a u míče jsou karvinští hráči.
     
    35
    Výborně se ukázal nový hráč na hřišti Ladislav Krejčí. Ten se nenechal předskočit soupeřem a míč dojel až za brankovou čáru. Odkop od brány domácích.
     
    36
    Pa faulu na Zikla jsou u míče brněnští fotbalisté. Karviná ovšem dobře napadá a hráči v červených dresech se nedostali do palebné pozice.
     
    37
    No, nechybělo moc a mohli jsme vidět vlastní branku! Nákop na branku v podání domácích, kde si trochu neobratně počínal hostující obránce, který nakonec poslal míč na svého brankáře.
     
    38
    Karvinští se podruhé během krátké doby dostali do rychlého útoku. V prvním případě vše skončilo centrem do vápna a v druhém byl Šisler obrán o míč.
     
    40
    Ještě před několika minutami byla jasně lepší Zbrojovka, avšak v posledních minutách je hra vyrovnaná, a ani jeden z týmů se nemůže dostat do vážné šance.
     
    41
    Po faulu na Acostu zahrával Juhar standardní situaci. Jeho centr do vápna byl odvrácen prvním hráčem Karviné. U míče jsou hostující hráči.
     
    42
    První velká šance Karviné, která mohla jít do vedení! Radek Voltr mířil z vápna na zadní tyč, avšak Melichárek vytáhl míč špičkami prstů mimo tři tyče!
    42. Voltrova střela těsně minula Melichárkovu bránu
     
    43
    Po následném rohovém kopu se dostali hostující hráči znovu k zakončení, jenže hlavička šla mimo. Melichárek může trochu uklidnit hru.
     
    44
    Další gólovka, tentokrát na domácí straně! Juhar poslal míč na Michala Škoda, jehož ránu z první vytěsnil Patrik Le Giang mimo bránu.
    44. Škoda neproměnil ani další velkou šanci
     
    45
    Juhar dostal dlouhou přihrávku, a nakonec nestihl míč na hrací ploše. Odkopávat se bude od hostujícího brankáře, zatímco jsme viděli, že se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    První poločas se spíše už jen dohrává. Míč mají na svých kopačkách hráči Karviné, avšak ti se nikam neženou.
     
    45+2
    Přesto mohla vstřelit gól do šatny! Radek Voltr posílal míč na Tomáše Wágnera, jehož hlavička šla těsně vedle.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas utkání mezi Zbrojovkou a Karvinou, po kterém je stav nerozhodný 0:0. Více šancí mělo Brno, které dominovalo v první polovině utkání. Karviná se ovšem ke konci zvedla a dokázala pozlobit obranu domácích. Druhá polovina je ještě otevřená a vyhrát může kterýkoliv z týmů.

    Špatnou zprávou pro domácí fanoušky je to, že ze zdravotních důvodů musel odstoupit Miloš Kratochvíl, který nepříjemně narazil hlavou do země.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ihned od začátku se na míči držela Zbrojovka, avšak o míč velmi rychle přišla po dlouhém nákopu. Na druhé straně se ani Karviná nedostala s míčem daleko.
     
    47
    Lukáš Budínský byl faulován nedaleko vápna a karvinští fotbalisté budou mít k dispozici velmi zajímavou standardní situaci. To je situace pro přímou střelu.
     
    48
    Lukáš Budínský se postavil k této situaci a vyslal nádhernou technickou střelu k tyči. Tu dokázal Melichárek vyrazit mimo tři tyče.
     
    49
    Následoval rohový kop. Míč letěl přesně na nohu Šislera, který vypálil z první. Střela mu ovšem moc nesedla a skončila vedle brány. Odkop od domácí branky.
     
    50
    Vypadalo to na velmi zajímavou šanci Brna. Martin Zikl se bil o míč v pokutovém území, který nakonec trefil kolenem nebo stehnem, jenže netrefil bránu.
     
    51
    Pavel Eismann si narazil míč s Kalabiškou a vyslal centr do pokutového území. Ten však odrazil první hráč Brna, přesto zůstává Karviná u míče.
     
    52
    Martin Zikl byl faulován a pro Brno se rýsuje zajímavá standardní situace. Přímá střela z toho nebude, ale centr ano. Ten nakonec prolétl celým územím, aniž by ho někdo dokázal trefit.
     
    53
    Další centr na branku Le Gianga, ovšem ani tentokrát z toho nebyla střela na branku. Naopak Jihomoravané přišli o míč.
     
    54
    Druhý poločas nám zatím moc fotbalové krásy nenabídl. Pokračuje trend, jenž byl stanoven na konci prvního poločasu a vidíme velmi vyrovnanou druhou půli.
     
    55
    Eismann byl faulovaný a Karviná bude mít k dispozici standardní situaci ze stejné pozice, jako měla před pár minutami Zbrojovka.
     
    56
    Tento přímý kop odvrátila brněnská obrana bez větších potíží. Následně ještě pálil hostující hráč, avšak jeho rána šla vysoko nad. Karviná bude brzy střídat.
     
    57
    Na Tomáše Wágnera mířil další centr a karvinský útočník měl dostatek času na to, aby si zpracoval míč, přesto situaci nakonec nezvládl a nevystřelil.
     
    58
    Jeden centr za druhým chodí do pokutového území brněnského týmu. Obrana domácích zatím vše zvládá bez větších potíží a Melichárek je celkem bez práce.
     
    59
    Juhar měl k dispozici dva centry, ale ani jeden z nich nepřinesl nějaké nebezpečí. Také Acosta to znovu zkoušel z první z hranice velkého vápna, ale míč pořádně netrefil.
     
    60
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Marek Janečka, přichází Filip Panák.
     
    61
    Neskutečné, co teď Zbrojovka zazdila! Nejdříve vyslal Zikl parádní hlavičku, která se odrazila jen do břevna. Míč se však odrazil na hlavu Michala Škody, jenž trefil vzdálenější tyč!
     
    62
    Jihomoravští fotbalisté pochopili, že musí ve druhém poločase přidat, pokud chtějí zvítězit. Operují s míčem okolo vápna. Tentokrát odvrátil Dreksa míč na roh.
     
    63
    Aj, to nevypadá dobře! Petr Pavlík čekal dobře na zadní tyči, kam také míč přilétl. Nakonec se ovšem jen střetl s Le Giangem, který musí být ošetřován.
     
    64
    Karvinský brankář je ovšem v pořádku a pokračuje v utkání. Jeho dlouhý nákop sice ukořistili hosté, jenže míč nakonec skončil v rukavicích Melichárka.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Ondřej Lingr.
     
    66
    Brno pokračuje v tlaku. přišel další centr do pokutového území, kde ho ovšem trefil jen karvinský hráč, jenž ho poslal do autu.
     
    67
    Vraštil měl k dispozici hned tři vhazování téměř z totožného místa. Nakonec ještě vyslal centr, který nenašel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    68
    Michal Škoda se dostal ke střele z hranice velkého vápna. Mířil dobře k tyči, jenže jeho rána skončila těsně vedle brány.
     
    68
    Martin Zikl bojoval proti trojici protihráčů ve vápně, ovšem nakonec o míč přišel. Navíc se nebude kopat ani rohový kop. Bude z toho jen odkop od brány.
     
    69
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Konstantin Bazeljuk.
     
    70
    Karviná má míč na svých kopačkách a potřebuje trochu uklidnit hru, jelikož byla v posledních minutách pod tlakem. Nakonec ovšem o míč rychle přišla.
     
    71
    Hostující fotbalisté se po malých kouscích dostali až k centru do vápna, kde nebyl nikdo z hráčů v bílých dresech. Přesto budou zahrávat rohový kop.
     
    72
    Pavel Eismann vyslal míč od rohového praporku, ale brněnská obrana si s ním v pohodě poradil. Pak ještě zkoušel pálit karvinský hráč, ovšem míč šel vysoko nad.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Jan Šisler (MFK Karviná).
     
    73
    Juhar poslal do vápna nebezpečný centr, ale znovu z toho byl jen nepříjemný střet mezi Le Giangem a Petrem Pavlíkem. Znovu jsou v akci lékaři obou týmů.
     
    75
    Oba hráči pokračují ve hře a do konce utkání nám zbývá přesně dvacet pět minut. Je jasné, že se bude hodně nastavovat, jelikož to nebylo první ošetřování, které jsme viděli.
     
    76
    O rychlý protiútok se pokusili karvinští fotbalisté, jenže brněnská obrana se stihla zformovat a Karviná se rozhodla pro pomalejší přechod. Nakonec skončil míč v rukavicích Melichárka.
     
    77
    Tentokrát zůstává na trávníku ležet Acosta, jenž byl nepříjemně atakován zezadu. Další standardní situace pro domácí fotbalisty.
     
    77
    Z té nic nebylo. Domácímu týmu byl odmáván a posléze i odpískán ofsajd. Odkop od brány Le Gianga.
     
    78
    No, hosté mohli jít z ničeho nic do vedení! Wágnerova střela byla sražena mimo dosah Melichárka a k tyči ještě dobíhali dva karvinští hráči, těm však kousek chyběl.
    78. Skákavá střela Wágnera nakonec mířila těsně mimo bránu
     
    80
    Acosta dostal míč do strany velkého vápna. Chtěl si obhodit protihráče, avšak ten se nachytat nenechal a připravil brněnského hráče o míč.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Ladislav Krejčí (FC Zbrojovka Brno).
     
    82
    Žlutou kartu dostává Filip Panák (MFK Karviná).
     
    82
    Standardní situace skončila zajímavým centrem, kdy míč se po několika odrazech dostal na nohu domácího hráče. Ten nepropálil míč přes hradbu těl, jež se před ním utvořila.
     
    84
    Hráči v červených dresech se snaží napadat hodně vysoko a Karviná s tím má problémy. Nakonec o míč přišla a Brno mělo k dispozici autové vhazování.
     
    84
    Nakonec z toho byl i rychlý protiútok, který skončil na noze Michala Škody. Ten dlouho hledal míč pro střelu, a ten mu nakonec jen sjel po noze.
     
    85
    Ladislav Krejčí fauloval Jana Šislera, ke kterému jsou přivoláni zdravotníci. Karvinský hráč bude v pořádku.
     
    86
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Sedlák, přichází Tomáš Pilík.
     
    87
    Bazeljuk chtěl poslat průnikovou přihrávku do pokutového území, ovšem ta neprošla. Naopak poté Brno faulovalo a o míč přišlo.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Tomáš Pilík (FC Zbrojovka Brno).
     
    88
    Znovu zbytečný faul v podání domácího týmu, který odnesl Lukáš Budínský. Karviná tak může v klidu rozehrávat z poloviny hřiště a vyčkávat.
     
    89
    K rozehrání standardní situace z poloviny hřiště se postavil Dušan Melichárek, a ten byl nebezpečný! Přestože pak ještě byli tři hráči Brna okolo míče, nikdo z nich nepropasíroval míč do brány. Skvělá práce Le Gianga.
    89. Závar před Le Giangovou branku gól nepřinesl
     
    90
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Jan Kalabiška, přichází Tomáš Weber.
     
    90+1
    Filip Panák se hnal do pokutového území, ale jeho centr byl sražen mimo tři tyče a bude následovat rohový kop. Ten nakonec nebezpečný nebyl. Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+2
    Karviná se pokusila o rychlé přenesení útoku až před bránu Brna. Centr byl však nakonec dlouhý a doskákal až za brankovou čáru. Melichárek bude vykopávat.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté se ještě snaží dostat míč do sítě a je obklopen na útočné polovině. Bazeljukovu střelu vyrazil hostující brankář mimo ohrožení.
    90+3. Pěkná Bazeljukova střela z dálky
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání mezi Zbrojovkou a Karvinou, které nakonec skončilo nerozhodně 0:0 a oba týmy berou bod. To může brát Brno jako ztrátu, jelikož bylo po většinu utkání lepším týmem, ale branku vstřelit nedokázalo. Karviná bude za bod jistě ráda, protože se většinu utkání spíše jen bránila.

    Ode mě je to pro dnešek vše, někdy zase na počtenou!
     
    Statistiky:

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:2.
    Střely mimo: 11:6.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 12:14. (16:53:50)

    Denisa Józsová

    Branky:

    Karty:   3. Lutonský (BNO), 80. L. Krejčí (BNO), 87. T. Pilík (BNO) – 73. Šisler (KAR), 82. Panák (KAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:14.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský – Sedlák (86. T. Pilík) – R. Acosta, Michal Škoda, Kratochvíl (32. L. Krejčí), Juhar – Zikl (69. Bazeljuk).
    Náhradníci: Halouska – Sukup, L. Krejčí, T. Pilík, Ashiru, Růsek, Bazeljuk.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Eismann (C), Hošek, Dreksa, Čolić – Šisler – Kalabiška (90. Weber), Budínský, Janečka (60. Panák), Voltr (66. Lingr) – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Lingr, Štepanovský, Weber, Letić, Panák.

    Rozhodčí: Berka – Hájek, Flimmel
    thejrc.org