Brno – Karviná 0:0 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
Teplice – Sparta 1:1 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 31.03.2018, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Ze severu Čech se s vámi loučím. Přeji příjemné sobotní odpoledne a někdy příště opět na počtenou! (16:57:08)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým FK Jablonec! Nutno uznat, že zřejmě zaslouženě. Minimálně tedy za první poločas, ve kterém byli Severočeši jasně lepší. Druhých 45 minut už nabídlo o poznání vyrovnanější podívanou, kterou rozhodl výborně kopnutý přímý kop v podání Vladimira Jovoviće. Klokani se ještě snažili o vyrovnání, a nebýt spolehlivého Vlastimila Hrubého, jenž zneškodnil dvě velké šance Bejnamina Tetteha, mohlo se jim to podařit. Ze tří bodů se ale raduje Jablonec, který tak pokračuje v parádní vítězné sérii.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Michal Šmíd posílá míč ještě jedním nákopem na polovinu hřiště, ale našel pouze volného Davida Lischku. Zdá se, že Klokani už nic nestihnou a tribuny se začínají pomalu ale jistě radovat.
     
    90+1
    Jablonečtí pochopitelně rozehráli nakrátko a Jan Chramosta ušetřil u praporku spoustu cenných vteřinek. Severočeši dokonce zůstávají na míči a kombinují.
     
    90+1
    Jakub Považanec z pravé strany hledal do vápna spěchajícího Jana Charmostu. Ten se dostal k zakončení, které bylo zblokováno a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! Balón znovu míří na jabloneckou obrannou polovinu.
    89. Tetteh se znovu řítil na Hrubého, ten vyrazil střelu na roh
     
    89
    Tomáš Fryšták nakopl míč až do pokutového území. Tam se kulatý nesmysl po sérii odrazů dostal k Tettehovi, jenž zblízka nechal opět vyniknout Vlastimila Hrubého! Následný roh nebyl opět kopnutý zrovna nejlépe a Fryšták se tedy vrací zpátky do brány.
     
    88
    Matěj Hanousek nechal doputovat kulatý předmět za čáru a Severočeši budou vhazovat na útočné polovině. Mohou tak ušetřit cenné chvilky, hosté totiž začínají tlačit.
     
    87
    Bohemka nyní hraje vskutku sympaticky a snaží se o vyrovnání! Centrovaný míč z kopačky Milana Kociće dolétl pouze do rukou Vlastimila Hrubého. Ten s rozehrávkou pochopitelně nikterak nespěchá.
     
    86
    Ani s Fryštákovou podporou se ale hostům nepodařilo uspět. Posléze se ještě o střelu snažil Benjamin Tetteh, napálil však pouze blokujícího Tomáše Hübschmana.
     
    85
    Rohový kop v podání Josefa Jindřiška přelétl všechny zúčastněné. Situace se ale bude opakovat a do vápna míří také brankář Fryšták!
     
    84
    Petr Rada se snaží vyztužit defenzivní řady. Lukáše Masopusta tedy nahrazuje zkušený Tomáš Hübschman!
    83. Tettehovu vyloženou šanci zmařil reflexivním zákrokem Hrubý
     
    83
    Obrovská šance na vyrovnání! Benjamin Tetteh se po zaváhání domácí obrany dostal k míči uvnitř pokutového území, rychle se s ním otočil a sám před Hrubým pálil. Brankář jeho zakončení reflexivně vytáhl a Jablonec mu může být vděčný!
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Záviška.
     
    82
    Luděk Pernica (JAB) hasil na půlící čáře brejk Bohemky a prohlédl si žlutý kartonek.
     
    81
    Matěj Hanousek nabízel centr na hlavičku. K té nedošlo, nicméně za okamžik přilétl další bochánek od Tomáše Holeše. Defenziva Bohemians si poradila a hosté vyrážejí kupředu.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 26. Lischka (Trávník), 62. Jovović – 43. M. Hašek (Reiter)

    Karty:   82. Pernica (JAB) – 36. Mašek (BOH), 53. Reiter (BOH)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:1.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust (84. Hübschman), V. Kubista, Trávník, Jovović (78. Matěj Hanousek) – Chramosta, Doležal (74. Považanec).
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Piroch, Jaroslav Diviš, Janković, Považanec.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Reiter (82. Záviška), Jindřišek (C), Mašek (46. Nečas), M. Hašek, Bartek (46. Luts) – Tetteh.
    Náhradníci: Bárta – Švec, Záviška, Nečas, Luts, Bederka, Kabajev.

    Rozhodčí: Machálek – Kubr, Pfeifer.

    Diváci: 3 512
    thejrc.org