Brno – Karviná 0:0 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
Teplice – Sparta 1:1 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 31.03.2018, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • HET liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Uherského Hradiště. Sobotními zápasy pokračuje 22. kolo HET ligy, jedním z nich je také souboj mezi 1. FC Slovácko a FC Slovan Liberec.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko před reprezentační pauzou remizovalo v Mladé Boleslavi 1:1 a má na svém kontě 20 bodů, v tabulce se nachází na 14. místě. Domácí fotbalisté šli do vedení v prvním poločase brankou Komličenka, ve druhém poločase se po prostřídání hra Slovácka zlepšila a bylo z toho vyrovnání z hlavy Zajíce, který usměrnil do sítě míč po centru Navrátila. Do skóre zápasu mohl ještě promluvit střídající Rezek, ale ten pouze nasměřoval balon z výhodné pozice do prostoru, kde stál gólman Poláček.
     
    FC Slovan Liberec

    Slovan Liberec je v tabulce první ligy na jejím opačném pólu, momentálně je se 38 body na čtvrté pozici, zajišťující pohárovou Evropu a poslední čtyři kola neprohrál, naposledy odešli hráči Slovanu bez bodového zisku ze hřiště na Letné, kde prohráli 0:2. V minulém kole přehrál v domácím prostředí o záchranu bojující Brno 2:0, když obě dvě branky vstřelil již v prvním poločase útočník Pulkrab.
     
    Domácí kouč Kordula se dnes bude muset obejít bez Stanislava Hofmanna, který si po stopce na dva zápasy za žluté karty přivodil na tréninku zranění kotníku. Stoprocentně není připraven Šumulikoski s Reinberkem, naopak Irakli Sikharulidze vyléčil zranění z přípravy a bude připraven do utkání zasáhnout.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Šimko, Břečka, Divíšek – Janošek, Daníček – Navrátil, Sadílek, Petr – Zajíc.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal, Karafiát, Kačaraba, Kerbr – Breite, Folprecht – Oscar, Ševčík, Potočný – Pulkrab.
     
    Ohlasy před zápasem

    Michal Kordula, trenér 1. FC Slovácko

    „Měl by to být z obou stran ofenzivní zápas. Nepředpokládám, že Liberec postaví na naší šestnáctce kamion. Určitě se budou chtít prezentovat jako v Plzni nebo doma s Brnem, čili ofenzivně. Osobně očekávám a těším se na dobrý fotbal.“

    David Holoubek, trenér FC Slovan Liberec

    „Slovácko se vyznačuje takovým tvrdým bojovným způsobem hry a doma je hodně silné. Plně respektuji sílu soupeře, bude to tam hodně složité. Ale uděláme maximum, abychom vyhráli a přivezli tři body, protože postavení v tabulce nás k tomu předurčuje.“
     
    Slovácko má s Libercem velmi zápornou bilanci, vyhrálo jen ve třech případech, v 11 zápasech utkání skončilo dělbou bodů a 17krát se radovali Severočeši. Modrobílí naposledy porazili Slovan v domácím prostředí v říjnu roku 2013 výsledkem 4:2, když se dvakrát trefil Libor Došek a po jedné brance přidali Valenta s Kerbrem, který se objeví dnes na hřišti v dresu Liberce.

    V zápasech Slovácka a Liberce se rozhodčí nenudí, ukážou hráčům v zápasech pět žlutých karet, naposledy v podzimním duelu sudí Příhoda kromě šesti žlutých karet rozdal i dvě červené, hned zkraje zápasu vyloučil Machalíka a ve druhém poločase po druhé žluté Karafiáta.

    Obrana Slovácka si bude muset dávat pozor na Matěje Pulkraba, který vstřelit pět branek z posledních šesti zásahů Liberce. Také kolega z reprezentační jedenadvacítky Tomáš Zajíc prokazuje střeleckou formu, když z pěti branek Slovácka vstřelil tři. Nejvíc branek diváci viděli v jednom utkání v roce 2004, kdy střetnutí U Nisy dopadlo nerozhodně 3:3.
     
    Do sestavy domácího celku se vrací Jakub Petr, který v Boleslavi nehrál, z důvodu narození svého potomka, na ostatních postech zůstává sestava nezměněná. Trenér Liberce David Holoubek udělal jedinou změnu, distancovaného Bosančiče nahradí Havelkou.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Janošek – Navrátil, Sadílek, Petr – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Vasiljev, Machalík, Havlík, Jakub Rezek, Kubala, J. Krejčí.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr – Breite, Folprecht, Havelka, Potočný – Oscar – Pulkrab.
    Náhradníci: Nguyen – Knejzlík, Ševčík, Wiesner, Bartl, W. Da Silva, Kačaraba.

    Rozhodčí: O. Pechanec – O. Pelikán, A. Horák.
     
    -32
    Oba dva celky jsou již na hrací ploše a probíhá předzápasová rozcvička.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -1
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Domácí Slovácko bude hrát v bílých kompletech a Liberec zase v modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slovácko uvedlo jako první míč do hry, z jeho strany byla na polovině Liberce kombinace na jeden dotek, kdy mohl jít Petr sám na hostující branku, ale ve finále si míč špatně zpracoval.
     
    3
    Také Liberec kombinuje nyní na slovácké polovině, zatím třicet metrů do branky Heči.
     
    5
    Hostující hráči se sami vyhnali z poloviny Slovácka, Zajíc dobře presoval zadáky Slovanu, kteří mají problém s rozehrávkou.
     
    6
    Daníček si v pokutovém území obhodil protihráče a míč naservíroval Juroškovi, který levou nohou se snažil překonat Hladkého k levé tyči, hostující gólman předvedl výborný zákrok a balon vyrazil.
    6. Daníček předložil míč do šance Juroškovi, Hladký vyrazil pokus na roh
     
    8
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přísloví nedáš – dostaneš platí i v dnešním zápase. Liberec kombinoval na jeden dotek na levé straně, míč se dostal ke Kerbrovi, který vykouzlil přesný centr na nabíhajícího MATĚJE PULKRABA, jenž potvrdil roli střelce a uklidil míč přesně k tyči.
    8. Matěj PULKRAB - 0:1
     
    10
    Juroška si vymodlil faulem standardní situaci z pravé strany. Po centru vznikl závar v pokutovém území, kdy střílel Břečka, jeho rána byla zblokována, poté hlavičkoval Šimko nad branku Liberce.
     
    12
    Slovácko po inkasovaném gólu přidalo a vynutilo si převahu, na centr z pravé strany musel vyběhnout gólman Hladký, aby trochu zklidnil obranné řady.
     
    14
    Zajímavá situace vznikla v pokutovém území Slovácka. Kerbr centroval z levé strany, míč se nepříjemně stočil od vybíhajícího Heči a Coufal se snažil překonat slováckého brankáře, balon byl nakonec sražen na roh.
     
    15
    Ten zahráli hosté na krátko, poté centroval Potočný, míč byl přetažený a směřoval k zadní tyči, Heča centr kontroloval a nezasáhl.
     
    16
    Milan Kerbr fauloval u postranní čáry pronikajícího Jurošku, viděl že jej nemůže dostihnout a raději zatáhl za záchrannou brzdu za cenu žluté karty.
     
    16
    Slovácko z volného přímého kopu žádnou šanci nemělo, Liberec šel na polovinu domácího celku.
     
    18
    Modrobílí se ataku hostujícího mužstva ubránilo a postupovalo středem hřiště.
     
    19
    Jan Mikula fauloval na polovině Petra a viděl žlutou kartu.
     
    20
    Vypadá to, že norma pěti žlutých karet v každém zápase bude naplněna, nyní byl potrestán Dominik Janošek za faul na Pulkraba.
     
    23
    Šimko viděl, že je rozběhnutý Zajíc, tak mu adresoval dlouhý míč, domácí forvard za ním pelášil, co mu síly stačily, ale balon na hřišti už nedostihl.
     
    25
    Modrobílí předvedli akci na jeden dotek, Janošek otočil hru na pravou stranu na Navrátila, ten z první sklepl míč na nabíhajícího Jurošku, který střílel levou nohou vedle pravé tyče.
     
    26
    Domácí diváci si přejí branku, jejich hráči je můžou vyslyšet, jelikož mají výhodu rohového kopu.
     
    27
    Obrana Liberce nedokázala míč dostat z vápna, domácí hráči toho nedokázali využit.
     
    29
    Navrátil dobře zabojoval ve středu hřiště, postupoval s míčem, který se snažil kolem libereckého hráče propašovat na hranici stojícího Zajíce, jelikož se domácí útočník byl v milimetrovém ofsajdu, musel hlavní sudí přerušit hru.
     
    31
    Liberec kombinoval na levé straně, míč si vyměnil Breite s Kerbrem, centr prvního jmenovaného byl sražen do autu.
     
    33
    Navrátil vybojoval míč přes Kerbra a pelášil s ním čtyřicet metrů, před pokutovým územím přihrál Janoškovi, který ale bez cizího přičinění upadl na míč a zahrál vpádu rukou.
     
    35
    Liberec nyní kombinuje na polovině Slovácka, přihrávku na nabíhajícího Pulkraba stačil přerušit odkopem do zámezí Šimko.
     
    37
    Slovan zahrával rohový kop Potočný, který balon točil od branky, před první tyčí jej zasáhl Navrátil, od něhož se odrazil mimo pokutové území, domácí záložník poté svedl souboj s Potočným a byl faulovaný.
     
    38
    Po závaru před slováckou brankou měl blízko k míči Breite, který jej ale nezasáhl, Janošek jej raději poté odvrátil na roh.
     
    39
    Heča vybíhal na míč z rohového kopu a byl podle sudího Pechance faulovaný a bude rozehrávat od své branky.
     
    41
    Blíží se nám konec prvního poločasu, ve kterém padla jen jedna branka z kopačky Pulkraba, před nímž měl na opačné straně šanci Juroška, ale ten ji narozdíl od libereckého hráče promarnil.
     
    43
    Břečka dlouhým míčem se snažil vybídnout ke sprintu Petra, který byl ale podle pomezního rozhodčího v ofsajdu.
     
    44
    Slovan kopal ještě standardní situaci, jejich akci ukončil hvizdem sudí Pechanec, který viděl útočný faul.
     
    45
    Slovácko si vynutilo ještě těsně před přestávkou rohový kop.
     
    45
    Liberec se ubránil a už přecházel do rychlého protiútoku, na polovinu hřiště musel vyběhnout Heča, aby uklidil míč do zámezí před dotírajícím Oscarem.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase zatím Slovácko prohrává s Libercem 0:1. Ze začátku utkání si domácí hráči vypracovali šanci Juroškou, která ale brankou neskončila, naopak z následné akce Liberce už se hosté radovali, po přesném centru Kerbra na přední tyč balon zasáhl pravou nohou Pulkrab a ten skončil za překonaným Hečou. Slovácko mělo několik závarů před brankou Liberce, ale ani jednoho nedokázalo využít k vyrovnání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu oba dva trenéři sáhli po jedné změně. Na straně Slovácka vyměnil David Machalík Dominika Janoška a na straně Slovanu Karel Knejzlík vyměnil Milana Kerbra.
     
    48
    Navrátil na pravé straně posunul míč před sebe na volného Zajíce, který byl ale podle pomezního rozhodčího ofsajdu.
     
    49
    Domácí fotbalisté útočili po levé straně, Divíšek přešel přes jednoho libereckého hráče, ale druhý už mu nedovolil v pokutovém území odcentrovat a balon směřoval za brankovou čáru.
     
    51
    Slovan Liberec měl v krátkém sledu k dispozici tři rohy, obrana domácího celku všechny tři obránila.
     
    52
    Ten čtvrtý zahráli hostující hráči nakrátko, ale sami se vyhnali ze střelecké pozice.
     
    53
    Nyní je hra přerušena, jelikož se v hlavičkovém souboji srazil Břečka s Oscarem a oba dva jsou otřeseni a lékaři obou týmu musí na hřiště.
     
    55
    Oba dva hráči jsou stále ošetřováni ještě mimo hřiště, hra pokračuje.
     
    56
    Navrátil se snažil v pokutovém území procpat míč na své spoluhráče, první pokus se mu nevydařil, měl šanci k opravě, a podruhé nasměřoval balon k blízkosti gólmana Hladkého.
     
    57
    Po ošetření oba dva hráči pokračují ve hře.
     
    58
    Slovácko chystá druhé střídání, asistent Stýskal už zavolal mladíka Kubalu.
     
    58
    Centr z pravé strany Pulkrab zpracoval tělem pro Oscara, který vystřelil hodně nepřesně nad branku Slovácka.
     
    59
    Petr si dobře zpracoval polovysoký balon a hned jej přihrával na nabíhajícího Navrátila, ten však byl v ofsajdu.
     
    60
    Avizované střídání Slovácka je tady, ze hřiště odešel Lukáš Sadílek a své místo přepustil Filipovi Kubalovi.
     
    63
    Centr z levé strany odvrátil Knejzlík hlavou k Navrátilovi, který si míč potáhl do středu hřiště a vystřelil levou nohou, balon ještě tečoval Kubala, Zajíc měl již k němu dále a nemohl jej dostihnout, ten skončil nakonec v rukách gólmana Hladkého.
    63. Navrátilův tečovaný pokus z hranice vápna zkrotil ve své náruči Hladký
     
    64
    Druhé střídání Liberce, Wesley Da Silva vystřídal zatím jediného střelce branky Matěje Pulkraba.
     
    66
    Velice nebezpečnou akci měl Liberec, Knejzlík centroval z levé strany, skluzem zasahující Břečka si málem dal vlastní branku, ke střele se dostal ještě jeden z hostujících hráčů, jeho pokus z ostrého úhlu domácí hráči stačili zblokovat na roh.
     
    67
    Odražený balon z rohového kopu napálil z pětadvaceti metrů Breite vysoko nad branku.
     
    70
    Nyní se hra odehrává víceméně kolem středu hrací plochy, ve druhém poločase zatím ani jedno mužstvo nevypracovalo žádnou šanci.
     
    71
    Slovácko mohlo vyrovnat! Navrátil poslal přízemní centr na malé vápno, kde byl osamocený Zajíc, který mohl umístit míč do branky, jenže míč lehce tečoval mimo branku Liberce.
     
    72
    Vlastimil Daníček byl potrestán žlutou kartou za faul na Oscara na půlce hřiště.
     
    73
    Slovácko bude za pár okamžiků střídat, do hry se dostane Jakub Rezek.
     
    75
    Spolupráce Navrátila s Juroškou nebyla pro Slovácko přínosná, druhý jmenovaný přetáhl míč, ani jeden z jeho spoluhráčů na něj nemohl dosáhnout.
     
    76
    Šimko se snažil překvapit gólmana Hladkého, když stříleným centrem mířil na zadní tyč, hostující gólman couval a natahoval se po míči, ten skončil těsně vedle pravé tyče, Hladký by na něj nedosáhl.
    76. Šimkův střelecký pokus téměř překvapil vyběhnutého Hladkého
     
    77
    Ondřej Karafiát fauloval Navrátila za cenu žluté karty.
     
    77
    Ze standardní situace Slovácko nic nevytěžilo, naopak musel brejk hostů za cenu žluté karty hasit Jan Navrátil.
     
    78
    Poslední střídání v řadách Slovácka. Jakub Petr opustil hřiště a místo něj nastupuje Jakub Rezek.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá posledních deset minut, podaří se Slovácku vyrovnat, nebo naopak se budou z vítěství radovat Liberečtí?
     
    81
    U brankové čáry svedl souboj vybíhající gólman Heča s hostujícím Da Silvou, který po kontaktu upadl, sudí posoudil kontakt jako nedovolený ze strany domácího gólmana.
     
    82
    Centr ze zkráceného rohu hlavičkoval Břečka a balon se málem stočil k zadní tyči, pro Liberec to znamená, že bude zahrávat další standardní situaci.
    82. Břečka si po standardní situaci Folprechta téměř vstřelil vlastní gól
     
    84
    Ten hostující tým zcela nezvládl a Heča bude rozehrávat.
     
    84
    Na druhé straně centroval ukvapeně Rezek, ten mohl jít s míčem až do pokutového území.
     
    85
    Rychlý kontr ze strany Liberce zakončoval Oscar střelou k levé tyči, Heča mu jeho pokus chytil.
     
    86
    Poslední střídání Liberce, Romana Potočného na poslední minuty zápasu vyměnil Daniel Bartl.
     
    88
    Zajíc prodloužil míč hlavou na Rezka, který se snažil posunout míč na malé vápno, jenže obrana Liberce spolu s gólmanem Hladkým dobře zasáhla.
     
    89
    Liberec je nyní na polovině Slovácka a moc se do útoku nehrne.
     
    90
    Radim Breite u postranní čáry vhazoval míč do hry, otálel s tím až tak dlouho, že si zasloužil žlutou kartu.
     
    90
    Ve druhém poločase se bude ještě hrát o tři minuty navíc.
     
    90+1
    Juroška byl s míčem v pokutovém území, místo toho, aby střílel šel s míčem k brankové čáře a útočná akce domácího týmu skončila.
     
    90+2
    Liberec zkušeně brání hubené vítězství, Slovácko se nemůže prosadit blíže k brance.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slovan Liberec veze ze Slovácka tři body a znovu se dostává na třetí místo. Jedinou branku utkání dal v první půli sedmou brankou v sezoně Matěj Pulkrab. Ve druhém poločase se Liberec soustředil spíše na udržení jednobrankového rozdílu a vyrážel k nepříjemným brejkům, domácí fotbalisté mohli srovnat Zajícem, ale ten v ideální možnosti netrefil branku Liberce. Konec utkání si už Liberečtí pohlídali a mohou být s třemi body spokojeni. (16:58:59)

    Tomáš Kučera

    Branky: 8. Pulkrab (Kerbr)

    Karty:   20. Janošek (SLO), 72. V. Daníček (SLO), 77. Navrátil (SLO) – 16. Kerbr (LIB), 19. Mikula (LIB), 77. Karafiát (LIB), 90. Breite (LIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:8.
    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Janošek (46. Machalík) – Navrátil, Sadílek (60. Kubala), Petr (78. Jakub Rezek) – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Vasiljev, Machalík, Havlík, Jakub Rezek, Kubala, J. Krejčí.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Mikula, Kerbr (46. Knejzlík) – Breite, Folprecht, Havelka, Potočný (86. Bartl) – Oscar – Pulkrab (64. W. Da Silva).
    Náhradníci: Nguyen – Knejzlík, Ševčík, Wiesner, Bartl, W. Da Silva, Kačaraba.

    Rozhodčí: O. Pechanec – O. Pelikán, A. Horák

    Diváci: 4226
    thejrc.org