Olympia Radotín – Vlašim 1:1 (kon.) | Příbram – Žižkov 4:2 (kon.) | Opava – Znojmo 3:0 (kon.)
Frýdek-Místek – Táborsko 1:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:0 (1:0)
1. SC Znojmo FK
Sobota 31.03.2018, 15:30 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    81
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Olexij Čereda.
     
    80
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Jakub Janetzký.
     
    78
    Další šance Opavy! Střílený centr zprava propadl obranou hostů a už se po natahoval na zadní tyči úplně volný Smola, ale ve skluzu špičkou kopačky na míč těsně nedosáhl!
     
    76
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají třetí branku a zdá se, že je rozhodnuto! Opava s rozehrávkou hodně otálela, ale jakoby soupeře úplně uspala. Na Zavadilův centr si naběhl nikým nehlídaný střídající TOMÁŠ SMOLA a milimetrově přesnou hlavičkou trkl míč přesně na zadní tyč – 3:0!
     
    73
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Jursa.
     
    72
    Hosté ale mohli rychle odpovědět! Nejprve obrana domácích nadvakrát zvládla centr Znojma z levé strany, ale následně se do zakončení dostal Javůrek, který z voleje těsně minul branku!
     
    70
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí zdvojnásobují svůj náskok a přibližují se k zisku tří bodů! Celá akce začala na pravé straně u Kayamby, který podržel míč a poslal jej dopředu, kde jej jeden ze spoluhráčů sklepl pro DOMINIKA SIMERSKÉHO. Ten si balón navedl rychlými kroky na střed a technickou ranou levačkou zamířil neomylně k levé tyči Veselého branky – 2:0!
     
    66
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Tomáš Smola.
     
    63
    Domácí si nyní sami zadělali na starosti, když poslali Šromovi hodně špatnou malou domů, a ten tak musel z branky, ale nakonec před Lackem v pádu míč odehrál!
     
    61
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Tomáš Pospíšil, přichází David Štrombach.
     
    61
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Rostislav Šamánek, přichází Ivan Dujmovič.
     
    56
    Na tribunách to poprvé ve druhé půli zahučelo, když Zapalač parádní přihrávkou zprava našel nabíhajícího Jurečku, ale jeho zakončení šlo těsně vedle bližší tyče!
     
    51
    Ambrozek na polovině hřiště zajel ostře do Zavadila a je třetím hráčem zápasu – druhým na straně hostů, který uviděl žlutou kartu.
     
    31
    První centr obrana Znojma v pohodě zvládla, ale vzápětí po zpětném centru zůstal za obranou úplně zapomenutý Jan Schaffartzik, nicméně hlavou netrefil balón podle představ!
     
    25
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení a nutno dodat, že zaslouženě! Míč se po nenápadné akci dostal na levou stranu, odkud přišla přihrávka na hranici vápna pro NEMANJU KUZMANOVIČE. Srbský záložník natáhl k parádní technické ráně a ta zapadla mimo dosah plachtícího Veselého přesně za levou tyč. Skvělá trefa a třináctá branka v sezóně pro ofenzivního hráče Opavy – 1:0!
     
    14
    Vašíček nakonec za svůj ostrý faul uviděl žlutou kartu...
     
    13
    Na druhé straně Kuzmanovič podobnou kolmicí z levé strany vysunul Jurečku, nicméně Veselý skvěle vyhodnotil situaci, vyběhl a ve skluzu míč před domácím útočníkem odehrál!
     
    12
    Jan Ambrozek v rychlém brejku Znojma parádní kolmicí pod sebe vysunul Vašíčka, který už šel sám na branku a zakončoval, ale nakonec celou akci zhatil ofsajd.
     
    4
    Zapalač dobře poslal míč zleva do vápna, a domácí nakonec dostali míč do sítě, ale radost tribun byla předčasná, neboť byl odpískán ofsajd!
     
    2
    Opava znovu kombinovala, když u míče operovali Zavadil se Zapalačem. Nakonec druhý jmenovaný ale o balón přišel a vzápětí zajel ostře do svého soupeře, za což uviděl zaslouženou žlutou kartu.

    Daniel Kinc

    Branky: 25. Kuzmanović, 70. Simerský, 76. Smola

    Karty:   2. Zapalač (OPA) – 14. Vašíček (ZNO), 51. Ambrozek (ZNO)


    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Žídek – Kayamba, Schaffartzik, Zavadil (80. Janetzký), Kuzmanović (C), Zapalač – Jurečka (66. Smola), Puškáč (73. Jursa).
    Náhradníci: Lasák – Pospěch, Hrabina, Radić, Jursa, Smola, Janetzký.

    1. SC Znojmo FK: Veselý – Avdić, Malár, Pospíšil (61. Štrombach), Helísek (C) – Machuča, Lacko (81. Čereda), Javůrek, Ambrozek – Vašíček, Šamánek (61. Dujmovič).
    Náhradníci: Koukal – Dujmovič, Mezlík, Čereda, Pecháček, Štrombach, Teplý.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Hock
    thejrc.org