Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:2 (0:0)
Leicester City
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 32. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Reprezentační přestávka je u konce, kolotoč ligových soutěží se tak znovu roztáčí, výjimkou není ani Premier League. V jejím dvaatřicátém kole je dnes na programu hned osm utkání, my se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj, v němž Brighton & Hove Albion FC přivítá Leicester City. Začínáme v 16:00.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Jeden ze tří nováčku si v dosavadním průběhu tohoto ročníku nejvyšší anglické soutěže počíná velice sympaticky. Především díky velmi dobře zvládnutému únoru s březnem se Seagulls drží na dvanácté pozici, záchranu ale ještě jistou nemají, jejich náskok na sestupové vody totiž čítá šest bodů. Mezi koncem ledna a začátkem března nastoupili svěřenci lodivoda Hughtona k pěti zápasům, z nichž vydolovali solidních jedenáct bodů. Skvěle si během tohoto období vedli především na domácí půdě, před vlastními fanoušky totiž postupně porazili West Ham, Swansea a dokonce i londýnský Arsenal.

    Do role tahouna mužstva díky parádní formě sám sebe pasoval Glenn Murray, jenž má na svém kontě už jedenáct přesných zásahů. V roce 2018 nastříleli modrobílí šestnáct gólů, přičemž zkušený útočník se postaral o šest z nich. Poslední utkání před reprezentační přestávkou ale fotbalistům Brightonu nevyšlo, nad jejich síly byl liverpoolský Everton. Proti Leicesteru dnes nemohou nastoupit Leonardo Ulloa a suspendovaný Anthony Knockaert, o startu záložníka Stephense se rozhodne na poslední chvíli, k dispozici by naopak měl být Gaëtan Bong.
     
    Leicester City

    Předloňští překvapiví šampioni vstoupili do tohoto ročníku velmi nevýrazně, zlepšení přišlo až po angažování francouzského lodivoda Puela, který nahradil Craiga Shakespearea. Pod jeho taktovkou ustálili fotbalisté Leicesteru svou výkonnost, a znovu se tak pohybují v horních patrech tabulky. Momentálně jim patří osmá pozice, jejich ztráta na příčky zajišťující postup do předkola Evropské ligy ale čítá už osm bodů. V únoru a březnu si Lišky přeci jen vybraly slabší období, když z pěti utkání posbírali pouhopouhých šest bodů.

    Hned tři z nich získali po nerozhodných výsledcích v soubojích se Swansea, Stoke City a Bournemouthem, v posledním duelu před reprezentační pauzou pak Foxes ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství, když poměrem 4:1 uspěli na půdě beznadějně posledního West Bromu. I přes nelichotivé výsledky svého týmu se ve velmi dobré formě prezentuje Riyad Mahrez, který v posledních pěti mačích posbíral dvě branky a tři asistence. Marodka Leicesteru zeje prázdnotou, drobné problémy trápí akorát Jamese s Iheanachem, oba by ale měli být trenéru Puelovi k dispozici.
     
    Poslední vzájemné utkání

    19.8.2017 – Leicester City – Brighton & Hove Albion FC 2:0

    Branky: 1. Okazaki, 55. Maguire (Mahrez)

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki (75. Slimani), Vardy (90+3. Gray)

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Suttner – March, Pröpper, Stephens, Murphy – Groß (62. Knockaert) – Murray (66. Hemed)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Chris Kavanagh, který bude mít dnešní utkání mezi Brightonem a Leicesterem na povel, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách stadionu a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu před zaplněné tribuny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Chris Kavanagh právě foukl do píšťalky, dnešní utkání dvaatřicátého kola Premier League mezi Brightonem a Leicesterem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v modrobílých dresech, naopak Lišky budou hrát v černém.
     
    3
    Jürgen Locadia, zimní posila z Eindhovenu, která dnes nečekaně nastupuje na pravém křídle, vybojoval faul od Chilwella. Domácí na to konto zahrávali přímý kop, potencionální nebezpečí ale odvrátil Maguire.
     
    4
    O chvíli později se Locadia ocitl v roli faulujícího hráče, když u postranní čáry tvrdě dohrál Maguirea. Ten se sám ujal rozehrávky standardní situace, také obrana Brightonu si ale s jejím bráněním věděla rady.
     
    5
    Lewis Dunk nahrál Pröpperovi, jenž se ve středu hřiště obtočil kolem Ndidiho a poté hodlal vyslat vpřed rozběhnutého Murrayho, ten si ale o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    6
    Vardy si naskočil na Schmeichelův dlouhý výkop a vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Duffym. Poté si narazil s Okazakim a zkusil proniknout do šestnáctky, těsně před ní ale narazil na připraveného Dunka.
     
    7
    Další akci Lišek rozjel Šindži Okazaki, ještě v jejím zárodku byl ale obrán o balon pozorně se vracejícím Schelottem. Japonský samuraj se sice nehodlal vzdát, zpět do svého držení ale získal míč jen za cenu faulu.
     
    8
    Kayal sklepl balon pro Lewise Dunka, který zvedl a vyslal milimetrově přesný pas pro Jürgena Locadiu. Ten si nachystal míč na levačku a zkusil své štěstí, rána mu ale nesedla podle představ. Následovat tak bude odkop od hostující svatyně.
     
    9
    Leicester se usadil na obranné polovině svého soupeře. Hlavy svým protivníkům nejprve motal Mahrez, poté se ale ocitl proti dvojnásobné přesile a musel hru přenést k Simpsonovi, který pro Lišky vybojoval autové vhazování.
     
    10
    Vzhledem k hernímu stylu obou mužstev se od dnešního utkání očekává ofenzivní bitva, v níž by nemělo být o góly nouze. Zatím je to ale jak od domácích, tak od hostů velice opatrné, na první šanci stále čekáme.
     
    11
    Rychlonohý Ezequiel Schelotto rozkmital své rychlé nohy a zkusil se protáhnout podél postranní lajny, byl ale faulován Albrightonem. Domácí tak měli k dispozici přímý kop, ovšem ani tentokráte s ním nenaložili vůbec dobře.
     
    12
    Mahrez zvedl hlavu a nalezl vlevo úplně osamoceného Albrightona, jeho centr ale zablokoval obětavý Schelotto. Anglický záložník v dresu Leicesteru sice dostal šanci na reparát, s jeho další nabídkou si ale poradil Dunk.
     
    12
    Davy Pröpper vybojoval míč ve středu hřiště, daleko se s ním ale nedostal, pár metrů za kruhem jej totiž jasně fauloval Morgan. Hostující kapitán byl následně potrestán žlutou kartou.
     
    13
    Rozehrávky přímého kopu se ujal sám faulovaný Pröpper, jenž našel v šestnáctce bojujícího Murrayho. Ten prokázal svou sílu v osobních soubojích a poté sklepl míč Izquierdovi, jeho rána ale k Schmeichelovi neprošla.
     
    14
    Jürgen Locadia nejprve neúspěšně zkusil vyslat na zteč Murrayho, poté se sám ujal odraženého balonu a prodral se s ním až do střely, obrana Leicesteru ale opět výborně zasáhla, tentokráte to byl Maguire.
     
    15
    Utkání se zatím nehraje v bůhvíjakém tempu. Změnit se to pokoušel Chilwell, jenž nalezl na ose hřiště úplně volného Iborru, ten ale s balonem příliš dlouho otálel a nakonec byl faulován vracejícím se Kayalem.
     
    16
    Zajímavá možnost v podání svěřenců trenéra Hughtona. Na pravé straně dostal až příliš volného prostoru Locadia, na jehož skákavou nabídku si v šestnáctce sbíhal José Izquierdo, k dosažení na neposedný míč mu ale ještě kousek scházel.
     
    17
    Do nadějně vypadající protiakce se po Kayalově nepřesné nahrávce mohl vydat Jamie Vardy, jeho přenesení hry na levou stranu, kde číhal osamocený Marc Albrighton, si ale s přesností vůbec nepotykalo.
     
    18
    Ben Chilwell nyní přidělal vrásky na čelech fanoušků Lišek, jeho zpětná přihrávka pro Schmeichela totiž nebyla nikterak prudká. Dánského gólmana se navíc vydal napadat Murray, Schmeichel ale nakonec nepříjemnou situaci ustál.
     
    19
    Riyad Mahrez rozjel svou typickou sérii rychlých kliček a jeho zásluhou rozehrávaly Lišky přímý kop, faulu se dopustil Dunk. Centr alžírského reprezentanta doputoval k Iborrovi, ten ale hlavičkoval pouze do míst, kde číhal připravený Ryan.
     
    20
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto utkání, na vedoucí branku, která by zajisté pomohla i tempu hry, stále čekáme. V posledních okamžicích se ale oba celky začínají ofenzivně osmělovat, tak doufejme, že se skóre brzy pohne.
     
    21
    Míč se po souboji mezi Albrightonem a Schelottem odporoučel do zámezí, hlavní sudí jej nakonec po konzultaci s kolegou na pomezí přisoudil hostujícím fotbalistům, což se fanouškům Brightonu pochopitelně nezamlouvá.
     
    22
    Schelotto si narazil s Locadiou, poté ještě nahrál lépe postavenému Pascalu Großovi, jeho centrovaný balon ale těsně před o hlavičku se pokoušejícím Murraym stačil odvrátit zatím velmi spolehlivě bránící Maguire.
     
    23
    Schelotto dostal další balon do zajímavé pozice, tentokráte jej ale nepodrželo zpracování, což byla voda na mlýn pro Chilwella. Ten chtěl vyslat Vardyho do okamžité protiakce, jeho pas byl ale až příliš razantní.
     
    24
    Z rodící se protiakce domácího týmu nakonec nic nevzešlo, taktickým faulem proti unikajícímu Ndidimu se totiž prezentoval Onyinye Wilfred Ndidi.
     
    25
    Před Marcem Albrightonem se nyní otevřelo moře volného prostoru, anglický záložník hostujícího celku ale trefil pouze dostupujícího Pröppera. Opakovaný záběr ovšem ukázal, že domácí středopolař zasáhl míč rukou, Lišky tak měly zahrávat přímý kop zpoza vápna.
     
    26
    Na levé straně se zjevil zcela zapomenutý Bong. Adresátem jeho nabídky byl u zadní tyče číhající Jürgen Locadia, bývalému hráči Eindhovenu ale k dosažení na balon ještě kousek scházel.
     
    27
    Mahrez se dokázal vymotat ze sevření dvou protivníků, doplatil ale na nedostatečnou ofenzivní podporu ze strany svých kolegů, a byl tak nucen hru otočit směrem vzad. Leicester tak musí začít zase od píky.
     
    28
    Jenže svěřenci trenéra Puela se dopustili naprosto zbytečné ztráty ve středovém kruhu, po Pröpperově pasu se jejich zaváhání vydal potrestat Izquierdo. V klíčový moment si ale míč příliš předkopl, načež Lišky znovu zachránil Maguire.
     
    29
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, u postranní lajny totiž po souboj se Simpsonem zůstává ležet Glenn Murray. O nic vážného se ale zřejmě nejedná, nejlepší střelec Seagulls bude schopen v utkání pokračovat.
     
    30
    Tohle může domácí fotbalisty hodně mrzet. Další z jejich rychlý výpadů táhl Pascal Groß, jenž vyslal do úniku sprintujícího Locadiu, toho ale těsně před vstupem do vápna zastavil zdvihnutý praporek pomezního sudího.
     
    31
    O chvíli později byl Jürgen Locadia znovu chycen v ofsajdové pasti, domácí to tedy zkusili po opačném kraji travnaté plochy. Gaëtan Bong ale o míč brzy přišel a zpět jej získal jen za cenu nedovoleného zákroku vůči Mahrezovi.
     
    32
    Riyadu Mahrezovi se zpět na nohy příliš nechce. Po zhlédnutí opakovaného záběru je to ale pochopitelné, alžírský technik inkasoval nepříjemný úder kolenem do zad, tady asi Chris Kavanagh měl vytáhnout žlutou kartu.
     
    33
    Ndidi ve středu hřiště příliš dlouho otálel s rozehrávkou, jeho laxnost zvládl potrestat Beram Kayal. Následný pas izraelského středopolaře měl doputovat k Murraymu, výborné čtení hry ale předvedl Wes Morgan.
     
    34
    Davy Pröpper si vysloužil potlesk z ochozů stadionu, když se krásně zbavil napadajícího Albrightona, poté ale vyslal velmi nepřesný pas pro Murrayho, kulatý nesmysl doskákal až do míst, kde číhal Kasper Schmeichel.
     
    35
    Po několikaminutové odmlce o sobě směrem do ofenzivy dali vědět i hosté. Znovu jim ale scházela potřebná rychlost, Vardyho centr, který měl nalézt Okzakiho, s klidem zneškodnil Dunk. Claude Puel nemůže být s výkonem svých svěřenců spokojen.
     
    36
    Konečně jsme se dočkali zajímavé příležitosti. Vypracovali si ji o něco málo aktivnější fotbalisté Brightonu, po sklepnutí od Locadii ze střední vzdálenosti pálil Glenn Murray, balon ale skončil nad horní tyči Schmeichelovy svatyně.
     
    37
    Do konce prvního poločasu zbývá zhruba osm minut. Dočkáme se nějaké gólové trefy, nebo půjdou oba celky do šaten za bezbrankového stavu?
     
    38
    Obrovská šance Seagulls, tohle musí být gól! Sérii nepřesností na obranné polovině Leicesteru ukončil až Jürgen Locadia, který se skvěle zorientoval a průnikovým pasem vyslal do samostatného úniku Murrayho, ten ale pověst obávaného zabijáka tentokráte nepotvrdil a v jasné tutovce minul.
     
    39
    Na druhé straně se Riyad Mahrez svým typickým způsobem, tedy kličkou směrem ke středu hřiště, zbavil Bonga, nachystal si míč na levačku a zkusil štěstí ranou na přední tyč, tam ale číhal připravený Mathew Ryan.
     
    40
    Hosté působí hodně ospalým dojmem, jejich ofenzivním akcím chybí daleko více pohybu a kreativity, jedinou světlou výjimkou je Riyad Mahrez. Individuálně se nyní pokoušel prosadit Okazaki, byl ale odzbrojen Duffym.
     
    41
    Pröpper zvedl hlavu a přenesl hru na levé křídlo, kde číhal José Izquierdo. Kolumbijský reprezentant se přes Mahreze se Simpsonem nakonec dostal k zakončení, druhý jmenovaný ale jeho pokus bez problému zablokoval.
     
    42
    Marc Albrighton sklepl míč pro lépe postaveného Chilwella, který si jej nachystal na levačku a poté odcentroval na hranici malého vápna, tam si ale nejvýše ze všech vyskočil připravený gólman Ryan.
     
    43
    Svěřenci trenéra Hughtona se pokusili o rozjetí okamžité protiakce. Davy Pröpper vyslal milimetrově přesný nákop pro Murrayho, ten ale svůj náběh nenačasoval ideálně a byl přichycen v jasném ofsajdu.
     
    44
    Jürgen Locadia si krásně narazil se Schelottem, udělal tři rychlé kroky a ocitl se v zajímavé pozici pro centr. Ideální okamžik ale prováhal, načež byl odzbrojen vracejícím se Ndidim, jehož obranný zákrok se vskutku povedl.
     
    45
    Pröpper to v souboji s Okazakim přehnal s agresivitou, Lišky tak v samotném závěru měly k dispozici standardní situaci. Vysoký centr z kopačky Mahreze putoval k Morganovi, který ale hlavičkoval z ofsajdu.
     
    45+1
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, na Amex Stadium jsme zatím branku neviděli. Sledujeme vyrovnanou partii, v níž mají mírně navrch domácí fotbalisté, Leicester se naopak prezentuje velice vlažným výkonem. Jediná gólem zavánějící situace se odehrála v osmatřicáté minutě, když se po Locadiově sklepnutí sám před Schmeichelem objevil Glenn Murray, v jasné tutovce ale minul. Doufejme, že zbylý průběh utkání nabídne o poznání atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval, rozehrávkou jej otevřeli hosté. Ti v dosavadním průběhu utkání tahají za kratší konec provazu a pokud chtějí pomýšlet na výhru, musí výrazně přidat.
     
    47
    Ihned po rozehrávce se k míči dostal Ben Chilwell, jehož vysoký pas trochu podcenil Shane Duffy. Za míčem se dravě hnal Jamie Vardy, v souboji s irský stoperem to ale přehnal s agresivitou, načež mu byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    48
    Krásná rána! Okamžitou protiakci Brightonu táhl Izquierdo, jenž nakonec nalezl kousek za šestnáctkou číhajícího Pascala Große. Po pokusu německého záložníka se míč stáčel pod horní tyč, Kasper Schmeichel ale podržel své spoluhráče skvělým zákrokem.
     
    49
    Morgan si u postranní lajny doslova došel pro faul od Große, hosté tak rozehrávali standardní situaci. Mahrez načechral svůj centr na kraj šestnáctky, kde se hodlal prosadit Maguire, úspěšný ale nebyl.
     
    50
    José Izquierdo doběhl téměř ztracený balon, dostal se s ním až do palebné pozice a poté zkusil své štěstí, trefil ale pouze před sebou číhajícího Chilwella. Do odraženého míč se opřel Bong, pouze ale rozveselil diváky sedící za brankou Lišek.
     
    51
    Duffy se nezorientoval úplně ideálně, napadajícího Vardyho si všiml až na poslední chvíli, s nepříjemnou situací si ale poradil velmi zkušeně a uklidnil hru přihrávkou na brankáře Ryana.
     
    52
    Murray si seběhl pro přihrávku, narazil Großovi a poté se vydal nahánět vysoký nákop svého parťáka. Proti ale byl Harry Maguire, jehož rezolutní odkop skončil až na tribuně.
     
    53
    Kombinační snahy obou celků dnes postrádají hlavu a patu. Gaëtan Bong si vyměnil míč s Pröpperem a poté jej načechral na hruď Glenna Murrayho, ten ale kulatý nesmysl zpracovával v ofsajdovém postavení.
     
    54
    Zajímavá příležitost Seagulls. Berem Kayal vyslal vpřed rychlonohého Izquierda, ten si ale po vniknutí do šestnáctky soupeře počínal trochu sobecky, když místo přihrávky na některého z volných kolegů zkusil vystřelit, trefil ale ve skluzu blokujícího Morgana.
     
    55
    José Izquierdo chtěl své předchozí zaváhání ihned napravit. Tentokráte se prohnal okolo Simpsona, narazil si s na hranici vápna číhajícím Murraym a poté vyslal přízemní nabídku k přední tyči, tam ale zasáhl Maguire.
     
    56
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Fousseni Diabaté.
     
    57
    O chvíli později měli domácí k dispozici rohový kop, nic světoborného z něj ale nevymysleli. Po zaváhání defenzivy Foxes se sice k odraženému míči dostal Kayal, jeho rána z otočky se ale mezi ty povedené počítat nedala.
     
    58
    Gaëtan Bong to nyní udělal parádně, když vymyslel milimetrově přesný bochánek pro Izquierda. Ten si v souboji tváří v tvář troufl na Wese Morgana, hostující kapitán ale nakonec zúročil své zkušenosti a hráče soupeře do vápna nepustil.
     
    60
    Do konce utkání zbývá posledních třicet minut. Také ve druhém poločase bohužel sledujeme stejný obrázek hry, fanoušci ofenzivní kopané si dnes na své opravdu nepřijdou.
     
    61
    Velký problém pro domácí dnes představuje načasování ofenzivních náběhů. Nyní to pouze potvrdil José Izquierdo, který byl přichycen v ofsajdu, následovat tak bude přímý kop Lišek.
     
    62
    Konečně o sobě směrem vpřed dali vědět do této chvíle neviditelní fotbalisté Leicesteru. Mahrez vykouzlil parádní pas do běhu pro Chilwella, jenž hledal z druhé vlny si nabíhajícího Vardyho, toho ale ke střele nepustil Duffy.
     
    63
    Hosté se snad poprvé v tomto utkání dostali k déle trvající kombinaci na obranné polovině soupeře, Iborrovu nahrávku ale vystihl Schelotto, kterého posléze za cenu žluté karty stáhl k zemi Ben Chilwell.
     
    64
    O chvíli později si podobně počínal i Danny Simpson, který fauloval o únik se pokoušejícího Izquierda. Domácí tak budou zahrávat standardní situaci z poměrně zajímavé pozice.
     
    65
    Exekuce tohoto přímého kopu se ujal Pascal Groß, jehož kroucená nabídka se stáčela někam na hranici malého vápna, kde se k hlavičce zkoušel propracovat Duffy, nejlépe ze všech si ale ve vzduchu počínal Harry Maguire.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Beram Kayal (Brighton & Hove Albion FC).
     
    67
    Riyad Mahrez vyslal vysoký centr do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Harry Maguire, jednoznačně nejlepší hráč Lišek v dosavadním průběhu tohoto mače. Na sklepnutí anglického zadáka si sbíhal Diabaté, plány mu ale překazil Ryan.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Leicester City).
     
    69
    Po Maguirově faulu na Schelotta u postranní lajny zahrávali Racci již několikátou standardní situaci v krátkém časovém sledu. Pouze ale potvrdili, že se jim dnes příliš nedaří, Dunk hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    70
    Potlesk z ochozů Amex Stadium si nyní vysloužil Davy Pröpper, jenž se díky parádní stahovačce zbavil napadajícího Iborry, poté ale svou světlou chvilku pokazil nepřesnou přihrávkou na Murrayho.
     
    71
    Střídající Fousseni Diabaté svým příchodem na plac alespoň trochu rozhýbal jinak hodně povadlou ofenzivní hru Leicesteru. Nyní se obtočil okolo Schelotta a zkusil odcentrovat na přední tyč, tam ale kraloval Ryan.
     
    72
    O chvíli později už si Fousseni Diabaté počínal o poznání lépe. Nejprve se znovu prosadil v souboji jeden na jednoho a odcentroval k Vardymu, na jehož sklepnutí před poloprázdnou branku jen těsně nedosáhl Albrighton.
     
    73
    Byli jsme svědky první pasáže tohoto utkání, v níž Lišky zatlačily svého soupeře do hluboké defenzivy. Vše nakonec vyústilo v Chilwellovu nahrávku na Vardyho, jenž se pokusil Ryana překvapit elegantní patičkou, australský gólman ale zareagoval včas.
     
    74
    O chvíli později to Puelova družina zkoušela po pravém křídle. Individuálně se chtěl prosadit Riyad Mahrez, v souboji s trpělivým Bongem se ale nakonec zamotal ve vlastních kličkách a těsně vedle vápna o míč přišel.
     
    75
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Solly March.
     
    76
    Před námi je posledních patnáct minut tohoto mače. Vzhledem k hernímu projevu obou mužstev si už nyní troufám tvrdit, že souboj mezi Brightonem a Leicesterem skončí buď bezbrankovou remízou, nebo jej rozhodne jediná trefa.
     
    77
    Tak pozor, domácím se právě naskýtá obrovská příležitost na otevření brankového účtu tohoto zápasu. March přiťukl míč Izquierdovi, jenž se v pokutovém území poroučel k zemi po souboji s Iborrou, Brighton bude kopat penaltu!
    77. Vicente Iborra (LEC)
     
    77
    Jenže Glenn Murray svůj tým do vedení neposílá! Nelze říci, že by zkušený útočník kopl penaltu špatně, Kasper Schmeichel ale skvěle vystihl směr jeho k tyči umístěné střely a zachránil Foxes od pohromy.
    77. Penalta
     
    79
    Žlutou kartu dostává Gaëtan Bong (Brighton & Hove Albion FC).
     
    79
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Demarai Gray.
     
    81
    Seagulls svou šanci na získání vedení promrhali, teď jsou na řadě Lišky. Vardy přenechal míč Riyadu Mahrezovi, jenž se pokoušel prosadit okolo Bonga, ten ale svůj obranný zákrok načasoval parádně.
     
    82
    Na Mahrezův centr si naskakovali Maguire s Iborrou, ovšem ani jeden z nich jej zasáhnout nedokázal. Míč se poté odrazil příhodně pro Ndidiho, tomu rána ale absolutně nevyšla.
     
    83
    Leicester právě vstřelil branku!
    Neproměněná penalta domácím hodně ublížila, Brighton najednou působí neuvěřitelně pasivním dojmem, čehož Lišky dokázaly využít. Jejich útočný zámek vyústil v Grayovo sklepnutí pro Chilwella, na jehož načechraný centr si v šestnáctce naskočil volný VICENTE IBORRA a přesnou hlavičkou přiblížil Leicester tříbodovému zisku.
    83. Vicente IBORRA - 0:1
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Beram Kayal, přichází Sam Baldock.
     
    85
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Christian Fuchs.
     
    86
    No, vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání se asi nejedná o úplně spravedlivé vedení hostujícího celku, fotbal ale někdy dokáže být krutý. Dnešnímu souboji těchto dvou celků by nejvíce slušela remíza. Dokáží jí domácí vybojovat?
     
    87
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku. Duffy se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci byl faulován ve skluzu hrajícím Ndidim. Hostující záložník dostává druhou žlutou a následně červenou kartu, Lišky tak budou dohrávat v deseti.
     
    88
    Málem bylo vyrovnáno! Exekuce standardní situace se překvapivě neujal Pascal Groß, místo něj nebezpečně pálil Solly March, po jehož pokusu míč mířil pod horní tyč hostující pokladnice, Schmeichel ale vytáhl další skvělý zásah.
     
    89
    Domácí poté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ovšem ani jeden z nich jim nevyšel podle představ. Po tom druhém se míč odrazil příhodně pro Marche, jenž znovu zkusil své štěstí, tentokráte ale mířil vysoko nad branku.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut. Povede se svěřencům Chrise Hughtona vyrovnat?
     
    90+1
    Lišky své zbývající síly pochopitelně vrhají do defenzivy. Nyní se musely bránit rohovému kopu, v malém vápně sice Schmeichel míč promáchl, nikdo z domácích hráčů ale jeho zaváhání nepotrestal.
     
    90+2
    O chvíli později přilétl do pokutového území další zajímavý centr, jehož autorem byl Shane Duffy. Jeho nabídku hodlal v gól přetavit Glenn Murray, hlavičkoval ale mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    90+3
    Při Leicesteru teď stáli všichni svatí, málem bylo vyrovnáno! Racci se přeci jen nadechli k závěrečnému tlaku a vybojovali další roh, Marchův centr doputoval k zadní tyči, kde číhal úplně zapomenutý Bong, ten se ale zdál býti spíše překvapen a hlavičkoval těsně vedle.
     
    90+4
    Pröpper ještě zkusil vyslat na zteč na hrotu útoku operujícího stopera Duffyho, výtečným výběhem se ale prezentoval Schmeichel, který dnes chytá skutečně parádně.
     
    90+6
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Lišky totiž v samotném závěru nastaveného času přidávají druhou trefu a o jejich triumfu už nemůže být pochyb. Domácí vrhli veškeré síly do útoku a nechali vzadu otevřená vrátka, do kterých se přiřítil Gray. Střídající mladík to udělal fantasticky, když si počkal na ideální moment a pak milimetrovou přihrávkou připravil tutovku pro JAMIEHO VARDYHO, jenž už se nemohl zmýlit.
    90+6. Jamie VARDY - 0:2
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, vyrovnané utkání nakonec skončilo šťastněji pro Leicester, který si z Amex Stadium odváží plný bodový zisk za výhru poměrem 2:0. Sledovali jsme urputnou bitvu, v níž se oba celky v ofenzivě hodně trápily, příliš fotbalové krásy k vidění nebylo. První poločas nabídl jen jednu zajímavou situaci, když stoprocentní příležitost neproměnil Glenn Murray. Nejlepší střelec Brightonu se stal smolařem tohoto mače, v sedmasedmdesáté minutě totiž neproměnil pokutový kop a o pár okamžiků později se do té doby nevýrazné Lišky ujaly vedení, když přesně hlavičkoval Vicente Iborra.Závěrečný tlak Seagulls úspěch nepřinesl, hosté naopak přidali druhý gól, když se po Grayově bravurní nahrávce prosadil Jamie Vardy.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:13.
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:09:42)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Iborra (Chilwell), 90+6. Vardy (Gray)

    Karty:   66. Kayal (BRN), 79. Bong (BRN) – 12. Morgan (LEC), 24. Ndidi (LEC), 63. Chilwell (LEC), 64. Simpson (LEC), 68. Maguire (LEC)   87. Ndidi (LEC)

    Neproměněná penalta: 77. G. Murray (BRN), brankář Schmeichel zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk (C), Bong – Locadia (75. March), Kayal (84. Baldock), D. Pröpper, Izquierdo – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Bruno, Goldson, Suttner, March, Baldock, Hemed.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (85. Fuchs), Iborra, Ndidi, Albrighton (79. Gray) – Vardy, Okazaki (56. Diabaté).
    Náhradníci: Jakupović – Dragović, Fuchs, Gray, Adrien Silva, Iheanacho, Diabaté.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Gary Beswick, Sian Massey-Ellis

    Diváci: 30 629
    thejrc.org