Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:2 (0:0)
Leicester City
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 32. kolo
    90+6. Jamie VARDY - 0:2
     
    90+6
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Lišky totiž v samotném závěru nastaveného času přidávají druhou trefu a o jejich triumfu už nemůže být pochyb. Domácí vrhli veškeré síly do útoku a nechali vzadu otevřená vrátka, do kterých se přiřítil Gray. Střídající mladík to udělal fantasticky, když si počkal na ideální moment a pak milimetrovou přihrávkou připravil tutovku pro JAMIEHO VARDYHO, jenž už se nemohl zmýlit.
     
    90+3
    Při Leicesteru teď stáli všichni svatí, málem bylo vyrovnáno! Racci se přeci jen nadechli k závěrečnému tlaku a vybojovali další roh, Marchův centr doputoval k zadní tyči, kde číhal úplně zapomenutý Bong, ten se ale zdál býti spíše překvapen a hlavičkoval těsně vedle.
     
    88
    Málem bylo vyrovnáno! Exekuce standardní situace se překvapivě neujal Pascal Groß, místo něj nebezpečně pálil Solly March, po jehož pokusu míč mířil pod horní tyč hostující pokladnice, Schmeichel ale vytáhl další skvělý zásah.
     
    87
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku. Duffy se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci byl faulován ve skluzu hrajícím Ndidim. Hostující záložník dostává druhou žlutou a následně červenou kartu, Lišky tak budou dohrávat v deseti.
     
    85
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Christian Fuchs.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Beram Kayal, přichází Sam Baldock.
    83. Vicente IBORRA - 0:1
     
    83
    Leicester právě vstřelil branku!
    Neproměněná penalta domácím hodně ublížila, Brighton najednou působí neuvěřitelně pasivním dojmem, čehož Lišky dokázaly využít. Jejich útočný zámek vyústil v Grayovo sklepnutí pro Chilwella, na jehož načechraný centr si v šestnáctce naskočil volný VICENTE IBORRA a přesnou hlavičkou přiblížil Leicester tříbodovému zisku.
     
    79
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Demarai Gray.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Gaëtan Bong (Brighton & Hove Albion FC).
    77. Penalta
     
    77
    Jenže Glenn Murray svůj tým do vedení neposílá! Nelze říci, že by zkušený útočník kopl penaltu špatně, Kasper Schmeichel ale skvěle vystihl směr jeho k tyči umístěné střely a zachránil Foxes od pohromy.
    77. Vicente Iborra (LEC)
     
    77
    Tak pozor, domácím se právě naskýtá obrovská příležitost na otevření brankového účtu tohoto zápasu. March přiťukl míč Izquierdovi, jenž se v pokutovém území poroučel k zemi po souboji s Iborrou, Brighton bude kopat penaltu!
     
    75
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Jürgen Locadia, přichází Solly March.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Leicester City).
     
    66
    Žlutou kartu dostává Beram Kayal (Brighton & Hove Albion FC).
     
    64
    O chvíli později si podobně počínal i Danny Simpson, který fauloval o únik se pokoušejícího Izquierda. Domácí tak budou zahrávat standardní situaci z poměrně zajímavé pozice.
     
    63
    Hosté se snad poprvé v tomto utkání dostali k déle trvající kombinaci na obranné polovině soupeře, Iborrovu nahrávku ale vystihl Schelotto, kterého posléze za cenu žluté karty stáhl k zemi Ben Chilwell.
     
    56
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Fousseni Diabaté.
     
    48
    Krásná rána! Okamžitou protiakci Brightonu táhl Izquierdo, jenž nakonec nalezl kousek za šestnáctkou číhajícího Pascala Große. Po pokusu německého záložníka se míč stáčel pod horní tyč, Kasper Schmeichel ale podržel své spoluhráče skvělým zákrokem.
     
    38
    Obrovská šance Seagulls, tohle musí být gól! Sérii nepřesností na obranné polovině Leicesteru ukončil až Jürgen Locadia, který se skvěle zorientoval a průnikovým pasem vyslal do samostatného úniku Murrayho, ten ale pověst obávaného zabijáka tentokráte nepotvrdil a v jasné tutovce minul.
     
    24
    Z rodící se protiakce domácího týmu nakonec nic nevzešlo, taktickým faulem proti unikajícímu Ndidimu se totiž prezentoval Onyinye Wilfred Ndidi.
     
    12
    Davy Pröpper vybojoval míč ve středu hřiště, daleko se s ním ale nedostal, pár metrů za kruhem jej totiž jasně fauloval Morgan. Hostující kapitán byl následně potrestán žlutou kartou.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 83. Iborra (Chilwell), 90+6. Vardy (Gray)

    Karty:   66. Kayal (BRN), 79. Bong (BRN) – 12. Morgan (LEC), 24. Ndidi (LEC), 63. Chilwell (LEC), 64. Simpson (LEC), 68. Maguire (LEC)   87. Ndidi (LEC)

    Neproměněná penalta: 77. G. Murray (BRN), brankář Schmeichel zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:13.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk (C), Bong – Locadia (75. March), Kayal (84. Baldock), D. Pröpper, Izquierdo – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Bruno, Goldson, Suttner, March, Baldock, Hemed.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (85. Fuchs), Iborra, Ndidi, Albrighton (79. Gray) – Vardy, Okazaki (56. Diabaté).
    Náhradníci: Jakupović – Dragović, Fuchs, Gray, Adrien Silva, Iheanacho, Diabaté.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Gary Beswick, Sian Massey-Ellis

    Diváci: 30 629
    thejrc.org