Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:2 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 31.03.2018, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Aaron Wan-Bissaka, přichází Timothy Fosu-Mensah.
    84. Mohamed SALAH - 1:2
     
    84
    Liverpool právě vstřelil branku!
    O pár okamžiků později už to svěřencům Jürgena Kloppa vyšlo, Liverpool se tak několik minut před koncem základní hrací doby ujímá vedení! Oxlade-Chamberlain vyslal přetažený centr k zapomenutému Robertsonovi, z jehož přihrávky mohl těžit MOHAMED SALAH. Egyptský fotbalista potvrdil fantastickou formu, položil si bránícího Sakha a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Hennesseyho.
     
    73
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    70
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Dejan Lovren.
     
    64
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Adam Lallana.
     
    62
    Eagles měli i tak k dispozici standardní situaci z velice nadějné pozice. Nutno poznamenat, že s s ní nenaložili vůbec špatně, táhla střela Patricka van Aanholta Kariuse pořádně protáhla, nakonec z toho ale bude pouze roh.
    59. Christian Benteke ve slibné příležitosti pálil nad bránu
     
    59
    Neuvěřitelné, Christian Benteke v krátkém časovém sledu spálil druhou obrovskou příležitost. Belgický útočník zakončoval přečíslení dvou proti jednomu po přihrávce od Townsenda, tentokráte ale dodal míči příliš razance a přestřelil.
     
    58
    Domácí si málem vzali ztracené vedení zpět, tohle je může opravdu hodně mrzet. Milnerův nedůrazný odkop zapříčinil to, že se po rychlé kombinaci ocitl v jasné tutovce Christian Benteke, balonu ale dodal opačnou rotaci a minul.
     
    51
    Málem jsme byli svědky bleskového obratu! Po nedorazech v obranné činnosti Eagles totiž balon doputoval k Salahovi, který vypustil technickou ránu ke vzdálenější tyči, tu ale o pár decimetrů minul.
    49. Sadio MANÉ - 1:1
     
    49
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého poločasu si fotbalisté Liverpoolu asi nemohli přít, krátce po návratu ze šaten se jim totiž podařilo vyrovnat! Po Salahově přetaženém centru si na levém kraji šestnáctky vyměnili míč Firmino s Milnerem, anglický veterán nakonec připravil brankovou příležitost pro SADIA MANÉHO, jenž se z bezprostřední blízkosti nezmýlil.
     
    45
    Ostrý zákrok McArthura, který tvrdě dojel Jamese Milnera, potrestal hlavní rozhodčí žlutou kartou. Domácí středopolař přišlápl svému sokovi pravý kotník, tady není o čem diskutovat.
    44. Wayne Hennessey před přestávkou vytáhl skvělý zákrok!
     
    44
    Málem bylo srovnáno, domácí teď podržel Wayne Hennessey. Mohamed Salah svůj centr od rohového praporku zakroutil na přední tyč, načež Mané hlavičkoval do protipohybu brankáře Crystal Palace, ten ale vytáhl parádní zákrok.
     
    38
    Po několikaminutové odmlce se na útočné polovině objevili také hosté. Jejich snaha ale příliš dlouhého trvání neměla, Benteke totiž přišel o míč v souboji s van Dijkem, kterého později zastavil jen za cenu žluté karty.
     
    24
    Až nyní se hosté probojovali do vápna svého soupeře, kde se po souboji s McArthurem k zemi skácel Sadio Mané. Drobný kontakt tam byl, senegalský rychlík ale celou situaci hodně přihrál a následně dostal žlutou kartu za simulování.
    13. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:0
     
    13
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Na první gól tohoto utkání jsme příliš dlouho čekat nemuseli, domácí využili velkou příležitost v podobě nařízeného pokutového kopu a ujímají se vedení! Podle očekávání se k balonu postavil kapitán LUKA MILIVOJEVIĆ, jenž poslal Kariuse k opačnému kraji branky a rozjásal ochozy Selhurst Parku.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Loris Karius (Liverpool FC).
    12. Penalta pro domácí! Loris Karius sestřelil Wilfrieda Zahu
     
    12
    Benteke vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Hendersonem, načež vyslal do samostatného úniku rychlonohého Zahu, který byl v šestnáctce jasně faulován vybíhajícím Kariusem. Domácí tak budou mít k dispozici pokutový kop!
     
    12
    Také svěřenci Jürgena Kloppa byli velice blízko k otevření gólového účtu! Celá situace se narodila po rohovém kopu, Salahův centr doputoval přesně na hlavu van Dijka, jehož zakončení ještě těsně před Hennesseym tečoval Mané, mezi tři tyče ale nezamířil.
    9. Wildried Zaha se ocitl v první obrovské šanci zápasu!
     
    9
    První obrovskou šanci tohoto utkání si překvapivě vypracovali domácí fotbalisté! Na dlouhý pas si za obranu soupeře naběhl Wilfried Zaha, který přetlačil Alexandera-Arnolda, přehodil si míč na pravačku a zkusil obstřelit Kariuse, ten ale přispěchal se skvělým zákrokem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Milivojević (pen.) – 49. Mané (Milner), 84. M. Salah (Robertson)

    Karty:   38. Ch. Benteke (CRP), 45. McArthur (CRP) – 12. Karius (LIV), 24. Mané (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka (88. Fosu-Mensah), Kelly, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Cabaye (73. Loftus-Cheek), Milivojević (C) – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Cavalieri – Delaney, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Loftus-Cheek.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (64. Lallana, 70. Lovren), Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané (64. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Lovren, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Ings.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Adam Nunn, Adrian Holmes

    Diváci: 25 807
    thejrc.org