Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (2:0)
Swansea City
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný den všem fanouškům anglického fotbalu! Druhý Manchester United přivítá na svém svatostánku zachraňující se Swansea. Utkání o důležité tři body začíná na Old Trafford v 16:00!
     
    MANCHESTER UNITED (2.)

    Fotbalisté slavného anglického klubu jsou aktuálně na druhém místě s obrovskou ztrátou na městského rivala, jenž je kousek od zisku mistrovského titulu. Banda Josého Mourinha bojuje o druhé místo, aktuálně má před Liverpoolem dvoubodový náskok a utkání k dobru. United drží sérii tří výher proti celkům kousek pod sebou, porazili například Liverpool či Chelsea, úžasně otočili utkání na hřišti Crystal Palace. Oporou týmu je Romelo Lukaku, jenž dal 14 branek a 7 jich připravil, výborně chytá David de Gea.
     
    SWANSEA CITY (14.)

    Jediný neanglický celek v Premier League bude mít opravdu těžký závěr soutěže, aktuálně je na čtrnácté pozici a má tříbodový náskok na celky, jenž sestupují do Championship. V poslední dvou duelech nasbíral welšský celek čtyři body, na domácím hřišti deklasoval West Ham 4:1, před reprezentační přestávkou remizovala Swansea na hřišti nováčka z Huddersfieldu 0:0. Nejlepším střelcem týmu je se šesti zásahy Jordan Ayew, který ale proti Red Devils vinou karetního trestu nenastoupí.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ DUEL

    Swansea City 0:4 Manchester United
    45. Bailly, 81. Lukaku (Mchitarjan), 82. Pogba (Mchitarjan), 84. Martial (Pogba)

    Swansea City: Fabiański – Bartley (67. Routledge), Fernández, Mawson – Naughton, Fer, Mesa (67. Narsingh), Olsson – Carroll, J. Ayew – T. Abraham (82. McBurnie).

    Manchester United: de Gea – Valencia, Bailly, Jones, Blind – Matić, Pogba – Mata (75. Fellaini), Mchitarjan (85. Herrera), Rashford (75. Martial) – Lukaku.

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:11.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Mata, Lingard, Alexis Sánchez – R. Lukaku.
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, A. Herrera, McTominay, Martial, Rashford.

    Swansea City: Fabiański – van der Hoorn, F. Fernández, Mawson – Naughton, King, Ki Song-jung, Clucas, M. Olsson – Dyer, A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Bartley, Roberts, L. Narsingh, T. Carroll, Routledge, T. Abraham.

    Rozhodčí: Madley – Perry, McDonough.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásné odpoledne všem fanouškům anglického fotbalu! Za pár chvilek nám startuje utkání mezi United a Swansea, sledujte náš přenos!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rudí Ďáblové odstartovali utkání rozehrou a rychlým nákopem na levé křídlo. Lukaku se ovšem ve vápně k míči nedostal, a tak se bude odkopávat od branky polského brankáře.
     
    2
    Romelu Lukaku a Jesse Lingard zakombinovali na útočné polovině a chtěli se dostat ke střeleckému pokusu. Těch přihrávek nicméně bylo moc a domácí o míč přišli.
     
    3
    Dvakrát to zkoušel od levé lajny těsně před vápnem Ashley Young, ani jeden jeho centr ovšem neprošel do vápna. Manchesterský celek se sice následně do vápna dostal, ale nezakončil.
     
    5
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Úžasná akce a zasloužené vedení United 1:0! Jesse Lingard poslal míč do vápna na Sáncheze, jenž vylepšoval pozici pro ROMELA LUKAKUA. Ten si na penaltě míč zpracoval, aby následně zakončil přesně do levé šibenice.
    5. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    7
    Následně aktivně hrající Jesse Lingard dával míč do penaltového území na Juana Matu. Ten čekal na penaltě Lukakua, tak přihrával na puntík. Belgický snajpr tam ovšem nyní nebyl.
     
    8
    Swansea se do obdržené branky téměř nedostala k míči, a tak se nyní pokouší něco vymyslet. Hráči welšského celku kombinují na vlastní polovině a vyčkávají.
     
    10
    Domácí celek se ale hned dostal k míči a aktuálně s ním kombinuje na útočné polovině. Uvidíme, pokud se Manchesteru povede navýšit své vedení na 2:0.
     
    11
    Druhá gólovka pro Romela Lukakua a první zákrok Fabianského. Belgický útočník se dostal po pravé straně do vápna a zakončoval na zadní tyčku, přišel ovšem pohotový zákrok!
    11. Druhá gólovka Lukakua v utkání
     
    12
    Následně přišel faul Victora Lindelöfa na hostujícího Clucase. Hra tak bude pokračovat standardní situací hostujícího celku ze středu travnaté plochy.
     
    14
    Nic zajímavého ovšem snažení Swansea nepřineslo a u míče jsou opět hráči United, kteří dnes zatím hrají dobré utkání a daří se jim.
     
    16
    Kombinace před brankou Swansea byla zakončena pokusem Lingarda z hranice vápna. Jeho zakončení levačkou z voleje ovšem nebylo přesné, míč skončil jen vedle branky.
     
    18
    Zdlouhavá kombinace domácího celku nakonec nevedla k úspěšnému centru na hlavu Lukakua. Před ním totiž zahrál bránící hráč, jenž zamezil zakončení.
     
    19
    Do otevřené obrany následně vběhli fotbalisté hostujícího celku, kterému se nakonec nepovedlo zakončit. Pokračuje se hrou United, kteří se díky obrannému zákroku dostali k míči.
     
    20
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Jesse Lingard opět ukázal, že je to velký borec. Proběhl s míčem na útočné polovině až do pozice, kdy viděl na hranici ofsajdu pohybujícího se ALEXISE SÁNCHEZE. Tomu následně předal míč a chilský snajpr střelou po zemi překonal Fabianského podruhé!
    20. Alexis SÁNCHEZ - 2:0
     
    22
    Juan Mata následně dostával centr od Sáncheze, který se pokoušel zakončovat nůžkami. Míč sice netrefil, ale od domácího publika se dočkal nadšeného potlesku.
     
    23
    Swansea je pod tlakem a k míči se dostává v krátkých časových intervalech. United ovládají hřiště a jsou mnohem aktivnějším a efektivnějším týmem.
     
    25
    Red Devils hrají v klidu a baví diváky. David de Gea se k míči dostal naposledy minulý týden, a tak jej do kombinace zahrnuli i jeho spoluhráči.
     
    26
    Opět se United museli lehce stáhnout, snažení hostů podél pravé lajny ovšem nebylo zakončeno nějakým nebezpečným centrem či přihrávkou. Do útoku jdou domácí.
     
    27
    Alexis Sánchez se následně houževnatě dral obranou hostujícího celku, k zemi jej ovšem nekompromisním faulem poslal obránce Mike van der Hoorn. Domácí budou rozehrávat první přímý kop.
     
    28
    Bíločervení kombinovali a celou akci zakončili centrem z poloviny hřiště na Romela Lukakua. Ten byl ovšem bedlivě hlídán a k míči se nakonec neprodral, odkop od branky Fabianského.
     
    29
    Swansea se pokoušela dostat do útoku, ale domácí fotbalisté skvěle napadali rozehrávku a dostali svého soupeře pod tlak. I tak ale budou vhazovat hosté.
     
    30
    Jesse Lingard je ve formě! Anglický fotbalista se prokličkoval až na hranici vápna, odkud zakončoval. V rychlosti mu míč ovšem lehce ujel a on se do něj neopřel ideálně. Balon skončil vedle branky.
     
    32
    Kombinace United byla zakončena těsně před vápnem, kde byl Paul Pogba v klinči dvou hráčů. Nakonec se píská faul Ayewa a my uvidíme další přímý kop domácího celku.
     
    33
    Ashley Young rozehrál standardní situaci centrem na zadní tyčku, kde Lukaku sklepával míč pod sebe. Hráči Swansea si ale zpětnou příhru pohlídali a nedošlo k dalšímu ohrožení branky.
     
    34
    Naprosto sám proti několika bránícím hráčům United se vydal do útoku hostující Sam Clucas, který nakonec nic nevymyslel. Alexis Sánchez jej doběhl a odebral mu míč.
     
    36
    Alexis Sánchez nyní ustál souboj proti dvěma hráčům a hned centroval do vápna přízemním pokusem. Ten ale nakonec zachytili bránící hráči Swansea, jenž míč odkopli.
     
    37
    Další nabídku za obranu vysílal Paul Pogba, bránící hráči se ale opět dobře zorientovali a jeden z nich hlavičkou poslal míč do rukavic Łukasze Fabiańskiho.
     
    38
    Romelo Lukaku dostával nyní míč do vápna, kde byl v souboji. Zahrál ramenem, přičemž hostující borec upadl. Rozhodčí se rozhodli odpískat faul, což se domácímu publiku vůbec nelíbilo.
     
    39
    Následně byla přerušena hra po faulu Chrise Smallinga na Andrého Ayewa. Ten je nyní ošetřován a uvidíme, zda bude tento důrazný útočník schopen pokračovat.
     
    41
    Tak to byla příležitost! Domácí se dostali do vápna a Alexis Sánchez dostával hlavičku od brankové čáry na hranici malého vápna. Z této pozice ovšem míč pouze promáchl!
     
    43
    Pokračuje se kombinační hrou domácího celku, jenž je dominantní na travnatém pažitu a nedává svému protivníkovi čuchnout.
     
    44
    Paul Pogba nyní posílal dalekonosný centr, který ovšem nikoho v rudém nenašel. Pokračovat se tak bude odkopem od branky polského brankáře.
     
    45
    Nejdříve se ke střele dostal Pogba, ale ta byla zblokována domácí obranou. Z pravé strany vápna následně stříleným centrem zkoušel překvapit Mata, ale i jeho pokus byl nakonec zastaven bránícími hráči.
     
    45+1
    Již se hraje první minuta nastavení z celkových dvou. Domácí jsou nadále aktivní na míči, čímž si vybojovali ještě jeden rohový kop v průběhu prvního poločasu.
     
    45+2
    Míč vletěl do vápna, kde se nejvýše vyšplhal brankář Łukasz Fabiański. Balon ukryl v rukavicích a s rozehrou úplně nespěchá, během pár chvilek bude odpískán konec první půle.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který skončil vedením Manchesteru United 2:0. Domácí celek do utkání vletěl a již po dvaceti minutách si vypracoval dvoubrankový náskok. Střelecky se prosadili Romelo Lukaku a Alexis Sánchez. Swansea si v průběhu první poloviny nevytvořila jedinou šanci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Nathan Dyer, přichází Tammy Abraham.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Ki Song-jung, přichází Thomas Carroll.
     
    47
    Domácí začali i druhý poločas aktivně a nyní si dokonce vybojovali standardní situaci. Ta bude rozehrána z pravé strany a nějakých 25 metrů od branky.
     
    48
    Standardka se sice Red Devils nepovedlo, ale i tak se svěřenci Josého Mourinha drží na míči a aktivně kombinují...
     
    50
    Hosté se pokoušeli něco vymyslet na pravé straně. Sam Clucas se ovšem u lajny ukličkoval a od jeho nohy se dostal míč do zámezí, pokračovat se bude autem domácích.
     
    51
    Začátek druhého poločasu je zatím takový unavený. Ani jeden celek se do ničeho nedostává a ani fanoušci nejsou tak aktivní, jako tomu bylo v první části.
     
    53
    Sam Clucas se následně podruhé v utkání objevil na zemi a podruhé opouští travnatou plochu. Uvidíme, zda hostující trenér sáhne ke třetímu střídání.
     
    55
    Slušná kombinace domácích! Lukaku dostával míč na zadní tyčku, místo zakončení ale přihrával na Sáncheze. Ten na malém vápně v záklonu ale branku přestřelil!
    55. Sánchez měl na hlavě svou druhou branku v utkání
     
    55
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Sam Clucas, přichází Wayne Routledge.
     
    57
    Po faulu na Sáncheze přišla standardka z levé strany, která ovšem nebyla zakončena. Následné snažení již nebezpečné bylo. Pogba našel ve vápně Matu, jenž se ve vzduchu otočil a zakončoval. Ovšem jen těsně nad branku!
     
    60
    Dvě obrovské šance Tammyho Abrahama! Nejdříve ve vápně zakončoval do šibenice, ale de Gea předvedl zákrok. To samé platilo i o střele z penalty k pravé tyčce!
     
    62
    Následně se dostal míč do šestnáctky, kde byl Wayne Routledge. Jeho osoba se ovšem nacházela v ofsajdu, a tak následná střela do sítě neplatila.
     
    63
    Domácí celek se následně pokouší uklidnit hru, a tak kombinuje na útočné polovině. Swansea lehce ožila a pokouší se něco vymyslet.
     
    66
    Swansea se dostala k rohovému kopu z levé strany, který ovšem nepřinesl žádnou akci. Pokračuje se tak odkopem od branky Davida de Gei.
     
    68
    Jesse Lingard u branky Swansea napadal rozehru hostujícího celku. Rozehrávající obránce to ovšem skvěle vyřešil a o napadajícího hráče vybojoval odkop od branky.
     
    69
    Hosté se dostávají do více akcí, než tomu bylo v prvním poločase. Z levé strany se nyní pokoušel jeden z hráčů odcentrovat do šestnáctky, míč ale skončil v zázemí.
     
    71
    Dobrou přihrávku na kopačky dostával Romelo Lukaku. Belgickému borci se ovšem nepovedlo balon ideálně zpracovat, a tak se míč dostal až k brankáři.
     
    72
    Do skvělé střelecké pozice se následně dostali hosté, zakončující hráč nechal vyniknout de Geu, zákrok se ovšem nepočítá kvůli ofsajdovému postavení.
     
    73
    Swansea kombinovala na své polovině a míč nakonec odevzdala. Podél pravé lajny se míč dostal až k brance španělského mága, nikdo v bílém ale neatakoval.
     
    75
    United se dostali ke standardní situaci. Míč letěl na zadní tyčku, kde byl Lukaku. Následně přišel pískot kvůli ofsajdu, pokračuje se střídáním domácích.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Marcus Rashford.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Ander Herrera.
     
    77
    Paul Pogba nyní posílal svižnou přihrávku středem hřiště, nikdo v červeném se ovšem k míči nedostal. Swansea je s míčem na kopačkách a pokouší se něco vymyslet.
     
    79
    Nyní se francouzský špílmachr efektivním kličkou zbavil hráče ve středu hřiště, ten jej nakonec poslal k zemi. United tak budou rozehrávat standardní situaci.
     
    80
    Parádní akce United! Pogba našel centrem do šestnáctky Lukakua, jenž se důrazem prodral ke střele. Po zemi se mu ovšem polského brankáře prostřelit nepovedlo!
     
    81
    Zahrozili i hosté. Tammy Abraham dostal centr na zadní tyčku, odkud míč dával z první na penaltu. Zde se ovšem nikdo v bílém k míči nedostal.
     
    83
    U levé lajny rozehrával Ashley Young, který byl ovšem poslán k zemi. United tak rozehrávají standardní situaci z vlastní poloviny.
     
    84
    Následně domácí zakombinovali ve středu hřiště, ale snažení jim nevyšlo a míč skončil v zámezí. Pokračovat se bude vhazováním Swansea.
     
    86
    Hosté se dostali k dalšímu centru do šestnáctky. Marcus Rashford ovšem zahrál skvěle a míč dokonce zachránil před rohem. Swansea bude rozehrávat aut.
     
    88
    Red Devils se dostávali do útoku podél pravé lajny, před pronikajícím hráčem ovšem skvěle zasáhl bránící Federico Fernández. Domácí čeká vhazování.
     
    89
    Swansea se pokoušela následně vymyslet něco na pravé straně, ale United již pozorně brání. Je z toho sice aut pro hosty, ale vše je daleko od branky.
     
    90
    Elegantně se až do malého vápna prodral mladičký Marcus Rashford, jenž uspěl proti dvěma protihráčům a nakonec vybojoval rohový kop pro své spoluhráče.
     
    90+1
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Scott McTominay.
     
    90+2
    Důrazný Tammy Abraham se svým býčím tělem dostal až do šestnáctky a silou se mu povedlo vybojovat ještě jednu standardní situaci pro svůj celek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    United udrželi své vedení z prvního poločasu a na domácím hřišti vybojovali tři body proti Swansea po výhře 2:0! Gólově se v utkání postupně prosadili útočné hvězdy Romelu Lukaku a Alexis Sánchez. Druhý poločas byl o něco vyrovnanější a oba celky měly slušné šance, ani jedna ovšem brankou neskončila.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (17:54:43)

    David Panuška

    Branky: 5. R. Lukaku (Alexis Sánchez), 20. Alexis Sánchez


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 5:13.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Mata (90+1. McTominay), Lingard (76. A. Herrera), Alexis Sánchez (76. Rashford) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, A. Herrera, McTominay, Martial, Rashford.

    Swansea City: Fabiański – van der Hoorn, F. Fernández, Mawson – Naughton, King, Ki Song-jung (46. T. Carroll), Clucas (55. Routledge), M. Olsson – Dyer (46. T. Abraham), A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Bartley, Roberts, L. Narsingh, T. Carroll, Routledge, T. Abraham.

    Rozhodčí: Madley – Perry, McDonough
    thejrc.org