Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:2 (0:1)
Burnley FC
Sobota 31.03.2018, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Burnley nakonec zvládlo roli papírového favorita, po přesném zakončení Asley Barnese přidal druhou branku z dorážky Chris Wood, West Brom dokázal odpovědět v závěru jen jedním gólem, který zařídil Salomón Rondón, jenž tak stanovil konečné skóre na 1:2 z pohledu WBA.

    Hosté tak nadále živí naději na senzaci v podobě šesté příčky, která zajišťuje kvalifikaci o Evropskou ligu, Albion už se naopak může pomalu začít smiřovat s tím, že si příští rok pravděpodobně Premier League nezahraje.

    To je ode mě z The Hawthorns pro dnešek vše, sobotní fotbalový program však i nadále pokračuje například v Evertonu, kam zavítá Manchester City. Příjemný zbytek večera a zase někdy na počtenou přeje Tomáš Pauček! (18:06:53)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Zákroky – Ben Foster (WBA) – 2
     
    90+6
    Zákroky – Nick Pope (BUR) – 2
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Nick Pope (Burnley FC).
     
    90+5
    A "Baggies" nebyli od gólu vůbec daleko! Na přízemní centr si nabíhal Phillips, který jej o pár centimetrů míjí! To by byla jistá branka.
     
    90+4
    Rondon se cpal snad přes tři hráče a byl při tom faulován, nejspíš jedna z posledních příležitostí WBA k ohrožení branky.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Claudio Yacob (West Bromwich Albion).
     
    90+2
    Na hřišti začíná být hodně dusno, Yacob při bránění doslova vyskočil na záda Barnesovi, i za následné protesty pak dostává žlutou kartu.
     
    90
    Albion se nakonec dostal k balonu a ihned se žene směrem vpřed, jejich útočné choutky ale zastavuje ofsajd. Nad rámec normální hrací doby bude nastaveno celých 5 minut.
     
    89
    Burnley má k dispozici další rohový kop, o jejich snaze vstřelit branku však lze úspěšně pochybovat. V pokutovém území jsou jen tři hráči v oranžovém.
     
    88
    Dawson je zpět na hřišti, přesně ve chvíli, kdy se domácí fanoušci hodně zlobí na Barnese, který si vymodlil faul. Závěr je hodně emotivní.
     
    86
    Obrovský závar před Popeovo bránou! Snad tři hráči West Bromu se dostali ke střele, nejprve hostující gólman vytáhl dobrý zákrok nohou, následně perfektně zareagovala obrana, poslední pokus pak skončil těsně vedle tyče!
     
    84
    West Brom právě vstřelil branku!
    Trochu kontroverzní branka pár minut před koncem ještě zamotává vývoj utkání. Po souboji v malém vápně zůstal na zemi ležet Dawson, rozhodčí však nechali hru pokračovat a o pár vteřin později se k centrovanému míči otočil SALOMÓN RONDÓN, jenž přízemní ranou snižuje na 1:2! Pope byl v tomhle případě bez šance, nicméně se stejně jako jeho spoluhráči zlobí na arbitry, že nepřerušili hru.
     
    82
    Dalo by se říci, že se hra teď přelévá ze strany na stranu. Není to však útočnou aktivitou obou soupeřů, ale nakopávanými balony, které vždy dokáže sebrat pozorná obrana.
     
    80
    Je to tak, Vokes už je zpět na nohou, jeho spoluhráči pak Albionu sportovně odevzdali balon.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jack Cork (Burnley FC).
     
    79
    Střídající Vokes se ihned po svém příchodu dostal do souboje, při přímém kopu WBA chtěl před vlastním gólmanem odhlavičkovat míč do bezpečí, Pope ho ale při vyboxování trefil někam do zátylku. Na hřišti jsou ošetřovatelé, Vokesovo zranění však nevypadá nijak závažně a hostující devítka bude moci pokračovat ve hře.
     
    77
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.

    Tomáš Pauček

    Branky: 84. Rondón (J. Evans) – 22. Barnes (Lennon), 73. Wood

    Karty:   90+3. Yacob (WBA) – 54. Barnes (BLY), 79. Cork (BLY), 90+5. Pope (BLY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, J. Evans (C), Hegazy – Nyom, Livermore, Yacob, Brunt, Gibbs (46. Phillips) – Jay Rodriguez (74. Burke), Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Gabr, McAuley, Phillips, McClean, Burke, Krychowiak.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Lennon, A. Westwood, Cork, N'Koudou (69. Hendrick) – Barnes – Wood (77. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – Taylor, Bardsley, K. Long, Marney, Hendrick, Vokes.

    Rozhodčí: Probert – Garratt, Beck
    thejrc.org