Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 6:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 2:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 0:0 (kon.)
Hannover – RB Lipsko 2:3 (kon.) | Stuttgart – Hamburg 1:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 6:0 (kon.)
Hertha – Wolfsburg 0:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
6:0 (5:0)
Borussia Dortmund
Sobota 31.03.2018, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 4:7. (20:19:42)
     
    Je tu konec! Bayern Mnichov nakonec přepnul ve druhém poločase na úsporný režim, díky kterému pošetřil síly na úterní střetnutí se Sevillou. Dortmund se sice snažil vstřelit alespoň kontaktní branku, nicméně i ve druhém poločase se nevyvaroval inkasování. Borussie tedy odjíždí z Allianz Areny s potupným výsledkem 6:0!
     
    90
    Konec zápasu.
    87. Robert LEWANDOWSKI - 6:0
     
    87
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hattrick v podání polského kanonýra je na světě! Müller fantastickou patičkou uvolnil Kimmicha, který cpal míč do malého vápna. Tam byla jeho nabídka sražená přesně k ROBERTU LEWANDOWSKIMU, který už měl snadnou práci.
     
    86
    Jenomže obrana Bayernu působí i v dnešním zápase hodně jistým dojmem a soupeř se do vyložených šancí takřka vůbec nedostává.
     
    85
    Robben to opět zkoušel individuálně, avšak na pravém křídle narazil hned na prvního bránícího hráče. Dortmund se snaží o kontaktní branku.
     
    84
    Před Ulreicha přiletěl další centrovaný balón, který si na zadní tyči pohlídal Rafinha. Domácí zadák hrudí poslal míč do náruče brankáře.
     
    83
    Boateng si hlasitým výkřikem řekl o přihrávku, kterou zpracoval hrudí, jenomže poté nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    82
    Střídající Philipp se dostával do velké šance, avšak vyběhnuvší Ulreich mu zamezil vážnější zakončení. Domácí strážce tyčí si vysloužil potlesk tribun.
     
    81
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné desetiminutovky. Dnešní utkání se spíše už jen dohrává, nicméně Bayern má chuť na další branku.
     
    80
    Zatím hodně nevýrazný je postrach obran z posledních zápasů Michy Batshuayi. Belgický kanonýr se k míči téměř vůbec nedostává.
     
    79
    Svůj první kontakt s míčem má za sebou Philipp, který přihrával vedle stojícímu Piszczekovi. Polskému obránci se ale nepodařilo odcentrovat.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Nuri Şahin.
     
    77
    Netrvalo dlouho a do zakončení se natlačil právě Müller. Německý špílmachr pálil z ostrého úhlu pouze do hlediště.
     
    76
    Müller byl sice rychleji u balónu, následně se ale příliš unáhlil se zpětnou přihrávkou. Ta totiž mířila pouze do území soupeře.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Maximilian Philipp.
     
    74
    Po dlouhé době se Lewandowski otočil kolem své osy a posléze pořádně protáhl brankáře. Za postranní čárou se připravuje další střídání.
     
    73
    Kdepak, mizérie pokračuje. Dahoud vyprodukoval celkem chytrý pas na Schürrleho, který nezpracoval neposedný balón.
     
    72
    Dortmund se snaží rozhýbat hru, avšak soupeř skvěle pokrývá mezery na hrací ploše. Hosté to zřejmě zkusí přes pravou stranu.
     
    69
    Jedno je jisté, domácí lodivod má s dalšími střídáními útrum. Před malým momentem totiž využil to poslední, naopak Dortmund má k dispozici ještě dvě.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Sebastian Rudy.
    68. Götze trefil pouze tyč.
     
    68
    Tak konečně! Götze se napřáhl zpoza šestnáctky a jeho rána v pádu orazítkovala bližší tyč. První vážnější výstraha Borussie Dortmund.
     
    67
    Stále marně čekáme na nějakou práci pro domácího brankáře Ulreicha. Na hřišti to vypadá, jakoby to byl Bayern, kdo by musel dotahovat ztrátu.
     
    66
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Thiago Alcântara.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Franck Ribéry (Bayern Mnichov).
    Žlutou kartu dostává Julian Weigl (Borussia Dortmund).
     
    65
    Příkladný souboj tělo na tělo sváděl hostující Schürrle a robustní zadák Boateng. Druhý jmenovaný doslova zahodil svého spoluhráče z reprezentace.
     
    64
    Dahoud dostal balón proti noze, avšak místo okamžitého zakončení ještě hledal Pulišiče. Přihrávku ale dokázal srazit Hummels.
     
    63
    Tradiční driblink s míčem v podání Robbena skončil technickým zakončením doprostřed branky. Bürki předvedl rutinní zákrok.
     
    62
    Rafinha se řítil za dlouhým míčem, který ještě otřel o kopačku Sokratise. K rohovému praporku se postavil Rodríguez, jehož centr proskákal velkým vápnem.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a na změnu skóre to v tuto chvíli rozhodně nevypadá. Ve druhém poločase jsme viděli pouze jedno zakončení.
     
    60
    Rodríguez se ostrým zaseknutím dostal kolem Schmelzera, následný centr do pokutového území doplachtil do náruče Bürkiho.
     
    59
    Zkušený bek ve službách Bayernu Mnichov ještě zůstal ležet na zemi a na jeho zdravotní stav se musel přiběhnout podívat také hlavní rozhodčí.
     
    58
    Akce na jeden dotek skončila hraničním zákrokem na Rafinhu, po jehož pádu v blízkosti pokutového území zůstává píšťalka sudího němá.
     
    57
    Zatím čekáme na něco kloudnějšího z jedné, či druhé strany. Bayern má sice častěji míč na kopačkách, stále se ale nemůže přiblížit Bürkimu.
     
    56
    Vzduchem to v dnešním utkání rozhodně nejde. I tentokráte si vysoké věže v domácí obraně v poklidu pohlídaly padající balón.
     
    55
    Robben se s míčem dostal k blízkosti středového kruhu, kde si narazil s Müllerem. Mnichovský velkoklub se nikam nežene.
     
    54
    Dahoud chtěl převzít prudkou přízemní nabídku od Schürrleho, avšak při tomto úmyslu fauloval rukou do obličeje Martíneze.
     
    53
    Bayernu byla poskytnuta výhoda, nicméně Kimmichovi se nepovedlo ideálně zastavit polovysoký centr. Bayern to znovu zkusí z vlastní poloviny.
     
    52
    Hummels chtěl překvapit obranu soupeře prudkou přihrávkou na Lewandowskiho, který po nepovedeném zpracování fauloval Sokratise.
     
    51
    Robben si příliš předkopl balón a ihned se k němu seběhla dvojice protihráčů. Do souboje přispěchal také Müller, který poslal míč pouze do zámezí.
     
    50
    Tohle nikam nepovede. Boateng zkoušel dlouhým nákopem nastartovat Lewandowskiho, který jeho úmysl vůbec nepochopil.
     
    49
    Rodríguez se prezentoval svým klasickým dloubáčkem za obranu, který ale skončil až u Bürkiho. Ten okamžitým výhozem na Pulišiče zahájil protiútok.
     
    48
    Úvodní vteřiny druhého poločasu se zatím nesou v celkem poklidném duchu. Ani jedno z mužstev se k útočení příliš nemá.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází David Alaba, přichází Joshua Kimmich.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo totální rozklad hráčů Borussie Dortmund. Bayern se po prvním poločase radoval hned z pěti branek, přičemž soupeř kupil jednu chybu za druhou. Pakliže by Borussie chtěla s výsledkem ještě něco udělat, bude muset výrazně zabrat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Franck RIBÉRY - 5:0
     
    45+1
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Weigl naprosto nepochopitelně chyboval u vlastní šestnáctky, čímž vytvořil soupeři nadějnou příležitost. FRANCK RIBÉRY si narazil s Rodríguezem a poté chladnokrevně překonal Bürkiho.
    44. Robert LEWANDOWSKI - 4:0
     
    44
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom přichází další branka ze strany domácích! Ribéry si doslova pohrál s bránícím Piszczekem a následně se natlačil z úhlu před brankáře. Po štastném odrazu se ještě štastnější trefou prosadil ROBERT LEWANDOWSKI.
     
    44
    Robben vzal akci svého celku na sebe, což nebylo zrovna dobrým řešením. Opět se jednalo o střelu levou nohou, která mířila zhruba metr vedle.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Schürrle měl na pravém křídle hodně prostoru na ideální vzdušnou nabídku, i tak poslal svůj záměr pouze k připravenému Boatengovi.
     
    37
    Napadající Weigl to přehnal s důrazem a po krátké výhodě je nařízen volný kop pro Bayern. Mnichovský gigant bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    36
    Dortmund opět propadl ve středu hřiště a k centrovanému pokusu se dostal Rafinha. Před Lewandowskim ale stačil zasáhnout Akanji.
     
    35
    Lewandowski se mohl řítit sám na brankáře, rychlostně ho ale stíhal zadák Akanji, který ve správný moment vytasil důležitý a navíc čistý skluz.
     
    34
    Je pískáno. Nedovoleným zákrokem se totiž prezentoval Martínez, který hodně ostře zajel do Schürrleho. Vše se obešlo bez žluté výstrahy.
     
    33
    Müller zkoušel lišáckou přihrávkou oslovit Rafinhu, tento úmysl ale přečetl hostující Sokratis. Bayern se díky napadání dostal zpět k míči.
     
    32
    Weigl se po příchodu na zelený pažit okamžitě zapojil do útočné akce svého celku. Centr od Schmelzera ale nenašel hlavu Batshuayie.
     
    31
    Máme za sebou třetinu zápasu a výsledek zatím napovídá o jasné převaze domácích. Dortmund je směrem dopředu zatím hodně bezradný.
     
    30
    Obrázek hry se příliš nemění. Naopak má hostující obrana obrovské problémy s pokrýváním křídelních hráčů Bayernu Mnichov.
     
    29
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Julian Weigl.
     
    28
    Alaba předvedl dokonalé zpracování míče, po kterém si počkal na náběh Rodrígueze. Bývalý hráč madridského Realu ještě zastihl přihrávku na hrací ploše.
     
    27
    Další pohromu musel v roli posledního hráče odvrátit Sokratis, který výborně zasáhl proti Lewandowskimu. BVB ale rychle přišlo o balón.
     
    26
    A tak přišel dalekonosný nákop z kopačky Hummelse, který ale nemířil vůbec přesně. Naopak se Schmelzer ujme autového vhazování.
     
    25
    Domácí celek rozhodně nepolevuje a s míčem už opět operuje na útočné polovině. Cestička vpřed je ale zatím zatarasená.
     
    24
    Borussie je jednoznačně na ručník. Neuběhla ani čtvrt hodina hry a hostující hráči prohrávají už o tři branky.
    23. Thomas MÜLLER - 3:0
     
    23
    Bayern právě vstřelil branku!
    Naprosto zbytečná chyba ve středu hrací plochy končí smrtícím protiútokem! Castrovu přihrávku totiž vystihl Rodríguez, který okamžitě oslovil na levé straně naběhnuvšího Lewandowskiho. Polský kanonýr ještě našel polovysokým centrem THOMASE MÜLLERA, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    23
    Boateng se podíval vpřed a následně zkoušel přenést těžiště hry na levou stranu na Alabu. Do cesty se mu ale postavil pozorný Akanji.
     
    22
    Zatím nejaktivnější hráč z hostující strany Christian Pulišič na nic nečekal a do míče udeřil zhruba z dvaadvaceti metrů. Ulreich si ale střed branky pohlídal.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nabízí zřejmě očekávaný průběh utkání. Dortmund musí dotahovat dvoubrankové manko.
     
    20
    Poprvé se předvedl Robben, konkrétněji jeho obávaná levačka. Nizozemec pálil z velké dálky a navíc pouze do reklamního banneru.
     
    19
    Alabův centr byl sice zablokován, následně se rakouský obránce sám postaral o exekuci autového vhazování. Bayern obléhá šestnáctku soupeře.
     
    18
    Hrací předmět se dostal do moci brankáře Bürkiho, který neváhal a okamžitě ho poslal obranné linie. Ta roztáčí kolotoč krátkých přihrávek.
     
    17
    Obětavost domácího zadáka Rafinhy byla sice příkladná, zkušený bek si ale přivodil menší zranění. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    16
    Rychlonohý Pulišič rozjel ofenzivní výpad svého celku, načež si hosté připravili dvě zakončení. To druhé z kopačky Dahouda skončilo v hledišti.
     
    15
    Před Dortmundem se naskytl obrovsky složitý úkol. Na hřišti Bayernu totiž prohrává už o dvě branky a i nadále je hodně pasivní.
    14. James RODRÍGUEZ - 2:0
     
    14
    Bayern právě vstřelil branku!
    Teď už ale branka platí a domácí se radují z druhé branky! Celou akci rozjel sám JAMES RODRÍGUEZ, který nejprve roztáhl hru na levou stranu a následně se vrhl do přihrávky od Alaby. Bürki si na balón sice sáhl, nicméně už ho nestačil vyrazit před sebe.
     
    14
    Do pokutového území Bayernu přeci jenom přiletěl centrovaný balón, po kterém se akrobaticky vrhl Schürrle. Zakončení ale neproběhlo dle představ.
     
    13
    A je z toho zisk autového vhazování. Toho se pochopitelně chopil Piszczek, jehož dalekonosný hod nenašel prostor, ve kterém se nacházel Batshuayi.
     
    12
    Alaba převzal přihrávku v pokutovém území, avšak poté posílal zpětnou nabídku pouze na kopačku Sokratise. Dortmund se žene na druhou stranu.
     
    11
    Ribéry si pohrával s míčem u autové čáry, kde se mu podařilo před dotírajícím Piszczekem odehrát míč až k Ulreichovi.
    10. Neuznaná branka Bayernu, Ribéry se nacházel v ofsajdu.
     
    10
    Tak pozor, domácí totiž dopravili podruhé balón do sítě a s velkou prodlevou není branka uznána. Stav je i nadále 1-0.
     
    9
    Castro s trochou štěstí procedil přihrávku na Schürrleho, který okamžitě vypálil zpoza šestnáctky. Na ránu si ale počíhal Ulreich.
     
    8
    Dortmund se rozhodl uklidnit hru a v tuto chvíli sledujeme zdlouhavou kombinaci na hostující polovině. Bayern nikterak nenapadá rozehrávku.
     
    7
    Ihned po rozehrávce se málem polský kanonýr dostal do další velké šance, tentokráte se ale balón svezl až k Bürkimu.
    6. Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    6
    Bayern právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí se prokombinovali do nebezpečného protiútoku, který táhl Müller. Jeho kolmice putovala na ROBERTA LEWANDOWSKIHO, který svoje sólo zakončil přesnou ránou. Přihrávce ale předcházel zřejmě těsný ofsajd.
     
    6
    Jenomže na druhé straně se Borussie dostala k rozehrávce rohového kopu. K odraženému míči se jako první dostal Dahoud, jehož rána putovala vysoko nad.
     
    5
    První zakončení dnešního zápasu měl na svědomí domácí kapitán Müller, který si přehodil míč na levačku a posléze střílel hodně nepřesně.
     
    4
    Ribéry operoval na levém křídle, kde se ještě rozhodl spolupracovat s Alabou. Druhý jmenovaný ale nepropasíroval centr přes Pulisice.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také mnichovský Bayern, konkrétněji to byl brankář Ulreich, jehož odkop našel pouze hlavu Schmelzera.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels, Alaba – T. Müller, Javi Martínez, James Rodríguez – Robben, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Th. Alcântara, Kimmich, Rudy, Süle, Tolisso, Wagner.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Papastathopoulos, Schmelzer – G. Castro, Dahoud – Pulisic, M. Götze, Schürrle – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Philipp, Şahin, Toljan, Weigl.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
    Poslední vzájemné ligové zápasy v Mnichově

     
    Poslední vzájemné zápasy
    Bayern – Borussia 2:1 (pohár, 2017)
    Borussia – Bayern 1:3 (liga, 2017)
    Borussia – Bayern 2:3 po penaltách (superpohár, 2017)
    Bayern – Borussia 2:3 (pohár, 2017)
    Bayern – Borussia 4:1 (liga, 2017)
    Tým je už v mnichovské metropoli

     
    Borussia Dortmund
    Kdo získá v letošní sezóně titul, je už zřejmě rozhodnuto. Ovšem boj o druhé místo ještě ani pořádně nezačal. BVB na druhou příčku ztrácí pouze bod, což je pro tento tým velmi hratelné. Navíc Dortmund má v poslední době fantastickou formu, protože neprohrál v posledních pěti zápasech ani jednou, třikrát vyhrál a dvakrát hrál nerozhodně. Co tento tým může před tímto zápasem strašit je pouze domácí bilance soupeře, který v Mnichově ještě neprohrál.

    Poslední zápasy
    Dortmund – Hannover 1:0
    Salcburk – Dortmund 0:0
    Dortmund – Frankfurt 3:2
    Dortmund – Salcburk 1:2
    Lipsko – Dortmund 1:1
    Der Klassiker bude také duel ve formě hrajících forvardů, Super - Lewy vs. Batsman

     
    Bayern Mnichov
    Jak jsem psal už dříve, Bayern letos jasně dominuje německé lize a už teď má jistou účast v příštím ročníku LM. V dosavadních 27 zápasech dokázal tento tým nasbírat 66 bodů za 21 výher a tři remízy. V pouze třech případech Bayern prohrál. Skóre má taky velmi dobrá, 66 ku 20 je vynikající výsledek. Tahounem týmu je zase Robert Lewandowski, který zatím dokázal nastřílet 23 branek, hluboko za ním je Sandro Wagner s 8 zásahy.

    Poslední zápasy
    Lipsko – Bayern 2:1
    Besiktas – Bayern 1:3
    Bayern – Hamburk 6:0
    Freiburg – Bayern 0:4
    Bayern – Hertha 0:0
    Předpokládané sestavy

     
    Der Klassiker
    Úvodní utkání: 16. října 1965 (Bayern-Borussia 0:2)
    Dosavadní počet derby: 113 zápasů
    Počet výher Bayernu: 54
    Počet remíz: 30
    Počet výher Borussie: 29
    Nejlepší střelec derby: Gerd Müller (13 branek)
    Nejvyšší výhra Bayernu: 27. listopadu 1971 (Bayern – Borussia 11:1)
    Nejvyšší výhra Borussie: 12. května 2012 (Borussia – Bayern 5:2)
     
    Reprezentační přestávka je už minulostí, opět se rozbíhájí ligové soutěže. To platí také pro německou Bundesligu, která si pro nás na sobotní večer přichystala fotbalovou lahůdku. Současný lídr Bayern Mnichov vyzve na svém hřišti třetí Borussii Dortmund. Ano, po čtyřech měsících tady máme opět věhlasný Der Klassiker. Tímto derby vás hodlá provést Jan Mládek, který vám zároveň přeje příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 6. Lewandowski (T. Müller), 14. James Rodríguez (Alaba), 23. T. Müller (Lewandowski), 44. Lewandowski (Ribéry), 45+1. Ribéry (James Rodríguez), 87. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   65. Ribéry (BAY) – 65. Weigl (DOR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 4:7.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels, Alaba (46. Kimmich) – T. Müller (C), Javi Martínez, James Rodríguez (66. Th. Alcântara) – Robben, Lewandowski, Ribéry (68. Rudy).
    Náhradníci: Starke – Th. Alcântara, Kimmich, Rudy, Süle, Tolisso, Wagner.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – G. Castro (29. Weigl), Dahoud – Pulisic (75. Philipp), M. Götze (78. Şahin), Schürrle – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Philipp, Şahin, Toljan, Weigl.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    thejrc.org