Salzburg – Sparta 5:4 (po pr.) | HC Plzeň – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
po prodl.
EC Red Bull Salzburg
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 31.03.2018, 12:30 • Ostravar aréna • Mládežnické mistrovství České republiky - dorost • Semifinále
Partner:
     
    Další finalista vzejde z utkání, které začne už za necelou hodinu, zde, v Ostravar aréně, kde se utkají týmy Plzně a Českých Budějovic. Určitě si zapněte náš textový onlajn i z tohoto utkání. Zatím je to ode mne vše, užijte si další příjemný den. (15:18:55)
     
    Známe prvního finalistu, který bude bojovat o titul Mistra České republiky v kategorii staršího dorostu. Po výborné sezóně, ve které předvedl spanilou jízdu, se jím stává rakouský tým EC Red Bull Salzburg. Sparťané se o postup drali do poslední možné chvíle, vše ale zhatil inkasovaný gól tři minuty před třetí sirénou. Prodloužení trvalo necelé tři minuty, Sparta se v šanci neprosadila, naopak v nastalém závaru se dokázal prosadit Salzburg, a proto právě on na ledě slaví.
     
    Konec zápasu.
    ČERMÁK - 5:4
     
    62:13
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Po zmatcích před Mičánem nejprve netrefil puk Hadamczik, nakonec do alespoň přihrál mezi ležícími hráči Před brankou na ERIKA ČERMÁKA, který využil odkryté branky – 5:4. Asistence: Filip Hadamczik, Marcel Barinka.
     
    61:22
    Sparta rozjela útok, Čech to myslel dobře, ale Kolarz stačil do střely vložit beton.
     
    60:50
    Salzburg v pásmu, ale Mičán zas tolik práce neměl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani po této třetině neznáme vítěze, po krátké přestávce budeme svědky desetiminutového prodloužení s náhlým vítězstvím, které se bude hrát ve čtyřech hráčích.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Ještě střela Alanova od modré, ale ta těsně proletěla kolem odkryté tyče.
     
    59:38
    Domácí dorážejí na hostující branku, ale prozatím marně.
     
    59:05
    Mičán v brace na zádech, ale puk má pod sebou.
     
    58:39
    Salzburg kontroluje kotouč ve středním pásmu.
    57:50 Sparťané mohli chvíli před koncem rozhodnout zápas.
     
    57:50
    Sparťané pronikli do pásma, střílet zkusil Obadal, puk se od gólmana odrazil k Prymulovi, ale ten z první skulinku v brance nenašel.
    56:50 PETERKA - 4:4
     
    56:50
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno!! Pro hosty určitě sporný gól, ale po poradě je uznán – po nahrávce Dubeho protlačil puk k tyči JOHN JASON PETERKA – 4:4. Asistence: Samuel Dube.
     
    56:47
    Hosté v plném počtu.

    Monika Baloghová

    Branky a nahrávky: 3. Barinka (Hadamczik, Stewart), 39. Peterka (Peeters), 45. Hede (Varejcka), 57. Peterka (Dube), 63. Čermák (Hadamczik, Barinka) – 9. Čech (Kropáček, Dani), 31. Dani (Kropáček, Čech), 47. Dani (Prymula), 55. Arnošt (TS)


    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Obu, Hadamczik (A), Zündel (C), Alanov, Wimmer – Stewart, Rebernig, Lindner, Barinka, Varejcka, Čermák, Hede (A), Vogt, Huber, Peterka, Dube, Peeters
    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Bureš, Bláha, Tůma (A), Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt (C), Kropáček, Čech (A), Vitouch

    Rozhodčí: V. Fiala, J. Šindel – M. Gančarčík, V. Rožánek
    thejrc.org