Davos – HC Slovan 6:4 (kon.) | Třinec – Zürich 2:3 (1:2 po s.n.) | Yantar Moskva – Jungadler Mannheim 4:5 (kon.)
Eisbären – North American Select 6:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 0:1, 1:1)
ZSC Lions
Čtvrtek 05.04.2018, 15:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Dohráno, Curych Třinec poráží v nájezdech a připisuje si do tabulky první dva body! Program Memoriálu bude v Malé hale za půl hodiny pokračovat duelem mezi Mannheimem a Moskvou. (17:07:10)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým ZSC Lions.
    Autorem vítězné branky je LIEKIT REICHLE.
     
    3. série
    1:2
    Štěpán Macháček neproměňuje.
     
    3. série
    1:2
    Liekit Reichle párádně vymýchal Kučeru a proměňuje nájezd!
     
    2. série
    1:1
    Jonáš Peterek neproměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Osaze Osa proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Matouš Čmiel proměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Johan Anderson zamířil přímo do Kučerovy lapačky.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Šedesát minut o vítězi utkání nerozhodlo, na řadu přichází nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Ondrej Rybnikár se dostal do ofsajdu, hra je přerušena. Čtyřiatřicet sekund před koncem základní hrací doby se tak bude vhazovat u curyšské modré.
     
    58:36
    Sarrory teď mohl z bezprostřední blízkosti brankoviště rozhodnout, Raphael de Boni ale jeho slabší zakončení bez problému zvládl zastavit včas.
     
    57:43
    Matouš Čmiel nic neřešil a hned po přejetí modré čáry vystřelil, svou razantní ránu však nenamířil úplně přesně a kotouč tak končí v ochranné síti.
     
    56:06
    Hra se drží před klecí Lions, zatím jsme střelu na jejich klec neviděli. Domácím se pomalu ale jistě začínají vracet síly, chtějí zápas rozhodnout už v šedesáti minutách.
     
    55:32
    Lukáš Králík se teď i přes dva bránící hráče málem dostal do zakončení, dvojce curyšských beků ho ale na poslední chvíli zvládla zkrotit.
     
    54:20
    Streuleho teď ostrým ale čistým hitem u mantinelu sestřelil Cienciala, švýcarský obránce se oklepává jen velmi pomalu.
     
    52:51
    Lions jsou momentálně aktivnějším celkem, Třinci pomalu ale jistě docházejí síly. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes sedm minut.
     
    51:21
    Do šance se nyní dostal Andreas Ronner, proti jehož prudké střele z velké vzdálenosti vytasil připravený maskovaný muž v třineckém brankovišti rukavici.
     
    50:28
    Curyšští se drží na kotouči, nedaří se jim ale na delší dobu usadit před Kučerovou svatyní. Obrana Třince teď odvádí dobrou práci.
     
    48:57
    Jutz hledal před branku najíždějícího Andersona, přihrávku však nezamířil úplně přesně a pryž tak jen doklouzala do rohu kluziště.
     
    47:57
    Lions právě vstřelili branku!
    Po parádní akci Curychu je znovu vyrovnáno! Liekit Reichle se dostal do přečíslení dva na jednoho s NICEM KAMMERMANNEM a ten po zachycení přihrávky okamžitě pryž uklidil přímo za záda nepřipraveného de Boniho. Asistence: Liekit Reichle, Alex Kubler.
     
    45:54
    V rohu za ocelářským chrámem probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik hráčů. Těžko odhadnou, na čí holi nakonec puk chumel opustí.
     
    44:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou z ničeho nic znovu do vedení! Po vhazování před de Boniho svatyní vznikla naprosto nepřehledná situace, ve které se jako první zorientoval LUKÁŠ KRÁLÍK. Ten jen doklepl pryž za bezmocného maskovaného Švýcara. Asistence: Ondrej Rybnikár, Matouš Čmiel.
     
    43:31
    Hra se přesouvá ze jednoho konce ledové plochy na druhý, střel na branku je k vidění málo. Momentálně hrají prim hlavně defenzívy obou týmů.
     
    42:12
    Lukáš Králík se procpal přímo až před branku Raphaela de Boniho, přes dotěrného bránícího protihráče se ale nedostal do kvalitnějšího zakončení.
     
    41:34
    Po tvrdém střetu u mantinelu v útočném pásmu Lions se strhla menší výměna názorů mezi několika borci z obou týmů, která ale obejde bez vyloučení.
     
    40:36
    Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili aktivněji Curyšští, jejichž akce však zastavuje buď dobrá třinecká obrana, či skvěle chytající Maxim Kučera.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:28.
     
    Dvě třetiny jsou za námi. Po čtyřiceti minutách se jde do kabin za vyrovnaného stavu díky trefě Andersona, jehož přesnou ranou vygradoval obrovský tlak Curychu z úvodu periody. Zatím sledujeme velmi vyrovnané utkání, přičemž místy má o něco více ze hry Třinec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Třetina se více méně dohrává, oba celky by už evidentně potřebovaly přestávku. Z druhé třetiny zbývá odehrát už jen šestnáct sekund.
     
    38:34
    Po přerušení se před curyšskou klecí strhla menší strkanice, v Malé hale se derou na povrch emoce. Vylučovat se tentokrát nebude.
     
    37:42
    Hodně blízko teď k brance měl Liekit Reichle, jehož pokus z hranice brankoviště ležící Kučera vyrazil doslova za pět minut dvanáct!
     
    36:59
    Třinecký gólman se po dalším úspěšném zákroku rozhodl kotouč raději podržet, přerušuje se. Po pauze uvidíme buly po jeho pravé ruce.
     
    35:58
    Střela Lukáše Bulavy od modré čáry se neujala, Raphael de Boni byl připraven pokusu čelit i tentokrát. On i Maxim Kučera na druhém konci ledu zatím dnes podávají skvělé výkony.
     
    34:34
    Ani jeden celek teď momentálně nepůsobí úplně sehraně, hra je trochu krkolomná. Bojuje se hlavně v curyšském a středním pásmu, Třinec si svou modrou hlídá.
     
    33:21
    Peterek hledal Sarroryho, který si najížděl před branku, jeho přihrávka ale nakonec hůl domácího útočníka úplně minula. Stav je tak stále vyrovnaný.
     
    31:36
    Andreas Ronner (ZSC) teď podražením na dvě minuty oslabuje Lions, Slezané mají perfektní příležitost udeřit a vzít si vedení zpět na svou stranu.
     
    30:38
    Třinec je v plném počtu. Nahození Maxmiliana Streuleho vyrazil do rohu kluziště gólman Ocelářů betonem, odkud si jej na hůl bere jeden z domácích.
     
    29:16
    Wettstein našel na hranici útočného pásma nikým nehlídaného Blattera, jehož projektil Maxim Kučera zastavil dobře umístěnou lapačkou. Hra je přerušena.
     
    28:16
    Švýcarský celek čeká další hra v početní výhodě. Lukáš Bulava (TRI) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a jde za to pykat na trestnou lavici.
     
    27:40
    Devaja ve středním pásmu zachytil přihrávku jednoho z jeho protihráčů a okamžitě se vydal dopředu, třinecký gólman jeho následné zakončení vytěsnil betonem.
     
    26:35
    Lions jsou častěji na kotouči, zpevněná obrana slezského celku je ale nepouští blíže před Kučerovu klec. Ten má teď v důsledku naprosté minimum práce.
     
    25:41
    Oceláři se snaží na zásah odpovědět. Od modré čáry chtěl de Boniho zakočit David Homola, nemířil ale úplně přesně a švýcarský gólman tak nemusel zasahovat.
     
    24:44
    Lions právě vstřelili branku!
    Neskutečný tlak nakonec Curyšští přetavují v gól! Do bezprostřední blízkosti brankoviště se nyní protlačil JOHAN ANDERSON a rozvlnil odtud síť třinecké svatyně. Asistence: Michael Jutz.
     
    22:57
    Hosté hrají jako vyměnění a aktivně napadají třineckou klec. Své štěstí z pravého kruhu zkusil Yannick Sagesser, brankář byl ale připraven i tentokrát.
     
    21:48
    Krásná souhra Reichleho a Kammermanna málem skončila vyrovnávací brankou, Kučera nakonec stihl střelu z voleje zastavit betonem!
     
    20:24
    Z velké vzdálenosti se gólmana soupeře pokusil zaskočit Michel Blattner, od zpoza modré čáry ale nezamířil moc přesně. Pryž jen orazítkovala plexisklo za klecí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:47.
     
    První dvacetiminutovka je minulostí, v Malé hale zatím třinečtí Oceláři vedou nad curyšskými Lvi o jednu branku. Tu vstřelil v osmnácté minutě po individuální akci Jonáš Peterek. Co se herního projevu týče, úvodní třetina nabídla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž hosty zatím sráží jejich špatná koncovka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Třetina se dohrává ve slezské časti ledové plochy, pevná obrana Ocelářů ale hosty nepouští do lepších střeleckých příležitostí a drží si tak svůj náskok.
     
    18:57
    Hra v početní výhodě dnes opravdu není silnou stránkou Lions, kterým se vůbec nedaří na delší dobu proniknout za modrou čáru. Kučera se v brankovišti musí nudit.
     
    17:40
    Dvířka trestné lavice se znovu otevírají, po chvilce do nich vstupuje Matouš Čmiel (TRI). Ten je z kluziště vykázán za vysokou hůl.
     
    17:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Český celek dvě a půl minuty před koncem otevírá skóre! Jako nůž máslem teď obranou Švýcarů projel JONÁŠ PETEREK a následně zakončil pozemní střelou ke vzdálenější tyči hostující klece. Asistence: Samuel Sarrory.
     
    16:06
    Kombinace Lions končí hitem jednoho z Ocelářů, který tak za brankou od puku ukázkově odstavil Marlona Grafa. Curyšští si ale pryž berou rychle zase zpět.
     
    14:58
    Hra se pohybuje převážně v pásmu celku ze země helvetského kříže, všechny třinecké pokusy ale výborný Raphael de Boni zatím likviduje včas.
     
    13:54
    Na curyšském konci kluziště zazvonila tyč, hosté teď měli z pekla štěstí! Následná rána Homoly skončila v de Boniho rukavici.
     
    13:08
    Návrat Ocelářů do útoku brzdí jasný ofsajd, jeden z Třineckých se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil. Vhazovat se tedy bude u modré čáry.
     
    12:37
    Uvidíme další přesilovku, tentokrát v podání Třince. Na lavici hříšníků se odebírá Joshua Berni (ZSC), verdikt sudích zní dvouminutový trest za podražení.
     
    11:15
    Hostující kapitán Lukas Rubin má pryž na své holi a míří zpoza branky rychle vpřed, Švýcaři se pokusí o další výpad na Kučerovu klec.
     
    10:09
    Cienciala už je zpět na ledě, Třinec se v oslabení zvládl ubránit bez větších obtíží. Lions se k něčemu nebezpečnějšímu nedostali, Kučera moc práce neměl.
     
    07:53
    Curych si vyzkouší hru v početní výhodě. Na dvě minuty je nyní za vysokou hůl z kluziště vykázán Filip Cienciala (TRI), který tak oslabuje svůj celek.
     
    06:53
    Samuel Sarrory si teď nebojácně najel k levé tyči, přihrávka z hole jednoho z Ocelářů jej ale úplně minula. První větší šance zápasu zůstává nevyužita.
     
    05:21
    Do trajektorie Unterwegerova prudkého pokusu z prostoru pro vhazování se obětavě postavil Matouš Čmiel, Kučera tak nemusel zasahovat.
     
    04:33
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. Kotouč mění majitele celkem často, ani jeden celek teď nemá výraznější převahu.
     
    03:49
    Do zajímavé šance se dostal Johan Anderson, jehož projektil z vysokého úhlu ale Kučeru nakonec nijak nepřekvapil. Na první branku utkání tak stále čekáme.
     
    02:44
    De Boni má na svém kontě první zákrok, prudká rána od modré čáry mu doslova zmizela ve výstroji. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:52
    Šimon Mikler za svou vlastní klecí odzbrojil jednoho z hráčů Curychu a míří dopředu, Oceláři se snaží vrátit zpět před švýcarskou branku.
     
    00:45
    Na úvodním vhazování uspěli Třinečtí, kteří se rychle přesunuli do útoku a usadili se před de Boniho svatyní. Ke střele na branku se však zatím nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Start zápasu se o pár minut posunul, teď už je vše připraveno. Od úvodního buly nás dělí několik sekund.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kučera (Lambert) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hruzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Valtiner, Wardas, Stročka.

    ZSC Lions: de Boni (Streule N.) – Huber, Kübler, Rubin, Sägesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné čtvrteční odpoledne, za chvilku pro vás budeme mít připraveny dnešní sestavy. Začínáme zhruba za deset minut.
     
    Slezané i Švýcaři jsou pravidelnými účastníky turnaje. Na Memoriálu se zatím střetli dvakrát, vždy v rámci základní skupiny. Obě vzájemná měření sil vyhráli Oceláři – 4:1 (2016) a 6:2 (2017).
     
    Starším dorostencům Třince se letošní sezóna moc nepovedla. Ve skupinové fázi Extraligy se umístili na posledním místě a šli do bojů o udržení v nejvyšší soutěži, které zakončili na druhém místě.

    Výběr Lions U18 se ve švýcarské lize Elite Novizen, která čítá dvanáct celků, umístil na páté příčce. Ve čtvrtfinále jej následně z play-off vyřadil celek z Bernu.
     
    Krásné odpoledne! V Praze dnes startuje sedmý ročník Memoriálu Jana Marka – prestižní mezinárodní turnaj kategorie U18. V tomto přenosu se zaměříme na střetnutí mezi staršími dorostenci Třince a švýcarského Curychu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 18. Peterek (Sarrory), 45. Králík (Rybnikár, Čmiel) – 25. Anderson (Jutz), 48. Kammermann (Reichle, Kubler), rozh. náj. Reichle

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Johan Anderson (ZSC)
    1:0   Matouš Čmiel (TRI)
    2. série:
    1:1   Osaze Osa (ZSC)
    1:1   Jonáš Peterek (TRI)
    3. série:
    1:2   Liekit Reichle (ZSC)
    1:2   Štěpán Macháček (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Kučera (Lambert) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hruzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Valtiner, Wardas, Stročka.
    ZSC Lions: de Boni (Streule N.) – Huber, Kübler, Rubin, Sägesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Beránek – Dědek, Hnát
    thejrc.org