Davos – HC Slovan 6:4 (kon.) | Třinec – Zürich 2:3 (1:2 po s.n.) | Yantar Moskva – Jungadler Mannheim 4:5 (kon.)
Eisbären – North American Select 6:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 0:1, 1:1)
ZSC Lions
Čtvrtek 05.04.2018, 15:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým ZSC Lions.
    Autorem vítězné branky je LIEKIT REICHLE.
     
    47:57
    Lions právě vstřelili branku!
    Po parádní akci Curychu je znovu vyrovnáno! Liekit Reichle se dostal do přečíslení dva na jednoho s NICEM KAMMERMANNEM a ten po zachycení přihrávky okamžitě pryž uklidil přímo za záda nepřipraveného de Boniho. Asistence: Liekit Reichle, Alex Kubler.
     
    44:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou z ničeho nic znovu do vedení! Po vhazování před de Boniho svatyní vznikla naprosto nepřehledná situace, ve které se jako první zorientoval LUKÁŠ KRÁLÍK. Ten jen doklepl pryž za bezmocného maskovaného Švýcara. Asistence: Ondrej Rybnikár, Matouš Čmiel.
     
    37:42
    Hodně blízko teď k brance měl Liekit Reichle, jehož pokus z hranice brankoviště ležící Kučera vyrazil doslova za pět minut dvanáct!
     
    31:36
    Andreas Ronner (ZSC) teď podražením na dvě minuty oslabuje Lions, Slezané mají perfektní příležitost udeřit a vzít si vedení zpět na svou stranu.
     
    28:16
    Švýcarský celek čeká další hra v početní výhodě. Lukáš Bulava (TRI) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a jde za to pykat na trestnou lavici.
     
    24:44
    Lions právě vstřelili branku!
    Neskutečný tlak nakonec Curyšští přetavují v gól! Do bezprostřední blízkosti brankoviště se nyní protlačil JOHAN ANDERSON a rozvlnil odtud síť třinecké svatyně. Asistence: Michael Jutz.
     
    21:48
    Krásná souhra Reichleho a Kammermanna málem skončila vyrovnávací brankou, Kučera nakonec stihl střelu z voleje zastavit betonem!
     
    17:40
    Dvířka trestné lavice se znovu otevírají, po chvilce do nich vstupuje Matouš Čmiel (TRI). Ten je z kluziště vykázán za vysokou hůl.
     
    17:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Český celek dvě a půl minuty před koncem otevírá skóre! Jako nůž máslem teď obranou Švýcarů projel JONÁŠ PETEREK a následně zakončil pozemní střelou ke vzdálenější tyči hostující klece. Asistence: Samuel Sarrory.
     
    13:54
    Na curyšském konci kluziště zazvonila tyč, hosté teď měli z pekla štěstí! Následná rána Homoly skončila v de Boniho rukavici.
     
    12:37
    Uvidíme další přesilovku, tentokrát v podání Třince. Na lavici hříšníků se odebírá Joshua Berni (ZSC), verdikt sudích zní dvouminutový trest za podražení.
     
    07:53
    Curych si vyzkouší hru v početní výhodě. Na dvě minuty je nyní za vysokou hůl z kluziště vykázán Filip Cienciala (TRI), který tak oslabuje svůj celek.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 18. Peterek (Sarrory), 45. Králík (Rybnikár, Čmiel) – 25. Anderson (Jutz), 48. Kammermann (Reichle, Kubler), rozh. náj. Reichle

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Johan Anderson (ZSC)
    1:0   Matouš Čmiel (TRI)
    2. série:
    1:1   Osaze Osa (ZSC)
    1:1   Jonáš Peterek (TRI)
    3. série:
    1:2   Liekit Reichle (ZSC)
    1:2   Štěpán Macháček (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Kučera (Lambert) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hruzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Valtiner, Wardas, Stročka.
    ZSC Lions: de Boni (Streule N.) – Huber, Kübler, Rubin, Sägesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Beránek – Dědek, Hnát
    thejrc.org