Česko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:3 (kon.)
konec
Česko
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 05.04.2018, 17:00 • Zimní stadion Příbram, Příbram (CZE) • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:56
    Andrej Nestrašil krásně zamíchal s pukem před bránou, jenže poté ji střelou zápěstím přestřelil!
     
    62:33
    Švýcaři mohli vyrovnat, jenže Riat obrovskou šanci nevyužil, když ani nadvakrát nedokázal u levé tyče procedit puk do sítě přes pravý beton Patrika Bartošáka, který nejprve skvěle zasáhl, a druhý pokus se otřel o tyč! Obrovská šance.
     
    61:07
    Česko právě vstřelilo branku! Filip Pyrochta vystihl rozehrávku Švýcarů a krásnou střelou zápěstím z mezikruží vymetl pravý horní roh brány! Česko vede v prodloužení rázem 1:0.
     
    Česká reprezentace stejně jako včera porazila Švýcarsko po skvělém výkonu o tři branky, diváci v Příbrami se ale stejně jako Vy ještě mohou těšit na prodloužení a hra 3 na 3.
    59:03 Jakub Orsava nechal vyniknout brankáře Senna
     
    59:03
    Jakub Orsava se ocitl sám před bránou a mířil dobře do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Gilles Senn předvedl úchvatný semafor!
     
    58:03
    Roman Červenka se z levého křídla řítil sám na bránu, jenže byl zezadu nepříjemně tísněn a Gilles Senn mu vzápětí puk holí vypíchl!
    57:10 Robin HANZL - 4:1
     
    57:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    ROBIN HANZL mezi dvěma Švýcary skvěle vystihl na vrcholu mezikruží přihrávku z levého kruhu pro vhazování a bez problému puk střelou zápěstím poslal do prázdné brány – 4:1!
    55:40 Závar před Bartošákem
     
    55:40
    Vzápětí na pravém křídle pálil od modré čáry s příklepem obránce Genazzi, který mířil těsně nad ledem také ke vzdálenější levé tyči, Patrik Bartošák ale puk opět vyrazil pravým betonem a následný závar už dorážku nepřinesl!
     
    55:30
    Zryd na ose útočného pásma zamíchal s pukem a od modré čáry nahodil puk na bránu, což by nebylo nic nebezpečného, kdyby nemířil po ledě k levé tyči a Patrik Bartošák vůbec nic neviděl, přesto česká brankář dobře zasáhl pravým betonem!
     
    51:31
    Češi vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Robin Hanzl rozdal puk doprava na Andreje Nestrašila, který si na vrcholu pravého kruhu sice na střelu po zamíchání s pukem netroufl, ale skvěle přenesl hru doleva, odkud Matěj Stránský těsně minul vzdálenější pravý horní roh brány!
    50:48 Gilles Senn udržel brankovou čáru
     
    50:48
    Adam Polášek na pravém křídle přebruslil jednoho ze Švýcarů a nahodil puk před bránu, kde se od levé brusle Adama Poláška odrazil pod Gillese Senna! Závar vzápětí nic nepřinesl.
     
    47:28
    Sven Ryser byl vyloučen na dvě minuty za držení a česká reprezentace má k dispozici druhou přesilovou hru.
    44:48 Damien RIAT - 3:1
     
    44:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    DAMIEN RIAT si najel do pravého kruhu na kolmou přihrávku od Dominica Lammera a krásnou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou Patrika Bartošáka do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Stejně jako Dominik Furch včera, ani Patrik Bartošák dnes čisté konto neudrží – 3:1. Asistence: Dominic Lammer.
     
    43:01
    Češi se vzápětí dostali ještě k jedné střele, která mířila do levého horního rohu brány, Gilles Senn ale zasáhl vyrážečkou, kterou puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    39:59
    Martin Kaut zbytečně fauloval tři desetiny sekundy před koncem druhé třetiny v útočném pásmu a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
    39:54 Martin Kaut se řítil sám na branku
     
    39:54
    Patrik Bartošák skvěle zasáhl proti střele od modré čáry a Martin Kaut se po nádherné kolmé přihrávce od modré čáry řítil sám na bránu, jenže trefil pouze vyrážečku Gillese Senna!
     
    39:17
    V závěru druhé třetiny za tříbrankového vedení české reprezentace obíhá Zimním stadionem v Příbrami mexická vlna!
    38:02 Roman Horák skóroval vysokou holí
     
    38:02
    Roman Horák u pravé tyče po nahození z pravého křídla sklepl puk do sítě, gól ale nebyl uznán kvůli vysoké holi! Skóre zůstává 3:0.
     
    35:40
    Lukáš Klok byl vyloučen na dvě minuty za sevření puku rukou a Švýcarsko má k dispozici první přesilovou hru.
    34:46 Závar před brankou Senna
     
    34:46
    Adam Polášek mohl vstřelit druhý gól, když u pravé tyče vystřelil z ostrého úhlu a Gilles Senn jeho střelu vyrazil pravým betonem. Poté vznikl před bránou velký závar, brankář Švýcarska ale puk vleže dokázal zachytit a hru přerušit!
     
    34:24
    Enzo Corvi byl zřejmě hráčem, který se v blízkosti brány snažil prosadit bekhendem, jenže Patrik Bartošák dobře zasáhl a puk u levé tyče rychle zmrazil pod lapačkou!
    33:30 Matěj Stránský zkusil střelu z ostrého úhlu
     
    33:30
    Matěj Stránský z ruského Severstalu Čerepovce mířil u pravé tyče z ostrého úhlu pod horní tyč, jenže Gilles Senn dokázal zasáhnout levým ramenem a poté puk zmrazil pod lapačkou! Komerční přestávka. Česko vede znovu 3:0.
    32:16 Adam POLÁŠEK - 3:0
     
    32:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Genazzi se dostal na levém křídle ke dvěma střelám od modré čáry, z nichž první skončila vedle vzdálenější pravé tyče a druhá byla zablokována, a ADAM POLÁŠEK vzápětí trestal, když na vrcholu levého kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím a prostřelil Gillese Sennu mezi betony! Asistence: jakub Orsava a Adam Musil.
     
    28:29
    Šťastný si najel před bránu na krásnou přihrávku z levého kruhu, jenže se ke střele překvapivě vůbec nedostal, když se mu puk zamotal mezi brusle a poté odrazil za jeho záda. Šťastný z toho šťastný rozhodně nebyl.
    26:42 Švýcarský brankář Senn drží svůj tým
     
    26:42
    Adam Musil byl zřejmě hráčem, který se u pravé tyče dostal ke střele z ostrého úhlu a diváci už se radovali z gólu, jenže puk po zákroku Gillese Senna těsně minul přední tyč a skončil mimo!
    23:18 Patrik Bartošák neudržel puk
     
    23:18
    Jeden z hráčů Švýcarska se dostal na vrcholu levého kruhu ke střele, kterou Patrik Bartošák nedokázal udržet a puk těsně minul vzdálenější pravou tyč! To bylo o vlásek!
    19:39 Robert KOUSAL - 2:0
     
    19:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Roman Horák stál na začátku parádní české kombinační akce, kterou na levém křídle vyšperkoval Roman Červenka přihrávkou z ostrého úhlu před bránu, a na vzdálenější pravé tyči zamířil střelou zápěstím těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči ROBERT KOUSAL. Puk mířil Sennovi do protipohybu a po rychlém přesunu už nedokázal zasáhnout. Česko rychle vede 2:0. Asistence: Roman Červenka a Roman Horák.
    18:02 Martin KAUT - 1:0
     
    18:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN KAUT si najel do mezikruží na přihrávku Filipa Pyrochty z vrcholu levého kruhu pro vhazování a bekhendovou střelou nad pravým betonem Senna zamířil k levé tyči! Česko vede 1:0! Asistence: Filip Pyrochta a Vojtěch Mozík.
    15:58 Šance v přesilovce, kterou měl Mozík
     
    15:58
    Češi se před bránou ocitli v obrovské šanci, když Senn střelu z mezikruží vyrazil hrudí před sebe a u pravé tyče mohl skórovat Mozík, jenže i toho švýcarský brankář senzačně dokázal vychytat!
     
    15:00
    Enzo Corvi fauloval Tomáška ve slibné brankové příležitosti a byl vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    14:55
    Tomášek se dokázal protáhnout před bránu a těsně minul vpádu pravou tyč švýcarské brány! Byl ale faulován, takže se bude vylučovat.
    11:23 Dobré zákroky předvádí také Gilles Senn
     
    11:23
    Dvě obrovské šanci pro národní tým! Nejprve se snažil po přečíslení dva na jednoho na vzdálenější pravé tyči prosadit Kaut, jenže po krásné přihrávce napříč útočným pásmem pálil z úhlu do hrudi Senna, který si vzápětí poradil i se střelou Ordoše z mezikruží, když ji vyrazil levým ramenem nad bránu! Senn podržel Švýcarsko.
    10:09 Český brankář Bartošák předvádí skvělé zákroky
     
    10:09
    Další obrovskou šanci zahodil Riat, který na vzdálenější levé tyči ztroskotal na pravým betonu ležícího Bartošáka, a na opačné straně se řítil od střídaček sám na bránu Roman Červenka, který z mezikruží mířil k levé tyči, jenže také Senn skvěle zasáhl pravým betonem! Je k podivu, že se ještě skóre utkání neměnilo.
     
    09:48
    Švýcarsko vyrazilo do útoku dva na dva a na levém křídle přišla tvrdá rána od modré čáry, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Bartošák ji ale výtečně vyrazil vyrážečkou!
     
    08:43
    Riat pálil z pravého kruhu na vzdálenější levou tyč, Bartošák ale senzačně puk vyrazil a připsal si rychle druhý ostrý zákrok!
    08:36 Bartošák v dobrém zákroku
     
    08:36
    Lammer se po přečíslení dva na jednoho ocitl u levé tyče v obrovské šanci, přestože se mu puk zamotal pod nohy, mezi betony ale výtečného Bartošáka nepřekonal! Skvělý zákrok. Hra přerušena.
     
    07:44
    Robert Kousal mířil zápěstím z levého kruhu do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, ale Senn předvedl skvělý semafor, po kterém přichází na řadu krátká reklamní přestávka!
     
    07:20
    Hrbas vypálil od modré čáry s příklepem na ose ledové plochy těsně vedle pravé tyče a Švýcarsko vyhodili puk na zakázané uvolnění, po němž také Mozík od modré čáry těsně minul pravou tyč!
     
    03:48
    Roman Červenka z bodu levého kruhu pro vhazování zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Senn ale puk vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě a hra byla přerušena! Hlasitý potlesk pro našeho kapitána.
     
    02:55
    Švýcarsko mohlo z protiútoku ihned udeřit, jenže střela z pravého kruhu pro vhazování těsně minula přední tyč české brány!
     
    02:41
    Robin Hanzl vypálil z pravého kruhu a mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, připravený Senn ji ale skvěle vyrazil pravým betonem! V hledišti Zimního stadionu v Příbrami to jen zahučelo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Kaut (Pyrochta, Mozík), 20. Kousal (Červenka, Horák), 33. Polášek (Orsava, Musil), 58. Hanzl, 62. Pyrochta – 45. Riat (Lammer)


    Česko: Bartošák (Furch) – Mozík, Pyrochta, Klok, Polášek (A), Pavelka, Hrbas – Nestrašil, Hanzl, Stránský – Kousal, Horák (A), Červenka (C) – Orsava, Musil, Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš. Hlavní trenér: Josef Jandač.
    Švýcarsko: Senn (Van Pottelberghe) – Genazzi (C), Loeffel, Paschoud, Frick, Geisser, Zryd – Lammer, Corvi (A), Riat – Mottet, Vermin, Simion – Suri (A), Albrecht, Wick – Ryser, Rossi. Hlavní trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Robin Šír, René Hradil. Čároví: Jiří Ondráček, Jiří Svoboda

    Diváci: 4023
    ocianews.com