Rakousko – Maďarsko 1:3 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
3:6 (2:3, 0:2, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 05.04.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Kvalifikace o Chance ligu • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. Třetí nejvyšší soutěž dospěla na svůj vrchol, začíná totiž kvalifikace o postup do WSM Ligy! O jedno postupové místo se utká trojlístek soupeřů. Na samotný úvod se zaměříme na setkání mezi týmy HC Vlci Jablonec a HC RT TORAX Poruba 2011. Těžko hledat v tomto utkání favorita. Papírově by tato role připadla na TORAX, ale Vlci budou mít v zádech velkou výhodu v podobě domácího prostředí. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    HC VLCI JABLONEC

    Základní část úplně nenapovídala tomu, že by se měli Severočeši dostat až mezi nejlepší trojici. V úvodu si sice skvělými výsledky vytvořili relativně nadýchaný bodový polštář, leč v období Vánoc začali soupeřům rozdávat časté bodové dárečky. V závěrečných kolech se ale výkony šelem stabilizovaly a do play-off tak zamířily ze druhé pozice.

    Ve vyřazovacích bojích si svěřenci hrajícího trenéra Tomáše Demela vyšlápli na Bílinu, Vrchlabí, a nakonec také (možná trošku překvapivě) na Žďár nad Sázavou, přičemž všechny soky zdolali poměrem 3:1 na zápasy. Proti Plamenům sice první zápas Jablonec nezvládl, poté však už pouze vítězil. Opět se tedy dostal do kvalifikace o postup do WSM Ligy, což se mu povedlo už potřetí v řadě. Při minulých účastech hráli Vlci spíše "druhé housle", tak uvidíme, zda už si letos povedou proti favorizovaným soupeřům lépe.
     
    HC RT TORAX PORUBA 2011

    Ostravané propluli základní částí bez větších potíží a ukončili ji na prvním místě skupiny Východ. Po celou dobu se prezentovali pro oko diváka velice pohledným ofenzivním hokejem, jehož výsledkem byl slušný brankostroj. Hned dvakrát se totiž stalo, že TORAX nastřílel více než deset branek! Kopřivnici rozstřílel 12:3, ale ještě více si vychutnal domácí souboj s Opavou, kterou vyprovodil letos rekordním výsledkem 16:1.

    Jakožto zástupce skupiny Východ musela Poruba v cestě do kvalifikace o WSM Ligu odstranit z cesty "pouze" dva soupeře. S Valašským Meziříčím to bylo až nečekaně velké drama, ale favorit zvládl rozhodující zápas a mohl tak vyzvat Šumperk, který už udolal bez ztráty kytičky. Poruba by na postup do druhé soutěže dosáhla zcela jistě velice ráda, ale za úspěchem vede trnitá kvalifikační cesta. Uspějí hosté na specifickém jabloneckém kluzišti s kanadskými rozměry?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kúdela (Kubáň) – Dresler (A), Slavík, Janota, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam – Ballner, Haas, Káňa Jan, Luka, Fojtík, Zdeněk (A), Finsterle, Zachar (C), Gelnar, Ollender, Káňa Tomáš, Jaroš..
     
    Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu. Domácí Vlci oblékli modrou sadu dresů, zatímco se hosté z Poruby představí v bílé barvě. První utkání kvalifikace o WSM Ligu začne za několik minut, hned po zaznění státní hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Rozhodčí trošku váhal s vhozením úvodního buly, nakonec ale kotouč padl mezi hokejky a okamžitě se přes modrou čáru vydal Kamil Bříška, jehož projektil narazil do zadního plexiskla.
     
    00:48
    Jiří Zdeněk na levém kruhu nic nevymýšlel a vystřelil. Lukáš Hosnedl jeho pokus dobře viděl, uzavřel mezírky včas a hra je přerušena.
     
    01:13
    Hosté nahodili kotouč do pásma a odjeli střídat. Vlci tedy budou moci v klidu rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    01:40
    U hrazení se vytrvale bojovalo o puk. Nakonec jej dokázal vyšťourat jablonecký Tomáš Zeman a posunul ho za sebe. Ze svého obranného pásma se mohou Vlci vydat vpřed.
     
    02:31
    Martin Tondr odvedl po vhazování před domácí brankou kus dobré práce a dostal kotouč do středního pásma, čehož jeho spoluhráči využívají k přechodu do ofenzivy.
     
    03:11
    Poruba právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro Vlky! Jan Víšek lidově řečeno zadrbal nadějné přečíslení a TORAX se dostal do protiakce. Kotouč nakonec doputoval na levý kruh k TOMÁŠI KÁŇOVI, který se prosadil přesnou střelou pod pravou ruku Tomáše Hosnedla. Asistence: Kaluža, Zachar.
     
    03:40
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Peřina – 2 min., sekání).
     
    04:08
    Úvodní část oslabení se Jablonci daří. Jiří Moravec vyhazuje puk po mantinelu do bezpečí a jeho spoluhráči si tak mohou na chvíli oddychnout.
     
    05:08
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané využívají přesilovou hru a vedou už o dva góly! Hosté to sehráli jednoduše a velmi účelně. DAVID ZACHAR byl ukázkově postavený před brankou a úspěšně sklepl nahození Michala Hryciowa za zaskočeného brankáře. Asistence: Hryciow.
     
    05:52
    Vlci právě vstřelili branku!
    To je úvod! Šelmy rychle snižují na rozdíl jediné trefy a vedla k tomu nenápadně vyhlížející situace. Petr Pilař předal ve středním pásmu touš JIŘÍMU BABCOVI. Ten prosvištěl přes modrou čáru a rychlou tvrdou ranou nachytal Hynka Kúdelu, který máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Pilař, Mulač.
     
    06:47
    Vlci právě vstřelili branku!
    Neskutečné, už je vyrovnáno! Michal Nevyhoštěný zavezl puk až za hostující klec. Tam jej na chvilku podržel a počkal si na vhodný moment pro přihrávku adresovanou TOMÁŠI DEMELOVI. Hrající trenér Jablonce se objevil ve velké šanci a nedal Hynku Kůdelovi žádný nárok! Asistence: Nevyhoštěný, Čechura.
     
    07:10
    Hynek Kůdela nyní musel opustit své brankoviště a vyjel si až k modré čáře, aby úspěšně odpálil volný kotouč. Brankář Poruby si zatím na puk víceméně nesáhl, ale už jej dvakrát lovil z klece.
     
    07:39
    Jiří Zdeněk se po pravém křídle prohnal až na kruh a bekhendem poslal puk směrem k brance. Lukáš Hosnedl byl pozorný a po spolehlivém zákroku je hra přerušena.
     
    08:21
    Tomáš Čechura svým nahozením od modré čáry našel pouze jednoho z bránících hokejistů Poruby, který odklonil trajektorii kotouče do rohu ledové plochy.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Slavík – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pavlů – 2 min., hrubost).
     
    09:27
    Hraje se ve čtyřech na každé straně. Na ledě je tedy více místa, což zatím svědčí hostům, kteří se drží v blízkosti svatyně Lukáše Hosnedla.
     
    09:57
    Do ofenzivy se vydali také Jablonečtí, ale Jan Puškár si dobře držel pozici a kotouč poměrně snadno získal do držení TORAXu. Hra má slušné tempo a divákům se musí líbit.
     
    10:49
    V rohu kluziště zůstal na chvilku ležet jeden z Porubských. Zpátky na nohy mu pomohli spoluhráči a diváci na to reagovali férovým potleskem.
     
    11:15
    Oba trestaní hráči už jsou zpátky ve hře. V posledních minutách přebrali iniciativu na své hokejky hosté. Ti více hrají s pukem a nutí soupeře hodně bruslit.
     
    11:49
    Samuel Ollender obdržel dlouhou přihrávku do jízdy. Byl ale dobře bráněn a musel tedy pálit z poměrně uctivé vzdálenosti. Lukáš Hosnedl s tím neměl žádný problém a hra je přerušena.
     
    12:25
    Dlouhá rozehrávka Michala Pavlů zamířila zcela mimo dosah všech hokejek. Rozhodčí tedy odpískali zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátí před domácí bránu.
     
    12:46
    Tomáš Demel se v útočném pásmu zmocnil puku. Ještě zkoušel hledat Jiřího Peřinu, na což už dokázala hostující defenziva patřičně zareagovat a zabránila jakékoliv šanci.
     
    13:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba se dostává zpátky do vedení a podařilo se jí to v ponechané výhodě. Už poměrně dlouho se domácí nemohli vyprostit ze svého obranného pásma a toho využil Marek Haas, jenž poslal kotouč před branku. Tam se nejlépe zorientoval JAN KÁŇA a zblízka překonal Lukáše Hosnedla! Asistence: Haas, Puškár.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dresler – 2 min., podražení).
     
    13:53
    Vlci mohli bleskově využít přesilovou hru! Michal Pavlů dostal nabito na pravý kruh a střela Hynku Kůdelovi propadla za záda. K obrovskému štěstí Poruby se ale zastavila o brusli obránce!
     
    14:33
    Jablonečtí tuto přesilovku nehrají špatně a drží se v útočném pásmu. Zatím ale postrádají střelbu a bez té branka nepadne. Hosté srdnatě brání a vykrývají volné prostory.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mulač – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:27
    Po faulu Mulače jsou síly na ledě opět srovnány. Chvíli se bude hrát ve čtyřech proti čtyřem, načež započne zkrácená přesilovka Ostravanů.
     
    15:50
    Jan Dresler vystoupil z lavice hanby právě včas na to, aby zablokoval hokejku ke střele se chystajícího Tomáše Čechury. Kotouč tedy končí u mantinelu.
     
    16:29
    Tomáš Demel se při vlastním oslabení vydal do brejkové situace. Posledního obránce TORAXu ale neobelstil a nedostal se tedy do vytouženého zakončení. Hostům se nicméně přesilovka příliš nevede.
     
    17:11
    Jablonec hraje v plném počtu, ubránil se bez větších potíží. Krátce poté se však dopustil zbytečného icingu, po kterém se hra přestěhuje před jejich svatyni.
     
    17:51
    Jablonečtí diváci jsou poněkud znepokojeni, jejich oblíbenci totiž kupí nezdravé množství nepřesností a nedaří se jim přejít přes neutrální zónu. Hosté v těchto chvílích hru kontrolují.
     
    18:31
    Poruba se vůbec nikam nežene a zkušeně si přihrává ve vlastním obranném pásmu. Až teď se Marek Slavík rozhodl založit ofenzivní akci.
     
    18:49
    Průnik Josefa Fojtíka byl ukončen ještě před tím, než stihl útočník Poruby doputovat do útočného pásma. Po poslední brance se začalo hrát trošku opatrněji a gólmani jsou prakticky bez práce.
     
    19:27
    Kamil Bříška se nyní nechápavě ohlíží na sudí. Za vyhozeným kotoučem sváděl vyrovnaný sprinterský souboj, ale nakonec se ozvala píšťalka, ohlašující zakázané uvolnění.
     
    19:50
    Emoce jsou na pochodu až do závěrečných sekund, ale co se hokeje týče, už se toho příliš zajímavého neděje. Ještě jednou uvidíme vhazování po levé ruce brankáře Hynka Kůdely.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice zvláštní první třetinu. Pocitově nepůsobila až tak divácky atraktivním dojmem, ale díky vysoké produktivitě na obou stranách bylo k vidění hned pět branek! Porubu dostal do vedení střelou pod Hosnedlovu ruku Jan Káňa, a když na něj rychle navázal tečující David Zachar, vypadalo to s Jabloncem nedobře. Domácí se ovšem velmi rychle otřepali a dělovka Jiřího Babce znamenala snížení. Nezůstalo pouze u toho, Tomáš Demel se zblízka nemýlil a bylo vyrovnáno. To vše za pouhých sedm minut hry! Zatím rozdílovou trefu zaznamenal před brankou operující Jan Káňa a TORAX si tedy může hýčkat těsný náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Severočeši vlétli do druhé části jako velká voda. Po zajímavém průniku Lukáše Tondra se za kotoučem dral Kamil Bříška, ale byl tísněn a dorážku poslal mimo!
     
    21:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Skóre se mění, ale na druhé straně. TORAX se vydal do útočného pásma a Vladimír Luka přihrál k pravému hrazení JIŘÍMU ZDEŇKOVI. Ten vyslal svižnou střelu, na kterou Lukáš Hosnedl nedosáhl! Asistence: Luka.
     
    21:39
    Inkasovaná branka je pro Vlky zcela jistě studenou sprchou. Domácí už se však znovu ženou do ofenzivy a snaží se soupeřovu obranu přimět k nějakým chybám.
     
    22:09
    Toto zavánělo pátým gólem Poruby! Josef Fojtík se utrhl do samostatného úniku. Zkoušel si Lukáše Hosnedla rozhýbat, ten ovšem udržel beton na ledě a podržel svůj tým.
     
    22:54
    Jan Víšek se prezentoval interesantní individuální akcí, když se od pravého mantinelu dostal až před branku. Defenziva Poruby mu nakonec nedovolila pořádně zakončit.
     
    23:40
    Už se hraje poměrně dlouho bez jakéhokoliv přerušení. Ve větší pohodě se nacházejí hosté, což dokazují sebevědomou hrou na kotouči. Jablonečtí fanoušci se už trošku zlobí.
     
    24:27
    Až teď rozhodčí musel zadout do píšťalky. Hynek Kůdela si našel kotouč ochomýtající se okolo jeho branky a ukryl jej po rukavicí.
     
    25:22
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Zeman – 2 min., krosček).
     
    25:26
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak to byla bleskově využitá přesilovka! Tomáš Káňa vyhrál buly čistě za sebe. Ke střele se okamžitě odhodlal Vladimír Luka a tečující JIŘÍ ZDENĚK nedal domácímu gólmanovi šanci. To vše TORAX stihl během čtyř sekund! Asistence: Luka, Káňa Tomáš.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (T.Káňa – 2 min., hákování).
     
    26:19
    Jablonec se dostal do útočného pásma na hraně zakázaného uvolnění a usadil se zde. Martin Tondr na modré čáře dlouho váhal se střelbou, až nakonec vybídl na kruhu stojícího Kamila Bříšku, jenž vyprášil gólmanovu výstroj.
     
    26:44
    Teď už se Porubští dokázali osvobodit. Michal Pavlů si ale bere kotouč a rychle se s ním žene zpátky do útočného pásma.
     
    27:20
    Nyní už se Vlkům příliš nedaří. Pozorný Jan Puškář přidává další vyhození, Poruba si může na chvilku vydechnout, a Tomáš Káňa už vyhlíží návrat na ledovou plochu.
     
    28:39
    Dlouhá přihrávka Petra Pilaře se nesetkala s úspěchem a kotouč si vzal Lukáš Finstrerle, jenž okamžitou střelou trefil právě dříve zmiňovaného beka Jablonce.
     
    29:45
    V domácí defenzivě se objevilo velké okénko a Tomáš Káňa měl otevřenou cestu. Na Lukáše Hosnedla zkusil vyzrát střelou z mezikruží, ale maskovaný muž se v tomto případě překonat nenechal a utěsnil prostor mezi rukou a tělem!
     
    30:18
    Michal Nevyhoštěný se v útočném pásmu Vlků dlouho snažil vydolovat zašlápnutý puk, nakonec se mu to však nepodařilo a hra se stěhuje na druhou stranu hřiště.
     
    30:57
    Elitní domácí formace se s chutí vrhla do ofenzivy, ale nezvládla přechod přes modrou čáru a píská se tedy postavení mimo hru.
     
    31:21
    Další únik! Josef Fojtík se objevil za zády všech. Když se snažil o zakončení, trefila ho vysoká hůl Moravce. Místo trestného střílení se ale bude vylučovat!
     
    31:21
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Moravec – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    32:00
    Tak to je pro domácí nezáviděníhodná situace! Po držení v podání Jakuba Mulače (JBL) se totiž šelmy budou muset bránit dvě minuty ve třech.
     
    32:23
    Přesilovka Poruby už není dvojnásobná. Ve skrumáži mezi kruhy podrazil soupeře Jiří Zdeněk (POR) a jde si odpočinout.
     
    32:36
    Vladimír Luka vzal zodpovědnost na sebe a z levého kruhu vyslal velice pěknou střelu. Lukáš Hosnedl ji špičkou ramene vytěsnil mimo prostor tří tyčí!
     
    32:53
    Marek Kaluža se snažil využít clony před brankovištěm. Jeho střelu ze zápěstí si ale vyhlédnuvší gólman včas našel a spolehlivě ji schoval ve výstroji.
     
    33:20
    Vlci se nyní zásluhou důsledného Michala Pavlů osvobozují a kotouč míří až k protější brance.
     
    33:39
    Další dělovku z levého kruhu předvedl Vladimír Luka. Opřel se do puku bez přípravy a Lukáš Hosnedl si mohl oddychnout, že rána prosvištěla nad úrovní horní tyčky jeho klece.
     
    34:30
    Hra je už poměrně dlouho přerušena, v Jablonci totiž zlobí časomíra, kam skočil další trest. Až se celá situace vyřeší, bude se moci v hokeji znovu pokračovat.
     
    34:37
    Už se opět hraje a Josef Fojtík se dostal do šance na pravém kruhu. Lukáš Hosnedl jej vychytal a poradil si také s následnou dorážkou stejného forvarda Poruby!
     
    35:01
    Hosté hrají přesilovku velmi dobře. Kotouč se trošku šťastně odrazil mezi kruhy k Janu Dreslerovi a Lukáš Hosnedl, ač dezorientován, dokázal sklapnout betony včas! Těžké chvíle Jablonce...
     
    35:33
    Vlčí smečka nakonec oslabení přežila bez újmy ve skóre. Hosté se však dostali do herní pohody a v těchto chvílích disponují výraznou převahou, která Jablonci moc šancí na obrat nedává.
     
    36:27
    Jan Káňa se ve zmatku po vhazování zorientoval nejlépe a posunul puk směrem k zadnímu mantinelu. Nedlouho poté se dostal k Lukáši Hosnedlovi, který raději hru znovu přerušuje.
     
    36:48
    Tadeáš Jaroš se pokusil nachytat brankáře z ostrého úhlu. To se mu nepodařilo a Jablonce dostává kus černé gumy alespoň do neutrální zóny.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Moravec – 2 min., sekání).
     
    37:53
    Jablonec se ocitá v dalším oslabení a navíc mu vůbec nepomáhají ataky některých vlastních fanoušků. Kapitán David Zachar zakončil kombinaci střelou z pravého kruhu a maskovaný muž byl připraven.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 123 diváků.
     
    38:29
    Jablonečtí dostali kotouč do bezpečí a Hynek Kůdela musel dokonce zasahovat proti dalekonosné střele. TORAX se pochopitelně snaží o rychlé navrácení do útočného pásma.
     
    38:44
    Porubští se znovu drží v interesantních pozicích, ale nevede to ke střelám. Tadeáš Jaroš míchá s pukem u pravého mantinelu a vyčkává na správný moment pro přihrávku.
     
    39:24
    Jablonečtí se v poslední minutě probíhající periody pokusili o průnik do útočného pásma, ale souběžně s návratem Jiřího Moravce z trestné lavice přišel ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je minulostí a Ostravané si kráčí za úspěšným vstupem do kvalifikace. Druhou periodu měli pod kontrolou a vedou 5:2! Důležité pro ně bezesporu bylo, že na aktivní nástup Vlků zareagovali povedenou střelou Jiřího Zdeňka. Od té doby působí domácí poněkud rozhozeným dojmem a jsou často vylučováni. Jednu z přesilovek využil rovněž Jiří Zdeněk, jenž tak může cílit na hattrick.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hned v úvodu třetí části musel být Lukáš Hosnedl v pozoru, když to zkoušel od modré čáry Michal Hryciow. Maskovaný muž zasáhl spolehlivě a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    40:39
    Porubští si ve vlastním obranném pásmu trošku zahrávají a nepřesnostmi dávají soupeři šanci na vytvoření tlaku. Ten se nakonec nekonal a hosté vyhazují.
     
    41:37
    Vlci právě vstřelili branku!
    Že by se ještě chystalo drama? Jablonec rychle snižuje na dvougólový rozdíl. Jakub Mulač poslal puk za branku na Tomáše Zemana, jenž viděl mezi kruhy najetého VOJTĚCHA HAVLASE. Ten se trefil neomylně k pravé tyčce Kůdelovy klece. Asistence: Zeman, Mulač.
     
    41:55
    Hned třikrát v rozmezí několika málo sekund vyprodukovali hosté zakázaná uvolnění! Neustále se tedy vhazuje před jejich brankou, ale bez většího výsledku pro Jablonec.
     
    42:42
    Martin Tondr poslal z vlastního obranného pásma puk až na druhou stranu kluziště. Hostující gólman jej pohodlně přikryl pod lapačkou a bude se vhazovat.
     
    42:53
    Vojtěch Havlas dobře zapracoval ve vlastní obranné zóně, když tělem odstavil protihráče a dostal kus černé gumy do své moci. Hra se opět přelévá na druhou stranu.
     
    43:48
    Další snaha Vlčí smačky dopadla pouze zakázaným uvolněním. Jelikož se stejným prohřeškem provinili vzápětí také Porubští, je úvod třetí části poněkud rozkouskován.
     
    44:33
    Oba týmy se předhánějí v počtu icingů. Nyní to na sebe vzal hostující Jan Puškář a hráči se sjíždějí na další vhazování, po kterém už se snad dočkáme hokejovějšího řešení.
     
    44:50
    Hosté vysokým obloučkem nasměrovali kotouč do střední zóny. Jako první u něj byl Martin Tondr, jehož akce skončila bezproblémovým zásahem Hynka Kůdely.
     
    45:43
    Přibližně minutu se hrálo bez zakázaných uvolnění, až se o něj postarali opět hráči Poruby. Ti jsou ovšem velice úspěšní na vhazováních a nedostávají se icingy pod velký tlak.
     
    45:53
    Vladimír Luka obdržel přihrávku za modrou čáru. S pukem si pohrál na hokejce a ze zákrytu jednoho z Vlků vypustil štiplavou střelu, kterou Lukáš Hosnedl vychýlil vyrážečkou.
     
    46:13
    Střela Michala Nevyhoštěného z pravého křídla Hynkovi Kůdelovi propadla do brankoviště. Tam ke smůle Jablonce nebyl žádný z Vlků, který by mohl dorážet!
     
    46:35
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Finsterle – 2 min., sekání).
     
    46:59
    Jiří Moravec na modré čáře kotouč, který už byl na cestě z pásma, nezachytil. Poruba se tedy v úvodu oslabení osvobozuje.
     
    47:35
    Lukáš Tondr byl nyní velice aktivní. Nejprve jeho zajímavá křižná přihrávka projela mezi hráči naprázdno, načež stejný forvard netrefil ideálně střelu z první a Kůdela zasahovat nemusel.
     
    48:06
    Lukáš Finsterle se už chystá k návratu z trestné lavice a čtyřlístek spoluhráčů je pod menším tlakem. Už se ale zdá, že se TORAX dokáže ubránit.
     
    48:57
    Do velké šance se dostal Jakub Mulač! Domácí útočník zakončoval nikým neobtěžován z mezikruží a branku o malý kousek přestřelil, což diváci doprovodili gesty zklamání.
     
    49:49
    Jan Víšek se individuálně prodral až mezi kruhy, kde ho při snaze o střelu rozhodil jeden z protihráčů, který mu obětavě vpadl pod nohy. Hra plyne dále.
     
    50:44
    Marek Haas se vydal do protiakce a rozhodl se puk přenechat za sebe Janu Káňovi. Porubský útočník už to vzal na sebe a Hosnedl musel rychle uzavřít mezírky ve výstroji.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mulač – 2 min.).
     
    51:30
    Úvod početní výhody tráví hosté nastěhováni v útočném pásmu. Zatím ale váhají se střelbou a Lukáš Hosnedl může být víceméně v klidu.
     
    52:21
    Martin Tondr se v oslabení tlačil do šance, ve které ho přidržel vracející se Jiří Zdeněk (POR). Síly na ledě se tedy srovnávají, hrát se bude ve čtyřech proti čtyřem.
     
    52:45
    Marek Kaluža si na modré čáře zpracoval puk, načež neváhal a prověřil brankáře. Ten prudkou střelu, svištící těsně nad ledem, vykopl betonem do rohu.
     
    53:56
    Poruba právě vstřelila branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto! Pohlednou individuální akcí se prezentoval kapitán Poruby DAVID ZACHAR, jenž pronikl až za branku, obtočil se kolem ní, a poté zasunul pryž do volného prostoru u tyčky. Bez asistence.
     
    54:17
    Emoce nadále planou, stadion nyní ale tleská jednomu z Porubských, který odvolal vyloučení na svoji osobu. Pěkné gesto fair-play! Jen škoda, že férový zápas kazí nevraživá atmosféra.
     
    54:47
    Nahozený kotouč doskákal až k Hynku Kůdelovi. Gólmani tyto situace obecně moc nemusí, teď si ale maskovaný muž počínal suverénně a zkrotil černou gumu v rukavici.
     
    55:40
    Tomáš Káňa nabral rychlost, prohnal se jako blesk přes modrou čáru a svižnou střelou zpoza obránce donutil Lukáše Hosnedla k dalšímu rozšíření statistik.
     
    56:33
    Jablonečtí už působí trošku odevzdaným dojmem a hraje se více před jejich brankou. TORAX už ale spíše kombinuje a drží kotouč na svých hokejkách.
     
    58:08
    Michal Pavlů poslal svoji rozehrávku až na zakázané uvolnění. Hra se tedy opět stěhuje před domácí branku, kam už se hráči sjíždějí na vhazování.
     
    58:31
    Michal Nevyhoštěný předvedl svůj typický průnik po pravé straně a zakončil jej střeleckým pokusem, který Hynek Kůdela vyrazil betonem mimo prostor tří tyčí.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dresler – 2 min., hrubost).
     
    59:21
    Jablonečtí mají k dipozici ještě jednu přesilovou hru, ve které mohou kosmeticky upravit skóre. Od modré čáry se o to nahozením pokoušel Martin Tondr, ale Kůdela měl lapačku připravenou.
     
    59:41
    Marek Kaluža posílá kotouč po pravém mantinelu do bezpečí. Chvátá za ním Martin Tondr, ale je jasné, že už toho Vlci nemohou moc stihnout. Body zamíří do Poruby.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým HC RT TORAX Poruba 2011! Po velice divokém úvodu se hra trošku zklidnila a prokázala se nesporná kvalita, kterou Ostravané disponují. Ve třetí třetině nejprve dodal jabloneckým příznivcům naději střelou z mezikruží Vojtěch Havlas, ale TORAX už více nezaváhal a pěknou akcí dnes dvougólového kapitána Davida Zachara pečetil tříbodový zisk.
     
    To už je ode mne ze severu Čech vše. Přeji příjemný večer a někdy příště se těším opět na počtenou! (20:33:19)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Babec (Pilař, Mulač), 7. Demel (Nevyhoštěný, Čechura), 42. Havlas (Zeman, Mulač) – 4. T.Káňa (Kaluža, Zachar), 6. Zachar (Hryciow), 14. J.Káňa (Haas, Puškár), 22. Zdeněk (Luka), 26. Zdeněk (Luka, T.Káňa), 54. Zachar


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kúdela (Kubáň) – Dresler (A), Slavík, Janota, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam – Ballner, Haas, Káňa Jan, Luka, Fojtík, Zdeněk (A), Finsterle, Zachar (C), Gelnar, Ollender, Káňa Tomáš, Jaroš.

    Diváci: 1 123
    bahis siteleri