Karviná – Slovácko 0:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Plzeň 5:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
5:2 (4:2)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 08.04.2018, 18:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u zápasu české nejvyšší fotbalové soutěže mezi Bohemians a Plzní.
     
    Bohemians Praha 1905
    Klokani se drží na sedmém místě tabulky a obzvlášť doma jsou silným týmem. Pražané udělali z Ďolíčku téměř nedobytnou tvrz. Před vlastními diváky padli naposledy 23. září, kdy všechny tři body vyválčil Jablonec. Na jaře Hynkovi svěřenci doma neztratili dokonce ani bod a ve třech duelech neinkasovali ani gól. Venku se ale zelenobílí prezentují hůře, naposledy padly v Jablonci a celkově na jaře ani jedno nebodovali.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Plzeň na jaře tápe. Z pěti duelů ovládli svěřenci trenéra Vrby jen jediný. Minulý týden Západočeši nečekaně doma padli s Mladou Boleslaví, a tak mají dnes v hlavním městě co napravovat. Přesto ale hosté mohou být relativně v klidu. Jejich náskok na druhou Slavii činí stále sedm bodů. Plzeňští se mohou pyšnit také zajímavou bilancí – na hřištích soupeře v probíhající sezoně ani jednou neprohráli.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Šmíd, Hůlka, Kocić – Reiter, Jindřišek (C), Mašek, M. Hašek, Bartek – Tetteh.
    Náhradníci: Bárta – Bederka, Švec, Nečas, Kabajev, Vaníček, Záviška.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Limberský, Hubník (C), Hájek, J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Kopic, Čermák, Zeman – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – Ivanschitz, Havel, Bakoš, Živulić, Petržela, D. Kolář.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vlasjuk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo, dá se očekávat opatrný úvod z obou stran. S balonem hrají domácí hráči na vlastní polovině.
     
    2
    Reiter se pokusil probít do šestnáctky soupeře z pravého křídla. Reiter domácího křídelníka ubránil, domácí budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    3
    Dlouhý aut doletěl do pokutového území Plzně, kde trochu lacino propadl až k malému vápnu. Tam už si však poradili hostující stopeři a míč odlétl do úspěchu.
     
    4
    Chorý prodloužil na Čermáka, který si chtěl prostrčit skákavý balon do středu. To mu ovšem nedovolili obránci klokanů, kteří míč vybojovali.
     
    5
    Zeman postupoval kupředu a narazil na Kociće. Hru tak přenesl až na vzdálenější lajnu, kde akce Viktorie pokračovala. Centrovaný balon se následně neujal.
     
    6
    Plzeňští kombinují na polovině soupeře a tlačí svého soka do úzkých. Uvidíme, zda se dočkáme první gólovky.
     
    7
    Zatím na první šanci čekáme. Domácí přidali na napadání a fotbalisté ze západu Čech se museli vrátit až k vlastnímu brankáři, aby zvládli míč udržet na svých kopačkách.
     
    8
    Hrošovský to možná trochu uspěchal a poslal do vápna hodně nepovedený centr. Hráč Bohemians jsou ale prozatím směrem kupředu nuloví, a tak balon jen odevzdali hostům zpět.
     
    9
    Zemana na pravém křídle uhlídal Kocić. První jmenovaný se záhy pokoušel k balonu dostat zpět, podařilo se mu to ale jen za cenu faulu, který neunikl pozornosti hlavního sudího.
     
    10
    Jasným faulem se teď naopak provinil Bartek. Plzeňští rozehráli nakrátko, Zeman nedokázal nacentrovat přesně.
     
    11
    Tetteh se rozhodl zaútočit, nikdo z jeho spoluhráčů ho však nepodpořil. Domácí forvard byl i tak ve své misi poměrně úspěšný, neboť pro svůj celek vybojoval alespoň aut.
     
    12
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí se prosazují z první šance utkání! Martin Hašek vyslal do vápna přesný centr na zadní tyč, kam si zaběhl MICHAL ŠMÍD, jenž se trefil přesně do protipohybu gólmana Hrušky, který tak jen bezmocně přihlížel tomu, jak míč končí v jeho síti.
    12. Michal ŠMÍD - 1:0
     
    13
    Domácí fandové i hráči jsou v extázi. Další nebezpečí vezl Tetteh, jehož zastavil praporek rozhodčího signalizující ofsajd.
     
    14
    Tetteh působí prozatím velice aktivně. Také jeho další akci ale museli zastavit rozhodčí. Přes Hájka se totiž domácí útočník uvolnil nedovoleně.
     
    15
    Hosté zatím spoléhají na centrované balony. Ten poslední nalezl přesně Hubníka, který ještě vracel balon pod sebe do vápna. Tam si ale pro míč došel pozorný Fryšták, který si stáhl balon ze vzduchu do rukavic.
     
    16
    Limberský se vydal po pravé straně a pasem do šestnáctky hledal Chorého. Střílený centr dokázali domácí beci odpravit do bezpečí.
     
    18
    Hořava se pokoušel vyslat do šance Kovaříka, tomu ale odmávali rozhodčí ofsajd. Domácí mohou uklidnit hru.
     
    19
    A to se jim daří. Klokani nikam nespěchají a v poklidu drží míč na svých kopačkách na vlastní polovině hřiště.
     
    20
    Západočechům se vyplatilo aktivní napadání. Hosté se dostali k autu a mohou se pokusit o další útočnou akci.
     
    21
    S balonem hraje Plzeň, šance mají ale jen Pražané. Tetteh si tentokrát pohlídal ofsajdové postavení a následně se z úhlu hnal na Hrušku, zakončení ghanského útočníka o asi dva metry minulo vzdálenější tyč.
    21. Mašek uvolnil do sóla Tetteha, ten z úhlu minul bránu
     
    22
    Další kombinace hostům vůbec nevyšla a potrestat chybu mohl Jindřišek. Ten ale vyslal rovněž nepřesný pas, a tak hrají opět fotbalisté Viktorie.
     
    23
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Je to 2:0! Hosté chybovali ve středu hřiště podruhé a tentokrát se z protiakce klokani prosazují. Mašek parádně poslal míč za obranu Plzně, kam se si jako buldok naběhl RUDOLF REITER, který nakonec v pádu dokázal dopravit míč až do sítě.
    23. Rudolf REITER - 2:0
     
    24
    Hosté jsou opařeni. Klokanům parádně vychází taktika zvolená pro toto utkání a z druhé gólovky jsme viděli také druhý gól.
     
    25
    Bartek číhal na balon, který ale od trávníku nečekaně odskočil, a tak se ho nepodařilo domácímu záložníkovi zpracovat. Hraje Plzeň.
     
    27
    Ošetřován je Tetteh, a tak se chvilku nehrálo. Uvidíme, jestli se bude muset střídat.
     
    28
    Tetteh je zpět na trávníku, tak si přejme, aby byl v pořádku. S míčem momentálně hrají hosté.
     
    29
    Útočná akce hráčů Viktorie vedla po pravém křídle, odkud také přilétl centr na vzdálenější tyč. O střelu se pokusil Kopic, balon ale nezvládl trefit s potřebnou razancí, a tak se Fryšták dokázal natáhnout ke své pravé tyči a míč vytěsnit mimo.
    29. Fryšták skvělým zákrokem vychytal Kopice
     
    30
    Odražený míč skončil u Hrošovského. Jeho dělová rána z dálky letěla daleko za plot až někam k tramvajové zastávce.
     
    31
    Kopic zkusil střelu z levého křídla, jeho utažený pokus bez větších problémů schoval Fryšták do rukavic.
    31. Kopicovu přízemní ránu Fryšták lapil
     
    32
    Plzeň veze další útok. S míčem hraje Kovařík na levém křídle a přemýšlí, jak bude postupovat dál.
     
    33
    Nakonec se dostali hosté do vápna naopak přes pravou stranu a míč přilétl právě ke Kovaříkovi. Tomu nevyšlo ideálně zpracování a Fryšták tedy bude moci vykopávat.
     
    34
    Limberský si naběhl na centr na zadní tyč. Ve snaze zakončit ovšem pouze sestřelil Bartka a píská se tak nedovolený zákrok.
     
    35
    Kovařík si navedl míč na střelu ze střední vzdálenosti, která skončila vysoko nad. Byla sice tečována, i tak ale hlavní sudí signalizuje výkop od brány.
     
    36
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Spravedlnost je v tuhle chvíli slepá. Hájek nepochopitelně přišel o míč ve vlastním vápně. Tetteh naservíroval balon DOMINIKU MAŠKOVI, jenž se z bezprostřední blízkosti bez potíží trefil na bližší tyč.
    36. Dominik MAŠEK - 3:0
     
    37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Záhy fotbalisté Viktorie snižují! Kopic šel velmi důrazně bojovat o balon, a tak MILAN KOCIĆ trochu zazmatkoval a hlavou si poslal míč do vlastní sítě.
    37. Milan KOCIĆ - 3:1
     
    38
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Jenže plzeňská obrana v současné chvíli neexistuje. Do vápna hostů přilétl další centrovaný balon, první pokus Bartka hlavou ještě vyrazil Hruška na břevno, z dorážky ale přidal čtvrtý gól svého týmu DOMINIK MAŠEK!
    38. Dominik MAŠEK - 4:1
     
    39
    Klokani nadále útočí. Hned tři rohové kopy v řadě k úspěšnému zakončení nevedly.
     
    41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň snižuje! Hrošovský zatáhl míč po pravém křídle a nabídl balon na vzdálenější tyč přesně na nohu JANU KOPICOVI, který se nerozmýšlel a střelou z první snížil na rozdíl dvou branek.
    41. Jan KOPIC - 4:2
     
    42
    Hořava se provinil ostrým nedovoleným zákrokem, za který dostává žlutou kartu.
     
    43
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Marek Bakoš.
     
    44
    Zdá se, že se nám bláznivý závěr prvního poločasu přece jenom uklidnil. S míčem hrají Západočeši, kteří ho drží na svých kopačkách před vlastní bránou.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty. V závěru první půle útočí nadále fotbalisté z Plzně.
     
    45+1
    Několik plzeňských ran bylo zablokovaný, až si balon na střelu posunul Kopic. Jeho rána ale mířila jen doprostřed přesně do Fryštákových rukavic.
     
    45+2
    Fryšták musel opět zasahovat, když se rozhodl vyběhnout ven pro centrovaný balon. Tentokrát neměl vůbec lehkou úlohu, i za pomoci svých obránců to nakonec zvládl na výbornou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Byly jsme svědky pořádné divočiny, o kterou se "zasloužila" především chaoticky působící defenziva Plzně. Pražané se prosadili v první půli čtyřikrát, přesto dost možná ještě není rozhodnuto. Plzeňští body potřebují a dá se čekat, že do druhého poločasu vloží maximum. Zůstaňte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tetteh chvilku po začátku druhé půle sestřelil nedovoleně Hořavu v hlavičkovém souboji. Hrát budou hosté.
     
    47
    Akce Plzně se zastavila kousek před pokutovým územím. Míč po souboji doskákal za autovou čáru a hrát mohou klokani.
     
    48
    Domácí se míče velmi rychle zbavili a záhy hlavní sudí posoudil zákrok Jindřiška na Chorého jako nedovolený. Uvidíme volný přímý kop.
     
    49
    Zeď, kterou postavili klokani, byla ještě prodloužena o fotbalisty Viktorie. Bakoš se pokusil vypálit přímo na bránu, jeho rána byla ale právě hráči Plzně sražena mimo.
    49. Bakošův přímý volný kop tečoval jeho spoluhráč ve zdi mimo bránu
     
    50
    Hosté nadále tlačí svého soka. Jindřišek protečoval centrovaný balon na rohový kop.
     
    51
    Západočeši rozehráli roh nakrátko a po přízemní kombinaci přilétl do vápna centr z pravé strany. Bakoš ho v tísni nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    52
    Rohový kop uvidíme také na druhé straně hřiště. Dostálova rána se otřela o soupeře a skončila mimo.
     
    53
    Hosté srazili centrovaný balon do bezpečí. Záhy se míče zase ujali klokani, už ho ale nedokázali dostat do vápna Plzně.
     
    54
    Na druhé straně jsme byli zase svědky volného přímého kopu. Zeman hledal na vzdálenější tyči Hubníka, Jindřišek byl důraznější a dokázal tento balon poslat do bezpečí.
     
    55
    Další atak Plzně táhl Limberský středem. Narážečka se Zemanem nepatřila k těm povedeným, a tak se domácí fotbalisté mohli zmocnit míče.
     
    56
    Tetteh se vydal do sprintu na levém křídle. Nejprve ghanský útočník hledal spoluhráče ve vápně, míč se k němu ovšem vrátil, a tak jsme viděli střelu na bližší tyč, s níž si dokázal Hruška bez větších potíží poradit. Následovat bude roh Pražanů.
     
    57
    Centrovaný balon se ve vápně Viktorie odrazil vysoko do vzduchu. Následně si pro míč zvládl dojít gólman Hruška.
     
    57
    Bohemians právě vstřelili branku!
    BENJAMIN TETTEH vyslyšel přání fanoušků Bohemians, kteří si už nějakou tu chvíli přáli vidět bůra, tedy pátý gól v síti Západočechů. Hubník jen z uctivé vzdálenosti sledoval, jak si Tetteh připravuje míč ke střele z ostrého úhlu, která dokonale zaskočila i brankáře Hrušku, jenž se nedokázal natáhnout pod břevno.
    57. Benjamin TETTEH - 5:2
     
    58
    Domácí nadále útočí. Tentokrát přišla střela z hranice vápna, která zamířila jen doprostřed brány a Hruška si nyní dokázal poradit.
     
    59
    Na druhé straně mohl snížit Zeman, k němuž se odrazila zblokovaná střela. Hostující fotbalista to zkusil z první placírkou, v zajímavé pozici minul.
    59. K odraženému míči se dostal Zeman, ale těsně minul bránu
     
    60
    Chorý před vápnem Bohemians přišel o míč a ve snaze vybojovat ho zpět se dopustil faulu. Fryšták uvede míč do hry odkopem.
     
    61
    Tetteh si zpracoval míč na útočné polovině a obtočil se kolem Hrošovského. Jeho individuální akci musel nedovoleným způsobem zastavit až vracející se Hájek.
     
    62
    Centrovaný míč bez větších problémů stáhl ze vzduchu Hruška. Plzeňští mohou otočit hru.
     
    63
    Hosté tlačí a po dalším centrovaném míči raději odklidili klokani míč na rohový kop.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Andreas Ivanschitz.
     
    65
    Fryšták si zakřičel a míč schoval neomylně do svých rukavic. Hráči Bohemians mohou zase našetřit nějaké ty vteřinky.
     
    66
    Kovařík se střetl s Tettehem a dostává žluté napomenutí od hlavního rozhodčího.
     
    67
    Zdá se, že se plzeňští pomalu smiřují s tím, že dnešní zápas nebude v jejich silách zvládnout. Hosté nastoupili do druhé půle energicky, momentálně ale nevyvíjejí na svého soupeře bůhvíjaký tlak.
     
    68
    Rozpoložení hostů nyní perfektně dokumentoval Hubník, který snadnou přihrávku pokazil a míč při rozehrávce poslal jen do autu.
     
    69
    Chyby v rozehrávce se dopustili také domácí hráči. Bakoš sice následný míč do vápna nezpracoval ideálně, z druhé vlny ale mohl ohrozit Fryštákovu svatyni Kopic. Jeho dělovka z první mířila hodně mimo.
     
    70
    Bakoš se pokoušel proháčkovat do další šance, hlavní sudí ale odhalili jeho ofsajdové postavení.
     
    71
    Tetteh udeřil Hubníka v souboji loktem – jasná žlutá karta.
     
    72
    Centrovaný míč doletěl až k Fryštákovi, který působí dnes jistě a i tentokrát si poradil na výbornou.
     
    73
    Kocić se pokoušel probít do šestnáctky Plzně z levé strany. Limberský zvládl odklidit míč jen na rohový kop.
     
    74
    Balon propadl do vápna, nikdo z domácích se k němu však nedostal a Plzeňští mohou vyrazit do protiakce.
     
    75
    Limberský si ovšem nerozuměl se spoluhráči a plzeňská narážečka končí jen dalším neúspěchem.
     
    76
    Mašek se vydal za skákavým balonem za obranu, byl ale lapen v ofsajdu.
     
    77
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Milan Petržela.
     
    78
    Také další akci klokanů zastavil ofsajd. Proti tomuto pravidlu se tentokrát provinil Tetteh.
     
    79
    Hrošovský po odpískání nedovoleného zákroku vztekle odkopl míč a za nesportovní chování dostává žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Jevgenij Kabajev.
     
    81
    Petržela se málem šťastně dostal ke skákavému balonu v šestnáctce Bohemians. Kocić se dokázal na poslední chvíli zorientovat a odklidit balon do bezpečí.
     
    82
    Hrošovský si navedl míč na střelu levou nohou ze střední vzdálenosti, Fryšták ale na balon dobře viděl a přízemní pokus tak dokázal lapit.
    82. Hrošovského přízemní ránu Fryšták lapil
     
    83
    Hosté zahrávali rohový kop, z nějž paradoxně málem inkasovali. Kupředu se vydal Reiter, kterého doplnila hned pětice spoluhráčů. Domácí křídelník si chtěl narazit balon se spoluhráčem, přihrávku zpět ovšem dostal hodně nepřesnou a míč skončil až u gólmana Hrušky.
     
    84
    Reiter chtěl pláchnout plzeňské defenzivě po pravém křídle, a tak Hájek raději zatáhl za záchrannou brzdu a zastavil unikajícího záložníka za cenu jasného faulu a žluté karty.
     
    85
    Tentokrát domácím vyšla parádní narážečka a Reiter mohl nacentrovat míč do vápna. Přízemní pas dokázali hosté odvrátit a následná Kocićova střela skrz tlačenici ve vápně k Hruškovi neprošla.
     
    86
    Na druhé straně se neujal Kovaříkův centr, ani následná Limberského dělovka, která skončila hodně vysoko nad bránou klokanů.
     
    87
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Jan Záviška.
     
    88
    Mašek se nechal snadno obrat o balon Petrželou, který následně nasimuloval faul těsně před vápnem a uvidíme volný přímý kop.
     
    89
    Ivanschitz to zkusil přes zeď rovnou na bránu, kterou o pár decimetrů přestřelil.
    89. Ivanschitz technickou střelou z přímého volného kopu těsně přestřelil
     
    90
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Bartek, přichází Jakub Nečas.
     
    90+1
    Také ve druhém poločase se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Ve druhé polovině jsme viděli jediný gól, který vsítil Tetteh a klokani si v závěru tříbrankové vedení bez potíží pohlídali. Plzeň tak na jaře nadále klopýtá, naopak fotbalisté Bohemians zůstávají po zimní pauze před vlastními diváky stoprocentní. Fotbalisté Viktorie nadále vedou ligu a jejich náskok na druhou Slavii činí sedm kol před koncem sedm bodů, přičemž nás ještě čeká vzájemný souboj těchto celků. Hráči Bohemians zůstávají sedmí.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9.
    Střely mimo: 1:7.
    Rohy: 5:3.
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Přeji vám hezký zbytek večer a brzy se budu těšit na počtenou. (20:00:21)

    Adam Kolář

    Branky: 12. Šmíd (M. Hašek), 23. Reiter (Mašek), 36. Mašek (Tetteh), 38. Mašek, 57. Tetteh (Mašek) – 37. Kocić (vla.), 41. Kopic (Hrošovský)

    Karty:   71. Tetteh (BOH) – 42. Hořava (PLZ), 66. J. Kovařík (PLZ), 79. Hrošovský (PLZ), 84. Hájek (PLZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 1:7. Rohy: 5:3.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Šmíd, Hůlka, Kocić – Reiter (87. Záviška), Jindřišek (C), Mašek, M. Hašek, Bartek (90. Nečas) – Tetteh (80. Kabajev).
    Náhradníci: Bárta – Bederka, Švec, Nečas, Kabajev, Vaníček, Záviška.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Limberský, Hubník (C), Hájek, J. Kovařík – Hořava (64. Ivanschitz), Hrošovský – Kopic, Čermák (43. Bakoš), Zeman (77. Petržela) – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – Ivanschitz, Havel, Bakoš, Živulić, Petržela, D. Kolář.

    Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vlasjuk.
    thejrc.org