Monaco – Nantes 2:1 (kon.) | Amiens – Caen 3:0 (kon.) | Angers – Štrasburk 1:1 (kon.)
Bordeaux – Lille 2:1 (kon.) | Guingamp – Troyes 4:0 (kon.) | Toulouse – Dijon 0:1 (kon.)
konec
AS Monaco
2:1 (2:1)
FC Nantes
Sobota 07.04.2018, 17:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    9
    Domácí celek kombinuje na polovině soupeře, ale zatím se do vápna nedostává. Nantes je zalezlé kolem své šestnáctky a výborně se přesouvá.
     
    11
    Až nyní se hostující mužstvo osvobodilo a dostalo se za půlící čáru, kde dojde k autovému vhazování. Ovšem po něm přišla přihrávka až na brankáře.
     
    14
    Po centru domácího celku se k míči dostali obránci, kteří se s tím vůbec nepárali a poslali balon až k Danijelu Subašićovi.
     
    15
    Monaco nastoupilo k dnešnímu utkání v tradičních červenobílých dresech, naopak Nantes obléklo žlutou sadu. A nyní je to domácí celek, jenž kombinuje.
     
    16
    Na držení balonu zatím vítězí Monaco, jenž má na své straně třiasedmdesát procent, ovšem stav zápasu je stále bezbrankový.
     
    17
    Djibril Sidibé posílal balon po zemi do vápna a vybojoval rohový kop. Ještě před jeho rozehráním přibíhá lékařský tým Nantes, jelikož jeden z hráčů špatně došlápl.
     
    18
    Po nepovedeném rohovém kopu se do protiútoku hnaly hosté a situace vypadala hodně zajímavě! Adrien Thomasson vyslal do brejku Emiliana Salu, ale dříve u balonu byl Danijel Subašić. Ovšem domácí brankář si nyní hodně oddechl.
     
    20
    Djibril Sidibé si při dalším útoku soupeře počínal nedovoleně, a tak Nantes kopalo přímý kop. Ovšem centr do vápna byl příliš dlouhý a skončil mimo hrací plochu.
     
    21
    Vypadá to, že úvodní tlak Monaca je u konce a nyní jsou to hosté, kteří vytahují růžky. Danijel Subašić musel zlikvidovat pokus Abdoulaye Tourého, který ale mířil jen doprostřed brány.
     
    22
    Marcos Rony Lopes si navedl míč z pravé strany na střed, odkud se pokusil po zemi zakončit. Jenže jeho pokus skluzem zastavil jeden ze stoperů.
     
    23
    Monaco opět snadno ztratilo míč a muselo čelit dalšímu útoku soupeře. Celou situaci přerušil polský obránce Kamil Glik, jenž si počínal nedovoleně.
     
    23
    Přímý kop měl být mířit hned na branku, ale byl trefen jeden z hostujících hráčů, a tak budeme svědky jen autového vhazování v podání Monaca.
     
    25
    Jorge si naběhl na levou stranu pokutového území, ale jeho centr zastavil stoper. Za ním číhal Falcao, ale k zakončení se nedostal.
     
    27
    Přihrávku mezi obránce dostal Radamel Falcao, kterému se balon zamotal pod nohami. Následně zasáhl Diego Carlos, který zažehnal následné nebezpečí.
     
    29
    Zatím se hraje od vápna k vápnu, a tak sledujeme trochu nezáživné utkání. Oba celky se k velkým šancím moc nedostávají.
     
    30
    Kamil Glik si opět počínal nedovoleně, když tři metry před vápnem atakoval Emiliana Salu. Tohle je už je standardní situace, která by mohla být nebezpečná.
     
    31
    K přímému kopu se postavil Léo Dubois, který pod zdí poslal balon na bránu. Danijel Subašić se musel hodně snažit, aby balon vyrazil, ale nakonec se mu to podařilo.
     
    32
    Nantes právě vstřelili branku!
    Z čistajasna tu máme úvodní branku zápasu! Zpoza vápna se napřáhl ADRIEN THOMASSON, jenž obloučkem nachytal Danijela Subašiće. Domácí brankář byl hodně venku z branky, a tak neměl šanci zasáhnout.
    32. Adrien THOMASSON - 0:1
     
    34
    Mohlo být rychle vyrovnáno! Marcos Rony Lopes pronikl z pravé strany do vápna a následně hledal před brankou spoluhráče. Ovšem míč doskákal pouze o obránci Nantes.
     
    37
    Nantes je opět na polovině Monaca, na hráčích ve žlutém je po vstřelené brance chuť k navýšení vedení.
     
    38
    Před utkáním se čekalo, že Monaco bude ovládat utkání, což se potvrdilo v úvodních dvaceti minutách. Hra se od té doby vyrovnala a jsou ho hosté, kteří se probojovali k vedení.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jorge (AS Monaco FC), který si počínal poněkud nešťastně. Domácí hráč totiž šel pro balon dlouhou nohou a zasáhl soupeře šlapákem.
     
    40
    Asi nejlepším domácím hráčem je Marcos Rony Lopes, který tentokrát hledal přízemním centrem jednoho z tria spoluhráčů. Ovšem celou situaci přečetl Ciprian Tătăruşanu, který situaci Monacu překazil.
     
    42
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Ještě do poločasu je vyrovnáno! Fabinho poslal centr do druhé vlny, kde se míč odrazil od domácího hráče k RADAMELU FALCAOVI. Ten ani chvíli neváhal a z voleje poslal balon k levé tyči hostující branky.
    42. Radamel FALCAO - 1:1
     
    44
    První poločas se blíží ke svému konci a u balonu jsou zadáci domácí celku. Ovšem ti o míč přišli, a tak si pro centr z levé strany musel dojít Danijel Subašić.
     
    45
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečný obrat během tří minut a nyní se role střelců otočili! Radamel Falcao vnikl do vápna a vypadalo to, že půjde až do zakončení. Ovšem domácí kapitán dal přihrávku pod sebe, kde se nacházel MARCOS RONY LOPES, jenž technickou střelou k zadní tyči otáčí misky vah na stranu Monaca.
    45. Marcos Rony Lopes - 2:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V úvodních dvaceti minutách byli lepší domácí fotbalisté, ale následně se z první branky radovalo Nantes. Jenže v posledních minutách se Monacu podařilo otočit vývoj zápasu na svou stranu. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Až na potřetí se podařilo zahájit druhý poločas, výkopu se ujali hosté. Ovšem jejich nákop mířil pouze za postranní čáru, a tk bude vhazovat Monaco.
     
    47
    Na levou stranu přihrával João Moutinho, který našel Djibrila Sidibého. Ovšem ten mu přihrávku nevrátil, a tak se k balonu dostává Nantes.
     
    47
    Na centr z levé strany si na penaltě naskakoval Radamel Falcao, jenž na míč nedosáhl, což překvapilo Marcose Ronyho Lopese, jenž nezvládl první dotek s míčem.
     
    48
    Žlutou kartu dostává René Krhin (FC Nantes).
     
    49
    Už to vypadalo, že se Monaco bude radovat potřetí! Centr z přímého kopu vrátil do ohně Kamil Glik, jenž viděl Radamela Falcaoa. Jenže těsně před ním ukopl míč nad branku Nicolas Pallois.
     
    50
    Za dlouhým nákopem od obránce se rozeběhl Marcos Rony Lopes, který je velmi aktivní, ale na tento pas neměl ani on.
     
    51
    Kamil Glik se po souboji s útočníkem drží za bok, ale měl by být v pořádku. Polský reprezentant musí být v pozoru, jelikož hosté kombinují v blízkosti branky Monaca.
     
    52
    No, to jsou mi věci – mohlo být opět vyrovnáno! Na přetažený centr si naskakoval Adrien Thomasson, jenže před ním stáhl míč Jemerson, jenž trefil Danijela Subašiće. Nantes se mohlo radovat, ale bude kopat jen rohový kop.
     
    54
    Další útok hostujícího celku je zastaven nedovolené, a tak Nantes bude rozehrávat další přímý volný kop.
     
    55
    Na centr z přímého kopu si naskočil Kamil Glik, jenž balon poslal do bezpečné vzdálenosti. Monaco se s míčem vydalo do útoku, ale nedostalo se ani do půlící čáru.
     
    57
    Domácí zadáci kombinují mezi s sebou a dlouho čekali na náběh spoluhráčů. Ovšem ten nepřicházel, a tak přišel dlouhý nákop na útočníky.
     
    58
    Hlavní rozhodčí musí uklidnit emoce na zeleném pažitu, když se začal rozčilovat Kamil Glik. Ten po odehrání trefil soupeře mezi nohy a bude ještě dodatečně potrestán.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Kamil Glik (AS Monaco FC).
     
    61
    Jemerson výborně pokryl soupeře a nepustil ho od postranní čáry. Následně byl sice trefen, ale autové vhazování jej mrzet nemusí.
     
    62
    Zdá se, že Kamil Glik je hodně podrážděný, když dohrál dalšího soupeře. Hlavní rozhodčí se snaží polského hráče uklidnit.
     
    62
    Marcos Rony Lopes si narazil míč se spoluhráčem a následně poslal centr do vápna. Jenže vysoký balon našel pouze hlavu stopera, jenž míč poslal do bezpečného místa.
     
    64
    Hra je přerušena, na trávníku se v bolestech svíjí Rongier.
     
    65
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Nicolas Pallois, přichází Yassine El Ghanassy.
     
    66
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Keita Baldé Diao, přichází Thomas Lemar.
     
    69
    Míč se na chvíli ocitl volný před bránou Nantes, nikdo z domácích hráčů jej však nedokázal tečovat do brány.
     
    70
    Nantes zastavuje ofsajd.
     
    72
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Abdoulaye Touré, přichází Préjuce Nakoulma.
     
    73
    Hosté si vynutili faul a rozehrají přímý kop ze vzdálenosti jednadvaceti metrů od brány.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Jemerson (AS Monaco FC).
     
    74
    Dubois ovšem trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    76
    Krhinova střela byla tečována a míč se odrazil jen kousek vedle pravé tyče domácí brány. Subašić měl štěstí, na balón by nedosáhl.
     
    78
    Falcao vystřelil kousek před hranicí pokutového území, mířil však vysoko nad soupeřovu svatyni.
     
    80
    Znovu si Nantes vynutilo faul a rozehrávat bude kousek před pokutovým územím Monaca.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Yacine Bammou.
     
    82
    Sidibé neudržel míč na hrací ploše, soupeř bude vhazovat aut poblíž brány Monaca.
     
    84
    Falcao se už dostával k míči před brankářem Nantes, v poslední chvíli odpálil balón do bezpečí čistým skluzem jeden z hostujících hráčů.
     
    85
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Andrea Raggi.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Léo Dubois (FC Nantes).
     
    90
    Sala chtěl vyslat do útoku spoluhráče, ovšem ti pro jeho záměr neměli pochopení, míč končí u Subašiće, který šetří čas.
     
    90+1
    Čtyři minuty se ještě budou nastavovat.
     
    90+1
    Tielemansova střela byla nepříjemně tečována, Tătăruşanu však reflexně zasáhl a balón vyrazil na roh.
     
    90+2
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Adama Diakhaby.
     
    90+3
    Teď si hluboce oddechli všichni domácí příznivci, Sala střílel ze střední vzdálenosti a jen o pár centimetrů minu vzdálenější tyč.
     
    90+4
    Stejný hráč o chvíli později naskočil v souboji o míč do Subašiće, následně si oba vyměnili své názory a rozhodčí je za to odměňuje žlutou kartou.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Danijel Subašić (AS Monaco FC).
    Žlutou kartu dostává Emiliano Sala (FC Nantes).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhá půle nepřinesla žádnou branku. V jejím úvodu mohli domácí navýšit vedení a hosté vyrovnat, ale nestalo se ani jedno. V závěru se situace opakovala, znovu byly oba celky blízko ke gólu, avšak skóre se už neměnilo.
     
    Děkuji za pozornosti a přeji vám hezký zbytek sobotního večera. (18:56:54)

    Michal Luxa

    Branky: 42. Falcao (Rony Lopes), 45. Rony Lopes (Falcao) – 32. Thomasson (Pallois)

    Karty:   38. Jorge (ASM), 59. Glik (ASM), 73. Jemerson (ASM), 90+5. Subašić (ASM) – 48. Krhin (NAT), 87. Dubois (NAT), 90+5. Sala (NAT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:11.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Jorge – Fabinho, Tielemans – Rony Lopes (90+2. Diakhaby), Moutinho, Baldé Diao (66. Lemar) – Falcao (85. Raggi).
    Náhradníci: Sy – Diakhaby, R. Ghezzal, Lemar, N'Doram, Raggi, A. Touré.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Diego Carlos, Pallois (65. El Ghanassy), Djidji – A. Touré (72. Nakoulma), Krhin, Thomasson (80. Bammou), Rongier – Lucas Lima, Sala.
    Náhradníci: Dupé – Awaziem, Bammou, El Ghanassy, Girotto, Iloki, Nakoulma.
    thejrc.org