Nice – Rennes 1:1 (kon.) | Méty – Lyon 0:5 (kon.) | Marseille – Montpellier 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:1 (1:1)
Stade Rennes
Neděle 08.04.2018, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje dvaatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Nice, které přivítá před domácím publikem Rennes.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes obsadilo v minulé sezoně konečnou devátou pozici a to znamená, že je letos klub ze západu Francie bez pohárové Evropy. Ani letošní ročník Ligue 1 nezahájili Sarr, Andre, Mubele Dnombe a spol. vůbec dobře. V prvních čtyřech zápasech se probojovali jen ke dvěma bodům za nerozhodné výsledky v Troyes a s Dijonem. Zlom přišel až s angažováním Tomáše Koubka z pražské Sparty. S příchodem Koubka se Rennes dokázalo vyhoupnout až na aktuální pátou pozici. OD začátku února šlape Rennes jako dobře promazaný stroj. V posledních sedmi zápasech drží neporazitelnost a vybojovalo úctyhodných patnáct bodů. Především remíza 1:1 ze zápasu proti Monaku je pro celek Tomáše Koubka velmi cenná.
     
    OGC Nice

    Nice se teprve poprvé od svého návratu do Ligue 1 v roce 2002 umístilo v minulé sezoně na medailové pozici. Tým z jihu Francie předváděl po celou sezonu skvělé výkony, především v jarní části, kdy si připsal i dvanáct zápasů bez porážky.

    Úvod aktuální sezony se však Nice nevydařil podle představ. Postupem času se ale tým z jihu Francie prokousává tabulkou až na aktuální devátou pozici. Uzdravený Mario Balotelli táhne svůj tým opět na místa zaručující evropské poháry pro příští ročník. Letos se to Nice v Evropské lize probojovalo z druhého místa základní skupiny až do jarního playoff. V něm ale Nice dvakrát prohrálo s Lokomotivem Moskva a po zbytek sezony se tak může soustředit jen na Ligue 1. Ani v domácí lize se Nice hrubě nepovedl únor letošního roku, v posledních čtyřech zápasech ale ztratilo Nice body jen v zápase s PSG. Před týdnem si odvezlo Nice výhru 2:0 z trávníku Troyes, když se dvakrát prosadil Alassane Pléa.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.09. 2017 Rennes – Nice 0:1
    12.02. 2017 Rennes – Nice 2:2
    14.08. 2016 Nice – Rennes 1:0
    10.04. 2016 Nice – Rennes 3:0
    04.01. 2016 Nice – Rennes 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Marlon, Dante (C), Le Marchand – Lees-Melou, Cyprien, Seri – Saint-Maximin, Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Burner, M. Sarr, Tameze, Lusamba, Le Bihan, Srarfi.

    Stade Rennes FC: Koubek – Zeffane, Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Bourigeaud, André (C), Prcić, Sarr – Khazri, D. Sakho.
    Náhradníci: Diallo – Mexer, Ludovic Baal, Hunou, Gourcuff, Brandon, Siliki.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages.
     
    Český reprezentační brankář Tomáš Koubek začíná v dresu Rennes v základní sestavě. Právě jeden z prvních zápasů, které Koubek za Rennes odchytal byl proti Nice. Na podzim se prosadil ve vzájemném střetnutí prosadil jen Mario Balotelli. Bude dnes exsparťan proti ofenzivě Nice úspěšnější?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvaatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tam může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Mario Balotelli se jako první dotkl v dnešním utkání balonu. Nice se ihned hnalo do útoku. Na pravé straně spolupracoval Lees-Melou se Souquetem, následně se dostal k balonu také Cyprien. První Souquetův centr se ale do pokutového území nepodíval.
     
    3
    Také Rennes se poprvé dostalo s míčem na útočnou polovinu. Netrvalo to ale příliš dlouho a balon je znovu na v držení domácího týmu.
     
    4
    Le Marchand vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně ale získal pozici ve středu pole André. Následná dlouhá přihrávka na Khazriho byla hodně nepřesná.
     
    5
    Ani jeden z týmů se v úvodu příliš do útoku nežene. Nyní to chtěl změnit Le Marchand, ale ani on neuspěl kličkou proti bránícímu Bensebainimu.
     
    6
    Gnagnon fauloval ve středu pole Pléu a Nice bude mít k dispozici první možnost na centr do pokutového území.
     
    7
    Domácí ale rozehráli jen do kombinace. Lees-Melou nebyl dostatečně přesný s přihrávkou na Cypriena a hosté se znovu s klidem ubránili daleko od vlastního vápna.
     
    8
    Zničehonic se opřel do balonu na pětadvaceti metrech od branky Nice Prcič. Jeho rána sice netrefila zařízení, ale Benítez musel být v pozoru.
     
    9
    André si na útočné polovině vyšlápl na Balotelliho. Hlavní rozhodčí rychle píská faul, ale blesková rozehrávka Nice nevyšla a domácí se musí opět bránit.
     
    10
    Sacko měl v pokutovém území trochu prostoru, ale přehrál svou akci přihrávkou zpět na obsazeného Sarra. Hosté ale stále zůstávají po odkopu u balonu.
     
    11
    Teď přidal povedenou akci také Wahbi Khazri. Proti dvěma obráncům si ale ve vápně pomohl rukou a je mu pískán útočný faul.
     
    12
    Lees-Melou nedostal nejpřesnější přihrávku, musel podstoupil souboj. Gelin byl ale u balonu až jako druhý a přišlápl domácího hráče. Je za to potrestán žlutou kartou.
     
    13
    Pléa uvolnil přihrávkou po pravé lajně Saint-Maximina, právě útočník Nice se dostal do výhodné pozice, ale patou už svého spoluhráče nabíhajícího z druhé vlny nenašel.
     
    14
    Nyní akce Nice začala až u Danteho. Brazilský stoper vyzval přihrávkou k běhu Pléu, ten jen posunul balon na Saint-Maximina, ale jednadvacetiletý Francouz je přichycen v ofsajdu.
     
    15
    Také na druhé straně je pískán ofsajd. Wahbi Khazri si nepohlídal pomalou přihrávku od Andrého za obranu domácího celku.
     
    16
    Tomáš Koubek se poprvé dotkl balonu. Přetažený pas na Balotelliho s přehledem ukryl v rukavicích na hranici vápna.
     
    17
    Zeffane si pomohl narážečkou s Bourigeaudem, následně chtěl najít Sakha, ale ten je znovu v ofsajdu. Balon tak získávají zcela zadarmo domácí.
     
    18
    Hosté vytáhli napadání až téměř k vápnu hostujícího celku. Cyprien dokázal prokličkovat mezi několika soupeři, ale následně nedokázal najít přihrávkou Balotelliho.
     
    19
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice se z první střely v zápase ujímá vedení! Le Marchand rozehrál akci na levém kraji u postranní lajny, poté si vyprosil míč ALASSANE PLÉA, který z druhého doteku pálil. Po teči Gelina byl Tomáš Koubek zcela bez šance na reakci na brankové lajně.
    19. Alassane PLÉA - 1:0
     
    21
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, ale po rohovém kopu hlavičkoval Prcič jen vysoko nad domácí branku.
     
    22
    Ale ani Nice se nespokojilo s jednou brankou. Lees-Melou rozběhl přihrávkou Balotelliho, který se prodral až do vápna, ale tam už ho odzbrojil dobře postavený Gelin.
     
    23
    Bourigeaud táhl akci Rennes po pravé straně. Do hry se zapojil i Zeffane, ale Alžířan se nedokázal prosadit přes Souqueta k centru do vápna.
     
    24
    Souboj o balon ve středu pole vyšel lépe pro Prciče. Následně přišla ale hodně nepřesná přihrávka na Sakha a u balonu tak jsou znovu domácí.
     
    25
    Pléa parádně zpracoval dlouhý pas na levou stranu, ale nepohlídal si postranní lajnu a balon tak skončil až v zámezí.
     
    26
    Hra se po úvodní brance zápasu znovu uklidnila. Rennes se pokouší držet balon pod kontrolou, ale do útoku se stále nemůže prokousat.
     
    27
    Velká šance na srovnává stavu! Khazri jen pošťouchl balon špičkou kopačky na Sakha, který ale na míč nedosáhl ani ve skluzu. Benítez si následnou situaci pohlídal.
     
    28
    Khazri si už už obhazoval Souqueta na levé straně, domácí obránce se ale dokázal do souboje vrátit a nakonec i získal čistě balon.
     
    29
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Rennes využívá mírný tlak ke srovnává stavu zápasu. Mahdi Zeffane skvěle odcentroval do malého vápna, BENJAMIN BOURIGEUAD si odskočil od obránců a perfektně poslal míč do sítě. Velká chyba domácí obrany, kdy prohrála souboj třech obránců proti jedinému nabíhajícímu hráči Rennes.
    29. Benjamin BOURIGEAUD - 1:1
     
    30
    Po půlhodině zápasu je tak srovnáno. Rennes ale pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Sarr kombinoval s Prcičem, ale souhra záložníků nyní nevyšla podle představ.
     
    31
    Bensebaini se pokoušel z druhého doteku centroval před Beníteze, ale balon mu nesedl dokonale na kopačku a míč letí vysoko nad domácí branku.
     
    32
    Pléa si zaběhl pro balon znovu k levé straně, poté přidal prudký centr do vápna, ale těsně před Koubkem zasáhl odkopem Gelin.
     
    33
    Dante musel pořádně přidat při sprintu do obrany. Na záda mu totiž dýchal napadající Sakho. Zkušený Brazilec ale nepříjemnou situaci zvládl.
     
    34
    Další ofsajd. Nyní si nepohlídal své postavení Alassane Pléa. Útočník Nice byl o dobré dva metry za posledním obráncem soupeře.
     
    35
    Khazri si došel pro balon až do hloubi pole, následně ale nepřidal přesnou přihrávka na Sakha. Hosté se ještě pokoušeli napadat, ale obrana Nice byla ve střehu a s přehledem rozehrála.
     
    37
    Rennes je od vyrovnávací branky aktivnější. Bourigeaud ale nyní ztratil balon ve středu pole a Saint-Maximin se řítil do útoku. Nebyl však podporován Balotellim ani Pléou a akce končí bez zakončení.
     
    38
    Dante s Marlonem si nyní několikrát vyměnili balon u středového kruhu. Brazilští stopeři Nice ale nemají komu nahrát.
     
    39
    Po Souquetově centru se dostal balon po nepřesném odkopu Gelina přesně k noze střelce úvodní branky. Pléa ale ani na dva pokusy hostující obranu neprostřelil. Následně vidí žlutou kartu Souquet za faul na Andrého.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Khazri centroval do vápna po faulu na Andrého, ale z klidové pozice překopl i branku Nice.
     
    42
    Perfektní okamžik Benjamina Bourigeauda! Střelec vyrovnávací branky si všiml z půlící lajny, že je Benítez více z branky než by měl být a dalekonosnou střelou donutil brankáře Nice k povedenému zákroku.
    42. Parádní pokus Benjamina Bourigeauda z půlky trávníku
     
    43
    Dante fauloval Khazriho u středového kruhu. Rennes tak pokračuje v nátlakové hře směrem dopředu. Nice se zatím brání jen za cenou faulů.
     
    44
    Minutu před pauzou si natlačil do vápna Wahbi Khazri. Kličky ale proti dvěma obráncům nestačily. Obrana Nice nyní obstála na jedničku.
     
    45
    Rennes se pokouší ještě něco vymyslet před odchodem do šaten. Prcič hledal přihrávkou Bensebainiho, ale krajní obránce na pokus nezareagoval včas a míč končí za postranní lajnou.
     
    45
    Khazri dostává žlutou kartu za protesty po neodpískaném zákroku na útočníka Rennes.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak odcházejí týmy do šaten při nerozhodném stavu 1:1.

    Lépe do utkání vstoupilo domácí Nice. Z první střely na branku se prosadil Alassane Pléa, když jeho pokus tečoval před Koubkem Jérémy Gelin. Netrvalo to ale příliš dlouho a hosté se dočkali vyrovnání. Po centru Zeffana se dostal k zakončení Benjamin Bouriageaud a z blízkosti poslal míč do sítě. Následně se Bourigeuad pokoušel překvapit Beníteze ze středu trávníku, ale domácí brankář stačil balon vyrazit nad břevno.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhé půle vstoupilo rozehrávkou Rennes. Hosté se ihned snažili přejít do útoku, na levém kraji se pohyboval Sarr. Po jeho centru zakončoval Khazri, ale Benítez byl připraven.
     
    48
    Také domácí se poprvé ocitli ve druhém poločase na útočné polovině. Lees-Melou se protlačil až k centru, ale ten s přehledem sebrat ze vzduchu Koubek.
     
    49
    Bourigeaud je po vydařeném prvním poločase při chuti i nyní. Po jeho přihrávce mohl útočit Ismaïla Sarr. Proti velké přesile se ale k centru nedostal.
     
    50
    Bensebaini bojoval u postranní lajny, ale na Souqueta si nepřišel. Následně skončil hostující obránce na trávníku, ale nedovolený zákrok se nepíská.
     
    51
    Dante výborně zakřižoval rozběhnutého Sakha, následně vyslal do útoku Balotelliho, který ale při snaze obejít Gelina zklamal.
     
    52
    Nice ale pokračovalo v útočení rohovým kopem. S tím si ale hostující obrana s přehledem poradila, akce ale ještě neskončila. Saint-Maximinova rána vypadla Koubkovi z rukavic a jen tak tak, že se nedostal Pléa k dorážce.
     
    54
    Bourigeaud spolupracoval s Khazrim, ale právě útočník Rennes je přichycen při lehkém faulu, kdy zatáhl za dres Le Marchanda.
     
    55
    Wahbi Khazri nakonec odešel ze souboje s poškozenou kopačkou. Na střídačce ale už na něj čekala náhrada a útočník Rennes může bleskově pokračovat ve hře.
     
    56
    Velká šance Nice. Souquet dostal parádní přihrávku do běhu, poté vracel míč do prostoru pokutového kopu, ale Saint-Maximin se proti obraně ani nadvakrát neprosadil.
     
    57
    O další nepříjemný pas do vápna se postaral Le Marchand. Balon nakonec nadzvedl na rohový kop Gelin, Nice následně ale rozehrálo jen do kombinace.
     
    58
    Saint-Maximin si zasekl balon v rychlém běhu do protipohybu soupeře, ale následně nedokázal střelu dostat mezi tři tyče.
     
    59
    Také Rennes o sobě daleko vědět ve druhém poločase. Sarrův centr do vápna ale zpracoval jen Dante.
     
    60
    Saint-Maximin je hodně vidět v posledních minutách. Po přihrávce na Cypriena přišla další tečovaná rána, balon tentokrát končí vedle Koubkovy branky.
     
    61
    I po více než hodině hry je stav stále nerozhodný. Le Marchand hledal průnikovou přihrávkou Seriho, ale hostující obrana v čele s Gnagnonem obstála.
     
    62
    Na Koubka se žene jeden útok za druhým. Domácí útočníci ale nemohou trefit mezi tři tyče, takže český gólman může být zatím v klidu.
     
    63
    Saint-Maximin si nyní nabíhal na pravém kraji, ale balon na hrací ploše nezastihl.
     
    63
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Diafra Sakho, přichází James Lea Siliki.
     
    64
    Siliki se ihned zapojil do útočné akce Rennes. Po prukém nákopu ale trefil jen svého spoluhráče, následně se pokoušel také o další centr, ale ten končí jen na hrudi Arnauda Souqueta.
     
    65
    Mario Balotelli zůstal po kontaktu s Prcičem ležet na trávníku. Po krátkém čase se ale italský střelec vrací na nohy a bude pokračovat.
     
    66
    Stále ve druhém poločase čekáme na brankovou příležitost. Saint-Maximin opět ukázal na pravé straně rychlé nohy, ale v malém vápně je pískán faul na Koubka.
     
    67
    S Koubkem zůstal ležet na trávníku i stoper Rennes Jérémy Gelin, který přepadl přes českého gólmana. Oba jsou ale v pořádku.
     
    68
    Khazri se postaral o rozruch v domácí obraně. Vystartoval za nakopnutým balonem a Benítez až ve spolupráci s Marlonem zajistili situaci před vápnem.
     
    69
    Ismaïla Sarr si narazil s Khazrim, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a musí balon odevzdat domácí fotbalistům.
     
    70
    Po zblokovaném Pléově centru měli domácí k dispozici rozehrávku rohového kopu. Koubek si ale na vysoký balon dokázal vyskočit.
     
    71
    Lees-Melou zachraňoval obranu před rychlým protiútokem Prciče a dostává za faul ve středovém kruhu žlutou kartu.
     
    72
    Sarr je v posledních minutách aktivní na levém kraji, znovu se dostal k balonu. Poté přišel centr do vápna, ale Khazri se k hlavičce přes Danteho nedostal.
     
    73
    Hra začíná postrádat větší náboj. Ani jeden z týmů se do útoku příliš nežene a stále se čeká na výraznější akci.
     
    74
    André ale nyní zaváhal při zpracování ve středu pole a toho mohli využít domácí. Saint-Maximin ale svého spoluhráče na hranici vápna neoslovil přihrávkou.
     
    75
    Saint-Maximin byl znovu v náběhu. Tentokrát si ale posunul balon až příliš před sebe a poté ho už nedokázal zastihnout na hrací ploše.
     
    76
    Dante se dostal pod tlak před vlastním vápnem. Střídající Siliki dotíral na hostujícího kapitána, ale balon nakonec nezískal.
     
    77
    Siliki byl poté dohrál právě Dantem a střídající fotbalista musí být ošetřen na hrací ploše. Hlavní rozhodčí se ale nechytá Danteho trestat žlutou kartou.
     
    79
    Seri si narazil s Cyprienem, ale dál už akce Nice nevedla. Na druhou stranu se vydal s míčem Siliki a je znovu faulován. Le Marchand už ale žlutou kartu vidí.
     
    80
    Po prudkém centru vyplaval balon až už vzdálenější tyče. Khazri se natahoval skluzem po balonu, zasáhl ho, ale už nedokázal Beníteze dostatečně ohrozit.
     
    81
    Wylan Cyprien se zničehonic opřel do balonu, ale jeho dělovka nemohla Koubka ohrozit. Míč končí daleko od levé tyče.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Po zbytečném faulu ve středu pole je potrestán žlutou kartou Sarr.
     
    84
    Tentokrát byl právě Sarr zasažen nepříjemně Souquetem do holeně. Hlavní rozhodčí ale neposoudil zákrok na žlutou kartu.
     
    86
    Závěrečný tlak nepřichází ani z jedné strany. Po boji o balon ve středu pole dokázal Cyprien přidat jen mizernou přihrávku na Pléu.
     
    87
    Souquet rozehrál do středu pole na Seriho. Ten byl ale pod tlakem a tak musel odevzdat balon na Lees-Meloua, právě krajní záložník ale už neudržel míč na hrací ploše.
     
    88
    Už ani útočná aktiva Saint-Maximina Nice nepomáhá. Le Bihan čekal ve vápně na přihrávce, ale balon končí jen u Gnagnona.
     
    89
    Po rohovém kopu neudržel Koubek balon v rukavicích, následně ale na druhý pokus už nedal domácím hráčům šanci na zakončení.
     
    90
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Bassem Srarfi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Ismaïla Sarr se rozběhl po pravém kraji, byli proti němu ale dva obránci a záložník Rennes tak nevybojoval pro svůj tým ani autové vhazování.
     
    90+2
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Adrien Hunou.
     
    90+3
    Dante nepříjemně zastavil unikajícího Silikiho na středové lajně a je za to potrestán žlutou kartou. Podobně ale dopadl i kapitán Rennes Benjamin André, který až příliš gestikuloval k hlavnímu rozhodčímu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází James Lea Siliki, přichází Brandon.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil o něco více než dvě minuty, ale zápas mezi Nice a Rennes i tak končí remízou 1:1.

    V prvním poločase se dlouho čekalo na první střelu. Hned ta první ale skončila za zády Tomáše Koubka. Alassane Pléa otřel svůj pokus o Gelina, který srazil míč mimo dosah českého brankáře. O deset minut se ale Rennes dočkalo vyrovnání, když po centru Mehdiho Zeffana zakončil z blízkosti po nepozornosti domácí obrany Benjamin Bourigeuad. Právě Bourigeaud nebyl daleko od trefy sezony, ale jeho pokus z půlící lajny dokázal Welter Benítez vyrazit. Druhá půle už byla herně o poznání slabší. Ani jeden z týmů už si nevytvořil brankovou příležitost a tak končí zápas spravedlivou remízou.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:12. (16:55:57)

    Vít Schück

    Branky: 19. Pléa (Le Marchand) – 29. Bourigeaud (Zeffane)

    Karty:   39. Souquet (NIC), 71. Lees-Melou (NIC), 79. Le Marchand (NIC), 90+3. Dante (NIC) – 12. Gelin (REN), 45. Khazri (REN), 83. Sarr (REN), 90+3. André (REN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:12.
    OGC Nice: Benítez – Souquet, Marlon, Dante (C), Le Marchand – Lees-Melou, Cyprien, Seri – Saint-Maximin (90. Srarfi), Balotelli (82. Le Bihan), Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Burner, M. Sarr, Tameze, Lusamba, Le Bihan, Srarfi.

    Stade Rennes: Koubek – Zeffane, Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Bourigeaud, André (C), Prcić, Sarr (90+2. Hunou) – Khazri, D. Sakho (63. Siliki, 90+4. Brandon).
    Náhradníci: Diallo – Mexer, Ludovic Baal, Hunou, Gourcuff, Brandon, Siliki.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages
    thejrc.org