Nice – Rennes 1:1 (kon.) | Méty – Lyon 0:5 (kon.) | Marseille – Montpellier 0:0 (kon.)
konec
Olympique Marseille
0:0 (0:0)
Montpellier HSC
Neděle 08.04.2018, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Pěkný večer přeji všem příznivcům fotbalu. Francouzská Ligue 1 má na programu dvaatřicáté kolo. Jedním ze zápasů bude také souboj, ve kterém Olympique Marseille na domácí půdě přivítá Montpellier HSC.
     
    Olympique Marseille do utkání půjde v roli mírného favorita. Aby ne, domácí tým se nachází na třetí příčce tabulky, má 62 bodů, v případě vítězství se dotáhne na druhé Monako, ztráta bude v tuto chvíli pouze pětibodová. Domácím fotbalistům budou chybět tři poměrně klíčoví hráči. Marseille na svém hřišti odehrálo patnáct utkání, ze kterých posbíralo jednatřicet bodů.
     
    Na druhé straně Montpellier HSC, což je tým s jednoznačně nejlepší formou! Hosté neprohráli osm ligových utkání v řadě, právě díky této šňůře se posunuli už na šestou pozici, mají 45 bodů, od evropských pohárů je v tuto chvíli dělí jediný bod! Venku se Montpellieru poměrně daří, z patnácti odehraných duelů získal jednadvacet bodů, v tabulce veknovních zápasů je taktéž šestý.
     
    První vzájemné měření sil v této sezóně skončilo remízou 1:1. Sázkové kanceláře teď věří domácímu týmu. Dokáže Montpellier natáhnout svou obdivuhodnou šňůru také na půdě Marseille? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Gustavo, Kamara – B. Sarr, Maxime López, M. Sanson, Amavi – Payet (C), Ocampos – Germain.
    Náhradníci: Escales – Mitroglu, Bedimo, Abdennour, N'Jie, Sertic, Anguissa.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Congré – Aguilar, Skhiri, Lasne, Roussillon – Ikoné, Sambia – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Mendes, Mbenza, Camara, Dolly, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Lesage – Danizan, Denis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté hned v úvodu vybojovali rohový kop. Centroval kapitán Payet, hosté se ubránili. Marseille však zůstává u balónu.
     
    3
    To byla velmi dobrá příležitost pro Marseille! Payet zatáhl po pravé straně, přihrával pod sebe. Ke střele se dostal Sanson, jehož zblokovaný pokus prosvištěl kolem tyče!
     
    4
    Byl to právě Sanson, který si nyní počínal nedovoleně. Na trávníků zůstává ležet Sio, se kterým to nevypadá vůbec dobře.
     
    5
    Začalo se opravdu tvrdě. Další ostrý zákrok předvedl López, rozhodčí ho upozorňuje, žlutá karta zatím nepřichází. Sambia se také nezvedá.
     
    6
    Zatím se téměř nehraje! To je už třetí hráč hostů, který zůstává ležet na zemi. Roussillon teď za pomocí zdravotníka míří za postranní lajnu.
     
    7
    Už se zase pokračuje. Hosté si museli pomoct s brankářem Lecomtem, který se dostal do těžké situace a volil dlouhý odkop.
     
    9
    Další dobrá příležitost pro domácí! Na jejím zrodu byl Ocampos, který přihrával pod sebe, poté šel do skluzu. Před Lecomtem vznikl závar, domácí fotbalista hrál podle rozhodčího rukou!
    9. Závar v šestnáctce.
     
    10
    Za námi není ještě ani deset minut hry, Mukiele je čtvrtým fotbalistou Montpellieru, který bude muset být ošetřován.
     
    11
    Útočnou snahu hostů zastavuje praporek čárového rozhodčího, který signalizuje ofsajd, domácí rychle rozehrávají!
     
    11
    Sakai přihrával pod sebe, domácí se dožadovali pokutového kopu! Hlavní rozhodčí zůstává klidný, třetí rohový kop pro Marseille!
     
    12
    Vzápětí také čtvrtý, opět to bude z pravé strany hřiště. Domácí doslova vletěli na svého soupeře a jsou nebezpečnějším týmem.
     
    13
    Tentokráte to domácí fotbalisté zkusili po levé straně hřiště. Výbornou práci odvedl Mukiele, který ve skluzu dokázal získat míč.
     
    15
    Fotbalisté v červených dresech se dostávali do zajímavého protiútoku. Přišla však špatná přihrávka, Sio se na svého spoluhráče zlobí.
     
    16
    Ocampos si předkopl míč, poté upadl a dožadoval se odpískání faulu. Bylo to přímo před zraky čárového rozhodčího, který ukazuje, že se bude odkopávat od branky.
     
    17
    Tempo hry teď trochu opadlo, sledujeme spoustu nepřesností ve středu hřiště, u míče momentálně domácí, kteří se snaží něco vymyslet.
     
    18
    López přihrával Sakajovi, domácí obránce se podle čárového nacházel v ofsajdovém postavení, rozehrávat budou hosté.
     
    19
    Kapitán Payet si balón naváděl na střed hřiště, poté přihrával Sakajovi, který už míč nemohl stihnout na hrací ploše.
     
    20
    K míči se dostal Sio, který si dělal prostor. Rukou zasáhl dnes velmi aktivního Sakaje, domácí ihned rozehrávají.
     
    21
    Domácí brankář musel být na pozoru! Z nějakých dvaceti metrů střílel Sambia, Pelé si připsal první úspěšný zákrok!
     
    22
    Payet hledal Ocampose, který byl v obtížné pozici. Proti dvěma obráncům soupeře neměl šanci, pro balón si doběhl Lecomte.
     
    24
    Po pravé straně zatáhl Sambia, který přihrával pod sebe. Domácí zadáci se stihli vrátit včas a soupeře do žádného zakončení nepustili.
     
    25
    Hodně nepříjemný dopad Payeta na hrací plochu, odneslo to koleno. Domácí kapitán bude podle všeho v pořádku.
     
    26
    Hosté se dostali do problémů, poté odehráli do zámezí. Neuspěli ani domácí, odkopávat od branky bude Lecomte.
     
    27
    Spousta nepřesných přihrávek na obou stranách. Příliš fotbalové krásy zatím utkání nenabízí, na vážnější příležitost stále čekáme.
     
    28
    Hostující Sio se dostal k hlavičce. Ta neměla žádnou šanci na úspěch, zahraje si také Pelé, i on bude odkopávat od branky.
     
    29
    Další nepřesný odkop domácích zadáků skončil v zámezí. Vhazovat na polovině hřiště budou hostující fotbalisté.
     
    30
    Sio se dostal do souboje se Sakajem na polovině hřiště. Byl mu odpískán faul, hostující útočník následně ve vzteku kopl do balónu.
     
    32
    Před malou chvílí se rozeběhla druhá třetina tohoto zápasu. Hra se hodně kouskuje, domácí kombinují ve středu hřiště.
     
    33
    Nepřesností je opravdu hodně. Pelé bude za malou chvíli odkopávat od branky, závěr prvního poločasu se blíží.
     
    34
    Sanson se nedostal k centru. Následně se dožadoval pokutového kopu! Rozhodčí je jiného názoru, bude se pouze kopat od hostující branky.
     
    35
    Ke střele se dostal Sio. Míč však netrefil podle svých představ, Pelé zasahovat nemusel. Hosté i nadále zůstanou u balónu.
     
    36
    Rozhodčí odpískal faul u postranní lajny. Míč si staví hostující Sambia, to je zajímavá standardní situace pro Montpellier!
     
    37
    Sambia poslal dobrý míč do pokutového území soupeře. Pro balón si doběhl Pelé, který si připsal velmi jistý zákrok.
     
    38
    Fotbalisté v červených dresech jsou v závěrečných minutách první půle aktivnější, hraje se převážně poblíž velkého vápna Merseille.
     
    40
    Sio si řekl o balón, hlavičkou pak prodlužoval za sebe. Tam nebyl žádný z hostujících fotbalistů, který by se mohl dostat k míči.
     
    41
    Payet si v souboji s Mukielem pomohl rukama, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu, který přerušil hru a odpískal útočný faul.
     
    42
    Špatně hozený aut domácích. To se na této úrovni už často nevidí. Vhazovat budou zhruba na polovině hřiště hosté.
     
    43
    Lasne se dostal do souboje s Gustavem. Hostující záložník si pomáhal rukama, i jemu byl odpískán útočný faul.
     
    44
    Závěr prvního poločasu se blíží, zatím nám utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo. Sledujeme řadu nepřesností na obou stranách.
     
    45
    Domácí drží míč a snaží se dostat až do pokutového území soupeře. Čtvrtý rozhodčí signalizuje, že se budou přidávat dvě minuty.
     
    45+1
    V první nastavené minutě se k hlavičce dostával Payet. Hlavičkoval ve velmi obtížné situaci, brankář Lecomte neměl problémy.
     
    45+2
    Z voleje střílel Sio. Míč letěl nad branku, ovšem vzrušení bylo zbytečné, celé akci předcházel ofsajd. Víc už se nejspíše nestane.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Příliš fotbalové krásy jsme neviděli, v podstatě jsme neviděli ani žádnou brankovou příležitost. Domácí po většinu poločasu drželi míč na svých kopačkách, ovšem do zakončení se téměř nedostávali. Uvidíme, s čím oba celky přijdou do druhé půle, která začne zhruba ve 22:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jako první se do zakončení ve druhé půli dostal Ocampos. Ten trefil pouze obránce Mukieleho, jenže balón se poté ještě odrazil do domácího fotbalisty.
     
    48
    Domácí hráči do druhé půle vstoupili velmi aktivně, zkoušejí to především po pravé straně hřiště. Lecomte ještě zasahovat nemusel.
     
    49
    Zahrozili také hosté. Sio si míč naváděl na střed, poté střílel pouze doprostřed branky, Pelé neměl žádné větší problémy!
     
    50
    Další útočné snažení Montpellieru po pravé straně hřiště, hostující fotbalisté vybojovali rohový kop. Jejich vůbec první v utkání.
     
    51
    K následné hlavičce se dostal kapitán Hilton. Jeho pokus směřoval vysoko nad branku, rozehrávat bude brankář Pelé.
     
    51
    Lasne šel do skluzu. Místo míče trefil nohy Payeta, rozhodčí tuto situaci pochopitelně trestá, vytahuje první žlutou kartu v zápase.
     
    53
    Obrázek hry se proti první půli nijak nemění, i nadále se hraje převážně ve středu hřiště, brankáři jsou v podstatě bez práce.
     
    54
    Další ostrý zákrok na Payeta. Ten dnes schytal už několik ran, ale vypadá to, že bude v pořádku a zase se zapojí do hry.
     
    55
    Zatím jednoznačně největší příležitost dosavadního průběhu utkání. Sanson si v pokutovém území stáhl balón, poté střílel na vzdálenější tyč. Po jeho ráně zvonila branková konstrukce!
    55. Sansonova rána do tyče.
     
    56
    Ke střele se dostal z dlouhé vzdálenosti Amavi. Brankář Lecomte míč nadvakrát chytil, to nebyl vůbec jistý zákrok!
    56. Amavi pálil doprostřed.
     
    57
    Germain si pomohl útočným faulem. Tohle rozhodnutí se domácímu útočníkovi pochopitelně vůbec nelíbí.
     
    58
    Hosté rozehrávali rohový kop z levé strany hřiště. Balón se v průběhu ledu dostal do zámezí, odkopávat bude Pelé.
     
    59
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Konstantinos Mitroglu.
     
    60
    Za malou chvíli vstoupíme do závěrečné třetiny dnešního utkání, domácí drží míč na svých kopačkách, mají 62%.
     
    61
    Ocampos přihrával Lópezovi, celou situaci zastavil čárový rozhodčí, který správně zvedl praporek, domácí hráč se nacházel v ofsajdu!
     
    62
    Domácí kapitán se dožadoval odpískání faulu zhruba dva metry za velkým vápnem. Tentokráte se o faul na Payeta nejednalo!
     
    64
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Dimitri Payet, přichází André Anguissa.
     
    65
    Na pravé straně zatáhl Sakaj, který přihrával pod sebe. Mitroglu se k míči nedostal, na poslední chvíli zasáhl hostující defenziva.
     
    66
    Hráči Marseille se v posledních minutách dostávají až do velkého vápna hostů, Montpellier nečeká v závěrečné čtvrtině zápasu rozhodně nic lehkého.
     
    67
    Střídající Mitroglu dostal trestuhodně spoustu prostoru! Z voleje zakončoval pod horní tyčku, Lecomte předvedl parádní zákrok, balón reflexivně vyrazil na rohový kop!
     
    68
    Rozhodčí přerušuje hru a píská faul nějakých jednadvacet metrů od hostující brány. To je zajímavá příležitost na skórování, přímý kop pro Marseille!
     
    69
    Míč si vzal na starost Gustavo, jeho střela levou nohou skončila vysoko nad brankou. Tohle šlo rozhodně trefit daleko lépe!
     
    70
    Za malou chvíli vstoupíme do závěrečné dvacetiminutovky. Je evidentní, že domácí pomýšlejí na tři body. V posledních minutách mají převahu!
     
    71
    Ocampos si překopl míč, který už nemohl stihnout. Zkusil tak spadnout, hlavní sudí však celou situaci dobře viděl.
     
    72
    Sanson teď doslova sebral míč Ocamposovi, jeho následná střela skončila několik metrů nad hostující brankou! Hosté budou poprvé střídat.
     
    72
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Isaac Mbenza.
     
    74
    Maxime López napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů. Jeho střela neměla žádnou šanci na úspěch, skončila vysoko nad!
    74. López mířil nad.
     
    75
    Taktickým faulem teď Mukiele zastavil Sansona, celkově celou akci domácích. Může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    76
    Žlutá karta přichází na druhé straně. Roussillon odehrál míč, ve skluzu ho dohrál Ocampos, který žlutému napomínání neunikl.
     
    77
    Gustavo teď neměl zájem hrát balón. Druhá žlutá karta pro domácí tým v řadě, hostům se nabízí standardní situace!
     
    78
    K hlavičce se dostal Skhiri. Ten hlavičkoval téměř z hranice velkého vápna, balón sotva doskákal do zámezí, rozehrávat bude Pelé.
     
    80
    Hodně zajímavá situace v pokutovém území hostujících fotbalistů! Mitroglu byl zády k bráně, poté přišel skluz, kterým si pomohl kapitán Hilton. Rozhodčí penaltu nenařídil, což bylo špatné rozhodnutí! Hlavní sudí teď Marseille obral o pokutový kop!
     
    81
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Pedro Mendes.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Clinton N'Jie.
     
    82
    Do hlavičkového souboje se dostal Mitroglu a Mukiele. Balón nakonec doskákal až k hostujícímu brankáři Lecomtemu.
     
    83
    Skvělá práce na malém prostoru. Hilton pak balón zkušeně kopl do Ocampose, nakonec bude Lecomte odkopávat od branky.
     
    84
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Souleymane Camara.
     
    85
    Mukiele míč nestihl na hrací ploše, domácí budou rozehrávat rohový kop z levé strany hřiště. Fanoušci Marseille ožili, závěr utkání se blíží.
     
    86
    K hlavičce se na přední tyči dostal Kamara. Balón však netrefil podle svých představ, míč skončil vysoko nad brankou, zahraje si znovu Lecomte.
     
    87
    Střídající N'Jie si pomohl útočným faulem. Hosté s následnou rozehrávkou příliš nespěchají, bod by dnes brali všemi deseti!
     
    88
    Domácí se v posledních minutách nedostávají k pokutovému území soupeře. Fotbalisté v červených dresech teď výborně brání.
     
    90
    Po centru z pravé strany zůstal na zadní tyči úplně nehlídaný N'Jie. Ten balón hrál z voleje, míč však rozhodně netrefil podle svých představ, nakonec z toho bude autové vhazování pro Montpellier.
     
    90+1
    Hlavní sudí přidal tři minuty nad rámec druhého poločasu. Po levé straně se probíjel N'Jie, který o míč nakonec stejně přišel.
     
    90+2
    Hosté o sobě ve druhé polovině nedali vědět. V samotném závěru mohli udeřit! Z levé strany centroval Mbenza, do skluzu šel Camara, kterému chyběl zhruba metr, aby míč dopravil do prázdné branky!
     
    90+3
    Mukiele odkopl do zámezí, domácí budou vhazovat poblíž rohového praporku. Nejspíše příležitost na poslední útok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí dnes měli navrch, potvrzovali roli favorita, ovšem branku vstřelit nedokázali. Nejblíže k tomu měl Sanson, který nastřelil tyč hostující svatyně. Hlavní rozhodčí pak Marseille obral o jasný pokutový kop, který nenařídil po zákroku na Mitrogla. Dá se tak říci, že domácí ztratili dva body, hosté naopak pokračují v neporazitelnosti, Montpellier v lize neprohrál už podeváté v řadě!
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:12.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (23:03:21)

    Štěpán Slovák

    Branky:

    Karty:   76. Ocampos (OMA), 77. Gustavo (OMA) – 51. Lasne (MON)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:12.
    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Gustavo, Kamara – B. Sarr, Maxime López, M. Sanson (82. N'Jie), Amavi – Payet (C) (64. Anguissa), Ocampos – Germain (59. Mitroglu).
    Náhradníci: Escales – Mitroglu, Bedimo, Abdennour, N'Jie, Sertic, Anguissa.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Congré – Aguilar, Skhiri, Lasne, Roussillon (81. Mendes) – Ikoné (72. Mbenza), Sambia – Sio (84. Camara).
    Náhradníci: Pionnier – Mendes, Mbenza, Camara, Dolly, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Lesage – Danizan, Denis
    thejrc.org